Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - pondělí 4.9.

04.09.2017, 08:02, aktualizováno 04.09.2017, 08:02
Previews
Německo hraje doma s Norskem a může si zajistit postup, k tomu ovšem vedle vlastního úspěchu potřebuje i ztrátu Severního Irska v souboji s Čechy. Důležitý vzájemný zápas čeká na Anglii a Slovensko...
Skupina C
Ázerbájdžán - San Marino  (pondělí 18:00)
Fotbalisté Ázerbájdžánu měli skvělý vstup do tohoto kvalifikačního cyklu a ze tří zápasů získali solidních sedm bodů, ovšem v následujících čtyřech střetnutích prohráli a kvůli tomu přišli o naději alespoň na baráž. Po sobotní porážce v Norsku jsou na páté pozici, teď budou chtít svou nelichotivou šňůru vylepšit proti trpaslíkovi ze San Marina. Hosté jsou na šesté pozici s nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:33.

Reprezentační výběr z východu Evropy vyhrál na úvod kvalifikace v San Marinu nejtěsnějším poměrem 1:0, stejným výsledkem zdolal také Norsko. Vzápětí uhrál nerozhodný bezbrankový výsledek na půdě České republiky, jenomže poté to s ním šlo z kopce. Nejprve utrpěl vysokou porážku 0:4 v Severním Irsku, následně neměl šanci proti Německu (1:4). Poté smolně podlehl Severním Irům 0:1 a naposledy neuspěl ani proti zmiňovanému Norsku (0:2).

Domácí výběr v tuto chvíli ztrácí na druhý tým skupiny C devět bodů a vinou horších vzájemných zápasů se nemůže probojovat ani do baráže. Jeden z největších trpaslíků celé evropské zóny doposud nezískal ani bod a nedá se očekávat, že by se něco po pondělím utkání změnilo. San Maríno utrpělo největší debakly s Německem, kterému podlehlo 0:7 a 0:8, doma proti naší reprezentaci obdrželo šest branek.

Naposledy sehrálo celkem vyrovnanou bitvu se Severním Irskem, když až do 70. minuty drželo nerozhodný bezbrankový stav, ale poté během krátké chvíle hned třikrát inkasovalo. Nejnadějnější výsledek uhrálo právě s Ázerbájdžánem, prohra o jednu branku rozhodně stojí za zmínku. Svůj jediný dosavadní gól vsítilo v Norsku, kde také nepředvedlo špatný výkon, avšak po zpackané závěrečné čtvrthodině podlehlo severskému výběru 1:4.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 11.80 - 48.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Německo - Norsko  (pondělí 20:45)
Poslední přemožitel České republiky uvítá v prostorách stadionu ve Stuttgartu Nory a bude doufat, že nezopakuje svůj výkon z roku 2009. Tehdy se poprvé a zatím naposledy Norsko radovalo z cenného skalpu německého celku. Němci zatím v kvalifikaci vládnou skupině a Norsko se spíše trápí.

Německo je suverénem skupiny C a chce svou pozici potvrdit také v dalším utkání proti Norsku. Už nyní má tým trenéra Joachima Löwa 21 bodů a již nyní si může zajistit výhru ve skupině. Druhé Severní Irsko má nyní na kontě 16 bodů a pokud jej Češi připraví o nějaké body a Němci dokáží vyhrát, stanou se již dvě kola před koncem vítězi skupiny.

Skvělá forma tým trenéra Löwa se projevila také v minulém kole, v němž se hráči Die Mannschaft prosadili dvakrát proti české reprezentaci. Jejich výkon nebyl stoprocentní a utkání mělo negativní dohru v podobě třenic německých fanoušků, ale pro Löwův tým byl úkol splněn. Tři body mu zajistily trefy na začátku a konci utkání, které obstarali Timo Werner a Mats Hummels. Branka Vladimíra Daridy na body pro domácí nakonec nestačila.

Před deuelem s Nory média zpovídala záložníka Samiho Khediru, který v Praze nenastoupil kvůli potížím s kolenem. "Naposledy jsme nepodali úplně optimální výkon, Češi hráli velmi dobře. Získali jsme ale tři body a to je pro nás hlavní cíl. Chceme si co nejdříve zajistit postup na mistrovství a doufám, že uspějeme také v dalším duelu. Ani s Norskem nás nečeká nic snadného, ale věřím, že svou úlohu zvládneme."

Německo úspěšně začalo generační obměnu a trenéru Löwovi se daří zapracovávat do mužstva mladé talenty, kteří postupně sbírají zkušenosti. V týmu již nyní figurují mladíci jako Nicklas Süle, Benjamin Henrichs, Julian Brandt nebo Joshua Kimmich s Timem Wernerem. A každý z nch má týmu co dát, což si třicetiletý zkušený záložník Sami Khedira také uvědomuje.

"Máme tady mnoho mladých a talentovaných hráčů, kteří přispívají k tomu, že se naše reputace neustále obnovuje. Jsou velmi hladoví, ale zároveň ochotní se učit. Trenér vybírá hráče, kteří sem pasují jako kvalitou, tak osobností. Dohromady tvoříme velmi dobrý mix a víme, že trenérova herní idea přetrvává v další generaci. Je důležité neustále předávat své zkušenosti a učit další," míní Khedira.

Němci mají s Nory dobré zkušenosti, pokud jde o oficiální utkání. Za 21 předchozích vzájemných střetů se Němci radovali z výhry čtrnáctkrát a nastříleli svému soupeři už 53 branek. Norsko vyhrálo dvakrát, pětkrát skončilo hledání vítěze neúspěšně. V září minulého roku vyhráli Němci jasně 3:0 po dvou brankách Thomase Müllera a jedné trefě Joshuy Kimmicha.

Norsko na konci minulé sezony remizovalo s českým výběrem a zůstalo na čtvrté příčce. Naposledy si svou reputaci vylepšilo a vrátilo se na vítěznou vlnu. Norsko doma v Oslu hostilo Ázerbájdžán a podařilo se mu vsítit dvě branky a zajistit si tak tři body. Ani ty mu ale nepomohou postoupit. Přesto se Norsko chce proti Němcům vytáhnout.

Švédský trenér Lars Lagerbäck nominoval velmi mladé mužstvo, v němž má jen brankář Jarstein přes 30 let. Právě on před duelem sdělil: "Každý, kdo hraje proti tak skvělému soupeři, se chce ukázat. Máme možná mladý a nezkušený tým, ale o to větší chuť do hry cítíme," dodal brankář.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.80 - 24.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Česko  (pondělí 20:45)
Čechy čeká v pondělí zápas o naději. Reprezentanti se v osmém z deseti duelů kvalifikace mistrovství světa představí v Severním Irsku a jedině výhra je ještě před říjnovým vyvrcholením skupiny udrží v boji o druhé místo a účast v baráži o šampionát v roce 2018 v Rusku. Ostrovní soupeř si naopak případným bodovým ziskem v Belfastu může definitivně zajistit druhou příčku.

Český celek po páteční smolné prohře 1:2 s Německem gólem v 88. minutě ztrácí ze třetího místa na Severní Irsko už sedm bodů a k posunu na druhou pozici potřebuje všechny tři zbylé zápasy vyhrát a zároveň doufat, že Ostrované už nezvítězí. Ani to ale nakonec nemusí stačit, protože do baráže projde jen osm nejlepších z devíti týmů na druhých místech a Češi by mohli být tím nejhorším.

Reprezentanti však v postup stále nepřestali věřit. "Kdybychom získali bod s Německem, určitě by ta pozice do zbývajících zápasů byla lepší. Teď nezbývá nic jiného než vyhrát všechna tři utkání a doufat, že Irové něco ztratí," řekl český trenér Karel Jarolím. "Je to zkrátka zápas o šest bodů. Už není jiné cesty, než tohle utkání zvládnout," doplnil kouč.

Jeho svěřenci předvedli proti obhájcům trofeje Němcům výborný výkon, proti Severnímu Irsku je ale čeká naprosto odlišný herní styl. I proto je otázkou, zda Jarolím zůstane u systému s pěti obránci, který se mu v pátek osvědčil, nebo se vrátí k tradičnímu rozestavení se čtyřmi zadáky. V takovém případě by se zpět do základní sestavy mohli posunout záložníci Bořek Dočkal s Ladislavem Krejčím.

"Severní Irsko bude hrát fyzický fotbal. Musíme se jim vyrovnat v agresivitě a v osobních soubojích a věřím, že když k tomu přidáme naši kvalitu, kterou máme na balonu, můžeme vyhrát," řekl obránce Filip Novák.

Zatímco Češi jsou postaveni před nutnost vyhrát, Severnímu Irsku stačí k definitivě druhého místa remíza. Ostrované se v pátek na půdě San Marina dlouho trápili, ale po třech gólech v posledních 20 minutách vyhráli 3:0. "Stačí jim bod, takže s tím do toho možná půjdou. My ale budeme chtít utkání vést a dát co nejdříve gól," prohlásil záložník Tomáš Souček.

"Hrajeme všechny zápasy, abychom vyhráli. Takže s tím umíme pracovat a svázané nohy bychom neměli mít. Ale musíme tam nechat vše a minimálně se domácím vyrovnat v tvrdosti, taky nejít pro ránu daleko," doplnil útočník Michael Krmenčík.

Český celek čeká těžký úkol, protože Severní Irsko vyhrálo poslední čtyři zápasy bez inkasované branky. Na domácí půdě navíc neprohrálo osm soutěžních utkání po sobě a spoléhat může i na hlasitou podporu fanoušků. "Na to se těšíme, to se moc nezažívá," podotkl Novák.

Zápas v Belfastu začne v pondělí ve 20:45.
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
McGovern - C. McLaughlin, Hughes, J. Evans, Brunt - Magennis, Norwood, Davis, Dallas - Washington, K. Lafferty
Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Kalas, Bořil - Darida, Souček - Krejčí, Dočkal, Jankto - Krmenčík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.14 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo770029:221
2.Severní Irsko751114:216
3.Česko723210:79
4.Norsko72148:107
5.Ázerbájdžán72143:117
6.San Marino70071:330
Skupina E
Arménie - Dánsko  (pondělí 18:00)
Poslední šanci, jak ještě něco s kvalifikací udělat budou mít Arménci, které čeká zápas o všechno s Dánskem. Rovněž pro severskou zemi je zápas v Jerevanu důležitou záležitostí, tři kola před koncem je totiž tým trenéra Ageho Hareida až na třetím místě.

Skupinu E vedou tři kola před koncem cyklu Poláci, a to s tříbodovým náskokem na druhou Černou Horu. Jen o skóre za ní je Dánsko.

Pro družinu Ageho Hareida je to nepříjemná situace, protože Dánové se v této fázi kvalifikace jistě viděli výše. Navíc pozice Dánů je hodně ošemetná, s Černou Horou má jednak horší skóre, jednak zatím i špatnou vzájemnou bilanci. Připomeňme, že první zápas těchto soupeřů skončil v Dánsku vítězstvím balkánského celku 1:0.

Od té doby ale Dánové neprohráli, dvakrát porazili Kazachstán a v pátek se nečekaně blýskli proti Polsku. Vedoucímu mužstvu skupiny nadělili debakl 4:0.

Arménie už příliš šanci na úspěch nemá, ovšem ještě se chce pokusit o zázrak. Arménci nasbírali jen šest bodů a k alespoň teoretické šanci potřebují Dány bezpodmínečně porazit a doufat, že si Černá Hora rozdělí body s Rumunskem. Zkrátka mizivé šance.

Dánové mají s Arménii kladnou vzájemnou bilanci, avšak jeden výsledek je ještě straší ze snů. V kvalifikaci na mistrovství světa v Brazílii utrpěli s Arménií těžký debakl; doma prohráli 0:4!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.30 - 4.90 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Černá Hora - Rumunsko  (pondělí 20:45)
Rumunsko v Černé Hoře bude hrát o hole přežití. Jestli se mu nepodaří urvat z Podgorice všechny body, může to znamenat definitivní ztrátu nadějí na postup na světový šampionát, pokud navíc Dánsko uspěje v Arménii. Domácí jsou v určitě líbivější pozici než soupeř a kvalifikaci mají rozehranou slušně. Na první příčku ztrácejí jen tři body.

Černohorci disponují zatím nejlepším útokem v celé skupině. V sedmi zápasech dokázali nastřílet úctyhodných sedmnáct branek, přičemž hned šest z nich zaznamenal největší tahoun týmu Stevan Jovetič, jemuž statně sekunduje se čtyřmi přesnými zásahy Fatos Bečiraj. Na druhé barážové příčce jsou nyní díky lepšímu skóre před Dánskem.

Před třemi dny Černá Hora bez problémů uspěla na půdě nevyzpytatelného Kazachstánu, a protože lídr grupy Polsko nečekaně tvrdě podlehlo Dánsku, oživila své choutky dokonce na přímý postup na turnaj v Rusku. "Jsme velmi blízko, ale pořád velmi daleko. Je třeba zahrát v následujících 270 minutách dobře," uvedl kouč Ljubiša Tumbakovič.

V Rumunsku v září minulého roku uhráli Tumbakovičovi svěřenci alespoň bod, přičemž aspoň remízu zachraňovali tři minuty před koncem. "Dívali jsme se na Rumuny na EURO ve Francii. Výsledkově kolísají, ale mají potenciál," myslí si domácí stratég. "Kdybychom vyhráli, dost by nás to podpořilo. I proto jsme chtěli v Kazachstánu tak moc uspět."

I když do konce kvalifikačního cyklu zbývají tři kola a na resumé si počkáme do začátku října, Tumbakovič si nejvíce vyčítá nečekanou porážku v Arménii. Zároveň ale dodal, že to byl také jeden ze zlomových bodů. "Byla to pro nás lekce," povídal. "Teď teprve vidíme, co by pro nás aspoň jeden získaný bod z Jerevanu vlastně znamenal."

Hostům se podařilo naposledy doslova urvat klíčové vítězství nad Arménií v poslední možnou chvíli, přesto se jejich situace k lepšímu neposunula, protože stále ztrácejí na druhou pozici těžko stažitelné čtyři body. Ale skládat zbraně pořád nemusejí. Při troše štěstí mohou ještě o šampionát zabojovat. Nutně ale potřebují v Černé Hoře zvítězit.

Možná že tenhle zápas bude posledním pro německého trenéra ve službách rumunské reprezentace Christopha Dauma, jehož rezignaci si žádají fanoušci či zástupci médii. Výsledky v této kvalifikaci opravdu nejsou uspokojující. "Vždycky jsem se snažil dělat to nejlepší. Jestli máte někoho, kdo to zvládne lépe, odejdu zítra," vzkazoval Daum.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Polsko - Kazachstán  (pondělí 20:45)
Polsko dál odolává atakům pronásledujících celků Dánska a Černé Hory. Další šanci na zisk tří bodů bude mít ekipa trenéra Nawalky ve Varšavě, kde se utká s posledním Kazachstánem. Šestý celek tabulky se stále trápí a ani proti Polákům se mu dlouhodobě nedaří.

Polsko má za sebou hodně špatné chvíle. Tři body se v minulém kole tak nějak očekávaly, ale to, co se stalo, nečekal nikdo. Polský výběr se postavil domácímu Dánsku a třebaže měl k dispozici své obvyklé hvězdy, na Dány žalostně nestačil. Konto brankáře Fabiaňskiho zatížili Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen a také Christian Eriksen, který před koncem upravil na hrozivých 4:0.

Naprostý výbuch byl pro Polsko šokem, ze kterého se hráči budou možná ještě dlouho vzpamatovávat. Utkání s Dánskem byla hodně špatná vizitka pro obranu, ale také pro útok, který nebyl pro Dány vůbec nebezpečím, třebaže nepostrádal velká jména jako Lewandowski, Zieliński, Milik nebo Grosicki. V následujícím utkání se Poláci musí jednoznačně zlepšit na obou koncích hřiště.

Mladý záložník Neapole Piotr Zieliński před duelem s Kazachstánem zmínil: "Je to pro nás všechny velká ztráta, tohle jsme opravdu nečekali. Nehráli jsme vůbec dobře a nic se nám nedařilo. Těžko se pro to hledají slova. My se ale musíme vzchopit a znovu najít pevnou půdu pod nohama. Jsme stále první, ale teď je potřeba ukázat, že to minule byl jen výpadek. Ani Kazachstán nebude snadným soupeřem," míní mladík.

Poláci mají i navzdory fatální prohře stále ještě tři body náskok a i když se Černá Hora s Dánskem přibližují, stále má tým trenéra Nawalky svůj osud jen a jen ve svých rukou. V sedmi duelech nasbíralo Polsko kromě zmiňované prohry také pět výher a jednu remízu. Právě tu s ním uhrál Kazachstán, který dokázal doma dát Polákům dvě branky za druhý poločas a srovnat.

Když hrál Kazachstán naposledy ve Varšavě, psal se rok 2007 a domácí se tehdy dočkali vysokého vítězství díky hattricku, který měl na svědomí Ebi Smolarek. Kromě remízy s Polskem se Kazachstánu vůbec nedaří a ve zbytku kvalifikačního cyklu se mu povedla už jen jediná remíza proti Rumunsku. Ve dvou posledních případech dostal Kazachstán vždy tři branky, minule z kopaček hráčů Černé Hory.

Georgij Žukov ale doufá, že se jeho spoluhráčům povede Poláky překvapit. "Jsme na posledním místě a nikdo od nás nic nečeká. Už v prvním vzájemném utkání jsme ale ukázali, že umíme být hodně nebezpeční a houževnatí, takže budeme doufat, že něco podobného předvedeme také nyní. Polsko má výjimečně dobrý tým a my se už těšíme, až na jeho hráče narazíme."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 12.60 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko751115:1116
2.Černá Hora741217:713
3.Dánsko741214:613
4.Rumunsko72328:79
5.Arménie72057:156
6.Kazachstán70254:192
Skupina F
Anglie - Slovensko  (pondělí 20:45)
Reprezentační výběr Slovenska se může zase o kousek přiblížit světovému šampionátu v Rusku. O průběžné vedení v kvalifikační skupině F si to svěřenci Jána Kozáka rozdají s věhlasným Albionem. Domácí Anglie ještě neprohrála a svoji neporazitelnost chce prodloužit.

Angličané dosud ztratili jen remízami se Slovinskem a Skotskem a na svého přemožitele teprve čekají. Výběr Garetha Southgatea si v pátek bez problému poradil s Maltou (4:0) a upevnil své dvoubodové vedení před svým další soupeřem ze Slovenska.

Hosté rovněž uspěli, v nesmírně důležitém zápase porazili Slovince 1:0 a na druhém místě mají čtyřbodový náskok. "Zo zápasu mám dobrý pocit. Dosiahli sme zaslúžené víťazstvo a sme radi, že sa nám podarilo potvrdiť druhé miesto. Podali sme dobrý výkon. Slovinci hrali dobre v obrane, no my sme si vypracovali viac gólových príležitostí a zaslúžene sme vyhrali," nechal se slyšet záložník Neapole Marek Hamšík.

Hosté přitom nevstoupili do kvalifikačního cyklu ideálně, prohráli jak se Slovinskem, tak i s Anglií. Zápas v Trnavě tehdy skončil pro slovenskou družinu hodně nešťastně, neboť rozhodující trefu zařídil až v páté minutě nastavení Adam Lallana.

Slováky čeká v Anglii pořádná dřina, mladý tým pod Garethem Southgaetem šlape na výbornou a navíc má se Slováky velice kladnou bilanci. Albion totiž Slovensku nikdy nepodlehl. Kdy jindy by však tým trenéra Kozáka mohl uspět než nyní? Slovensko má zkušený tým tvořený hráči z nejlepších evropských klubů a je v jeho silách na Ostrovech uspět.

Domácí budou postrádat náhradního brankáře Pickforda a obránce Trippiera, jinak má Southgate všechny své hvězdy k dispozici. Slovensko je kompletní.
Anglie - pravděpodobná sestava:
Hart - Bertrand, Jones, Cahill, Walker - Henderson, Dier - Rashford, Alli, Lingaard - Kane
Slovensko - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hubočan - Lobotka, Kucka - Weiss, Hamšík, Mak - Němec
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.00 - 8.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Skotsko - Malta  (pondělí 20:45)
Maltě se ještě nikdy v historii nepovedlo Skoty obrat o body, ale to neznamená, že tento den nikdy nepřijde. I proto musí domácí Skotsko hrát naplno, neboť na druhé Slováky stále ztrácí ještě čtyři body a kvalifikace leží v nedohlednu.

Čtyři body. Takový rozdíl stále dlí mezí druhými Slováky a třetím Skotskem. Oba celky totiž v minulém kole kvalifikace zabraly a získaly tři body. Skotsku se povedlo porazit Litvu a odvézt si z jejího hřiště tři body. O to se postarali svými góly Stuart Armstrong, Andrew Robertson a James McArthur. Skotsku se tak povedlo napravit svou reputaci po remíze s Anglií a bodové ztrátě.

Proti Maltě se navíc Skotům daří. Ve třech dosud zaznamenaných vzájemných duelech dali Maltě už 10 branek a inkasovali jen jednou. V minulém duelu na Maltě na podzim minulého roku, ale inkasovaná branka jim zase tak vadit nemohla, protože sami se trefili do domácí sítě pětkrát. Hattrickem se o to postaral zkušený záložník Robert Snodgrass.

Skotsko vyhlíží další kolo kvalifikačních bojů také proto, že se jeho hlavní rival v boji o druhou příčku, tedy Slovensko, musí postavit lídrovi. Skotsko by si moc přálo, aby mu jeho soused pomohl k druhému místu a bodová ztráta Slovenska v Anglii vůbec není vyloučena. Skotsko ale musí začít u sebe a to znamená hlavně vylepšit svou obranu. Ta totiž zatím inkasovala už deset branek.

Obránce Christophe Berra doufá, že se Skotům povede lepší výsledek a zároveň varuje: "Maltu nesmíme brát na lehkou váhu. Ať už jsme favoritem nebo ne, každý z nás musí podat maximální výkon. Žádný tým už dneska není úplně snadný soupeř a Malta je toho zářným příkladem. Pokud ze sebe nevydáme maximum, mohli bychom špatně dopadnout. Naším cílem jsou jednoznačně tři body," přidává Berra.

Do konce zbývají tři duely a Skotsko nesmí udělat chybu. "V ideálním případě nesmíme zaváhat ani jednou a pokaždé ve třech zbývajících duelech chceme vyhrát. Zároveň nemáme osud ve svých rukou, což je náročné. Ale pokud bychom se vzdali předčasně, mohlo by nás to mrzet. Budeme až do poslední chvíle doufat," zmínil Berra v rozhovoru s médii.

Malta je beznadějně posledním týmem tabulky skupiny F a ještě se jí nepovedlo získat ani jeden bod. Za sedm utkání zatím její reprezentanti skórovali jen dvakrát a hned 19 branek jim vstřelil soupeř. Naposledy si z Malty odvezla tři body Anglie, která zde vyhrála díky dvěma trefám Harryho Kanea a jednom gólů Dannyho Welbecka s Ryanem Bertrandem. Malta ale opět ukázala, že není radno brát ji na lehkou váhu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 17.00 - 52.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Litva  (pondělí 20:45)
Slovinsko před třemi dny utrpělo možná klíčovou porážku v celém kvalifikačním cyklu. Podlehlo totiž Slovensku nejtěsnějším možným způsobem a jeho deficit na druhou příčku se navýšil už na čtyři body. Rychle se po tomhle neúspěchu oklepat bude pro domácí to nejdůležitější. Byť nemají nic ve svých rukou, mají proti Litvě o co hrát.

Mužstvo trenéra Srečka Katanece zkrátka musí doufat v zaváhání slovenského celku ve zbytku kvalifikace. Slováci se ještě utkají s Anglií, Skotskem a Maltou, a jestli alespoň ve dvou z nich zvítězí, druhou příčku Slovinci ani v případě vlastních tří výher už teoreticky ani neohrozí. "Není nám do zpěvu. Prostě se musíme připravit na Litvu," říkal domácí kouč.

Slovinsko o částečný bodový zápis v Trnavě přišlo až devět minut před koncem, na Katanecově hodnocení ale neměl pozdní inkasovaný gól žádný vliv a porážku sportovně uznal. "Soupeř si vyhrát zasloužil. Předčil nás v každém aspektu hry, po technické a hlavně fyzické stránce. Zhruba hodinu jsme se dokázali bránit. Pak už to nešlo," smutnil.

Ačkoli byl na aktuální dvojzápas nominovaný Kevin Kampl, v sestavě proti Slovensku se neobjevil. Nikdo úplně nevěděl, proč ho Katanec nevybral. "Po tomhle utkání o tom budu více mluvit. Situace je taková, že by nepomohl nikomu, obzvláště ne proti týmu, jakým je Slovensko. V klubu nehrál a pohádal se tam s trenérem," vysvětloval na okraj.

Litva zatím získala během sedmi utkání pět bodů, porazit dokázala přitom pouze poslední Maltu. Slušně si vedla na začátku celé kvalifikace, po třech kolech byla neporažená, jelikož navíc remizovala se Slovinskem a Skotskem, jenže pak na řadu přišly hned čtyři porážky. Postup na šampionát se jí už v tuhle chvíli samozřejmě netýká.

Naposledy Litva před vlastními fanoušky podlehla o tři branky Skotsku. Bojovat reálně bude o to, aby neskončila poslední a uhájila pátou příčku. "Nebudeme měnit naše zásady, i když nám to v pátek proti Skotsku nevyšlo," hovořil trenér Edgaras Jankauskas. "Možná že jiné týmy praktikují fotbal bez rizika, ale já chci co nejvíce držet míč a kombinovat."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.05 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie752014:217
2.Slovensko750213:415
3.Skotsko732212:1011
4.Slovinsko73226:411
5.Litva71246:145
6.Malta70072:190

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (326)

Přidat komentář
2miguel1

Aj podla mna bude Skrtel s Duricom sediet

Reagovat
vladis271

neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar by ale hrať mohol.

Reagovat
Ed_Hazard

Nemal, on hrat musi.

Reagovat
RKBoy

bude hrat v zálohe s Kuckom a Lobotkom na 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam by som videl radšej Greguša miesto Kucku. Škrtel Škriniar by bola výborná stopérska dvojica.

Reagovat
RKBoy

ale ako poznám Kozáka, tak to spraví ako som písal. Je to pragmatik a Durica so Skrtelom v tej obrane ponúknu skúsenosti ,ktoré Škriniar ešte nemá a obaja budú velmi doležitý do súbojov s Kaneom.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to tak bude. Zo začiatku budeme zalezeni brániť remízu.

Reagovat
FuckT

Skusenosti mozno nema, ale je to diskutabilne. Bez neho v zostave sme nikdy este so Slovincami nevyhrali, a vsetci vieme preco, oni su jednoducho ten tim, ktory tam ten gol nejako dotlaci aj z jednej polosance. A Skrtel minimalne je presne jeden z tych, ktory to tam dokaze pustit, jeho som 100% snad este nevidel, to uz viac verim Duricovi, ktory aj ked nehra v nejakom extremne dobrom klube, ale v repre bol on vzdy seriozny. Skriniar proti Slovinsku zablokoval 2 nebezpecne strely, verim, ze v tych istych pripadoch by Skrtel bol niekde na zemi pri rohovej zastave.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci ma zaraza skor to, ze proti Slovinsku sme vyhrali kvoli tomu, ze hral Skriniar alebo to, ze niekto dokaze povedat, ze Skrtel nedava do zapasov 100 %. Skrtelovi sa da od premotivovanosti, prilisnej agresivity, chybajucej rozohravky az po podporu Fica v prezidentskych volbach vycitat kadeco, ale nie to, ze nedava do zapasov 100 percent. Ako povedal jeden klasik z Ceska...niekedy tomu dava aj 110%

Reagovat
FuckT

Ja som to tam zle napisal, dal som tam iba 100% a neupresnil som, o co ide. Nehovorim, ze 100% do toho nedava, oni obaja aj s Duricom do toho davaju aj 110%, to s tebou suhlasim. Ale dovod, preco odisiel aj z Liverpoolu je ten, ze jednoducho malokedy on poda 100% vykon co sa tyka vykonu bez zbytocnych chyb, ci uz pozicnych alebo rozohravka. V repre mu sice verim viac ako mu verili fans Liverpoolu, ktori uz samovrazdy planovali kvoli nemu, ale odkedy odisiel do Turecka, tak neviem, neviem. Predsa len, v SA si Skriniar zahra proti finalistovi Ligy Majstrov, zatial co Skrtel si zahra s, neviem ani ako sa to volaju tie timy...

Reagovat
smazaný uživatel

no ten hate na Škrteľa prišiel hlavne po jednom pokazenom zápase, kde bol ešte po zranení. Nechápem správanie sa fans Liverpoolu k jeho osobe, keďže mal aj famózne sezóny (a dokonca v jednej z nich si dovolím povedať bol najlepší stopér v pl). Klopp ho proste tiež odpísal po jednom zápase, čo by som dal za to, aby sme ho tam teraz mali.

Reagovat
FuckT

Klopp je ale pan trener, a povedat, ze ho zabil je voci nemu nespravodlive. Aj keby to bolo presne tak, ako pises, mal na to pravo. Su to velke timy, a niekedy aj jedna chyba ta moze stat miesto v time, tak to ma byt, preto su tie timy tak kvalitne.

Reagovat
smazaný uživatel

to áno, len keď vidíš, čo tam niekedy stvára Lovren (tiež má aj výborné zápasy), alebo v minulej sezóne Lucas...

Na druhej strane, Kloppa zaujíma aj mentálna stránka hráča, mohol byť problém aj tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase Skriniar je talentovany a velmi velky prislub, ale nerobme z neho poloboha. Aj on robi chyby. Napr. na Malte dal zlu malu domov a bol z toho gol, proti Anglicku na U21 sa pred druhym golom nechal zbytocne nalakat a nasledne prehral suboj a bol z toho zase gol. A zase na druhej strane nerobme zo Skrtela absolutneho luzra, ktory robi chybu na chybe. Samozrejme, ze uz nema taku vykonnost aku mal v najlepsich rokoch v PL, ale stale si odvadza vysoky standard.

Proti Anglicku by som dal Skriniara do stredu pola namiesto Kucku, ktory v maske a s tym zranenim nehral proti Slovinsku bohvieako a spolu s Lobotkom a Hamsikom by mohli Anglicanov v strede pola prehravat.

Reagovat
FuckT

Radsej sa ale budem pozerat na chyby mladeho perspektivneho hraca, ktory hra za Inter Milano, ktoreho chvali taky trener akym je Spalleti, a ktory nam este ma vela co ponuknut, ako na chyby Skrtela, na ktoreho existenciu si v poslednej dobe spomeniem snad uz len skrz jeho podpory Fica. A tiez, tie zapasy, z ktorych vyberas Skriniarove chyby, sa odohrali predtym, ako odisiel do Interu Milano. Hrat pod takym trenerom ako Spalleti a v time, akym je Inter, to jednoducho nemozeme len tak vyhodit z roviny faktorov.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti AS Rim urobil Skriniar faul v pokutovom uzemi, ktory mal byt penaltovy. Este raz...nerobme tu z neho poloboha. Ja sa na nho rad divam, je to mlady, velmi velmi perspektivny stoper, ale neidealizujme si ho.

A rovnako tu nerobme zo Skrtela najvacsie drevo, len preto, ze prestupil do Fenerbahce. Minuly rok hraval s Kjaerom, ktory je teraz v Sevilli, a posobil istejsim a fubtalovejsim dojmom ako on. Minimalne v tych zapasoch, co som videl.

Reagovat
smazaný uživatel

ja mám pocit, že na Škrteľa sa na Slovensku kidá najmä preto, že podporil Fica. Čo je podľa mňa nezmysel, politiku do futbalu by som si ťahať nedovolil, to, koho volí je jeho vec.

Reagovat
FuckT

Ja nerobim z nikoho Boha ani drevo. Ja len hovorim, ze obaja, ci uz Skriniar alebo Skrtel mozu urobit chyby, alebo rozhodujucu chybu. A radsej to uvidim urobit Skriniara, mladeho perspektivneho hraca, ako Skrtela, ktory uz bude coskoro za zenitom. A posli link na ten penaltovy zakrok, rad by som to posudil sam, kedze nejake staznosti som nikde nezachytil. Sam Di Francesco povedal, ze skutocna hlupost na tom celom bola, ze z toho bol roh. Ale nevidel som to, takze neviem. Kazdopadne mal to chlapec tazke, je mlady a predsa len hral proti AS, nie Trabzonsporu... Ja nemam nic proti Skrtelovi, repre toho dal vela, ale momentalne by bolo podla mna hlupe nechat Skriniara sediet, to je moj nazor. Ak pojde na DM a naozaj tam vie zahrat, tak tiez si myslim, ze by to nebolo zle.

Reagovat
FuckT

Kucka je neskutocne sebavedomy, a velakrat sa to nevyplaca a strati loptu ako male decko, cloveka moze aj jebnut z toho. Alebo aj ta jeho paticka proti Slovinsku, dobre ze to nejebol na tribunu...

Reagovat
Emmett Brown

Tiež si myslím, bude to pekný betónik

Dubravka - Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan - Kucka, Skriniar, Lobotka - Mak, Hamsik - Nemec

Reagovat
RKBoy

úprimne ani Nemca nečakám , skor Dudu.

Reagovat
uff

Nemec musí a dúfam, že bude hrať. Má hádam životnú formu.

Reagovat
vladis271

Nemec hrať nebude. Na tom je najhoršie, že akonáhle prehrávaš tak prekopať takýto betón do útočnej efektívnej formácie je skoro nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka tam nemá, co dělat

Reagovat
vladis271

to zas bude mourinhovina

Reagovat
smazaný uživatel

Za co?

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtel bude hrať 100 percent ak sa nezraní, Ďurica zrejme tiež a Skriniar ako bolo písané v zalohe

Reagovat
Darren Fletcher

ja to vidim na Kozacik - Pekarik, Durica, Skrtel, Hubocan - Skriniar, Lobotka, Hamsik - Weiss, Nemec, Mak

Reagovat
smazaný uživatel

takto to asi bude

Reagovat
johan14

Kozačik je zranený

Reagovat
uff

Dúfam, že nebude hrať weiss. On proti Angličanom nemôže hrať v základe.

Reagovat
Dominator

moznoze weiss od zaciatku nenastupi

mohlo by byt zaujimave, keby naskocil na nejaku poslednu polhodinku

Reagovat
uff

Reagovat
Dominator

toto je podla mna najpravdepodobnejsia moznost (akurat si sa pomylil s tym kozacikom),

tak co su to tu ale za reci o betone...

Reagovat
Darren Fletcher

jj dubravka

Reagovat
Nuno čomes

Skriniar v záloze?

Reagovat
smazaný uživatel

občas tam hrával, samozrejme nie v Interi, ale vie tam zahrať ako DM, má veľmi kvalitnú rozohrávku.

Reagovat
Majk91

Skrtel bude hrat, Gyomber si dnes urcite posedi

Reagovat
smazaný uživatel

S

L

O

V

E

N

S

K

O

D

O

T

O

H

O

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Hajrá

Reagovat
Majk91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně povedené

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

9.40 na SVK? Ty vole to bych za kilko možná zkusil :)

Reagovat
smazaný uživatel

No keď pozres posledné 2 zápasy tak Slovensko malo dokopy asi 1 strelu na bránu. Kozak hra strašne pripsrato, ale X2 ak je dobrý kurz sa asi oplatí.

Reagovat
uff

Nezabúdaj, že v prvom zápase sme potrebovali bod. Ten sme aj uhrali. V druhom sa nechal vylúčiť Škrtel. Aj preto to bolo také priposraté.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ten prvý ešte chapem, ale druhý ani do toho vylúčenia nebolo nič extra. Aj keď pozriem tu zostavu proti anglicanom tak okrem obrany nic moc, a to ešte striedali Kubík či Kiss

Reagovat
uff

Dnes sme prvý raz v celej kvalifikácii v plnej sile. Konečne bez Kissov Kubíkov a iných hviezd.

Reagovat
FuckT

Ako myslis posledne 2 zapasy? Vzajomne s Anglickom? Lebo iba v tom poslednom sme ich mali okolo 6. Ale asi som nepochopil, o co ide.

Reagovat
smazaný uživatel

Co prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ty myslis so Slovinskom 6 striel. Samozrejme, ze pisem o vzajomnych s Anglickom.

Reagovat
FuckT

Tak to potom ano, ale v takychto pripadoch sa podla mna neda pozerat az tak moc na vzajomne zapasy. Od tej doby nas futbal zase isiel hore, skrz mladych hracov z 21 a toho faktu, ze ich pobrali dobre timy a vyzera to, ze maju slusny potencial. Napriklad Skriniar ked sa nic nepokazi tak skutocne podla mna moze vyrast do hraca Hamsikovych kvalit, len na stoperskom poste. Lobotkov vykon proti Slovinsku asi nemusime komentovat, to bolo nieco neskutocne. Jednoducho moja pointa v skratke je, ze Kozak ma teraz ovela viac moznosti, ako mal v poslednych 2 vzajomnych zapasoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebolo to zas tak davno, ale beriem, ze na ME Kozak nutne potreboval ten bod. A ten prvy zapas v kvalifikacii som aj zabudol, ze hrala taka otrasna zostava kde dokonca ako striedajuci hraci prisli Kubik s Kissom

Reagovat
FuckT

To sa neda zabudnut, normalne ti zavidim teraz. Zabudnem vacsinu veci, ale na ten moj xicht ked vysiel v tom zapase Kiss na ihrisko, to sa proste neda, vtedy som doslova videl svoj vlastny odraz v utrobach atmosfery, nepotreboval som ani zrkadlo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Spíš by byla reálnější remíza, Slováky na výhru nevím nevím.

Reagovat
uff

Dlho som sa tak na nejaký zápas netešil. Verím, že min. bod uhráme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irové jsou hodně dobří, budeme to mít těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Němec inak dneska haluzný gól na začiatku a potom beton 75 min Zajtra titulky po celom anglicku o tom, že kolíska futbalu ide hrať baráž...

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko - Česko

Tip EuroFotbal.cz: 2

Ako veriť a reálne zhodnotiť sú 2 veci. S tou zostavou čo momentálne máte budete radi aj za remízu...

Reagovat
SpartaOvenka

A viděl jsi je první zápas s námi? Byli rádi, že to skončilo také tou remízou. Nepředvedli nic.

Reagovat
Hokaido

Cože? V prvním zápase si přijeli pro bod a taky si ho odvezli. Byl to od nich takticky skvělej výkon, o kterým nám se může leda tak zdát.

Reagovat
SpartaOvenka

Zdát se nám o něm může, ale kdyby nebyli naši paliči, tak by si ho neodvezli a možná bychom se tu teď nebavili o skvělém taktickém výkonu, ale o naší schopnosti nespálit všechny golovky v zápase. Ale je to příliš kdyby a oni ta další utkání odehráli dobře a my ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Novák lofas, žádnej bod by neměli. Hrát totální antifotbal na náhodu není žádným uměním.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
oli9

ale oni jsou doma silni....

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

S. Irové jsou overhyped nuláci. S tou sestavou co máme je musíme přejet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Ale ak sa na to pozrieme pragmaticky, bod z tohto zápasu pre nás absolútne nič nerieši. Nič. Či budeme mať nádskok pred Skotmi bod alebo dva je asi tak dôležité ako týždenný dážď na Sahare raz za sto rokov.

Netvrdím, že máme hrať 433, ale nevidím dôvod pre Kozáka hrať typicky priposrane, lebo mu to nič nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsie hrat na 0:1 ako na 3:4 ,ci ?

Reagovat
oli9

pro nezaujateho fanouska ne mozna pro recke fans ano

Reagovat
uff

Pozrite si minuloročný zostrih proti Anglicku na ME Weiss vo všetkých súbojoch horel. Ak má hrať dnes v základe tak nemáme šancu vyhrať a asi ani remizovať.

Reagovat
vladis271

Reagovat
johan14

Tak čo vlastne rozhoduje o poradí? Vzájomné zápasy, alebo celkové skóre? Ďakujem za odpoveď.

Reagovat
johan14

O poradí repre z drhých miest rozhodujú body a pri rovnosti skóre, ale v skupinách pri rovnosti bodov rozhoduje vzájomný zápas?

Reagovat
johan14

Ďakujem za odpoveď. Alebo to nevie nikto?

Reagovat
smazaný uživatel

hej, v skupine rozhoduje vzájomný, naprieč skupinami skóre

Reagovat
Shevchenko

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som si prial takúto:

Dúbravka - Pekarík, Škrteľ, Ďurica, Hubočan - Škriniar, Lobotka, Hamšík - Mak, Nemec, Rusnák.

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka nemoze hrat alebo preco si ho tam nedal ?

Reagovat
smazaný uživatel

môže, ale všetkých troch (Lobotku, Škriniara a Kucku) naraz v zálohe nechcem, to by bolo príliš defenzívne. Ale ak bude hrať Škriniar stopéra, potom Lobotka s Kuckom dostredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som to aj myslel. Skriniar a Skrtel na stoperskych postoch. Lobotka, Kucka a Hamsik zaloha. Mam z toho dobry pocit. Konecne mame kvalitu na dolezitych postoch, teraz to len potvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dubravka

Reagovat
vladino10

O motiváciu viac pre chalanov dobre brániť, proti slovincom naňho nepustili ani jednu strelu

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že ostáva často prikovaný k čiare, na druhej strane nám proti Slovinsku niekoľkokrát pomohol výbornou rozohrávkou aj na desiatky metrov.

Reagovat
Majk91

Urcite mame sancu vyhrat. Skriniar vygumuje Aliho, Skrtel Kanea, nasa kreativnejsia zaloha Hamsik, Lobotka prehraje Hendersona s Dierom, Makovi vyjde par prienikov a Nemec sa opat nejak ukopne. Easy

Reagovat
johan14

Kane nie je len v šestnástke, takže Škrteľ to sám nezvládne v žiadnom prípade. Ale so Škriniarom v zálohe by to mohlo fungovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Skrtel je sám vygumovaný, takže na Kanea už stačit nebude.

Reagovat
FuckT

Reagovat
smazaný uživatel

Reálne sa dá očakávať Rashford v základe, možno aj Welbeck. Obrana a Dier-Henderson sú asi jasné. Jedine, že by Southgate prekvapil s 343.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Hmmmm tak v preview autor napíše, že Slovensko je kompletné a potom to zaklincuje Dúbravkou s Gyombérom v základe

Reagovat
avicii

Myslim ze mozeme zabodovat, prekvapiva zostava od Kozaka by mohla byt: Dubravka - Durica Skrtel Skriniar - Hubocan Lobotka Kucka Pekarik - Hamsik - Mak Weiss (3-4-1-2)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra zostava, sam som mal podobnu v hlave. Na druhej strane sme to my, kto potrebuje vyhrat, tak si davam otazku, ci by nebolo lepsie hrat o malo ofenzivnejsie ?

Reagovat
Hokaido

Ty jo, ten zábavnej twitter San Marina byl pozastavenej. Přitom ještě v pátek jsem se u něj smál.

Reagovat
Coutinho10

tak to velka skoda...zrovna dali away goal

Reagovat
Greny

Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

Takze zostava ocakavana Kurva chalani do nich...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kozák nesklamal

Reagovat
smazaný uživatel

No ja neviem, podla mna slusna zostava.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušne defenzívna. Určite sa s týmto nejde vyhrať, ale brániť remízu a prekvapiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze som skor cakal aj to, ze sa bude hrat bez hrotu zas moc zmien tam spravit neslo maximalne dat Gregusa alebo Kucku do zakladu a Skriniara miesto Duricu.

Reagovat
aurelio

Najlepsia mozna hlavne je fajn, ze hra Nemec... trochu som cakal, ze Weissa si odlozi az na druhy polcas

Reagovat
EXoRcIsT

a koho ineho tam mal dat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoho

Reagovat
smazaný uživatel

poďme na to chalani, chcem vidieť tie kyslé xichty vo Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

Ked dnes nebudu aspon 3 strely na branu tak uz nikdy a to este chyta Hart!

Reagovat
smazaný uživatel

treba skúšať aj z polky, niečo mu tam spadne

Reagovat
vladis271

už by sa patrilo dať ich dole.

Reagovat
stas87

Löw ten Süle mu musel nieco zleho povedat, ze tam napcha Rüdigera. Inak zostava dobra, hlavne Kroos-Rudy je vhodna dvojica. Keb oni dvaja hrali spolu v Prahe, tak sa Nemecko netrapi tolko a dost mozno by ten zapas rozhodli podstatne skorej ako v 88.minute.

Reagovat
Rudnevs

Ale zapnem to a hneď 3:0! A v Stuttgarte naopak Wernera oslavujú a skandujú jeho meno - tak to má byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by to byť Rashfordov zápas, proti Pekaríkovi. Tip 3-1, Kane, Kane, Rashford - Hamšík.

Reagovat
smazaný uživatel

Budes smutny ked vyhra SVK?

Reagovat
smazaný uživatel

zatial je

Reagovat
Grahf

stanko, dobre ši zrobil

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
olis

this is my seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Reagovat
ZB 07

Reagovat
oli9

Reagovat
Raul=Real

trhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

Reagovat
smazaný uživatel

Rasfhooooord viac takých odchovancov United

Reagovat
smazaný uživatel

Rashford

Reagovat
blackhawk88

piskaj koniec

Reagovat
Bayern +

Rashford :: lol:: toto kebyze na dedinskom futbale spravi tak je vystriedany v 5. minute. Nemec a Lobotka bombasticky.

Reagovat
oli9

Reagovat
mithro

Reagovat
kiwwi

a preto je dedinský futbal dedinskym futbalom a Rashford je tam kde je

Reagovat
Bayern +

Jj, hlavne situáciou v 4. minúte je tam kde je.

Reagovat
kiwwi

ty imbecile, keby ho boli vystriedali jak na dedine tak by nebol urobil zápas a nebol by vyhlásený MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva teraz snad nezalezeme uplne

Reagovat
lukass111

ale Merčiak Ian Hart, Garry Neville, forma ako hrom

Reagovat
EXoRcIsT

takze sa mi to nezdalo

Reagovat
smazaný uživatel

toto fakt dal?

Reagovat
Mishko

Ako všetko sa dá pochopiť, ale kde to v sebe berie Nemec veď ten bol 2 roky dozadu súci na 3. ligu

Reagovat
oli9

to je neco jako matejovsky v zapase http://fotbal.idnes.cz/fotbal-online.aspx?online=7044062 nejlepsi na place abcas je proste takovy zapas

Reagovat
lukass111

tak Nemec je typický prototyp Kozákovho hroťáka, veď on to v Košiciach staval na Škutkovi, Haskicovi, Jurčovi, Diabym a podobne, nie?

Reagovat
pistacik11

este aj novaka chcel vymenit za fila

Reagovat
smazaný uživatel

ale dnes hrá dobre, nie je tam len na výkopy ako bolo zvykom

Reagovat
Gunnersaurus

Hart znova dostal z prvej strely gol

Reagovat
smazaný uživatel

Z Lobotku a Škriniara nám rastú veľkí hráči.

Reagovat
Nikikrew

Ox ako ho pozname , snad budes pokracovat takto v Liverpoole

Reagovat
smazaný uživatel

On to robí neskutočne prejebane aby sa z neho stal stredný záložník.

Reagovat
Nikikrew

musi pouzivat v prvom rade hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

A piču hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Som aj veľmi spokojný so základom. Janko, ďakujeme za všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chamberlain

Reagovat
Mateo16

Ox to je neuveritelny traged

Reagovat
smazaný uživatel

Ox este nie je poskrveny Kloppom, nastastie pre nas.

Reagovat
Mateo16

Lobotka je fakt neuveritelny hrac material pre RM a FCB

Reagovat
pistacik11

pre juve

Reagovat
olis

Reagovat
pistacik11

ale ani k marekovi keby siel by nebolo zle, ja neapolu prajem ale juve je predsa len juve

Reagovat
olis

drz picu

Reagovat
pistacik11

Reagovat
olis

smiech ti nepomoze

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Nemec > Kane

Reagovat
Nikikrew

hra paradne dnes

Reagovat
blackhawk88

Weiss je zrely na striedanie

Reagovat
smazaný uživatel

Nemal vobec nastupit

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

pojde prvy dole na 100%

Reagovat
pistacik11

dnes nula bodov, toto neni arabsky futbal, aj teraz gol z jeho hlupej straty

Reagovat
smazaný uživatel

Stano Lobotka, slovenský Marco Verratti

Reagovat
brenk

Vladkov gól

Reagovat
smazaný uživatel

Weissov gol

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Mateo16

Ja sa cudujem ze toho Alkoholika este niekto vola do repre

Reagovat
Setwo

Koho dať miesto Vladka?

Reagovat
blackhawk88

Rusnaka..

Reagovat
uff

Aj Duda Rusnák Mihalík Bero. V tomto zápase niekto kto to dokáže odbehať a vyhrať súboj.

Reagovat
smazaný uživatel

DIER

Reagovat
EXoRcIsT

azda nefandis anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ovad.

Reagovat
misinho7

Stanko ked takto bude hrat v Celte do 2 rokov Real abo Barca ho caka, to ovladanie lopty uzas uz teraz si ho viem predstavit miesto casemira

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem, co ten zobrak Weiss este robi v repre. 2 roky hra asi zobracku ligu s tragedmi co hraju horsie ako chlapci na dedine... To ako keby ani nehral. A pochybujem, ze tam trenuje...

Reagovat
pistacik11

vladko to je kokot

Reagovat
castelL

blbečeeeeek

Reagovat
RKBoy

weiss nemá čo robit v základe.

Reagovat
stiflerovamama

Strasni priemeraci ti Anglicania, toto musime porazit.

Reagovat
Emmett Brown

Weiss choď už do riti

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss proste nevladze, tomuto tlieskam dat tam hraca co nema kondicku ani na 1 polcas

Reagovat
Grahf

Druhú časť sme nejak prespali. Celá trojka pod nemcom (hamšík, weiss, mak) je dnes slabá.

Reagovat
masly008

nechápu proč tam jako je henderson,to je tak zbytečný hráč,on umí snad jenom zbytečně běhat.

Reagovat
Darren Fletcher

Mihalik

Reagovat
vladis271

celé si to jebeme zbytočnými stratami v strede poľa. Absolútne serieme na protiútoky, počkáme kým sa sformujú a weiss tam nemá čo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko na prekvapenie výborný vstup, hlavne záloha a Lobotka. Anglicku citeľne chýba CM, aspoň ako Wilshere.

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo Vlado je slaby dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Rashford je výborný, až na ten slabší začiatok, jediný kreatívny hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Kľúčový post ku lepšej hre je kreatívny záložník. Ale to je problém trvajúci už dlho...

Reagovat
alcantara

Ved ti drevaci si nevedia nahrat trikrat po sebe.

Reagovat
vladis271

vúčšiu šanca poraziť ich dlho mať nebudeme. Od začiatku mal hrať Rusnák.

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je pravda. Ale bez kvalitného tvorcu hry kombinujú hlavne kraje - obranca + krídlo, alebo sa sťahuje Alli a Kane je vypojený.

Reagovat
alcantara

Ja Ti neviem... Ti hraci absolutne nerozmyslaju, nevedia zakombinovat, zmenit tempo hry, podrzat loptu. To je bud len bezhlave busenie alebo ani to.

Reagovat
smazaný uživatel

Severné Írsko 2-0

Reagovat
oli9

vaclik no :

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss má už len na Maltu alebo Litvu ani v našej lige by nevynikal

Reagovat
smazaný uživatel

dnes absolutne najslabší na ihrisku, nestíha, chýba mu konfrontácia s lepšími celkami, to v Katare či kde to hrá, nenabere. ale to čo si napísal, že pitchovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Na úroveň ako keď bol v Espanyole sa už nedostane nikdy a v takýchto zápasoch je úplne zbytočný to už by tam bol užitočnejši Sabo alebo Mihalik

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Vlado sa musi vratit do Europy, lebo takto fyzicky pripraveny nam nikdy nepomoze proti silnejsim superom. Proti Skotsku ci Malte moze byt nas najlepsi hrac na ihrisku, ale dnes je to na striedanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss kurvíš mi futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam da Rusnaka na druhy polcas a Weissa posle do p*ce dokym nebude hrat dobre v normalnej lige...

Reagovat
Jackmaker1989

Akurát to komentátor povedal, Walker nezahral loptu ani náhodou a aj povedal, že to mohla byť teoreticky redka a priamy kop. Škoda, mohol ich pochovať. Podotýkam anglický komentáro.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď Weiss padol ako prvý, aspoň z opakovačky to tak vyzeralo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss si chcel pravačkou seknuť loptu ala CR7 a netrafil ju, preto spadol

Reagovat
alcantara

Poslednych 15 minut sme odisli, neviem ci je to unavou alebo uspokojenim sa so stavom. Anglicko si z hry nie je schopne vytvorit nic, rohy su presne to, coho som sa bal. Ak by Lobotka s tym co ukazal za tieto dva zapasy, mal miesto narodenia Kensington, tak by City zanho davalo mega. A to dnes obcas trosku vynechava. Inak nebol to na Weissa faul? Lopta tam nebola urcite a zdalo sa mi, ze nohu trosku podkopol.

Reagovat
alcantara

*70

Reagovat
smazaný uživatel

na weissa faul určite nebol, jednoducho to dojebal, bol pomaly

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss to chcel zahrať na Ronalda a netrafil loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale čo ma dnes najviac dojíma je to, že Weiss má v ústach žuvačku jak keby vyhral Zlatú loptu pitchi.

Reagovat
EXoRcIsT

https://streamable.com/mpqiz nakoniec mal Walker dostat redku lopty sa ani nedotkol akurat fauloval Weissa

Reagovat
alcantara

Ja tam proste vidim podrazenie nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

vúbec

Reagovat
EXoRcIsT

sak mu jasne trafil nohu a ku lopte sa ani nepriblizil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

ako Weiss tam rozhodil ruky ako somar ale faul to bol

Reagovat
smazaný uživatel

veď tam je jasné že chcel seknúť, nevyšlo, ucitil kontakt, tak sa zvalil. Navyše Walker sa len tak letmo dotkol nohy, ktoru mal Weiss aj tak vo vzduchu. Toto nemohol byt faul za žiadnych okolnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pískol by to, ak by tú loptu Vlado naozaj trafil a sekol, inak keď má loptu za nohami a ide do hráča , tak čo má písknuť rozhodca?

Reagovat
Dayman

Reagovat
havrys99

Bertrand

Reagovat
uff

Reagovat
celeb

Pome sokoli!!!

Reagovat
Raul=Real

pri takej hre do 10min prehravame

Reagovat
Grahf

angličania všetko ťahajú cez ľavú stranu, kde je weiss a pekárik. To Jano nevidí, že to tam horí?

Reagovat
castelL

hamšík môže len krútiť hlavou.. čo za nemehlá má za spoluhráčov..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne LIAM Hart cakal na svoj velky zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

Ja pocujem Íjen ,ale mam to potichu

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo to, proste nehovori Joe

Reagovat
JIMMY-PO

ian hart .tweetuje, chyta, vsetko na pana

Reagovat
Grahf

a je to v prdeli, zaslúžene ale, dopredu sme nuloví

Reagovat
celeb

skoda. Inak obom nasim kridelnikom sa nedari a rad by som vedel, preco su vymeneni oproti vacsine ostatnych zapasov. Weiss nalavo a Mak napravo sa mi viac pacili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to rozdelili najslabsi hraci. Jeden Weiss druhy Mak .

Reagovat
smazaný uživatel

A jéje, takto si odjebať veľmi dobre rozbehnutý zápas.

Reagovat
JIMMY-PO

Weiss ma neskutocne serie

Reagovat
celeb

Ako nech ide Weiss dpc. On akoby ani nebol na travniku. Malokedy v pohybe, prechadza sa a ked ma loptu, tak ju straca. Otrasny vykon dnes (a to sa neratam medzi jeho haterov).

Reagovat
smazaný uživatel

A Kozak nestrieda

Reagovat
smazaný uživatel

poď mi Jaro miesto weica

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar > Busquets

Reagovat
Darren Fletcher

Duris

Reagovat
Grahf

to akože z toho prihrávania v strede ihriska chceme dať gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nemame na Anglicanov, je to smutne ale je to tak.

Reagovat
Grahf

lol Alli blbeček

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt Dele Alli ukazal fakaca niekomu teraz?

Reagovat
JIMMY-PO

dostane alli ban?

Reagovat
smazaný uživatel

Alli trošku slepačí mozog, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Alli ukazuje strč sa. Kokotko hlúpy

Reagovat
Jackmaker1989

Alli vytretý kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lobotka a aj Skriniar budu este ine palky. Ti pojdu za vela do top klubov. Bolo by nam este nejakeho utocnika aj ked Nemec pekne posledne zapasy

Reagovat
Grahf

čakal som, že už aj Bero bude hrávať, ale nejak ustrnul v tom turecku. A ten Duda vôbec hráva?

Reagovat
vladino10

V podstate celú minulú sezónu bol zranený, túto zatiaľ sedí, ale hertha hra el, čiže nejaké šance určite dostane

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem, co sa ti hraci jebu do turecka. ved tam kazdy zakrpatel, vsetci vidia len peniaze...

Reagovat
olis

pohlad na tvar Dele Alliho vo mne vyvolavaju strasne creepy pocity a este jak tak pozeram to bude aj poriadny primitiv

Reagovat
smazaný uživatel

sám jsi primitiv

Reagovat
smazaný uživatel

ty si primitiv ked obranuješ takeho neohrabaneho kokutka

Reagovat
smazaný uživatel

Sám ne. Nezapomínej na sebe.

Reagovat
Setwo

Ali sa fakt nevie správať už to dokázal viac krát..

Reagovat
Emmett Brown

Dele Alli, Kane, Owny...banda primitivov

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co chceme na MS ked s Anglickom hrame takto, ach.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

To je tazko hrat bez bekov. Hubocan a Pekarik to su hraci pre Corgon ligu

Reagovat
smazaný uživatel

tebe jebe chlapče

Reagovat
Mateo16

Ty vole ta zafula hra cez kridla bola na kilometre vidiet ale mne jebe

Reagovat
Setwo

Máš pravdu chcelo by to nových mladších hráčov na kraje takej kvality ako lobotka a škriniar na svojich postoch..

Reagovat
olis

vy ste su niektory fakt nevdacny kkti co vedia len picovat jak stary chlapy v krcme

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Raul=Real

ty si dal slovencine dobre pobokovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

Hh, tak 4 chyby v jednej vete, to nie je zas tak vela(pocitam s tym, ze to ''su'' len v nervoch netrafil ''T''). Avsak Olis vie aj lepsie pisat, ked nie je nahnevany a neponahla sa tak, kazdemu sa to v takom stave moze stat. A tiez mal nestastie, ze si zrovna v zapale tej vasne vybral vetu s tromi pridavnymi menami v N mn. c. ...

Reagovat
Raul=Real

tak tak, N mn.c. je zabijak pre niektorych a tiez ako si vsimam tak aj predlozky s/z

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas s obsahom.

Reagovat
uff

Reagovat
FuckT

Reagovat
smazaný uživatel

Takze dnes zas 2 strely na branu kvalitka

Reagovat
smazaný uživatel

3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to som potom spokojny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chod sa splachnut

Reagovat
Raul=Real

ma pravdu

Reagovat
FuckT

To ma, ale napr. len v MU maju hraci take tyzdenne platy, ze mi tolko v nasej lige nemame ani na prestupy, ani len zdaleka. Je to tazke hrat, ked tam jednoducho na to nemame 11 hracov, zatial co oni ich tam maju. Aj tak dobre, mohlo to byt aj horsie, uplne bez sance sme neboli, skoda len tych chyb, dnes to je tak trochu aj na Kozakovi, do takehoto zapasu dat uz druhy krat Weissa co sa na Slovensko jebal na tave cez pol puste, a potom ked konecne sadol do auta tak musel za nho kebab este soferovat... Tiez Hubocan a Pekarik, bolo vidiet, ze taketo zapasy teraz nezvladaju, dokonca ani Durica nehral dobre, co vacsinou tak nebyva.

Reagovat
Grahf

akože nechápem, čo sme hrali po tom druhom gole. Žiadny tlak dopredu, v pokluse si prihrávať v strede.

Reagovat
Setwo

Už nevládali proste... Ale Rusnak mal ísť na plac hneď po polčase

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Prehrame o jeden gol a namiesto toho, aby sa stoperi vysunuli a nakopla sa lopta, tak si to tam nahravame

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubazi

Weiss ty stary nevladny alkoholik... nechapem prečo ho Kozak nestriadal už po prvom polčase. Dnes goly po chybach Maka a Weissa

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Hamsik, aj Skriniar, aj Lobotka spravili v strede pola take iste chyby ako tito dvaja, len s tym rozdielom, ze po tychto padli goly a po tamtych boli len sance. Celkovo sme nehrali dobre, kydat na jednotlivcov je blbost....

Reagovat
FuckT

Tak ten kto dnes nevidel ten katastrofalny vykon Weissa, ten snad nemoze ani mat oci, ze by sa konecne Dephovi aspon ciastocne podaril ten jeho Dokonaly zlocin?

Reagovat
uff

Hrali strašne obaja

Reagovat
smazaný uživatel

to som absolutne nepochopil

Reagovat
Jackmaker1989

Ja som spokojný, vyrovnaný zápas, prehra o gól, sympatický výkon, v porovnaní, čo sme s nimi hrali v skupine, to je 100 a 1. Naviac Škriniar a Lobotka sú inde. Toto ma teší neskutočne. Verím, že s takýmto výkonom to zvládnu aj v Škótsku a veľkú šancu máme aj v baráži.

Reagovat
Setwo

Škoda že Škriniar nebude hrať v Škótsku

Reagovat
Jackmaker1989

To je obrovská škoda. Ten chuj mu tú kartu dať nemusel i keď v prvom polčase už tam dva fauly mal.

Reagovat
olis

Reagovat
branik85

Zbytocna prehra, anglicania nepredviedli nic svetoborne.

Reagovat
cubazi

A naši im prihlali na goly

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom pohodová výhra, napriek otáčaniu výsledku. Slovensko si za nepriaznivého stavu nevypracovalo nič dôležité, záloha odpadla ešte v prvom polčase.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Nemcova srela z 5tky kde hart len reflexivne vyrazil?

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo ešte 1-1 nie? Ale môže sa to rátať.

Reagovat
celeb

Ja som spokojny. Hanbu sme si rozhodne nespravili, mladi chalani Lobotka so Skriniarom zahrali famozne. Skrtel s Duricom po dlhej dobe super vykon. Hamsik este nie je uplne v top forme, najhorsi Mak s Weissom, ktory bol uplne na facku zhruba od 20. minuty. Potrebujeme, aby sa Stoch spamatal a zacal makat na 100%, nech mame nejaku alternativu tu. Favorita sme potrapili, prvych 20 minut bolo z nasej strany doslova famoznych. Vdaka za to.

Reagovat
olis

Stoch sa uz podla mna pod Kozakom do repre nevrati aj keby zacal hrat perfektne, tam bude medzi nimi nieco osobne

toto je vlastne jedina vec kde ma Kozak sklamal, ked Stocha odstavil a Weissa ktory si jazdi ozraty po meste s 11 ci kolko ludmi v aute si nechal v repre ako keby nic, skoncit mali podla mna obaja ak sa chceme hrat na to ze reprezentanti sa musia spravat vzorne aj mimo futbalu, neznasam dvojity meter

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojitý meter? Stoch sa správal ako kokot v reprezentácii, Weiss v súkromí.

Reagovat
olis

ano ale nie raz bolo prezentovane ze hraci sa musia prikladne spravat aj v sukromi s cim ja osobne plne suhlasim, jednoducho clovek co si sadne ozraty za volant s 11 ci kolko ludmi v aute a este sa potom k tomu nevie postavit ako chlap a ide sa z toho vymotavat tak trapnym sposobom nema v repre co robit, nehovoriac o tom ze kondicne je uplne mimo co je samozrejme uplne logicke ked tesne pred repre zrazom celu noc oziera, cize aby som to zhrnul pochybil aj co sa tyka moralneho hladiska - ako reprezentant ma ist prikladom aj mimo ihriska a navyse jeho zla zivotosprava sa musi odrazit aj na jeho fyzickej kondicii takze to ma aj priamy vplyv na jeho sportovy vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Stocha zachrani asi len verejne ospravedlnenie sa Kozakovi, ale na to nema gule a je prilis hlupy...

Reagovat
FuckT

Gule by na to aj mal, len je skor na to moc namysleny...

Reagovat
Mateo16

Aj Duda potesil

Reagovat
uff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele