Preview zápasů Ligy národů - čtvrtek 15. 11.

15.11.2018, 08:35
Previews
V lize A se může rozjasnit situace ve skupině 4. Chorvati potřebují k zachování naděje na vítězství ve skupině porazit Španělsko, kterému naopak stačí bod. Osud Islandu už je zpečetěn, ale výhra by mohla pomoct Belgičanům. Postup do elitní kategorie může vybojovat Bosna a Hercegovina v Rakousku, také jí stačí remíza. O zachování naděje na postup hrají v céčku Řekové s Finy, kterým stačí neprohrát a završí senzační tažení...
Liga A - skupina 2
Belgie - Island  (čtvrtek 20:45)
Belgičané jsou favority druhé skupiny v Lize A, což zatím potvrdili dvěma výhrami. O třetí se pokusí již ve čtvrtek večer, když na King Baudouin Stadium uvítají Islanďany. Těm se naopak vůbec nedaří a stále čekají na první body.

Hostující Island se po velmi vydařené kvalifikaci dostal až na mistrovství světa a ještě po jeho úvodním utkání s Argentinou, které skončilo remízou, vše vypadalo růžově. Jenže pak Island prohrál další dva duely a ten bod z prvního zápasu byl nakonec jediný. Island nezanechal na mistrovství takový dojem, jaký si asi jeho fanoušci po velmi zdařilé kvalifikaci přáli a jaký očekávali.

Island hrál v tomto cyklu Ligy národů už tři duely a o žádném z nich se nedá říct, že by se mu povedl. Hned na úvod dostal od Švýcarů šest branek a islandští fanoušci byli tímto jasným debaklem hodně šokovaní. V dalších dvou duelech se ale situace Islandu výrazně nezlepšila a teď mají na kontě tři porážky. K tomu poměrně děsivých 11 inkasovaných branek a jen jednu vstřelenou.

Útočné snahy má na starosti také Alfred Finnbogason, který je rozhodnut Belgičany překvapit. "Jsme sice v hodně náročné skupině, ale na to se nikdo nemůže vymlouvat. Je pravda, že naše výkony byly katastrofální. Naposledy jsme ale podali mnohem lepší výkon a sahali po lepším výsledku. Nezbývá nám, než tvrdě pracovat a snažit se ve zbývajícím zápase podat co nejlepší výkon. A to především v útoku, kde se nám nedařilo."

Island už nemá šanci na postup a naopak sestupuje. V Belgii jim navíc budou scházet Johann Gudmundsson a Gylfi Sigurdsson, kteří jsou zraněni. Ragnar Sigurdsson nenastoupí do utkání z důvodů karetního trestu, který si odpykává. Belgičané naopak mohou počítat s kompletním kádrem až na zraněnou stálici obranných řad, Jana Vertonghena.

Belgičané se s Islandem utkali už mnohokrát a mají s ním velmi dobré zkušenosti, neb s ním v soutěžních duelech ještě ani jednou neprohráli! Naposledy se Belgie utkala se Švýcarskem a vedla si velmi dobře, protože dvěma góly Romela Lukakua zvítězila nad svým soupeřem. Romelu Lukaku je vůbec v dobré formě a na své jméno si připsal už čtyři branky, takže spolu s Aleksandarem Mitrovićem vede tabulku střelců.

Jeho sílu popisuje také spoluhráč Dries Mertens. "Je až neskutečné, jaký cit má pro zakončení a vůbec pro to, kde a kdy být. Jeho načasování i pohyb ve vápně jsou velmi dobré, což usnadňuje kombinaci celému týmu. Po fyzické stránce je to bestie, mašina na góly. Pokud je fit, je to jeden z nejlepších hrotů v současnosti a v reprezentaci to ukazuje neustále," chválí Mertens hráče Manchesteru United.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 7.74 - 15.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko32019:36
2.Belgie22005:16
3.Island30031:110
Liga A - skupina 4
Chorvatsko - Španělsko  (čtvrtek 20:45)
Chorvatsko se po historickém úspěchu na nedávném mistrovství světa stále nemůže dostat do tempa a ve dvou duelech dosud nasbíralo jen jeden bod. Aby Chorvatsko postoupilo, muselo by vyhrát obě nadcházející klání. První obrovskou překážkou však budou Španělé, kteří hrají o první místo.

Chorvatsko má nůž na krku. Před dalším utkáním se Španěly je na posledním místě tabulky, ale za jistých okolností stále ještě může postoupit. Prvním krokem k postupu z velmi náročné skupiny je ale výhra. Chorvatsko má jen jeden bod ze dvou duelů a dva zápasy ho ještě čekají. A oba musí vyhrát, aby mělo šanci na postup. Pokud v jednom ze dvou duelů zaváhá, je s jeho nadějemi definitivní konec.

Chorvatsko hned v prvním utkání nově zformované Ligy národů dostalo šest branek od Španělska a uřízlo si tím pořádnou ostudu. Hned poté se postavilo proti Anglii a s Albionem doma uhrálo alespoň remízu. Klíčovým zápasem pro jeho aktuální situaci byla poslední prohra Španělů s Anglií, která nechala dění ve skupině ještě alespoň na chvíli zamotané.

Právě na první Španěly ztrácí Chorvati jen pět bodů. A záložník Ivan Rakitić, který si vydělává na chleba právě ve Španělsku, před duelem zmínil: "Ještě nejsme úplně mimo hru, i když víme, že to bude hodně náročné. Musíme ukázat maximální výkon, každý musí hrát na sto dvacet procent, abychom měli šanci. Víme, že když se snažíme a jde nám to, můžeme hrát s kýmkoli. Chceme se poučit z posledního vzájemného utkání a vyhrát."

Dobrou zprávou pro domácí je stav marodů, protože do hry se po minulé absenci vracejí Šime Vrsaljko, Lovre Kalinić a Marcelo Brozović. Španělsko se musí obejít bez několika hráčů, takže pozvánku do reprezentace dostali i Mario Hermoso s Braisem Méndezem. Mimo hru jsou totiž zkušený obránci Dani Carvajal nebo Nacho.

Španělům stačí bod k tomu, aby postoupili, ale určitě budou hrát na vítězství. Přeci jen, mají co napravovat. Zatímco první dva zápasy dopadly pro tým trenéra Luise Enriqueho výborně a se třemi body, tak naposled to žádná sláva nebyla. Španělsko doma v Seville nestačilo na Angličany a zejména první poločas, po němž Angličané vedli o tři branky, hráči budou chtít co nejdřív zapomenout. Ke konci sice zdramatizovali utkání dvěma góly, ale na body to nestačilo.

A záložník Dani Ceballos k tomu říká: "Je před námi skvělé utkání, Chorvatsko umí produkovat skvělý fotbal. Víme, že nemůžeme sestoupit, ale naší motivací jsou vždycky výhry. Chceme vyhrát za každou cenu a udělat radost našim fanouškům. Proti Chorvatsku chceme dominovat a nepustit soupeře do šancí, ze kterých by nás mohl potrestat," dodal mladý hráč Realu Madrid.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.33 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko320110:46
2.Anglie31114:44
3.Chorvatsko20110:61
Liga B - skupina 3
Rakousko - Bosna a Hercegovina  (čtvrtek 20:45)
Bosna a Hercegovina hájí první místo v tabulce, o které ji může Rakousko ještě připravit. Domácí ale musí vyhrát oba nadcházející zápasy a doufat v lepší lepší vzájemné zápasy. Bosna naopak už tímto zápasem může svůj diskurz uzavřít.

Rakousko se své naděje ještě vůbec nevzdává. Aktuálně nasbírali tři body a na první Bosnu a Hercegovinu jim schází bodů šest. První utkání Ligy národů právě proti Bosně Rakušané nezvládli a na půdě soupeře prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, o což se patnáct minut před koncem postaral kanonýr Edin Džeko. V minulém kole se už Rakušanům vedlo mnohem lépe, protože dokázali přetlačit Severní Iry. A také nyní to bylo jen o jednu branku.

Zasloužil se o ni útočník Marko Arnautović, který pak sdělil: "Tohle vítězství je pro nás hodně důležité, protože nás drží ve hře. Naším cílem je poprat se až do posledních chvil o postup. Víme, že to s Bosnou nebude vůbec nic snadného, ale je naší povinností to zkusit. Máme velmi dobrý kádr a když budeme mít trochu štěstí, můžeme uhrát dobrý výsledek. Podstatné bude, abychom nedělali zbytečné chyby jako v minulém utkání," myslí si zkušený hráč.

Rakousko se za posledních 18 let utkalo s Bosnou jen čtyřikrát a prohrálo s ní jen jednou, stejně jako jednou vyhrálo. V minulém utkání Rakouska nehrál David Alaba, ale tentokrát je již opora Bayernu Mnichov připravena. Dobrou zprávou pro domácí je fakt, že nemají žádnou větší absenci.

Hosté naopak počítají se dvěma ztrátami. Brankářská jednička Asmir Begović je zraněna a to samé platí také pro Gorana Zakariće. Bosně se daří udržovat si stálé tempo a výsledkovou výdrž. Poslední zápas, kdy Bosna a Hercegovina prohrála, se odehrál v únoru tohoto roku, když v přátelském utkání Bosna nestačila na Mexiko.

Jinak se ale favorizovaný celek nemůže za své výkony stydět. V rámci třetí skupiny vyhrál všechny tři zápasy a má devět bodů. Navíc dostal jen jednu branku a pět jich vstřelil. Naposledy si poradil se Severním Irskem.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bosna a Hercegovina33005:19
2.Rakousko21011:13
3.Severní Irsko30031:50
Liga C - skupina 2
Maďarsko - Estonsko  (čtvrtek 20:45)
Maďarsko bude v zápase proti Estonsku jasným favoritem. Šanci na postup do vyšší divize Ligy národů už však nemá.

Spíš než postupu je Maďarsko blíže sestupu do nejnižší divize Ligy národů. Se čtyřmi body se po čtyřech odehraných zápasech nachází na třetím místě, s náskokem třech bodů na poslední Estonsko, které bodovalo pouze během divoké remíze 3:3, právě s Maďarskem.

V případě výhry nad Estonskem si tedy Maďaři zajistí alespoň předposlední místo. Problémem však je, že divize C Ligy národů UEFA má celkem čtyři skupiny a po jejich konci se vytvoří minitabulka třetích týmů a poslední z nich rovněž sestoupí. Pro klid duše tedy Maďaři musí nejen porazit Estonce, ale také v neděli jakkoliv bodovat s Finy.

To Estonci mají úplně poslední šanci s nepříznivým vývojem událostí něco udělat v zápase s Maďarskem, v neděli se totiž představí na půdě ambiciózního Řecka.

A kdo byl ústřední postavou zápasu obou soupeřů z půlky října, který se konal v Estonsku? Maďaři dvakrát prohrávali, pokaždé se jim však podařilo srovnat. Poslední vyrovnávací gól zápasu vstřelil v 81. minutě Adam Szálai, jenž skóroval i v 54. minutě. Právě třicetiletý útočník Szálai je v současnosti asi největší hvězdou týmu. Již několikátým rokem působí v německém Hoffenheimu a letos už se trefil v devíti bundesligových zápasech čtyřikrát.

Estonsko může těžit z kvalit pravého záložníka Siima Lutse, jenž v současnosti obléká dres severočeských Teplic. Velká část estonského národního výběru pak nastupuje v soutěžích několika úrovní v Polsku a ve Finsku. Hned čtyři hráči dokonce hrají v Norsku.

Maďarský tým je určitě kvalitnější, Estonci však mají o něco větší motivaci, mají totiž poslední šanci změnit svůj osud a Maďaři mohou hrát více v klidu. Utkání se odehraje v budapešťské Groupama Areně, do které se vejde necelých čtyřiadvacet tisíc lidí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.63 - 8.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Řecko - Finsko  (čtvrtek 20:45)
Finové přijedou ve čtvrtek večer do řecké metropole, aby na půdě stadionu OACA Spyros Louis v Aténách vybojovali alespoň bod. Právě ten jim totiž stačí k definitivní pojistce postupu. Domácí Řecko naopak musí vyhrát, aby uchovalo svůj sen o postupu naživu.

Finové mají postup už hodně blízko. Ve dvou zbývajících utkáních jim stačí již jen jeden bod, aby mohla finské fanoušky zaplavit vlna radosti. Pro kýžený bod si Finové přijedou nejprve do Řecka. Finsko předvádí více než solidní výkony a je jasným suverénem skupiny. Povedlo se mu vyhrát všechna čtyři utkání a to zcela zaslouženě. Finové totiž nedostali ještě ani jeden gól a pět jich sami dali!

Naposledy se Finové doma prosadili právě proti Řekům, od nichž nedostali ani jednu branku. Do sítě brankáře Vasiliose Barkase se naopak prosadili Pyry Soiri a Glen Kamara, čímž Finsko ještě navýšilo svůj náskok na druhý tým na šest bodů. S Řeckem se Finové už mnohokrát utkali a je zajímavé, že v drtivé většině případů vyhrával domácí tým. V roli hostí si Finové odvezli z Řecka tři body jen v jednom případě, konkrétně v roce 2015.

Řecko je sice na druhém místě, ale musí vyhrát oba duely, aby mohlo alespoň doufat v to, že se mu povede postoupit. Zatím se mu moc nedařilo a ve čtyřech odehraných duelech si tři body připsalo jen dvakrát, načež ve dvou případech prohrálo. Celková situace v reprezentaci se vedení svazu vůbec nezamlouvá a proto byl po špatných výsledcích odvolán německý trenér Michael Skibbe.

Jeho práci nyní bude zastávat zkušený trenér Angelos Anastasiadis, který musí co nejrychleji zlepšit výkony řecké reprezentace. A obránce Kostas Manolas věří, že jeho tým ještě může svou situaci zlepšit. "V žádném případě se nevzdáváme. Dokud existuje malá naděje na to, že bychom mohli vylepšit své postavení a dosáhnout našeho snu, tak za to budeme tvrdě bojovat. Finsko bude těžkým soupeřem, ale my máme také své silné stránky."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 2.99 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Finsko44005:012
2.Řecko42023:46
3.Maďarsko41125:64
4.Estonsko40133:61
Liga D - skupina 1
Kazachstán - Lotyšsko  (čtvrtek 16:00)
Kazachstán s Lotyšskem budou usilovat ve své skupině Ligy národů už jenom o konečné umístění. Zatím jsou na tom lépe domácí, kteří okupují druhou příčku tabulky a mají dvoubodový náskok právě na svého protivníka. Ten stále čeká na své premiérové vítězství v nově vytvořené soutěži, doposud totiž jen dvakrát remizoval.

Oba týmy čekaly, že budou hrát rozhodně důstojnější roli v první skupině čtvrté výkonnostní ligy. Už po čtyřech kolech totiž ani jeden z nich nemůže bojovat o vítězství, a tudíž ani o případnou účast na evropský šampionát, konaný v roce 2020. Protože lídr z Gruzie si vedl více než suverénně a už po čtyřech odehraných kolech si zaručil prvenství.

Pokud Kazachstán doma nyní naplno uspěje, na devadesát procent skončí v tabulce druhý. Jenže během tohoto reprezentačního srazu ho tíží hned několik absencí. Kvůli zdravotním problémům byli z nominace vynechání Jevgenij Postnikov a Jan Vorogovskij, nejistý je start Dmitrije Šomka i Jerkebulana Sejdachmeta, jež na tréninku nebyli zcela fit.

Až v minulém říjnovém zápase se Kazaši dočkali své první výhry ve skupině. Sklonila se před nimi Andorra. "Jenže teď budeme muset nahradit čtyři až pět hráčů," hlesl kouč Stanimir Stoilov. "Aspoň v nynějších dvou zápasech se pokusím o pár změn, aby se hráči, které potřebujeme vidět, ukázali. V dalších cyklech tak uvidíme, kdo bude schopný."

Stoilovovo mužstvo se v říjnu utkalo taktéž s Lotyšskem, v Rize se tehdy konala konečná plichta. "Měli jsme čas to utkání analyzovat," prozrazoval domácí stratég. "Soupeř nás překvapil dobrou kombinací i agresivitou. Výsledky nemá nejlepší, ale hraje dobrý fotbal. Pro mě je každopádně důležité, jak se bude prezentovat můj tým."

Hosté od roku 2012 nedokázali Kazachstán porazit ani v jednom ze čtyř případů. Jestli se chtějí ještě porvat o druhou pozici, měli by se tentokráte snažit o vítězství. Z hlavních opor kouč Mixu Paatelainen nemá v kádru oproti minulém reprezentačnímu cyklu Aleksejse Višnakovse, jenž s jednaosmdesáti starty za nároďák patří k vůbec nejzkušenějším.

Finský trenér ve službách Lotyšska působí na lavičce od května roku 2018 a pořád se ještě s novým prostředím sžívá. Pomalu a jistě se může soustředit především na hlavní kvalifikaci o EURO 2020. "Samozřejmě nejsme šťastní ze současných výsledků. Jsem však na druhou stranu rád, že mí hráči nemusejí hrát pod žádným tlakem," říkal Paatelainen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 3.87 - 6.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Andorra - Gruzie  (čtvrtek 20:45)
Gruzie celé Evropě naznačuje, že se hodlá o svůj sen, tedy o účast na evropském šampionátu, se vší vervou porvat. V Lize národů svou cestu započala velmi dobře, už po čtyřech kolech si zajistila prvenství ve skupině a může usilovat o vítězství ve své lize v březnu roku 2020. V Andoře se bude chtít především udržet ve své dobré kondici.

Svěřenci trenéra Vladimíra Weissa prožívají jeden z nejlepších kalendářních roků ve své historii. I včetně přátelského měření sil sehráli celkem osm zápasů a hned v sedmi případech vyhráli, prohráli pouze v červnu s Lucemburskem. Od té doby neinkasovali ve čtyřech případech jedinou branku! Trefili se přitom za toto období hned devětkrát.

Hosté se ve své skupině prezentovali více než suverénním dojmem. A zaslouženě si s plným počtem bodů vydobyli předčasně první příčku. Poslední reprezentační sraz jako by přitom ukázal, že se jejich forma stupňuje, Andorru i Lotyšsko totiž porazili snadno o tři góly. Aktuálně si zkrátka Gruzie může pochvalovat nadstandardní pohodu v kabině.

Weiss do následujících dvou střetnutí nenominoval vyloženě nejsilnější složení. Nemá důvod, spíše bude zkoušet výkonnost jiných hráčů. Jano Ananidze, Tornike Okriašvili nebo Giorgi Čanturia se jednoduše proti Andoře ani proti Kazachstánu v sestavě neobjeví. Naopak znovu se do kádru vešel teprve dvaadvacetiletý Luka Zarandia.

Andorra sice do této chvíle vstřelila v Lize národů jen jeden gól, hned osm jich inkasovala, ale nevede si jako úplný outsider. V září se jí totiž podařilo remizovat jak v Lotyšsku, tak doma s Kazachstánem, a matematicky pořád může bojovat o konečné druhé místo v tabulce, byť z minulého reprezentačního termínu nezískala ze dvou zápasů jediný bod.

Záložníci Marc Pujol, jehož zřejmě stále sužují zdravotní potíže, ačkoli už v říjnu po roční pauze za nároďák nastoupil, a Márcio Vieira, to jsou dva zkušení hráči, se kterými trenér Koldo Álvarez nemůže počítat. Povolal naopak útočníka Ricarda Fernándeze, devatenáctiletého mladíka, který se v reprezentaci stále ještě rozkoukává.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.10 - 4.71 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gruzie44009:012
2.Kazachstán41216:45
3.Lotyšsko40221:52
4.Andorra40221:82
Liga D - skupina 2
Lucembursko - Bělorusko  (čtvrtek 20:45)
Ve druhé skupině čtvrté výkonností kategorie se schyluje k nesmírně napínavému dramatu, jediný postupující do další fáze zřejmě vzejde ze zápasu Lucemburska s Běloruskem. O něco lépe je na tom domácí výběr, kterému k jistotě stačí zvítězit ve čtvrtečním střetnutí. Za určitých okolností by nebyl k zahození ani bod, nicméně v tom případě by musel v sobotu domácí výběr naplno uspět v Moldavsku, které pravděpodobně ještě může mít šanci na první příčku.

Situace se zamotala hlavně zhruba před měsícem, kdy ještě donedávna trpaslík evropské části kvalifikace prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1 v Minsku. "Samozřejmě nás porážka mrzela, v opačném případě by nám už o nic nešlo. Následně však pomohla nečekaná remíza soupeře, proto máme situaci ve svých rukách. Jedná se pro nás o zápas roku, dáme do něj všechno a chceme tři body," řekl odhodlaně trenér domácí reprezentace Lux Holtz.

Lucembursko v dosavadním průběhu kromě již zmiňované porážky v Bělorusku dvakrát snadno přehrálo outsidera ze San Marina (ve shodném poměru 3:0), s Moldavskem si poradilo také hladce po výsledku 4:0. Jeho nadcházející protivník deklasoval San Marino 5:0, kamenem úrazu se staly duely s Moldavskem. V ani jednom totiž neskóroval a bezbrankové remízy jsou pro něj zklamáním, proto momentálně ztrácí jeden bod.

"Je to samozřejmě komplikace. Můžeme být sice hrdí, že jsme ani jednou ze čtyř případů neinkasovali, na druhou stranu spokojeni nejsme. Především doma proti Moldavsku jsme měli zvítězit, teď si potřebujeme vzít ztracené body zpět. Reálnou naději na vedoucí příčku nám dá pouze výhra, s jiným cílem ani do Lucemburska jet nemůžeme. Bude to boj ve všech ohledech, který hodláme zvládnout," vyjádřil se hostující stratég Igor Krijušenko.

Ten opět bude nejvíce spoléhat na střelecké schopnosti Antona Saroky z belgického Lokerenu, jenž doposud skóroval dvakrát a hlavně zařídil vítěznou trefu proti Lucembursku. V hostujícím dresu se rozhodně bude chtít prosadit Danel Sinani, který je se třemi trefami nejlepším střelcem skupiny, v ofenzívě by ho měli podporovat Christopher Martins z francouzského Troyes či Aurélien Joachim s Davidem Turpelem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.11 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
San Marino - Moldavsko  (čtvrtek 20:45)
Moldavsko má už jen teoretickou možnost na vedoucí příčku zaručující závěrečné play-off o EURO 2020, alespoň malou naději mu dá pouze remíza v souběžně hraném duelu Běloruska s Lucemburskem. V dosavadních čtyřech střetnutích vybojovalo pět bodů, nyní určitě bude chtít zvládnout "povinné" utkání s trpaslíkem ze San Marina. Jeho čtvrteční rival jako obvykle nezískal ani bod a je beznadějně poslední s hrozivým skóre 0:13.

Již před dvěma závěrečnými zápasy Ligy D skupiny 2 je naprosto jasné, že San Marino své současné čtvrté místo nevylepší. Nejprve utrpělo debakl 0:5 v Bělorusku, poté přivítalo Lucembursko a podlehlo mu 0:3. Vzápětí absolvovalo cestu do Kišiněva a kvůli dvěma brankám Radua Gînsariho prohrálo 0:2. Naposledy se pokusilo o zázrak v Lucembursku, jenomže opět rychle inkasovalo a domů si odvezlo tříbrankový deficit.

Jeho úkol pro zbývající dva zápasy je tak jasný - pokusit se získat senzační bod a alespoň jednou skórovat, což ale rozhodně nebude jednoduché. Ve vzájemných soubojích se svým nadcházejícím protivníkem se mu to totiž nepovedlo, ve všech sedmi případech gól nedalo a "nejpřívětivější" rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Hostující výběr vstoupil do nově vzniklé soutěže tím nejhorším možným způsobem.

V Lucembursku se očekávalo, že může uspět, ovšem v každém z poločasů dvakrát inkasovalo a odjíždělo s nečekaným výpraskem 0:4. Od té doby neprohrálo, kromě jediné dosavadní výhry se San Marinem vybojovalo dvě cenné bezbrankové remízy s Běloruskem.

Jenomže i ty jsou vzhledem k postupovému klíči málo, ani případný tříbodový zisk mu v žádném případě nezajistí slušnou šanci na nejvyšší pozici. Vzhledem k aktuální situaci na ni totiž ztrácí téměř nedostižné čtyři body.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 19.60 - 6.95 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lucembursko430110:19
2.Bělorusko42206:08
3.Moldavsko41212:45
4.San Marino40040:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fíni zatiaľ hrajú v LN s veľkým prehľadom a bez inkasovaného gólu. Ich kanonier Teemu Pukki už je po zranení, ktoré utrpel práve v zápase proti Grécku znovu fit a v ostatných dvoch zápasoch League Championship strelil za Norwich 4 góly. Zisk povinného postupového bodu z dvojzápasu s Gréckom a Maďarskom by pre nich mal byť iba formalitou.

Reagovat
Mateo16

Spanielsko tragedia prvych 25 min potom sa to zlepsilo. Priorita je nedostat gol.

Reagovat
Coutinho10

remiza pro ne muze bejt malo, jestli jim teda jde o to 1. misto

Reagovat
Coutinho10

Kramaric

Reagovat
Mateo16

To su kokoti Ramos a Roberto

Reagovat
Coutinho10

Rakitic mohl prihrat pred prazdnou...

Reagovat
Mateo16

Chorvatsko na kolenach a zacina to co za Lopeho v RM zahadzovanie sanci

Reagovat
Coutinho10

wooow nadhernej centr od Modrice

Reagovat
smazaný uživatel

klasicky tragedi raketa, sergi roberto pokracujou ve vykonech i v repre

Reagovat
Mateo16

Morata

Reagovat
smazaný uživatel

dvojita ruka to neukecas

Reagovat
Mateo16

Modric Isiel nasepkat ze da panenku

Reagovat
smazaný uživatel

ramos je s tema penaltama neomylnej od jisty doby

Reagovat
Mateo16

Busq dal pestu Perisicovi

Reagovat
Mateo16

Mal dostat jasnu redku

Reagovat
Coutinho10

Haaaaaaa goooaaal Chorvatsko wow...super zapas

Reagovat
Kixi Syhimour

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL

Reagovat
Mateo16

Ten Jedvaj je strasna raketa

Reagovat
ManUnited

Weiss OUT!! Neporazit Andorru to je na odebrání licence!!

Reagovat
smazaný uživatel

Do Andorry na tejto výkonnostnej úrovni vyhrávať nechodí, nevyhrali tam Kazaši, Gruzínci a trochu by som sa divil, keby tam v pondelok vyhrali slabí Lotyši, ktorí doma s Andorrou dokázali tiež iba remizovať.

Reagovat
Coutinho10

uz se tesim na Anglie - Chorvatsko o vse

Reagovat
smazaný uživatel

tak lucho slusny prokauc dnes

roberto celej zapas nebrani, nudnej hrac dopredu

utok zadnej presink, isco mic predrzuje

zaloha prakticky se nevracela,

laciny ztraty saula, ceballose

zaloha strasne nekreativni, tata martino hadr

stridani MORATA?? ASENSIO??

chorvatum to za to nasazeni neslo neprat

Reagovat
Mateo16

Koho tam ako mal dat ??

Uz mi to pride tu sa snad fandi iba vysledku, Keby vyhralo spanielsko 0-3 nikto nic nepovie.

Reagovat
smazaný uživatel

Španieli si mali v nastavenom čase lepšie postrážiť chorvátskeho obrancu Jedvaja... Už podľa jeho priezviska bolo predsa jasné, že bude chcieť streliť nie jeden ale dva góly...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele