Preview sezony Serie A 2013-2014

23.08.2013, 11:43
Názory a komentáře
Zítra načne novou sezonu i poslední z velkých lig - italská Serie A. Titul obhajuje Juventus, který je opět největším favoritem. Velké změny se udály v Neapoli, vrátit se zpět na vrchol touží AC Milán. Co se dělo přes léto a jaké mají vyhlídky všechny prvoligové týmy, se dozvíte na následujících řádcích.

Juventus FC

Bianconeri si v loňské sezóně připsali druhý italský titul v řadě a není pochyb o tom, že co do kvality jsou v Itálii naprostá špička. To ovšem celku z provincie Piemontu není dost, a tak se letos bude snažit prorazit především v Lize mistrů. Aby nedošlo k mýlce, titul je pro Conteho tým neméně důležitou výzvou, zvlášť pakliže od něho čekáme útok na třetí scudetto v řadě.

Juventus se mohl dva roky po sobě opřít o výbornou obranu, za jejímiž zády už léta chytá opora italské reprezentace Gigi Buffon. I přes kvalitu tria Barzagli - Bonucci - Chiellini vedení vědělo, že pokud chce útočit na nejvyšší mety, je potřeba přivést ještě jednoho kvalitního stopera. Volba padla na hráče turínského rivala FC Angela Ogbonnu. Italský reprezentant je v Serii A dlouho považován za jednoho z nejtalentovějších obránců, a i přes loňské místy slabší výkony si italský mistr vybral právě jeho. Ogbonnova výhoda je především v jeho univerzálnosti, přičemž mu nedělá problémy hrát jak ve tří, tak i čtyřčlenné obraně.

V záložní řadě Juventus ztratil jednoho dříče. Giaccherini se vydal směr Britské ostrovy, kde zakotvil v Sunderlandu. I přes tuto ztrátu se nemusel generální manažer Marotta příliš ohánět, protože měl před sebou na papíře už takhle široký kádr. Nutně však musel upřít zraky k útoku. Už s předstihem v únoru podepsal Fernanda Llorenteho, který přišel z Athletiku na bezplatný transfer po uplynutí dosavadní smlouvy u baskického zaměstnavatele.

Po Llorentem čekal Marottu zásadní krok, zisk TOP hráče. Přes Higuaína, který se nakonec usadil v Neapoli, a Jovetićův podpis u City se přece jen rozhodl k tahu a za svou figurku označil Carlose Tevéze. Argentinský útočník, jehož zejména v Anglii označují za problémového, přišel z Manchesteru City za 9 milionů eur. Nové akvizici v klubu nachystali dres s číslem 10. V očích fanoušků tak má Tevéz vysoká očekávání, protože musí navázat na výkony posledního nositele, kapitána a legendy klubu Alessandra Del Piera. Tevéz zatím v přípravných duelech působil těžkopádným dojmem, ale náramně si pochvaloval spolupráci s Mirkem Vučinićem.

Contemu se brzy vrátí dlouhodobě zraněný Simone Pepe, který dokončuje rekonvalescenci. Dostává se mu tedy konečně možnosti hrát rozestavení 4-3-3 s Pepem na pravém křídle. Tuto alternativu si ovšem nechá italský trenér ještě chvíli v šuplíku pracovního stolu a bude dál využívat tolik úspěšné, a pro většinu hráčů kádru nejvhodnější, rozestavení 3-5-2. Minimálně měsíc se v úvodu sezóny musí obejít bez čerstvě zraněného středopolaře Marchisia. Na jeho pozici dostane v úvodu ligy prostor francouzský reprezentant Paul Pogba.

Juventus v přípravě příliš nedominoval a na americkém turné nedokázal proti Evertonu ani Interu Milán vyhrát. V obou případech si odnesl porážky po penaltách. Reputaci si Bianconeri spravili přesvědčivým vítězstvím v italském Superpoháru proti Laziu, kterému nadělili čtyři góly.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Carlos Tevéz, Fernando Llorente, Paul Pogba.

Pravděpodobná sestava: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah - Tevéz, Vučinić.

Prognóza: Stará dáma potřebovala de facto jediné - posílit útok. Tento úkol splnil příchod Tevéze a Llorenteho. Španělskému útočníkovi trvá aklimatizace na Conteho specifický herní styl déle a jistě začne sezónu na lavičce, zatímco Tevéz nastoupí v útočné dvojici s Vučinićem. Juventus, i přes vysoké nároky na umístění v Lize mistrů, půjde za třetím titulem v řadě. Všichni budou s napětím sledovat, jak se Bianconeri vypořádají s letos tolik nabytou konkurencí žíznící po úspěchu.


Neapol

Patrně největší otazník léta a následující sezony. Úspěšný Mazzarriho model konzervativní hry nahrazuje vítr ze Španělska. Na lavici usedl Rafa Benitez, který pochopitelně přináší mnoho svého. Proto už Neapol nebudeme vídat s tříobráncovým systémem, ale v systému 4-2-3-1. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si hráči s touto výraznou změnou poradí. Přestupové jednání se neslo právě v duchu přípravy na nový systém a také přípravy na Ligu mistrů. Právě účast mezi evropskou smetánkou stála při minulé účasti Neapol lepší umístění v soutěži, proto byla jasně vidět snaha kádr rozšířit.

Začněme ale klasicky u odchodů. Tím největším je bezesporu odchod kanonýra, před nímž se třásli všichni soupeři, Edinsona Cavaniho. Neapol nemohla odolávat nabídce ve výši 64 milionů eur, s kterou přišlo PSG. Citelnou ztrátou pak bude patrně nejlepší obránce posledních let - Hugo Campagnaro neprodloužil kontrakt a stejně jako bývalý trenér Mazzarri zamířil do Interu. Branku pak opustil Morgan De Sanctis, partenopei o jeho služby letos příliš nestáli, a proto De Sanctis zamířil do Říma. Jiné odchody už tak palčivé nejsou.

Neapol přes léto čile nakupovala hlavně od Realu Madrid, hned tři posily přišly právě z řad Bílého baletu. Cavaniho se pokusí nahradit jiný Jihoameričan - Gonzalo Higuain, ten je bezesporu kvalitním útočníkem, ale navázat na Cavaniho stopu bude velmi obtížné. Dalším hráčem na lince Madrid-Neapol byl pak stoper Raul Albiol, tomu na Santiago Bernabeu pšenka nekvetla, a tak zkusí své štěstí v nově složené čtyřčlenné obraně. Třetím do party je spolehlivý madridský náhradník Jose Callejon. Na křídlo pak z PSV přišel produktivní Dries Mertens. Úplně se obměnila i brankářská dvojice - jako jednička bude v Neapoli působit Benitezův starý známý Pepe Reina, krýt záda mu bude nadějný Brazilec Rafael.

Od Neapole se čekalo určitě výraznější posílení defenzivy, i proto se do posledních chvil snažila z Cagliari dotáhnout Davida Astoriho. Zatím neúspěšně. Otazníkem pak budou i kraje obrany, přeci jen přechod ze zažitého 3-5-2 není úplně snadný. Zajímavé bude rovněž sledovat, jak si s novým systémem poradí neapolská modla Marek Hamšík, který v již zmíněném předchozím systému jasně kraloval. Neapoli by v zápasově náročné sezoně mohla vyhovovat častější rotace hráčů, kterou jistě Benitez zavede. V přípravě se pak Benitezovým svěřencům dařilo střídavě, remíza s Arsenalem či výhra nad Benficou jsou ale cenné výsledky. Podaří se tedy Benitezovi v Itálii uspět po nepovedeném angažmá u Interu?

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Rafa Benitez, Marek Hamšík, Gonzalo Higuain.

Předpokládaná sestava: Reina - Maggio, Albiol, Cannavaro, Zuniga - Inler, Behrami - Callejon, Hamšík, Insigne - Higuain.

Prognóza: Absolutně nečitelný je pro mě neapolský tým. Proto si neodvážím predikovat, zda bude bojovat o Scudetto, nebo Evropskou ligu. Obě varianty jsou totiž představitelné.


AC Milán

V loňském ročníku Rossoneri do ligy nevstoupili nijak slavně, svou daň si vybralo omlazení kádru. Massimiliano Allegri však dokázal postavit dobře fungující tým a v jarní části sezóny doslova opanoval ligu. Na náskok vítězného celku Staré dámy ani Mazzariho Neapole to však nestačilo. I přesto si milánský celek zajistil třetí místo v tabulce a účast v letošním čtvrtém předkole Ligy mistrů.

Klíčovým tahem loňské sezóny byl nákup Maria Balotelliho, jehož příchod dodal týmu potřebnou kvalitu v ofenzívě. I letos se od něj očekává, že potáhne milánský celek za vítězstvími. Po Balotelliho boku se postaví vloni zářící hvězda Stephan El Shaarawy. Pokud se Allegri uchýlí k oblíbené hře na dva útočníky podporované trequaristou, není o čem diskutovat. Pakliže bude chtít vyhovět Berlusconiho vyslovenému přání, aby hráli tři ofenzivní hráči, pak nastane s doplněním třetího útočníka drobný problém.

Ital Pazzini se stále zotavuje ze zranění kolena a s jeho návratem se počítá až koncem podzimní části ligy. V přípravě si pro změnu přivodil zranění třísla Brazilec Robinho. U něho je doba léčení zatím nespecifikována, ale jeho vyhlídky jsou daleko příznivější než u italského kolegy. Výčet uzavírá mladý talentovaný Francouz Niang. Teprve 18letý fotbalista má talentu na rozdávání, ale co mu chybí, je střelecký úspěch. Při Pazziniho absenci si na podzim jistě zahraje víc než dost.

V přípravě se milánskému celku formovalo složení záložní řady, které stále nemá pevnou formu. Svou pozici má jistou nový kapitán Montolivo a, zdá se, i Boateng na místě trequaristy, a to i přes své výkyvy formy. Z klubu odešli Ambrosini a Flamini, jejichž místa obsadili příchozí De Jong a Poli. Právě od De Jonga se očekává, že bude pomocnou rukou obraně, kde je nasnadě otázka, zda je stoperská dvojice ve složení Zapata - Mexés dostačující na přímý boj o scudetto. Při Bonerově tříměsíční pauze se zraněným kolenem je back-up v podobě Matíase Silvestreho poměrně riskantní.

Na krajích obrany se při nejmenším v úvodu sezóny pravděpodobně objeví Abate s Constantem, který nahradí s kolenem laborujícího De Sciglia. V brance stojí kvalita v podobě Christiana Abbiatiho.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Mario Balotelli, Nigel De Jong, Stephan El Shaarawy.

Pravděpodobná sestava: Abbiati - Abate, Zapata, Mexés, De Sciglio - De Jong, Montolivo, Poli - Boateng - Balotelli, El Shaarawy.

Prognóza: Milán potřeboval především zacelit mezery po Ambrosinim s Flaminim, což se mu povedlo. Jak kvalitně, to ukáže až samotný průběh ligy. S doplněním obrany to šlo už o něco hůře. I přesto lze věřit, že Rossoneri nezopakují špatný vstup do ligy, jako tomu bylo vloni, a se společným úsilím útočného dua Balotelli - El Shaarawy do ligy vstoupí úspěšně. U Milána je očekávání zcela jasné, a sice boj o titul a umístění opět v TOP 3.


Fiorentina

Klub z Toskánska prožil v loňské sezoně takřka snovou renesanci. Zatímco v té předchozí se Viola strachovala vůbec o záchranu, v té minulé byla deset minut od senzačního postupu do Ligy mistrů. Recept byl jednoduchý - chytré investice do kádru a skvělá volba trenéra. Montella naordinoval svému týmu líbivý fotbal, který přinášel pro fanoušky také líbivé výsledky. Fiorentina letos míří ještě výš i přesto, že ji opustil Stevan Jovetič, hlavní útočná zbraň.

Jovetič odešel očekávaně. Tolik už se ale nepočítalo s tím, že posílí Manchester City, ten na rozdíl od Juventusu ale zaplatil požadovaných 30 milionů, a tak jedna ze ság přestupového léta skončila. Klub opustil také Luca Toni, ten se minulý rok zdařile potýkal se skepticismem fanoušků, když dokázal nastřílet 8 branek a stal se třetím nejlepším střelcem týmu. Od nové sezony bude hájit barvy nováčků z Hellasu Verona, kam zamířil také záložník Romulo. Tým svého srdce po sezoně opouští také Emiliano Viviano, jenž nepřesvědčil vedení k tomu, aby vysázelo požadovaný finanční obnos Palermu. Do Realu Sociedad pak přestoupil, hlavně z vůle agenta, talent Haris Seferovič. Fiorentina pak pustila pryč i neúspěšného Mattiu Cassaniho a spolehlivého náhradníka Giulia Migliaccia.

Za první posilu můžeme považovat návrat dlouhodobě zraněného Guiseppe Rossiho, který by měl vytvořit útok s fantastickou posilou - příchod Maria Gomeze do Florencie si dokázala před přípravou představit asi jen málo početná skupina fanoušků. O to početnější skupina fanoušků pak svého nového hrdinu přišla přivítat na stadion - 20 000 natěšených diváků "jen" kvůli přivítání posily. Z Palerma pak za 9 milionů přichází Josip Iličič, jeden z mála hráčů Palerma, který v loňské sezoně nezklamal. Přesto po přestupu bude muset ustálit výkonnost. Jako dobrým krokem se ve světle nových událostí ukázalo angažování v AC Milán nechtěného Massima Ambrosiniho. Ten se při zranění režiséra hry Davida Pizarra ujme pozice ve středu zálohy. Další posilou je pak Joaquin, jenž představuje zajímavou alternativu na pravý kraj zálohy. Jeho herní vytížení ale bude hodně závislé na herním systému - při klasickém 3-5-2 zřejmě příliš šancí nedostane. Ze Španělska přišel do branky nakonec Gustavo Munua.

Pro Fiorentinu je důležitá i další smluvní událost, svým podpisem se totiž Vincenzo Montella rozhodl spojit s toskánským klubem svou trenérskou kariéru minimálně do roku 2017. Florenťané také budou bedlivě sledovat osudy dalšího temperamentního Srba, Adem Ljajič se zdráhá podepsat novou smlouvu a není vyloučeno, že klub nakonec ještě opustí. Viola zacházela s penězi z přestupu Jovetiče rozumně, otazníkem je možná brankářská otázka. Jako varováním se pak ale ukazují být přípravné zápasy, klepnutí přes prsty přišlo od Villarealu i Sportingu Lisabon.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Giuseppe Rossi, Mario Gomez, Juan Cuadrado.

Předpokládaná sestava: Neto - Tomovic, Rodriguez, Savic - Cuadrado, Aquilani, Ambrosini, Borja Valero, Pasqual - Gomez, Ljajič/Rossi.

Prognóza: V závislosti na výše uvedených faktorech se bude Fiorentina pohybovat nejspíše kolem pozic, jako v sezoně předešlé. Přesto má ale kádr kvalitu, aby se při ideálních podmínkách blížil třeba i Juventusu.


Udinese Calcio

Vloni na podzim se moc nezdálo, že by Udinese mělo útočit na poháry. Přesto se tým pod taktovkou trenéra Guidolina vzchopil a impozantní jízdou v závěru soutěže, kdy zvítězil osmkrát v řadě, si zajistil konečnou pátou příčku. Stejné ambice má klub z Friuli i letos.

Soupeři posilovali jak mohli, zvláště ti, kteří zkříží Udinese cestu v přímém boji o pohárové pozice. S výjimkou odchodu obránce Benatii do římského AS se podařilo udržet pohromadě tým, který čítá řadu mladých nadějných hráčů a v útoku disponuje skutečně velkou silou. Luis Muriel a Roberto Pereyra o sobě dávají hlasitě vědět a nejinak tomu bude jistě letos. Mladé dynamické duo se učí od toho nejlepšího, od Antonia Di Nataleho. Toto, jak se italskému vysloužilému střelci přezdívá, v říjnu oslaví své již 36. narozeniny, což mu ovšem nebrání ve střílení branek jak na běžícím páse. Vloni, počtvrté v řadě, překonal dvacetigólovou hranici a letos se od něho nečeká nic jiného.

Česká stopa v podobě Matěje Vydry opět zůstává mimo Udinese. Vydra se sice připravoval celé léto s týmem Francesca Guidolina, pomohl dokonce týmu gólem postoupit do 4. předkola Evropské ligy, ale přece jen se opět stěhoval do Anglie. V Premier League si vysloužil pozornost a angažmá ve West Bromwichi Albion.

V dalších řadách se Udinese rozprchlo po hostováních několik mladých hráčů, kteří zamířili buď do Watfordu, který stejně jako Udinese nebo Granadu vlastní Gino Pozzo, nebo se vydali do Serie B. Důležitou informací pro příznivce Udinese se stala skutečnost prodeje vlastní poloviny práv na záložníka Antonia Candrevu do Lazia. Pro talentovaného ofenzivního záložníka Diega Fabbriniho v týmu opět nezbylo místo, a tak se mladý Ital pokusí sbírat zkušenosti a minuty na hřišti u nového kouče Gennara Gattusa v Palermu.

Obranné řady, jak bylo již zmíněno, přišly pouze o Maročana Benatiu. I přes letošní ojedinělou ztrátu zvládne Guidolin postavit neméně silnou obranu jako vloni. Trojice pro základ tvořená Heurtauxem, Danilem a Domizzim slibuje spolehlivou kvalitu. Na brankařském postu by měl zůstat jedničkou Srb Brkić, kterého ovšem v úvodu ligy do hry nepustí zranění, a proto ho s největší pravděpodobností zastoupí Chorvat Kelava.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Luis Muriel, Roberto Pereyra, Dušan Basta.

Pravděpodobná sestava: Kelava - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Basta, Allan, Pinzi, Gabriel Silva - Pereyra - Muriel, Di Natale.

Prognóza: I přes zjevnou sílu konkurence v lize není Udinese radno vylučovat z boje o poháry. Guidolinův tým zůstal pohromadě a i letos bude mířit vysoko. Boj o čtvrté místo bude urputný a tým ze severu Itálie do něho jistě zasáhne. I když to v evropských pohárech nevypadá s ambicemi na dlouhou jízdu, v domácím Coppa Italia může dojít daleko.


AS Řím

Nejzábavnější tým loňské sezony (jen ne pro své fanoušky) se chystá po třetí revoluci vykročit vstříc třetímu projektu. Do boje o umístění znamenající evropské poháry vstoupí Římané bez ředitele Franca Baldiniho, který se jal utrácet v Tottenhamu, a také s na evropské top soutěže netradičními dresy. Ty totiž nenesou logo žádné ze značek vyrábějících sportovní vybavení a sledujeme tak na jednu sezonu návrat k tradicím.

Loňský tým, který představoval stroj na branky v sítích svých soupeřů, ale také v síti svojí, přes léto prošel pragmatickou proměnou. Neúspěšného převozníka přes brány pohárového finále, Aurelia Andreaozolliho, nahradil ve Francii uznávaný stratég Rudi Garcia, který je znám svým ofenzivním fotbalem, ve kterém ale na rozdíl od Zdeňka Zemana klade důraz i na defenzivu celého týmu. Tým opustil Maarten Stekelenburg, který nenaplnil naděje do něj vkládané a neznamenal jistotu v brance. Na jeho místo pak přišel z Neapole Morgan De Sanctis, již zde je vidět uhnutí z kurzu sázek na mládí.

Defenzivu musel opustit Marquinhos, kometa minulého ročníku Serie A uvízla v hledáčku PSG, které v částce 32 milionů euro poslalo Římu nabídku, která se neodmítá. Defenzivu ale vlci spíše posílili, přišel v posledních sezonách výborný Benatia, z Manchesteru City se do Itálie vrátil Maicon - tedy posila na jednu z nejbolestivějších pozic sestavy - pravou stranu obrany. Nezapomínejme pak ani na příchod chorvatského mladíka Tina Jedvaje, od nějž si vedení slibuje, že naváže na Marquinhose.

Nedynamická nudná římská záloha našla svého nového prince v osobě Kevina Strootmana. Zastupující kapitán nizozemské reprezentace ukazuje kromě na svůj věk nebývalých vůdčích schopností také fotbalovou kvalitu. Schopnost hrát si s tempem hry, rozdávat dlouhé balony, doplňovat útok v zakončení, důraz, dobrá defenzivní činnost. Všemi těmito vlastnostmi si mladý Holanďan získal pozornost fanoušků Giallorossi již od prvního přípravného utkání. Zklamání předchozích sezon, Miralem Pjanič, dostává novou šanci a ihned s nejvyšší důvěrou. Rudi Garcia z něj totiž udělal neprodejného hráče pro své dva herní systémy - 4-3-3 a 4-2-3-1. Velkým otazníkem je také výkonnost Daniela De Rossiho, u kterého se znovu čeká na návrat do herní pohody.

V útoku by vlastně ani nebylo co měnit. Jenže Pablo Osvaldo nezvládl znovu svůj hněv po prohře ve finále Italského poháru, a tak vlastně prodán být musel. Za jeho služby zaplatil anglický Southampton s bonusy 17 milionů. O posílení se stále jedná, a proto zatím útok posílili navrátilci z hostování - Tallo a Caprari a pak také přání trenéra Garcii - v Arsenalu neúspěšný Gervinho. U něj je situace jasná, fanoušci doufají, že trenér Garcia v něm objeví Gervinha z Lille. Neochvějnou stálicí je ikona světové kopané - Francesco Totti, sekundovat by mu měl stále se lepšící Lamela. Bohužel je ale stále možné, že římské mužstvo ještě potkají změny. Tottenham v osobě Baldiniho stále nevzdal boj o Erika Lamelu. Na druhé straně pak Sabatini stále pracuje na náhradě za Osvalda a snaží se udat komukoliv služby Marca Borriella.

Přípravu Římané odehráli klasicky, na soustředěních nečelili příliš organizovaným soupeřům (s výjimkou Chelsea, kde však předvedli výborný výkon). Proto před startem ročníku panují obavy z ostrého startu Serie A. Los naštěstí dopadl pro Rudiho Garciu přívětivě, a tak na římskou družinu čeká pozvolnější rozjezd, ukončený ve 4. kole derby s Laziem.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Francesco Totti, Kevin Strootman, Miralem Pjanič

Pravděpodobná sestava: De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti - Strootman, De Rossi, Pjanič - Gervinho, Totti, Lamela.

Prognóza: Římané budou mít oproti konkurenci v boji o poháry výhodu právě v neúčasti v těchto pohárech. Ušetřené síly pak mohou převážit misky vah na jejich stranu. Řím přes léto posílil chytře. Nyní bude na vedení, aby prokázalo důvěru trenéru Garciovi, ten kvalitu na to dotáhnout Řím alespoň do Evropské ligy určitě má.


Lazio Řím

Ačkoliv v tabulce skončilo Lazio za svým městským rivalem, prožívalo díky triumfu v Italském poháru o dost klidnější léto. Do dobrého rozmaru tedy zapadá i aktivita Claudia Lotita, jež se letos nebál úspěšnému trenérovi Vladimiru Petkovičovi dotáhnout celkem výrazné posily. Na druhé straně Lazio neopustila ani jedna z loňských opor, proto i před Laziem nejsou špatné vyhlídky.

Odchody jsou opravdu nevýrazné. Klub opustil obránce Modibo Diakité, kariéru ukončil čtvrtý útočník v pořadníku Louis Saha a po vleklých tahanicích opustil klub i Mauro Zarate. Zpočátku miláček fanoušků upadl v nemilost a tak i přes protesty vedení biancolesti kope zpátky v Argentině, konkrétně ve Velezu. Odchody tedy fanoušky Lazia příliš trápit nebudou.

Posily jsou už jinou kapitolou. Obranu vyztuží Diego Novaretti z mexické Tolucy, o poměrně neznámého hráče svedlo Lazio ale boj dokonce s Manchesterem City. Další dvě posily zamířily do klubu z Brazílie. Tou první je levý obránce Vinicius, tou druhou, patrně zajímavější, je Felipe Anderson, hráč od nějž si fanoušci Lazia hodně slibují. Nejčastěji je přirovnávám ke svému novému spoluhráči - Hernanesovi. V přípravě ho ovšem potkalo zranění, proto bude otazníkem, jak a kdy vstoupí do nové soutěže. Poměrně silnou konkurenci z Anglie muselo Lazio porazit i při angažování Lucase Biglii, argentinský reprezentant přichází nejspíš jako náhrada za Cristiana Ledesmu. Do útoku pak přišel další Jihoameričan - Kolumbijec Brayan Perea. U něj je ovšem nejisté, v jakém dresu stráví příští sezonu.

Petkovičův systém funguje, a proto lze očekávat podobný průběh sezony jako minulý rok. Velkým otazníkem bude znovu působení v Evropské lize, soutěži, která Laziu v minulé sezoně ubrala spoustu sil a sfoukla modrobílou plachetnici z druhého místa až na konečné sedmé. Klíčovým pro vývoj sezony je ovšem udržení opor - zůstal Candreva, Hernanes i Marchetti. Závěrem uveďme ještě jedno jméno. Libor Kozák získal z Primavery nového konkurenta do útoku. Je jím Antonio Rozzi, klenot i italských mládežnických reprezentací, který doufá v průlomovou sezonu v mužském fotbale. Bude zajímavé sledovat, kolik šancí tento talent bude letos na hřišti dostávat.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Lucas Biglia, Hernanes, Antonio Rozzi.

Předpokládaná sestava: Marchetti - Cavanda, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Ledesma, Candreva, Hernanes, Lulic - Klose.

Prognóza: Troufám si tvrdit, že cíl v podobě útoku na Ligu mistrů je pošetilý. Lazio nedisponuje kádrem, který by bez problémů zvládal zátěž domácí i evropské soutěže. Hlavním vodítkem pak bude fakt, s jakou vážností bude Lazio přistupovat k Evropské lize. Nezávisle na tom odhaduji obhájení loňské sedmé pozice.


Catania

Sloni ze Sicílie v minulé sezoně zdařile navázali na sezonu předchozí. Obavy, co s týmem bude po odchodu Vincenza Montelly, se ukázaly jako zbytečné. Catania odehrála další výbornou sezonu. Nechala za svými zády i slavný Inter Milán a praktikovala znovu rychlý fotbal se silnou obranou, šikovnými křídly a tankem Bergessiem na hrotu. Výsledkem tedy bylo pěkné osmé místo. Jako zajímavost ale uveďme, že naposledy, když Catania skončila osmá, znamenala pro ní další sezona sestup a 35leté pendlování mezi třemi nejvyššími soutěžemi v Itálii.

Letos se opravdu nic podobného očekávat nedá. Catania pokračuje ve své klasické práci. Přivádí perspektivní hráče z Latinské Ameriky, nepříliš známé trenéry (Montellu nahradil úspěšně Rolando Maran). Catania možná v minulém roce hrála konzervativněji, ale i díky tomu dokázala o body obírat týmy ze špičky - Fiorentinu, Udinese, AS Řím i Lazio. Lepší umístění se rozplynulo v prachu hlavně díky nepovedené sérii mezi březnem a dubnem.

Catanii opustilo přes léto několik důležitých hráčů. Do Janova odešla stálice na levé straně defenzivy Giovanni Marchese, do téhož klubu pak odešel klíčový muž Catanie - Francesco Lodi. Právě jeho ztráta bude nahraditelná jen obtížně. Podobně hrajících záložníků na Apeninském poloostrově moc neběhá. Druhou velmi citelnou ztrátou je pak odchod Papu Gomeze do Metalistu Charkov (ano, to je ten klub vyřazený z evropských pohárů). Jeho odchod je velkou ztrátou i pro italskou soutěž, do mnoha klubů by pasoval výborně.

Náhrady byly pochopitelně hledány hlavně mezi Jihoameričany, Marcheseho nahradil z Lyonu Argentinec Monzon. Sebastian Leto, který má nahradit Gomeze, je také Argentinec - z Panathinaikosu. Třetím Argentincem do sbírky je výrazná posila na pravý kraj hřiště - Gino Peruzzi. Hráč, o kterého se pralo více prestižnějších klubů, dal přednost jistější cestě přes Catanii. Lodiho pak má nahradit v loňské sezoně neúspěšný Říman Panagiotis Tachtsidis. Ten by letos překvapit mohl, určitě na něj bude vyvíjen menší tlak než v hlavním městě. Pracovitá záloha mu navíc ušetří spoustu práce do defenzivy, s kterou má mladý Řek zatím problém. Do útoku se vrátil i Maxi Lopez, tomu ale Bergessio místo nepřepustí.

Catania v přípravě pracovala především na zapracování náhrad. Leto bude mít hodně práce navázat na skvělou spolupráci Gomez-Barrientos. V posledním ostrém přípravném zápase Catania zvládla porazit Cagliari, přesto ale do sezony půjde určitě znovu s obavami. Přestože velká část týmu zůstala pohromadě, Lodiho práce jako stavebního kamenu týmu se bude nahrazovat jen stěží.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Pablo Barrientos, Sebastián Leto, Gino Peruzzi.

Předpokládaná sestava: Andujar - Alvarez, Bellusci, Spolli, Monzon - Izco, Tachtsidis, Almiron - Barrientos, Bergessio, Castro.

Prognóza: Poslední dvě sezony byly pro Catanii úspěšné až historicky. Letos očekáváme propad, přesto maximálně o několik pozic. Sestupem Palerma je Catania nyní jediným zástupcem Sicílie v Serii A. I kvůli tomu lze očekávat klidnou sezonu v horším středu tabulky, což pro vedení jistě nebude zklamáním


Inter Milán

Snad největší zklamání loňské sezony se bude pokoušet napravit milánský Inter. Od odchodu Mourinha se Milánským nedaří takřka nic. Stále neprovedená přestavba kádru, nestálost v trenérské otázce, problematika převzetí novým majitelem, spousta zraněných hráčů - i to jsou věci, kvůli nimž se Inter loni krčil až na deváté pozici. Massimo Moratti tak opustil experimenty s trenéry a vsadil na jistotu v podobě úspěšného Waltera Mazzarriho, jež hledal po angažmá v Neapoli novou výzvu.

Loňskou sezonu Inter nezačal vůbec zle, přerušil sérii Juventusu a chystal se promluvit do boje o Scudetto. Nestálost výkonů, v jednu chvíli až čtrnáct zraněných hráčů překazily plány a ukázaly slabiny Interu v plné nahotě.

Inter pochopitelně musel posílit, ale klubová pokladna očividně netrpí přebytkem, a proto se čeká na vstup indonéského investora Ericka Thohira, který touží po části akcií klubu. Je tedy otazníkem, zda k plánované finanční injekci dojde ještě před koncem přestupového termínu. Odchody by Inter příliš zasáhnout neměly. Klub opustila legenda a tahoun za triumfem v Lize mistrů Dejan Stankovič, pro kterého v klubu po devíti letech již nezbylo místo. Nezvladatelný Antonio Cassano zamířil do Parmy a po nepříliš povedené sezoně opouští klub také Walter Gargano a Matias Silvestre.

Silně ale nevypadá ani kolonka příchodů. Zvláštně investované peníze přivedly do Interu Maura Icardiho, který si jméno udělal především čtyřmi brankami v jednom zápase, a Ishaka Belfodila, také kometu loňské sezony, který do klubu zamířil z Parmy (výměna dvou zlobivých dětí). Velkou posilou do obrany bude zřejmě Hugo Campagnaro, který zamířil do Interu z Neapole po ukončení smlouvy. Do obrany přišel po hostování v Neapoli také Rolando z Porto, taktéž na hostování. Zálohu pak posílil nadějný Saphir Taider z Boloni. Mazzarri by pro svůj herní systém 3-5-2 potřeboval určitě posílit i na pravé straně záložní řady, spekulace o příchodu Isly z Juventusu se ale zatím nepotvrdily.

Těžko se tedy dá mluvit o nějakém větším posílení, ve které fanoušci Nerazzurri doufali. Plánový vstup Thohira by situaci patrně změnil a do zálohy by měl přijít Radja Nainggolan z Cagliari. Velkým otazníkem bude rovněž útok. Nejistá je forma Diega Milita po návratu po těžkém zranění, jistotou je prakticky jen Rodrigo Palacio. Výsledkově se Interu v přípravě nedařilo, Walter Mazzarri byl ale spokojen s lepšícím se herním projevem. Inter stojí na rozcestí mezi konzervativismem a pragmatismem. Pro konzervativní cestu italského majitele by ale Inter zoufale potřeboval do evropských pohárů a uspět v nich. I proto to v současnosti vypadá na druhou, indonéskou cestu.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Diego Milito, Matteo Kovačič, Samir Handanovič.

Předpokládaná sestava: Handanovič - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Nagatomo, Cambiasso, Kovačič, Guarin, Pereira - Icardi, Palacio.

Prognóza: Inter bude znovu bojovat s širší italskou špičkou o účast v evropských pohárech. Bude zajímavé sledovat, zdali se Interu v letošní sezoně vyhnou děsivá zranění. Ty totiž tým v loňské sezoně totálně rozložily. Kvalifikace do evropských soutěží bude pro Inter letos stěžejní.


Parma

Pevně vedený tradiční tým se vrací zpět. Není to sice zatím boj o Ligu mistrů, přesto je i návrat do horní poloviny tabulky dobrou postupnou metou. Ghirardi s Donadonim pracují postupně, ale velmi systematicky, proto i letos můžeme čekat vylepšení loňské desáté pozice, na které Parma skončila hlavně díky dvouměsíční sérii bez výhry. Do minulé sezony šla Parma s cílem zachránit se. Že bude cíl splněn, bylo jasno už v lednu, proto se Parma může soustředit na budování pozic ve vyšších patrech tabulky.

Ghirardi zvládl výborně letošní mercato. Nejenže výborně posílil, ještě zvládl skončit ve znatelném přebytku více než 10 milionů euro. Talent Belfodil zamířil za poměrně slušnou částku do Interu, navíc těžko říct, jak by v letošní sezoně hledal společnou řeč s trenérem Donadonim, s kterým měl v loňské sezoně údajně neshody. Do Monterrey odešel Dorlan Pabón, který po solidním začátku nepředváděl dobré výkony. Z Parmy se dál pakoval Graziano Pelle (s bilancí jednoho gólu z jedenácti zápasů opravdu zůstat nemohl), McDonald Mariga, Sidney Strasser, veterán Francesco Modesto (v loňské sezoně hostoval v Pescaře) a Fabiano Santacroce. O citelné ztráty se dle mého mínění opravdu nejedná.

Naopak na poli příchodů bylo veseleji. Výborně by se měl cítit hlavně Antonio Cassano. Ten si pro hledání formy vzhledem k mistrovství světa vybral ideální klub, kde se bude točit vše kolem něj. Jako velmi užitečným by se časem měl ukázat velmi variabilní exreprezentant Mattia Cassani, který po přestupu do Fiorentiny nenašel původní formu, a tak míří hostovat.

Stoperskou trojici vyztuží taktéž bývalý hráč Fiorentiny, Felipe, jenž opouští sestoupivší Sienu. Zálohu pak posílí navrátilec Acquah a Munari ze Sampdorie. Znatelné posílení systému 3-5-2, kterému teď důvěřuje Donadoni. Tento fakt by mohl možná odsunout na nezaslouženou vedlejší kolej Nicolu Sansoneho, okolo jehož služeb kroužily i věhlasnější kluby. V útoku s Cassanem a Amaurim se bude místo hledat jen obtížně, na kraje zálohy je pak třeba hráče jiných charakteristik. I proto je ještě možný Sansoneho odchod, nejčastěji se nyní spekuluje o Sassuolu.

Parma má ustálenou osu mužstva, ke které se letos připojí vůdce ofenzivy Cassano, který dokáže rozhodovat zápasy sám, to žlutomodrým v loňské sezoně při remízových zápasech znatelně chybělo. Dokud italský enfant terrible bude ukazovat zápal pro fotbal, Parma bude mít v jeho nohách obrovskou zbraň.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Antonio Cassano, Amauri, Gabriel Palleta.

Předpokládaná sestava: Mirante - Benalouane, Paletta, Felipe - Biabiany, Marchionni, Valdes, Parolo, Gobbi - Cassano, Amauri.

Prognóza: Napodobit loňské umístění by pro mužstvo z města šunky neměl být problém. Útok na evropské poháry je ale přeci jen ještě příliš daleko, očekávám umístění mezi sedmou a devátou příčkou. Rozhodujícím faktorem bude bezesporu výkonnost Antonia Cassana.


Cagliari

Pro mnohé symbol zatuchlosti italské kopané prožil na své poměry výbornou loňskou sezonu. Klub, který pořádně nemá kde hrát domácí utkání a pendluje mezi různými stadiony, zve své fanoušky na nezkolaudovaný stánek, se pere situací výborně. I přes skromný rozpočet se daří v týmu udržet mnohé reprezentanty, to hlavně díky autoritativnímu prezidentu Cellinovi, postavě, která kolem sebe pravidelně budí kontroverze. Cagliari se minulý rok v pohodě zachránilo a to byl jediný cíl, který družina Iva Pulgy mohla mít. Zachránilo se ale na své poměry komfortně - 11. místo, 15bodový odstup od sestupových vod.

Co se odchodů týče, má Cagliari zatím relativní klid. Cellino s arogancí sobě vlastní odmítl římskou nabídku na Radju Nainggolana (stále živá kontumace zápasu) a vyhlásil, že peníze nepotřebuje. Cellino umí své hráče prodat za patřičné sumy, a proto v jeho kádru zůstává jak italský reprezentant Astori, tak již zmíněný Radja Nainggolan. Jediným zaznamenatelným odchodem je pak zatím odchod Thiaga Ribeira zpět do Brazílie. Bude zajímavé sledovat, jak si jeho už bývalí spoluhráči z útočné hvozdy poradí s jeho chybějící černou prací.

Cagliari si vždy v přestupovém okně počíná opatrně, peněz není nazbyt, a proto i letos je kolonka příchodů velmi stručná. Levou stranu obrany přichází posílit na hostování z Karpatu Lvov Daniel Avelar, na stopera pak přišel mladý řecký reprezentant do 21 let Marios Ikonomou. Cagliari i letos bude spoléhat na nepříjemnou hru, kterou týmu zvládl vštípit Serií A neošlehaný Ivo Pulga. Klíčovým hráčem bude jistojistě Marco Sau, loňský navrátilec z hostování v Serii B, který pošilhává i po účasti na mistrovství světa v Brazílii. Toho pak bude doplňovat schopná dvojice Ibarbo - Pinilla.

Minimálně do října bude hrát Cagliari znovu v Terstu a to, považte sami, není úplně domácí stadion pro sardinský tým. S tímto problémem se v loňské sezoně semknutý tým dokázal srovnat, bude tomu tak i letos? Dalším problémem je pak zatím jen zdánlivě nezávislé plánované převzetí Interu magnátem indonéským Thohirem, ten si totiž jako svůj první cíl vytyčil nákup Radji Nainggolana a zde se nedají očekávat klacky pod nohy, které házel Cellino římskému vedení.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Marco Sau, Michael Agazzi, Víctor Ibarbo.

Předpokládaná sestava: Agazzi - Perico, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Nainggolan - Ekdal - Ibarbo, Sau.

Prognóza: Je velmi těžké určovat alespoň vzdáleně, kde Cagliari v tabulce skončí. Stále ještě proměnných faktorů je mnoho - Cellinova trpělivost, absence domácího stánku do října nebo do konce sezony, možný odchod pilíře záložní řady Nainggolana. Dá se očekávat, že Cagliari se bude přeci jen pohybovat znatelně blíž sestupovým vodám, pokud ale Pulga zvládne svůj tým připravovat jako loňskou sezonu, se záchranu by na "Sardínii" neměl být problém.


Chievo

Hledáte přesný symbol nudného klubu a fotbalu? Pokud přemýšlíte o volbě Chieva Verona, určitě nebudete daleko od pravdy. Tento každý rok jistý sestupující znovu svým defenzivním fotbalem, který nelze ani nazvat brejkovým, v minulé sezoně opět uspěl. A uspěl na své poměry výrazně - 12. místo, 13 bodů od hranice sestupu, pohodová záchrana, přesto minimum fanoušků a fotbal, který oku rozhodně neladil i v dobách, kdy již nebylo o co hrát.

Chievo potkalo před sezonou velká nepříjemnost. Úspěšný trenér Eugenio Corini odmítl prodloužit smlouvu, a tak na trenérskou lavici usedl v loňské sezoně neúspěšný trenér Palerma Giuseppe Sannino. Jeho úkolem bude znovu ušít kádru na míru sedící pragmatický fotbal. Chievo se totiž nemůže pochlubit zrovna ofenzivními hračičkami. Jeden z nejlépe pracujících sportovních ředitelů v branži Giovanni Sartori (Chievo řídí od roku 1992), tak znovu dopřál klubu klidné mercato. Do výčtu odchodů je třeba zařadit klubovou legendu Luciana (12 a půl sezony ve veronském klubu), přestože jeho význam pro hru už byl v poslední sezoně v jeho 37 letech minimální. Bolestivějším bude jistě odchod Marca Andreolliho do Interu, pilíř zadních řad posledních tří sezon se vrátil za srdcem do Interu, klubu, jehož dres jako mladý oblékal. Zálohu pak opustil Isaac Cofie, důrazný typ fotbalisty odešel za štěstím do Janova, poměrně stálý člen základní sestavy bude citelnou ztrátou. Tou naopak nebude odcházející náhradník Kamil Vacek.

Chudé jako odchody jsou i příchody. Manuel Pamič ze Sparty se pokusí prosadit na levé straně obrany, ovšem vzhledem ke konkurenci a taktické vyspělosti bude mít pozici velmi složitou. Dvě zajímavé posily získalo Chievo na křídla, slovinský rychlík Lazarevic přesvědčil Sartoriho o svých kvalitách v loňském ročníku Serie B v dresu Juve Stabia, a tak přichází z Janova na přestup. Druhým křídelníkem, který do Verony míří na hostování, je Boadu Acosty, slibný talent z Fiorentiny. Poslední zaznamenatelnou posilou je pak Ivan Radavanovič, záložník, který v Atalantě neprožil vůbec špatnou sezonu.

V přípravě sice Chievo nezářilo, přesto ale ukázalo, že bude znovu nepříjemným soupeřem. Nechme se překvapit, jestli Chievo vytáhne nějaký zajímavý trumf, ve stylu zimního prodeje brankářské jedničky Sorrentina a poměrně ostrého nástupu Puggioniho mezi tři tyče. A na co se letos těšit? Jednoznačně na derby se sice nováčkem soutěže, ale také tradičnějším týmem Hellasem Verona.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? ... doufejme, že letos Albertu Paloschimu či některému z mladých křídelníků.

Předpokládaná sestava: Puggioni - Sardo, Dainelli, Cesar, Pamič - Sestu, Rigoni, Radovanovič, Hetemaj - Paloschi, Thereau.

Prognóza: Boj o záchranu. Možná o něco lepší fotbal než pod Corinim. Možná. Přesto si netroufám napsat, že by Chievo spadlo. Tento klub umí v záchranářských vodách plavat snad nejlépe. V případě potřeby pak šokuje nečekanými výsledky: vloni dvakrát vypleněný Olympijský stadion, poražená Neapol...


Bologna

Klubem, který se rozhodně netopí v penězích, je Bologna. Ta bude především toužit po napodobení loňského umístění. V posledních letech se klub stabilizoval, což ještě umocnil příchod Stefano Pioliho, kouče, jež je často spojován s většími kluby. Jeho spojení s Boloňou nese zatím velmi dobré výsledky s omezenými prostředky. Právě omezené prostředky jsou hlavním znakem tohoto léta a znovu bude záležet hlavně na Pioliho umění, jak si Bologna poradí s letními změnami.

Odchodů je letos požehnaně. Začněme poněkud pozitivnější zprávou. Boloňu měl po letech opustit jasný lídr zálohy, uruguayský reprezentant Diego Perez se ale nakonec rozhodl prodloužit smlouvu. Jeho odchod by byl největší ztrátou. Velkou ztrátou bude ale odchod Alberta Gilardina zpět do Janova a Manola Gabbiadiniho do Sampdorie, to je ztráta výrazné ofenzivní síly, která táhla Boloňu v loňské sezoně. Mezi méně výraznými ztrátami je pak odchod Marca Motty, Nica Pulzettiho a Tiberia Guarenteho. Boloňu pak určitě poznamená odchod stále lepšícího se Saphira Taidera, pro jehož nákup se rozhodl milánský Inter.

Posily také odpovídají rozpočtu Boloni. Gilardina přichází nahradit bývalý kapitán Turína Rolando Bianchi, pochopitelně na volný transfer po vypršení smlouvy. Z hostování v Palermu se do zálohy vrací Francesco Della Rocca, pro nějž by tedy v důrazné boloňské záloze letos mělo být místo. Na hostování z Říma do branky znovu zamířil Gianluca Curci. Jako dobrou posilou v delším výhledu by mohl být Football manager wonderkid Abdallah Yaisien, který, jak jinak než zadarmo, přichází z PSG. Zbytek týmu pak doplnila část primavery Interu a Uruguayec Laxalt, také z Interu. Tyto posily jsou však velkým otazníkem.

Pro Boloňu je klíčový jediný fakt - udržela Alessandra Diamantiho. Hráče, který by měl Bianchimu připravovat branky podobně jako Gilardinovi, a hráče, v jehož standardních situacích má Boloňa obrovskou zbraň. Diamantimu by měl sekundovat v loňské sezoně výborný Kone.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Alessandro Diamanti, Panagiotis Kone, Diego Perez.

Předpokládaná sestava: Curci - Garcics, Antonsson, Natali, Morleo - Perez, Krhin - Kone, Diamanti, Christodoulopoulos - Bianchi.

Prognóza: Pokud se podaří zalepení sestavy, Bologna by znovu měla uhrát klidný horší střed tabulky. V současné době to na vyšší pozice zdaleka není, na sestup kádr a především trenér určitě není.


UC Sampdoria

Blucerchiati se budou snažit po loňském úspěšném návratu a udržení v Serii A najít klid a rovnováhu. Trenér Delio Rossi převzal tým po jeho neúspěšném začátku v prosinci 2012 a dovedl ho v lize na konečnou 14. příčku. Zachovat si prvoligovou příslušnost a stabilizovat síly je cílem i pro letošní ročník.

Je tomu pár dnů zpět, co klub opustila brankářská jednička Romero, který zamířil do knížecího klubu z Monaka. Médii proběhly spekulace o příchodu posily, ale vše dementovalo vedení slovy, že mladá perspektivní dvojice Da Costa s Fiorillem je dostačující kvalitou. Delio Rossi patří k zástupu navrátilců k systému 3-5-2 a v obraně vsadí na zkušenost s vyzrálostí, která by měla jistit záda mladé záloze a útoku. Třicátníci Gastaldello s Palombem jsou ligou ostřílení mazáci, o jejichž doplnění se postará Andrea Costa.

V ofenzívě, ať už je řeč o záloze nebo útoku, došlo hned k několika změnám. Klub opustily mladé naděje Icardi, který se vydal do milánského Interu, a Andrea Poli, jehož lze nyní najít o pár místností vedle pro změnu v šatně milánského AC. V klubu nadále nepokračuje ani Marcelo Estigarribia, Paraguayec čeká na možnosti, rád by zůstal v Itálii, nabídky však má i z Španělska a Kataru. Poslední ofenzivní ztrátou pak je Maxi López, jehož kroky vedly zpátky do Catanie.

Útočné šiky Dorie ale nebudou nijak trpět. Rok co rok se zlepšuje středopolař Pedro Obiang, který by měl platit za srdce týmu. Na krajích zálohy se budou pohybovat De Silvestri a Regini. Do hry by se mohl dostat i novic z Udinese Pawel Wszolek.

V samotném útoku má místo po Icardim zaujmout Manolo Gabbiadini. Italský útočník patří mezi největší naděje ligy a Sampdoria si od něho slibuje při nejmenším stejné výkony jako u Icardiho. Gabbiadini vloni působil v Boloni, kde se na hřišti pohyboval spíš z křídla, nikoliv na hrotu, protože zde dostal přirozeně přednost Alberto Gilardino. I přesto se ve 30 zápasech trefil šestkrát. Kolegou mu bude vloni devítinásobný střelec Eder. Na svou příležitost z lavičky si počká Nicola Pozzi a Gianluca Sansone.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Pedro Obiang, Manolo Gabbiadini, Pawel Wszolek.

Pravděpodobná sestava: Da Costa - Gastaldello, Palombo, Costa - De Silvestri, Soriano, Kristicic, Obiang, Wszolek - Eder, Gabbiadini.

Prognóza: Janovský celek by se opět rád pohyboval na vyšších příčkách druhé poloviny tabulky, rozumějme mezi 10. a 14. místem. Směsice mladých talentovaných hráčů s ostřílenými mazáky má před sebou úctyhodný cíl. Nejsou to sice pozice, kde jsme byli zvyklí Dorii sledovat pár let zpátky, kdy bojovala o Ligu mistrů a hrála evropské poháry, ale renesanci klubu nelze provést lusknutím prstů.


Atalanta Bergamo

Upevnění pozice v Serii A je v Bergamu i nadále nejvyšším cílem. Tým zůstal de facto beze změn. V půlce loňské sezóny sice odešli Gabbiadini s Pelusem, ale nebyla to zásadní oslabení. I proto v Atalantě doufají, že jejich cíle vyjdou a klub bude moct na konci sezóny vyhodnotit ročník za úspěšný.

Ke Colantuonovu týmu se už v lednu připojil chorvatský reprezentant do 21 let Marko Livaja. Klub ho získal do spoluvlastnictví z milánského Interu. Přemíru talentu vyvažuje nemálo zbrklosti a nerozvážnosti. I tak je mladík, zvláště co do temperamentu srovnávaný s Cassanem, pro trenéra Colantuona důležitým článkem sestavy. V létě se k týmu připojil jediný hráč. Z AC Milán přišel po uplynutí smlouvy Marco Yepes. Zkušený stoper v Atalantě najde uplatnění spíš než v Miláně. V sestavě Bergama by měl vytvořit stoperskou dvojici se Stendarem. Na krajích jim pak vymůžou Bellini s Del Grossem.

Ve tříčlenné záloze, s ohledem na praktikované rozestavení 4-3-3, budou i nadále působit Migliaccio, Carmona a Cigarini. Posledně jmenovaný hráč je již plnohodnotnou součástí lombardského celku. Atalanta vykoupila druhou polovinu práv na hráče od jeho předchozího zaměstnavatele Neapole. Do hry bude z lavičky připravený ofenzivní záložník Maximiliano Moralez.

Ofenziva pak stojí především na dvojici Denis - Bonaventura, jíž podpoří již zmíněný Livaja. Denis patří ke střeleckým stálicím ligy, zatímco Bonaventura je mladý, čerstvě 24letý, ofenzivní středopolař. Levý záložník se v sestavě Bergama pohybuje na levém křídle a jde mu to náramně k duhu. V posledním ligovém ročníku vsítil 7 branek v 35 utkáních a řekl si i o pozornost reprezentačního trenéra Prandelliho.

Nesmíme opomenout ani otázku v brankovišti, která je ale stejně jako ostatní pozice v sestavě beze změny. 26letý brankář Andrea Consigli je neochvějnou jedničkou a nadále sbírá cenné zkušenosti, aby se třeba jednoho dne posunul o stupínek výš, do ambicióznějšího celku. Základní stavební kameny tak zůstávají v Bergamu totožné.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Marko Livaja, Germán Denis, Giacomo Bonaventura.

Pravděpodobná sestava: Consigli - Bellini, Yepes, Stendaro, Del Grosso - Carmona, Cigarini, Migliaccio - Livaja, Denis, Bonaventura.

Prognóza: V klubu tvrdí, že prioritou je především udržení v Serii A. Na papíře ovšem tým vypadá na víc než na boj o záchranu. Předloňská 12. příčka by jistě potěšila, ale podle vedení klubu by samozřejmě ani zopakování loňského umístění na 15. místě neurazilo.


Turín FC

Býci se v poslední sezóně umístili na 16. příčce, 7 bodů od sestupových vod. Zachránili se tedy s poměrně jistým vědomím. Se stejnou vervou, jako se rvali vloni, budou hrát o příslušnost v Serii A i letos.

Turín zasáhly tři podstatné odchody. První odešel Angelo Ogbonna do Juventusu. Ačkoliv se zdála jednání nekonečná, dosáhla zdárného konce. Toro si ve třech splátkách přijde na hezkých 13 milionů euro, přičemž se může s ohledem na Ogbonnovu výkonnost v Juve případně těšit na další 2 miliony na bonusech. Zásah do obrany Býků to jistě je, ale není to nic, co by trenér Ventura nedokázal vyřešit. Polák Kamil Glik má ve tříčlenné obraně k ruce Guillerma Rodrígueze a Emiliana Morettiho.

Druhou ztrátou byl post pro Toro dost zásadní, a sice brankářský. Brankář Gillet byl Italskou fotbalovou federací potrestán za korupci a fotbal si nezahraje po dobu tří let a sedmi měsíců. Pro Granatu těžký zásah do sestavy. I proto klub stále jedná o možném angažování Gianluky Pegola ze Sieny. Do té doby patří místo jedničky Padellimu.

Třetí ztrátou, která znamenala pro fanoušky trochu šok, se stal odchod kapitáne a tváře Tora posledních let Rolanda Bianchiho. 30letý zkušený útočník v Turíně vypršela smlouva a rozhodl se jít o dům dál. Po nabídkách z Janova, Boloni a dalších klubů zamířil do Boloni. Toro okamžitě jednalo a na jeho místo přivedlo Cira Immobileho. Mladý Ital vloni působil v Janově. Juventus, který vlastnil Immobileho na půl s Janovem, odkoupil janovskou půlku práva a následně ji prodal městskému rivalovi.

Jako většina italských týmů vrátil se k systému se třemi obránci i trenér Ventura. Velkou podporou mu jsou pak v pětičlenné záloze hráči na jejích krajích, D’Ambrosio a Darmian, kteří by měli patřit k oporám týmu. Největší hvězdou mužstva však zůstává italský reprezentační útočník Alessio Cerci, který by se měl postarat o vytvoření co nejlepší spolupráce s novým parťákem Immobilem.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Ciro Immobile, Alessio Cerci.

Pravděpodobná sestava: Padelli - Glik, Rodriguez Gu., Moretti - Darmian, Brighi, Bellomo, Farnerud, D’Ambrosio - Cerci, Immobile.

Prognóza: Jen těžko můžeme očekávat, že by se Turín podíval do první poloviny tabulky. Stejně jako vloni se bude pohybovat v rozmezí 13. až 20. místa.


Janov CFC

Janovské šachy jsou známé už několik sezon. Předloni obměna kádru, vloni obměna - a letos? Není tomu opět jinak. Nové tváře a v rámci italské ligy významná jména mají klubu pomoct vylézt ze stínu boje o záchranu. Ale jak dobře známo, a u Grifů zvlášť, jména výsledky nezaručí.

Trenér Fabio Liverani je jedna z výjimek, které se stále drží čtyř obránců. Do obrany mu přišel zkušený stoper Portanova, na druhou stranu bude se muset obejít bez jednoho z nejlépe hodnocených obránců ligy Švéda Granqvista, který zamířil hledat štěstí do Ruska. I tak se jeví obrana ve složení Vrsajlko, Manfredini, Portanova, Antonelli nabitá dostačující zkušeností a v případě 21letého Chorvata Vrsalka i perspektivou.

Tříčlenná záloha zásadně posílila. Mozkem tým a rozehrávačem se stává příchozí Francesco Lodi z Catanie. Jeden z nejlepších tvůrců hry z ligy se bude opírat o zkušenosti Slováka Kucky a mladého nováčka v týmu Janova Isaaca Cofieho. 22letý mladík si o nové angažmá řekl loňskými výkony v Chievu. Ze střídačky mohou plnohodnotně zaskočit Biondini se Strasserem. Po devíti letech oddaných služeb v týmu skončil kapitán Marco Rossi, který se přesunul o několik pater výš do představenstva klubu.

Před trojicí záložníků se ukáže dvojice Santana s Bertolaccim, kteří budou hojně podporovat na hrotu vytaženého Alberta Gilardina, který má pomoc nahradit Borriella s Immobilem. Pro Gilardina nejde co do rozestavení o nic nového, protože stejným způsobem na něho v Boloni pracovali Diamanti s Gabbiadnim. Ať už půjde o zmíněnou variantu rozestavení 4-3-2-1 nebo s dvojicí útočníků, kde by Gilardina doplnil Floro Flores s trequaristou pod nimi, má tým Janova zase o něco lepší zvuk.

Aby byl ale zvuk dobře slyšet, budou zapotřebí víc než jen slibná jména. S Lodim v záloze by Janov mohl letos hrát pro o líbivější fotbal než tomu bylo vloni. Na druhou stranu, bude-li krása tratit na úkor efektivnosti, příznivci Grifů nebudou jistě proti.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Francesco Lodi, Luca Antonelli, Andrea Bertolacci.

Pravděpodobná sestava: Perin - Vrsaljko, Manfredini, Portanova, Antonelli - Kucka, Lodi, Cofie - Santana, Bertolacci - Gilardino.

Prognóza: Janov opět značně posílil, ale zda to bude stačit na první desítku, je otázkou. Vloni boj o záchranu, letos by se dalo za příznivých podmínek uvažovat o středu tabulky. S Lodim a Gilardinem tým počítá v daleko příznivější průběh než boj o záchranu, čehož by se mu mělo i dostat.


US Sassuolo

Mistr Serie B za loňský ročník nijak nepodceňuje přípravu na nadcházející premiéru mezi italskou elitou. Během několika mála týdnů letní přípravy stihl kvalitně posílit a ještě zvítězit v Tim Cupu, kde pokořil jak milánské AC, tak i italského mistra Juventus.

Předpoklady ambiciózního klubu každým rokem rostou. Poté, co před dvěma lety Sassuolo neuspělo v play-off o postup do Serie A, motivace v klubu ještě vzrostla. Týmu se ujal Eusebio Di Francesco a začal s týmem hrát atraktivní fotbal s převahou v držení míče. Jak se jeho ofenzivní styl ujme v Serii A se teprve ukáže, ale rozhodně nelze očekávat, že bude pouze do počtu, jako tomu bylo v posledně v případě Pescary.

Z týmu odešlo hned několik hráčů. Zkušený 30letý záložník Gennaro Troianiello se přestěhoval do Palerma. Trenér s ním do základu už nepočítal, proto se přestup jeví jako zcela pochopitelný. Podobnost s Troianiellem nejen ve jméně, ale i v cestě dalšího působení, potkala Michela Troiana, který odešel do třetiligového Virtus Entella. Dále odešli mladíci. Richmond Boakye, loňský střelec 11 gólů v barvách Neroverdi, se vrátil do turínského Juventusu, odkud s největší pravděpodobností poputuje dál sbírat zkušenosti jinam. Další ztrátou je křídelník Andrea Catellani, který vloni přispěl 6 góly. 25letý fotbalista se vrátil do mateřské Catanie.

Klub posiloval především do obrany. Z Chieva dorazil Francesco Acerbi, který se ovšem podrobil operaci nádoru v rozkroku a začal trénovat teprve začátkem srpna. Plně by se měl k týmu připojit koncem srpna. Dosud poslední akvizicí týmu je Reto Ziegler, který přichází na roční hostování z Juventusu. Do záložní řady se připojí i Chibsah, který už v klubu působil. Nyní přichází na spoluvlastnictví z Parmy.

Posilami do základní sestavy se zdají být krajní záložník Jonathan Rossini ze Sampdorie, jehož lze využít i v záloze, a Jasmin Kurtic, který přišel z Palerma. Největší posily získalo Sassuolo do útoku. Po odchodu Boakyeho bylo nutností sehnat střelce. Klub přivedl mladého zakončovatele Simona Zazu, vloni působícího v Ascoli a od léta patřícího Juventusu. 18 gólů je pro novou posilu slušná vizitka. Druhou posilou do útoku je Marius Alexe. O hráče Dinama Bukurešť měl zájem například anglický Fulham, ale získat hráče na hostování se podařilo právě Sassuolu. Útočný trojzubec pak doplní největší talent klubu Domenico Berardi, kolem kterého se pomalu začínají točit přední italské kluby.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Simone Zaza, Simone Missiroli, Domenico Berardi.

Pravděpodobná sestava: Rosati - Gazzola, Terranova, Bianco, Rossini - Kurtic, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Zaza, Alexe.

Prognóza: Tady není příliš o čem polemizovat. Cíl je jasný - udržet se mezi elitou. Byť tým kvalitně posílil, určitě bude hrát ve spodních patrech tabulky, a přece by nemusel spadnout až do přízemí. Ambice klubu míří vysoko a papírově má z nováčků nejvyšší šance na přežití. I tak je očekáváním pohyb nejvýše kolem 16. místa, což by ostatně znamenalo úspěch.


Hellas Verona

Vítej zpět, Verono, i tak by mohla Serie A pogratulovat týmu Gialloblu k návratu do Serie A. Po jedenáctiletém půstu je, se vší úctou k týmu Chieva z předměstí, primární tým Verony zpět mezi elitou. Byla to dlouhá a strastiplná cesta, za kterou stojí moře práce. Ovšem nyní je na čase další nový nepopsaný list s názvem Serie 2013-14.

Gialloblu si zajistili přímý postup ze Serie B z druhého místa, když zůstali za vítězným Sassuolem o pouhé tři body. Navíc se celek Benátska může pyšnit nejlepším střelcem uplynulého ročníku Serie B, kterým se stal Daniele Cacia. 29letý střelec se do sítí soupeřů trefil ve 24 případech. Úctyhodná první sezóna v klubu.

Kádr zůstal trenéru Mandorlinimu pohromadě a ještě navíc přivítal pár nových hráčů. Zkušenost má do týmu vnést veterán Luca Toni. 36letý ročník přišel do Verony dokázat, že má stále nejen týmu, ale i lize co nabídnout. Z argentinského River Plate přišel na hostování mladý středopolař Ezequiel Cirigliano. 21letý hráč je často přirovnávaný k Javieru Mascheranovi. S takovými referencemi není důvod proč mu nedat při nejmenším šanci se ukázat. Defenzivní práci přišel pomoci vyztužit Massimo Donati. 32letý záložník strávil minulou sezónu v Palermu. Pět let strávil srbský hráč v Janově a nyní pro něho už v týmu nezbylo místo. Univerzální ofenzivní záložník Boško Janković hledá novou výzvu a chce nováčkovi pomoci udržet se v lize.

Posila dorazila i na post brankářský. Bulharský brankář Nikolaj Mihajlov, který si ve své kariéře prošel například Liverpoolem, strávil posledních 6 let v nizozemském Twente. Teprve 25letý brankář sám mluví o své šanci ve Veroně s velkým nadšením a těší se na příležitost v Serii A. S dosavadním brankářem Rafaelem mají podobou výchozí pozici. I přesto se v úvodu počítá s nasazením nováčka.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Jorginho, Luca Toni.

Pravděpodobná sestava: Mihajlov - Cacciatore, Maietta, Gonzalez Ale. - Romulo, Hallfredsson, Donati, Jorginho, Martinho - Toni, Cacia.

Prognóza: Nováček má jediné přání - udržet se v nejvyšší soutěži. Klub kádr vhodně doplnil o zkušené hráče, kteří by měli pomoci mladším a méně zkušeným hráčům při bojích na trávnících Serie A. Pohyb mezi 17. až 20. místem je více než pravděpodobný.


AS Livorno

Loňská sezóna byla pro Livornou výborná. Postup sice muselo stvrdit ještě v play-off, ale ani to ho nezastavilo v cestě do první ligy. Pro Amaranto, jak se klubu přezdívá, však nebude sezóna nijak jednoduchá. V týmu mají převážně hráče bez zkušeností se Serií A.

Davide Nicola týmu ordinuje poměrně útočně laděné rozestavení 3-4-1-2. Záleží, jak se nepříliš zkušený tým popasuje s náročností Serie A. Livorno je na tom podobně jako Sassuolo, a jako byla Pescara. Máme-li se přiklonit, který celek bude úspěšnější, pak je nasnadě ukázat prstem na zkušenými hráči posílené Sassuolo. Na druhou stranu - Livorno by nemuselo dopadnout tak tragicky jako Pescara, která před loňským ročníkem Serie A přišla o řadu klíčových hráčů.

Livorno se muselo po návratu své brankářské jedničky Vincenza Fiorilla zpět do Sampdorie poohlédnout po novém muži, který bude plnit úlohu strážce branky, a vyřešilo to velice dobře. Z Novary, respektive Interu, který hráče vlastní, si půjčilo Francesca Bardiho. Mladík patří k nejslibnějším mladým brankářům v Itálii. Kdo zrovna nesledoval jeho výkony v Novaře, ho mohl vidět v utkáních evropského šampionátu hráčů do 21 let, kde s Itálii dosáhl na stříbrnou medaili.

Obdobně jako Fiorillo se zpět do Sampdorie odebral defenzivní záložník Savvas Gentsoglou. Z týmu dále odešel například Simone Salviato. Univerzální obránce, který vloni za Livorno odehrál většinu zápasů, letos pomůže v boji o Serii A Novaře. Posledním, kdo odešel, je hráč Interu Alfred Runcán, který u Amaranta vloni hostoval a zejména v druhé půlce sezóny patřil k nejlepším v týmu. Ghanský záložník bude nováčkovi chybět.

Nedostatek zkušenosti by měl vyvážit Leandro Greco, který se vrací z působení v Řecku. Bývalý středopolař AS Řím vloni pravidelně nastupoval za Olympiakos, po sezóně ovšem přijal nabídku z domova a vydal se směr Livorno. Greco v Serii A dosud moc neodehrál, až čas ukáže, nakolik jeho zkušenosti z Řecka pomohou. Ze Švýcarska se k týmu připojil střední obránce Decarli, od kterého se ovšem očekává spíše záskok než základní sestava. Zato Nahuel Valentini by mohl v základní sestavě nahradit už zmíněného Salviata.

Rozšířit řady přišel i mladíček z Interu Marco Benassi. 19letý dospívající záložník hledal místo, kde by mohl nabírat zkušenosti, a Livorno je v jeho věku jistě příhodnějším místem než prvním tým Interu. Benassi má díky schopnosti slušně bránit i útočit předpoklady stát se kvalitním box-to-box záložníkem. Vše se bude odvíjet od toho, kolik prostoru na hřišti se mu postupem času dostane.

I Livorno má svoji hvězdu, kterou je bezesporu Brazilec Paulinho Betanin. Na 23gólového střelce byla upřena poměrně velká pozornost a toskánský celek musel odrážet především zájem Sampdorie. Pro Amaranto má Paulinho zásadní význam. Útočnou dvojici s ním tvoří Federico Dionisi. Záda jim kryje Luca Siligardi, zatímco jmenovec Luca Belingheri bude útočníkům rozdávat přihrávky.

Komu věnovat zvýšenou pozornost? Paulinho, Francesco Bardi.

Pravděpodobná sestava: Bardi - Valentini, Emerson, Bernardini - Schiattarella, Luci, Greco, Gemiti - Belingheri - Paulinho, Dionisi.

Prognóza: Livorno bylo v Serii B vynikajícím týmem, který dýchal na záda Sassuolu s Hellasem Verona. Serie A je ovšem jiná káva a rozhodnou dost možná zkušenosti. Pokud hráči, kteří vybojovali vloni postup, zvládnout přesun mezi elitu, má Amaranto šanci na přežití. V opačném případě nebude jiného zbytí a poputují zpět o ligu níž.

Autor: články čtenářů / Maritazzi, Bianconero

Komentáře (207)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pátek poledne, běžte do prdele...

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšia liga Forza Calcio ...vaffanculo altri campionati

Reagovat
fabec1222

1. Juventus FC

2. ACF Fiorentina

3. AC Milán

4. SSC Neapol

5. AS Řím

6. SS Lazio

7. Inter Milán

8. Udinese Calcio

9. Parma FC

10. UC Sampdoria

11. Janov CFC

12. Hellas Verona

13. Calcio Catania

14. Atalanta Bergamo

15. Cagliari Calcio

16. Chievo Verona

17. Turín FC

18. AS Livorno

19. Bologna FC

20. US Sassuolo

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juventus

2. AC Milan

3. Fiorentina

4. AS Roma

5. Neapol

6. Inter

7. Lazio

8. Udinese

.

.

.

18. Chievo

19. Torino FC

20. Sassuolo

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aj "korupcnici" maju svoju sezonnu preview, len PL nikde nic. Ten svet je divny..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme vyborne preview co som letmo presiel, tak idem citat.

Reagovat
smazaný uživatel

tahni

Reagovat
smazaný uživatel

roger that

Reagovat
Posledni Kovboj

kun na b6..ted ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

PODME JUVENTUS Kazdopadne sa velmi tesim na vsetkych. Uzasne persony dosli do Serie A

A hlavne....fanticka moze zacat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

sakra potřebuju rychle link na italskou Fantu! Prosím než to začne

Reagovat
Slejdy

podme Roma !!

Reagovat
didosh

Miluju Calcio,konečně je to tady!!!!Forza Milan!!! nejlépší umístění 1. AC 2. Neapol 3-20 je mi jedno,jen ať se udrží Verona...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za preview, určitě si odpoledne počtu. Jinak věřím v obhajobu, i když to bude náročnější než minulou sezónu. Tak ať už to začne, jen snad radši nechci vidět až fanta prověří moje (ne)znalosti.

Reagovat
terry

Uz se letos na janovskou sezonu radsi netesim. Strasi me tri veci – trener, brankar a strelec. I tak to sice vypada pred sezonou relativne nadejne, ale to vypadalo uz dvakrat a jak to dopadlo. Jenom doufam, ze Preziosimu co nejminkrat rupne v bedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, víš něco o hráči Valter Birsa? Údajně zase jedna z rošád Gallianiho a Preziosiho a to výměna Traore - Birsa.

Reagovat
terry

Pro me velky zklamani. Kdyz prichazel pred dvema lety, vnimal jsem ho jako velkou posilu s hodne kvalitni levackou, ale bohuzel uplne vyhorel. Moc se nechytil ani v Turine a nevim, jak moc se s nim nyni pocita. Nicmene Galliani s Preziosim jsou mezi sebou schopni smenit i hnedy uhli za cerny.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
Tomanatura

Mne se ten kadr po dlouhe dobe libi, jeste nekoho misto Santany a jde se nahoru.

Reagovat
terry

Jak rikam, libit se muze, nicmene co se v Janove trpyti, muze byt taky hodne prohnile uvnitr. Rad bych veril Preziosiho vyhlasenim, jak veri v noveho trenera, ale nikdy nevis, kdy se to zvrtne. Ale taky verim alespon tomu, ze se nebude hrat o padaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka na ty, kdo se v tom vyznají. Zjistil jsem, že AC Milán (nevím jestli Inter taky) prodává strašně málo permanentek, pod 30 000, přitom kapacita stadionu je 80 000. Znamená to, že si můžu permici koupit i já, neItal, neČlen atd. prostě člověk z venku? Nebo tam jsou nějaká omezení? Protože AC Milán patří mezi nejslavnější kluby na světě a permici na Barcelonu nebo Bayern skoro není možné sehnat. Tady to vypadá, díky počtům prodaných permic a kapacitě, velmi jednoduše. Díky.

Reagovat
andycek1

jj máš pravdu AC má problémy s pernamentkama návštevnosť klesá z roka na rok, mneli 13. najvacsi pokles v návštevnosti medzi sezónama 11/12 a 12/13...43 651 bola priemerná návštevnosť čo bol pokles oproti predminulej sezóne o 5369 divákov, v lige nebol vypredaný ani jeden zápas !! ani s Juventusom keď prišlo 77 023 ani s Interom 73 736 a v Lige Majstrov bol vypredaný iba jeden jediný zápas a to s Barcelonou !! v Miláne to ide s návštevnosťou dolu vodou no vlastne v celom Taliansku okrem Juventusu...Bayern sa ti neoplati lebo tam 5 rokov nebolo nevypredanych takze listky je tam najtazsie zohnat, to vlastne v celom Nemecku a Barcelona zasa o hodne dalej ako Milano sice tam je priemerna navstevnost okolo 75 000 na 100 000 stadione ale sú tam vypredané vsetky dolezite ako LM alebo EL Classico

Reagovat
smazaný uživatel

A můžu si teda na AC nebo Inter koupit permanentku? Četl jsem, že je potřeba nějaká Supporter Card, nevíš jaké jsou podmínky na její získání?

Reagovat
smazaný uživatel

Na stránkách AC píšou, že potřebuješ kartu Cuore rossonero, http://www.cuorerossonero.acmilan.com/main/?menuId=1.146.353. K jejímu zisku potřebuješ občanku, fotku a codice fiscale, což je takový dokument, co ti vydají v Itálii na ouřadě, když tam žiješ apod. Cena je 15 euro pokud si ji kupuješ samostatně a nebo je "zadarmo", když si současně s touhle kartou kupuješ permici.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Takže nemusím bydlet v Itálii, abych tu kartu dostal.

Reagovat
CubONE

Len opravim, De Jong prisiel uz pred rokom, ale bol dlho zraneny. A osobne jeho navrat povazujem za najvacsiu posilu.

Reagovat
didosh

Reagovat
Recoba Inter

Jo no.Nebýt jeho zranění tak si troufám tvrdit, že by AC nemělo tak slabý podzim, jak mělo.

Reagovat
El-Pistolero-68

U AC je tam víc nesmyslů, např. to s tou taktikou. Vloni se hrálo v převážné části sezony 4-3-3 a Berlusconi chce, aby to letos bylo 4-3-1-2. A s Boatengem se tedy nepočítá ani tak na trequartistu, jako spíš na RW, takže to, že je málo hráčů do toho ofenzivního trojlístku, je taky blbost. Plus není tam zmíněné, že buď už teď nebo v zimě dorazí Honda, to je taky docela důležitá informace.

Reagovat
smazaný uživatel

Honda neni stoprocentni, pořád neni podepsana smlouva ne?

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak na smlouvě jsou dohodnutí asi jen ústně, ale to, že se v téhle sezoně objeví v dresu AC, beru tak na 99%, takže když tam zmiňují např. zájem Neapole o Astoriho, pak nechápu, proč v textu není ani zmínka o Hondovi, jenž by měl obsadit právě roli onoho trequartisty, kterého si vyžádal Berlusconi.

Reagovat
smazaný uživatel

pro dobré posílení po postupu do LM a titul pro AC

Reagovat
didosh

Forza Milan!!!!

Reagovat
CubONE

Reagovat
FORZAMILAN

snad jo, něco se o tom už píše

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Milan!

Reagovat
Inzaghi

Reagovat
FORZAMILAN

Díky ze preview, parádní

Reagovat
Tuxedo

Chyba to 4 miesto do LM

Inak : 1 Juve

2 AC

3 SSC Napoli

4 Fiorentina

Reagovat
didosh

To chybí,snad to ještě vybojujem zpět...

Reagovat
didosh

To chybí,snad to ještě vybojujem zpět...

Reagovat
smazaný uživatel

Za tento clanok

Musime asi uznat viaceri, ze tato sezona bude pre vsetky timy dost narocna. Sam som zvedavy na Neapol a Fialky. Forza Juve! Pome si po hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jsem nejvic zvědavy na Fiorentinu, dal pak utok Juve, ex-Real AKA Neapol pod Rafou a obzvláště nejlepšího hráče nejen SSC Gonzala Higuaina. Uvidime co provede novy majitel Interu, jestli vubec něco a velka neznama je pro mě AS. Každopádně očekávám jednu z nejlepších sezon za posledni dekadu.

FORZA CALCIO

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
didosh

Bude to vyrovnané...nevíš jestli ještě AS lanaří toho Dembu Ba?

Reagovat
smazaný uživatel

něco jsem četl, ale takovych spekulaci je moře, každopádně bych ho AS přál.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juve

2. Neapol

3. AS Řím

4. AC

5. Fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

...

2.AC

3.AS

4.Fiorentina

...

Reagovat
Pinturicchio

Díky, pánové.

Konečně je TO TADY.

! ! ! ! ! FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS ! ! ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Želal by som to Napolitanom. Chcel by som vidiet tych fanatikov oslavovat titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Maarten Stekelenburg, který nenaplnil naděje do něj vkládané a neznamenal jistotu v brance // píčovina

Reagovat
Maritazzi

A byl jistota? Dalo se na něj spolehnout? Měl patřit k nejlepším golmanům soutěže. To mu vydrželo první tři-čtyři měsíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se na něj spolehnout vždy, dokud ten tým vedl někdo, kdo mu věřil. Pokud golmanovi takovýhle úrovně někdo řekne: Ty jsi se tu dobře nezabydlel, mám jiného koně, nerozumím si s Tebou, zkrátka moc s Tebou nepočítám, tak se to samozřejmě podepíše na jeho psychice. Nehledě na to, že se doopravdy stalo to, že z něj byla na čas dvojka a pořád dokola slýchá, jak je tam nechtěný. Takový hráč potom absolutně nemá zájem hrát v tomhle klubu a nezáleží mu pak na tom, jestli ten tým vůbec podrží. Jediný co chce, je jít pryč. S jeho kvalitami to nemá nic společného. Tvůj názor respektuji, ale já hold mám jiný. Věřím tomu, že ve Fulhamu bude oporou, protože se mu věří.

Reagovat
Alberto Aquilani

sorry skeči, ani som to nečítal,, nie si to ty, čo myslím sezonu pod Enrikem písal, že nemá čas to sledovať, a videl tak 2 zápasy ? Ak ano, vtom prípade je baviť sa o Stekovi uplne zbytočné ....

Reagovat
risk je zisk

letos to hodne preju Neapoli diky trenerovi a posilam, ale Juventus ma porad nejlepsi kadr v Italili no bude to tezke, tak at vyhraje ten lepsi

Reagovat
mastakillah

No nevím. Na jednu stranu se na novou sezónu těším, ale na druhou stranu mám silné obavy. Když si vezmu co pro nás v minulých letech znamenal faktor Cavani a teď na tom hřišti prostě nebude. Navíc odchod trenéra, změna herního stylu. Značné množství insvestovaných finančních prostředků do posil a s nimi spojená velká očekávání. Tahle sezóna pro nás bude klíčová. Buď se udržíme v boji o scudetto nebo se propadneme do průměru ligy a budem hrát o nějaký 5. až 8. místo. doufám v tu první variantu. Nejlepší liga na světě může opět začít

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem moc vám neverím. Za tie prachy ste mohli nakúpiť lepšie (môj názor). A navyše stopérska dvojica Cannavaro-Albiol mi naháňa hrôzu. Inak ten Astori čo je zač ?.

Reagovat
olis

skvele spravene

Reagovat
shitcool

Luxusní článek! Super počtení, díky!

Reagovat
Pipo123

Je pekné že auto spomenul Rozziho, talentom prevyšuje 10x Kozáka, ale zatiaľ na svoju šancu čaká, tak snad mu dá Petkovič šancu.

Reagovat
Maritazzi

Já o něm četl v jednom anglickym preview, sám ho neznám. Jinak očistec psát Lazio.

Reagovat
Pipo123

O Laziu ani nebolo moc čo písať, prišlo zopár posily a inak sa nič nezmenilo.U takého Interu a AS to je živšie

Reagovat
Votas

Inter psal Bianco?

Reagovat
smazaný uživatel

Maritazzi ne? Když píše, že to byl očistec

Reagovat
Votas

očistec pro něho bylo Lazio, takže předpokládám, že to Biancovi vrátil Interem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha, sorry, sem si spletl Lazio s Interem, pardon

Reagovat
Maritazzi

Taky já.

Reagovat
Votas

dobrá práce...je to zajímavý přečíst si něco od nestrannýho pozorovatele...fanoušek toho týmu to vždycky vidí chtě nechtě pozitivněji.

Reagovat
Pipo123

Je pekné že auto spomenul Rozziho, talentom prevyšuje 10x Kozáka, ale zatiaľ na svoju šancu čaká, tak snad mu dá Petkovič šancu.

Reagovat
smazaný uživatel

José Mourinho nikdy nepřestává mluvit o Interu. V rozhovoru pro britský The Sun současný trenér Chelsea řekl, že jeho největším úspěchem je triumf v Lize mistrů s Interem. "Byli tam starší hráči, kteří věděli, že buď vyhrají teď anebo nikdy. Nejbláznivější věc v té době? Soupeřili jsme s AS Řím o scudetto. Ve 33.kole jsme prohrávali ve Florencii a nakonec tam dokázali remizovat. Byli jsme za to šťastní. Jenže pak dal AS Řím ve svém utkání v 93.minutě gól a přeskočil nás v tabulce. Chtěl jsem něco vzteky nakopnout a uviděl batoh. Podlaha byla vlhká a když jsem to chtěl udělat, uklouzl jsem. Nikdo se nesmál, každému to v té chvíli bylo úplně jedno. Později jsme AS Řím porazili ve finále Italského poháru a najednou mě každý v kabině napodoboval, jak jsem tenkrát uklouzl. Každý to dělal, úplně každý! Skvělý moment," řekl Mourinho.

Jose je nas klucina usatej

Reagovat
Alberto Aquilani

to by som bol hrozne zvedavý, ktorí zápas bola ta 93. minuta kedy dalo AS gol a preskočilo Inter...... každopádne už ako aj stou príhodou s Balotellim, kedy nebol jediný útočník a kedy nedostal červenu v 46.minute ale niekedy v 65. to dosť prifarbuje ....

Reagovat
smazaný uživatel

jde o princip a o tu naladu v satne a team spirit, o to jde v tom pribehu, ne takovehle detaily

Proste chtel rici ze ich neco nahnevalo, on uklouzl, nik se mu nesmal a pak kdyz se to otocilo a titul se podaril, kazdy to pak delal a bylo to v ramci srandy Mila historka

Reagovat
smazaný uživatel

jsme byli pořád těsně za nima, ne?

Reagovat
Alberto Aquilani

ked sme vyhrali nad Interom sme boli za nimi, myslím že až dalšie kolo sme ich predbehli asi na 2 kolá .....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
panca

juve jasnej titul. O druhy misto bude boj mezi AC, neapoli a fiorentinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli bude propadak, rafa poleti do dvou mesicu.

Takze misto nej soupni Inter jako kandidata

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol šestá před nima Fiorentina, Řím, AC Milán ....Juve titul

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že se letos zvedne ten Inter

Reagovat
smazaný uživatel

na hrnek mas dobry naory

Reagovat
smazaný uživatel

*nazory

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě na konci sezony zvednou nad hlavu trofej...ale tu, kterou máš jako nick...

Reagovat
Mr.Mike

AS se mi letos hodně líběj

Reagovat
El-Pistolero-68

Taky je považuju za černého koně.

Reagovat
smazaný uživatel

jen proto ze je tam gervinho???

so racist..

Reagovat
El-Pistolero-68

Ten byl slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Juventus chce Marquinha ..... možná výmena za Matriho

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
10

Píše se o tom asi týden, Marquinha potvrdil Paratici, jeho příchod nezávisí na Matrim. Za 4 miliony by byl pro Juve dobrá posila ve všech směrech.

Reagovat
Alberto Aquilani

za 4 mega by som vám ho kludne dal, je to až číslo 6 v zálohe AS, ale ako náhradník bude dobrý ....

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy to nebol hrac do zakladu, to vieme vsetci, ale urcite chcem aby ostal, pretoze svoju ulohu si vzdy zastal ked nastupil

Reagovat
smazaný uživatel

slušně hrál akorát, když hostoval a šlo mu o flek, pak už to nikdy nebylo nijak zářný

Reagovat
Pinturicchio

Já teda nevím, Brazilec, za chvíli 28, všichni víme, jak to mají s přístupem (což naznačuje i ten příspěvek od klida939). Nechci ho.

Reagovat
stas87

chievo ovladnut derby a pohodovu zachranu si prajem a este jedno male prianie-vyhra vonku na juventuse a neapoli

Reagovat
10

dobrá práce pánové, díky

1. Juventus

2. Fiorentina

3. AC Milán

4. Inter

5. Lazio

6. Neapol

7. Roma

8. Udinese

9. Catania

10. Sampdoria

11. Genoa

12. Parma

13. Atalanta

14. Torino

15. Sassuolo

16. Bologna

17. Chievo

18. Hellas

19. Cagliari

20. Livorno

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari?

Reagovat
10

je to risk, ale letos jim nevěřím, počítám s tím, že odejde Nainggolan a Astori, navíc budou hrát v Trieste...čekám druhý Palermo

Reagovat
Pipo123

Jééé ty veríš Laziu

Reagovat
Tomanatura

Prohod AC s Interem a da se s tim pracovat

Reagovat
Shevchenko

Ty sestupy máš hrozné

Reagovat
10

sympatie jsem nebral v potaz

Reagovat
Tomanatura

Pro me je hlavni, aby se letos zase bojovalo o titul a ne ze bude Juventus v lednu jasnym mistrem. Snad se zvedne Inter.

A kazdorocni prani; At Catanie nevypusti jaro

Reagovat
shafto

1. Juventus

2. Fiorentina

3. AC Milán

4. Inter

5. AS

6. Lazio

7. Udinese

8. Napoli

9. Catania

10. Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

sice jsem fanoušek Fiore, ale tak pozitivní v předpovědi nejsem.... Na třetí místo bych to viděl

Reagovat
shafto

tak tie tri miesta 2-4 zalezi ako sa zdvihne Inter a v akej forme bude Balo

Reagovat
andycek1

Forza JUVENTUS!! Som zvedavý na Sassuolo v tíme sa in najväčšiu mladú hviezdu Domenica Berardiho ktorý dúfam po sezóne pôjde do Juve a to rovnaké aj bombardér Zaza a dúfam že sa zachránia nech tam ešte idú na jednu sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn, že týmy ze Serie B posilovali a nevydali se cestou Pescary...Sassuolo bude mít super sezonu.

Jinak ještě čekám posílení na postech - Viola - GK,, Napoli CB - a budou mít skvělé Mercato.

1. Juve

2. AC

3. Viola

4. Napoli

...

12. Inter

Reagovat
Pinturicchio

Inter zbytečně vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem je dát na 17., ale ještě by se mi Moratti naboural do počítače a už bych mohl komentovat pouze u článků ze Serie B.

Reagovat
Pinturicchio

Na to už má moc krátké prsty.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Mr.Jindros

Až na Inter odpovídající.

Reagovat
Pipo123

Fiore má Neta

Reagovat
smazaný uživatel

Staci postupit cez PSV a pridu posilky ako liajic honda sakho eriksen FORZA MILAN ♥ pekny den prajem

Reagovat
smazaný uživatel

Ljajic je s vámi už domluvený, ne?

Reagovat
Pinturicchio

1. Juventus

2. Viola

3. AC

4. AS

5. Udinese

6. Lazio

7. Neapol

8. Catania

9. Inter

10. Sampdoria

11. Parma

12. Sassuolo

13. Torino

14. Bologna

15. Atalanta

16. Cagliari

17. Hellas

18. Janov

19. Chievo

20. Livorno

Reagovat
Pipo123

Sassuolo tak vysoko ?

Reagovat
snuff24

Reagovat
Pinturicchio

"Objektivní" tip = Inter do třetího místa nebo čemu se vysmíváš?

Reagovat
snuff24

AS,Udine,Inter nebo Sassuolo , to mi jen přijde dost mimo mísu.

Reagovat
Pinturicchio

Já AS věřím a dost, mají vynikající kádr, konečně schopného trenéra, faktor Totti a další věci, ... Udine letos pustilo jen Benatiu, věc nevídáná, takže to nemusí Guidolin znovu sehrávat a má k dispozici stejný tým, jako loni. Sassuolo je spíš pocitovka, tak nějak tuším, hádám, že budou z nováčků nejsilnější.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si urcite interista...AS a Udine uplne realne tipy

Reagovat
10

Sassuolo je pro mě nejnadějnější nováček za hodně dlouhou dobu, není to žádná rychlokvaška, ten tým je spolu hodně dlouho, mají kvalitního trenéra, výborně doplnili kádr...

Reagovat
Pinturicchio

Zazaaaaaaaaaaaaaa, Retooooooooo

Reagovat
10

na Zazu se hodně těším, spolu s Berardim a Magnagnellim...od Reta ani moc nečekám, ten šel hodně dolů, co jsem ho viděl minulou sezonu ve Fenerbahce

Reagovat
Pinturicchio

Berardiho jsem vzal ve Fantě, tak snad bude hviezdit. Retovi bych přál, aby se znovu chytil, snad mu ten návrat do Itálie pomůže.

Reagovat
Pettirosso

Ja se tesim krom Zazy s Berardim i na Alexeho, mohl by to byt dalsi sikovnej mladik. V priprave se mi libil i Kurtic..

Reagovat
Pinturicchio

... a Interu prostě nevěřím ani pod Mazzarrim.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
CubONE

1.AC

2.Viola

3.Juve

4.AS

VERIME!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem sice fanoušek Realu Madrid a Manchesteru United, ale italský styl života, jídlo, mentalita atd. jsou mi ze všech nejbližší a kdybych měl žít někde mimo Českou republiku, bylo by to uritě v Itálii, nejlépe někde ve Florencii a nejbližším okolí.

Čistě k fotbalu, myslím si, že Serie A se pomalu, ale jistě začíná vyhrabávat z té velké krize, kterou si v posledních letech prošla a zásluhou posílení Neapole a především Fiorentiny, bude zase o něco kvalitnější, konkurenceschopnější a přiblíží se té elitní evropské trojce - Premier League, La Liga, Bundesliga.

Serii A neslduju tak podrobně, abych si troufl odhadovat celou tabulku, ale čelo bych viděl: 1. Juventus, 2. AC Milán, 3. - 4. Fiorentina/Neapol, 5. AS Řím, 6. - 8. Lazio/Inter/Udinese...........

Reagovat
Alberto Aquilani

1.Juventus

2.Inter

3.AC

4.AS

5.Fiorentina

6.-8. : Lazio, Udinese,Neapol

Aby som sa trochu rozpísal, titul zostane tam kde je, ale Milánske celky budu vysoko, moc si nie som istý, či skončí Inter 2. ale bude silný a AC ak neprivedie už teraz Hondu či Ljaliča, favorizujem skor Inter.

Za nimi skončí podla mna AS, ktoré bude silné, ale na LM to ešte nebude. 5. Bude Fiorentina, ktorú tu každy až moc precenuje, ale celý ich tubal stojí na Pizzarovi.

6-8 neviem presne podla poriadia, ale rozdaju si to Lazio, Udinese a Neapol, ktorá bude sklamanie sezony, stymi posilami to nevidím na uspech, otázka je, kedy privedú ak sa Benitezovi nebude dariť nového trénera, ideálne pre nich Manciniho

Reagovat
Pipo123

Neverím tomu že skončíte pred Fiore, dokonca si dovolím tvrdiť že Fiore skončí aj pred AC

Reagovat
Pipo123

Inak ku Fiore, tiež som si myslel že ich futbal stojí na Davidovi, čo je aj pravda, ale Valero mi zatvoril ústa, hraje skvele. A faktor Gomez im dáva neskutočnú výhodu pred konkurenciou..

Reagovat
Alberto Aquilani

Rudi vraj blokol prestup Lamelu a ten by mal predlžiť !!!!

Reagovat
Maritazzi

Kde si to četl?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
olis

1.Neapol/Juve

2.Juve/Neapol

3.AC

4.Fiorentina

5.Inter

6.Lazio

7.AS

8.Udinese

Reagovat
Ragazzo d'oro

1.AC

2.Juve

3.Viola

4.Inter

5.Lazio

6.AS

7.Udine

Mario + Sha = min. 45 gólů

FORZA Milan!

Reagovat
terry

Janov do desitky a bouchnu sampano.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jinak k článku.

1)Silvio právě nechce hrát 4-3-3, ale hru na 2 útočníky. Ve výše zmíněném rozestavení je tím útočníkem pouze Mario. Proto tlačí na 4-3-1-2, které ovšem bez Hondy a zraněného Rickyho hrát nemůžeme

2)Pánové, takovy jako vy by měli vědet, že De Jong si minulou sezónu pretrhl achilovku.

Reagovat
Pipo123

1.Juve

2.Inter

3.Viola

4.AC

5.Udine

6 - 8.AS, Lazio, Neapol

Reagovat
The Krupy

1.Juventus

....doesn´t matter

Reagovat
Pinturicchio

nafúkaný Juventinec

Reagovat
The Krupy

Zase klames

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

seriozně mě překvapuje, jak všichni věřej AS, osobně bych tipnul další rok bez pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

AS tu kazdy dava na 4-5. flek, to je uplne realne, vlani aj predvlani mali kader na pohare, len trenerov nie

Reagovat
smazaný uživatel

teď sice je (možná) trenér, ale žádnej normální útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Do konca mercata casu dost

Reagovat
smazaný uživatel

a do začátku ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 zapasy to zvladneme

Reagovat
Jajinek

Pereira fakt ne

Jinak

Těšíme se

Reagovat
Maritazzi

Jsem ho našel na Gazzettě, kdo teda?

Reagovat
Jajinek

ze začátku budou kraje Jonathán, Nagatomo...pak by místo Jonathána měla být posila.

Reagovat
Maritazzi

To se ten Pereira vůbec neprobral? Jinak nikde jsem se nedočetl, že byste kromě Isly měli o někoho na tu pozici zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Isla by v prípade prestupu mal hrať na pozícii Jonathana, nie Pereiry.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Gazzetta má v pravdepodobnej zostave na Janov napísané kraje Jonathan, Nagatomo. Čo je celkom logické, keďže Nagatomo hrá lepšie ako Pereira. V poslednom čase sa dokonca začína čoraz viac špekulovať o odchode Pereiru.

Reagovat
Jajinek

zalez, nikdo se tě na nic neptal a o nic neprosil

Reagovat
smazaný uživatel

Teba som sa taktiež nič nepýtal a ani som Ťa o nič neprosil

Reagovat
smazaný uživatel

Nastuduj si principy diskuse dzadzinek

Reagovat
Jajinek

nebuď drzej a taky drž hubu Bennes, byl tu bez vás krásný klid

Reagovat
smazaný uživatel

a ty kemu tykas frajere?

Reagovat
Jajinek

tuhle poznámku snad ani nemůžeš myslet vážně

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
SqueeZy

1. Juve

2. Neapol

3. Viola

4. AC

5. Lazio

6. AS

7. Inter

8. Udine

9. Atalanta

10. Catania

11. Parma

12. Bologna

13. Doria

14. Chievo

15. Torino

16. Sassuolo

17. Cagliari

18. Janov

19. Hellas

20. Livorno

Reagovat
SqueeZy

teď bych prohodil Atalantu a Catanii

Reagovat
Pipo123

Zaujímalo by na základe čoho nám budú chýbať fans proti Udine pritom iným klubom rozdávajú pokuty

Reagovat
smazaný uživatel

b-b-b-b-breaking news

V budoucim tydnu Inter ponukne Anzi za Sammyho

Nadale pokracuje nas zajem o Fernanda Regesa z Porta Nac dalsej stredak? Ten by byl dobrej jedine jestli je sehranej s FREDDYM. To by bylo slusny silovy kombo

Reagovat
smazaný uživatel

Milano Siamo noi !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem kouknul na program digi sportu a například Neapol v 1 i 2 kole na digi 2. Pěkně s námi bratři slováci vyjebali.

Reagovat
CubONE

a?

Reagovat
smazaný uživatel

že v čechách to neuvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Sere pes, zlatý sopcast

Reagovat
cervo

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Milanistům se za De Jonga omlouvám, má vlastní nepozornost. Měl jsem si to ověřit víckrát. Co se týče rozestavení, sami jste tu vloni na podzim psali, že Berlusconi chce hrát s trojicí ofenzivních hráčů, a i dál v průběhu sezóny, tudíž jsem to tam použil.

PS: PINTU, pokud jsi to četl, Juventus, čekal jsem, že budeš mít připomínku, kdy jsem to tu četl (asi po čtvrté, po třech korekcích, a stejně s jednou ku*evskou chybou)

Reagovat
Ragazzo d'oro

K Milánu, nevím kdo co říkal. Max řekl, že Silvio chce hrát s ofenzivní trojici, ale tou neznamená 4-3-3. Složení útočného trojlístku chce mít buď 1+2 nebo 2+1(to jsme naposledy zkoušeli v přípravě 2010/2011(?) ).

Reagovat
smazaný uživatel

Okay. Díky

Reagovat
Alberto Aquilani

toto je najvacsia "haluz" na svete, aby o tom, ako sa bude hrať rozhodoval prezident a nie tréner, byť Allegrim, tak sa mu na celý ACM vyserem, uplne udupáva jeho autoritu, to si to Silvio môže trenovať aj sám ....

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Ragazzo d'oro

Bohužel, tohle je klasika v AC..

Reagovat
FORZAMILAN

Ještě že tu ,,naší,, ligu začli znova dávat na bet365 FORZA CALCIO

Reagovat
10

a už si tam něco viděl? ono se to totiž zobrazovalo v programu vždycky, akorát to pak zmizelo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně je to tady.

1.AC

2.Juventus

3.Neapol

4.Roma

5.Lazio

6.Fiorentina

.

.

9. Inter

Reagovat
rossoneri89

a je to tuuuu ..... zacina nasa krasna Seria A .... chvalabohu hrame o 18:00 takze stihnem kuknut zapas a po nom sa nadrbat ako pan FORZA MILAN

Reagovat
didosh

už se těšííííím!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak si může někdo myslet, že se Inter zvedne až někam na místa LM, vždyť vůbec neposílili, kvalitou kádru teď nepatří ani do první šestky. Co se týká Fiorentiny tak tam je otazník jak na tom bude Rossi se zdravím, Ljajič zřejmě odejde a samotnej Gomez je jenom zametač. Ale třeba budou tim černým koněm, proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Přání: titul do Milána, je mi jedno jestli do AC nebo Interu.

Reagovat
Pettirosso

Konečně mám čas si to přečíst celý. Supr práce, dík kluci.

Tipovat se neodvážím, snad jen FINO ALLA FINE!

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro vyhru Dorie dnes

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý no

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Letos bude Serie A hodně zamotaná,a to je moooc dobře.

Reagovat
Alberto Aquilani

mam to na sopcastu digi sport 2, zatial nič, dufam že to tam pojde ....

Reagovat
Alberto Aquilani

aha, som na inom článku :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele