Preview kvalifikace o postup na ME 2024 - čtvrtek 12.10.

12.10.2023, 08:26
Previews
Oslavující Irfan Kahveci (© AFP)

Původně mělo být na programu hned devět zápasů, duel mezi Izraelem a Švýcarskem byl každopádně odložený kvůli současné napjaté situaci u Pásma Gazy. České fanoušky bude zajisté nejvíce zajímat, jak si povede reprezentace na půdě Albánie. Celý říjnový cyklus se každopádně odstartuje v Lotyšsku. Španělsko pak večer přivítá Skotsko, Turecko pocestuje do Chorvatska...

Skupina A

Kypr - Norsko

čtvrtek 20:45

Reprezentace Norska se naposledy účastnila vrcholné akce před dlouhými čtyřiadvaceti lety a nyní věřila, že s jedním z nejlepších světových hráčů Erlingem Haalandem toto dlouhé čekání ukončí, jenže zhruba v polovině kvalifikačního cyklu to pro ni příliš dobře nevypadá. Severský výběr totiž získal v dosavadních pěti odehraných zápasech pouhých sedm bodů a je až třetí za naprosto suverénním Skotskem i nesmírně silným Španělskem.

Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena nejprve neměli šanci ve Španělsku (0:3) a poté jen trestuhodně remizovali s Gruzií (1:1), prvního vítězství se nedočkali ani doma se Skotskem (1:2). Teprve díky dvěma proměněným penaltám Haalanda doma zdolali právě svého nadcházejícího rivala (3:1) a v zářijovém cyklu těsně udolali Gruzii (2:1). Na kontě tedy mají sedm bodů, za Skotskem zaostávají o propastných osm bodů a za Španělském o body dva (to má navíc jedno utkání k dobru).

Kypřané jsou považováni za největší outsidery celé skupiny a na evropský šampionát téměř se stoprocentní jistotu nepostoupí. V pěti případech totiž nezískali jediný bod a hrozivé skóre 2:17 nasvědčuje tomu, že se jen těžko posunou na předposlední čtvrtou pozici skupiny A. Nejblíže k bodovému zisku měli doma s Gruzií (1:2), minule naopak utrpěli obrovský debakl 0:6 ve španělské Granadě.

Pokud tedy favorizované Norsko v kyperské Larnace nevyhraje, tak jen stěží dožene vzniklé manko. "Všichni si dobře uvědomujeme, že teď nemáme situaci úplně ve svých rukách a musíme se ohlížet na výkony ostatních soupeřů, ale jedno je jasné - pokud ve zbývajících třech zápasech nezískáme devět bodů, tak do druhého místa neskončíme. Úvodní zkouška je na první pohled nejlehčí, to však neznamená, že můžeme Kypr podcenit," prohlásil Solbakken s velkou vážností v hlase.

Kypr - pravděpodobná sestava:
Mall - Karo, Gogic, Laifis - Andreou, Kyriakou, Ioannou, Kousoulos, Correia - Kastanos, Sotiriou

Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Ajer, Strandberg, Ostigard, Meling - Odegaard, Berg, Aursnes - Larsen, Haaland, Nusa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.40 - 6.63 - 1.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Španělsko - Skotsko

čtvrtek 20:45

Skotsko zatím prochází kvalifikační skupinou A naprosto fantasticky a vyhrálo všech pět duelů, včetně domácího utkání se Španěly. Teď ale lídra skupiny čeká asi nejtěžší zápas - proti Španělům na jejich území. A papírový favorit bude chtít návštěvníkům oplatit poslední porážku za každou cenu.

Skupina A se pyšní lídrem, do kterého bychom to před začátkem kvalifikačních bojů určitě neřekli. Ne v konkurenci Španělska, které mělo jasně dominovat. Nicméně dominantního mužstva jsme se přeci jen dočkali, byť to není španělský národní tým, jak se předpokládalo. Slávu a pozornost si pro sebe ukradli nenápadní Skotové, kteří zatím jedou stylem start - cíl a nikoho nepouští před sebe.

Famózní na jejich jízdě je i fakt, že nikdy nejde o nějaká vydřená vítězství, ale naopak velmi často suverénní výhry podpořené dobrým rozdílem ve skóre. Vždyť Skotsko ještě neztratilo v pěti duelech ani jeden bod! Co víc, dokonce inkasovalo jen jednu jedinou branku, z utkání s Norskem. Na to, že má za sebou většinu kvalifikace a už jednou hrálo i se Španěly, to je skvělá vizitka. Proti Španělům minule předvedlo velmi dobrý, soustředěný výkon, který mu i díky dvěma trefám záložníka Scotta McTominaye zajistil výhru 2:0.

Svěřenci trenéra Stevea Clarka se hodlají ukázat na druhém evropském šampionátu v řadě, i když se jedná o zemi, která se v žebříčku FIFA nachází až na 31. místě. V posledních devíti soutěžních duelech ale Skotsko neprohrálo. Naposledy se ale Skotům nepovedlo přátelské utkání s Anglií, v němž prohrálo 1:3. Do Sevilly pojedou Skotové s jasnou nadějí, že konečně protrhnou smůlu. V Seville hráli už dvakrát za svou historii, ale pokaždé byli poraženi.

Ostatně, ve Španělsku jako celku dokázali Skotové vyhrát jen jednou ve své historii, v roce 1963 zvítězili v památném utkání 6:2 na Santiago Bernabéu v Madridu. Tentokrát jim bude chybět Ryan Jack, Kieran Tierney a Kevin Nisbet. Španělé také nebudou kompletní, protože doma musí nechat Olma, Yamala, Pedriho, Pina, Gayu a Asensia.

Takto oslabený celek se pokusí napravit svá zaváhání a využít bonusu jednoho zápasu k dobru oproti Skotům. Jejich náskok je ale téměř nedostižný, protože v tuto chvíli Španělé na druhém místě ztrácí na Skoty šest bodů. Skotská obrana ale teď projde zatěžkávací zkouškou, protože Španělé dokázali za 4 zápasy nasázet soupeřům už 16 branek, třináct z nich v posledních dvou duelech!

Španělsko - pravděpodobná sestava:
Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Baldé - Merino, Rodri, Gavi - Torres, Morata, N. Williams

Skotsko - pravděpodobná sestava:
Gunn - Porteous, Hendry, Cooper - Hickey, Gilmour, McGregor, Robertson - McTominay, McGinn - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.64 - 12.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Skotsko
5
5
0
0
12 : 1
15
2
Španělsko
4
3
0
1
16 : 3
9
3
Norsko
5
2
1
2
7 : 8
7
4
Gruzie
5
1
1
3
5 : 13
4
5
Kypr
5
0
0
5
2 : 17
0

Skupina D

Lotyšsko - Arménie

čtvrtek 18:00

Bez jediného získaného bodu zůstává po pěti odehraných kolech na posledním místě tabulky Lotyšsko v rámci kvalifikace o EURO 2024. A opravdu už jen stěží může nějakým způsobem vylepšit své celkové působení, protože už nyní je ze hry o postup nadobro venku. To naopak Arménie ze současné třetí pozice tabulky stále může reálně usilovat o svůj historický sukces.

Tři body dělí celek ze Zakavkazska od druhého Turecka a vedoucího Chorvatska. Rozhodně ukázal, že ve skupině D nechce působit jako nějaký slabý kompars a že chce minimálně zanechat slušný dojem. Už třeba Wales se o síle Arménie přesvědčil v červnu, mužstvo kouče Oleksandra Petrakova na jeho půdě zvítězilo. Pokud každopádně hosté hodlají stále usilovat o účast na závěrečný turnaj, tři body z Rigy budou nutně potřeba.

Lotyši by alespoň v závěrečných zápasech tohoto cyklu chtěli zanechat lepší dojem než v dosavadních zápasech. Hlavně zářijový program jim šeredně nevyšel, nejprve jasně nestačili venku na favorizované Chorvatsku, neporadili si ani následně doma s Velšany. Dohromady přitom inkasovali hned sedm branek. "Soupeř bude v podobné sestavě jako v našem prvním utkání v Jerevanu. My máme naopak větší problémy se složením kádru, na druhou stranu v prvním klání také rozhodovala únava na naší straně. V tomto smyslu tak můžeme ve čtvrtek vypadat lépe, být agresivnější a pohyblivější," uvedl domácí lodivod Dainis Kazakevičs.

Lotyšsko - pravděpodobná sestava:
Ozols - Savalnieks, Ošs, Balodis, Ciganiks - Emsis, Saveļjevs - Jaunzems, J. Ikaunieks, Daškevičs - Uldrikis

Arménie - pravděpodobná sestava:
Čančarevič - Dašjan, Harutjunjan, Harojan, St. Mkrtčjan, Tiknizjan - Barseghjan, Iwu, Spercjan, Briasco - Zelarayán

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.93 - 3.44 - 2.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Turecko

čtvrtek 20:45

Jedním z taháků čtvrtečního programu kvalifikace o EURO 2024 v Německu určitě bude duel vysoce favorizovaného Chorvatska proti ambicióznímu Turecku a vzhledem k vývoji skupiny D se dá očekávat velmi vyrovnaný průběh. Za mírné favority jsou považováni úřadující bronzoví medailisté z MS 2022 v Kataru, nicméně hosté se hodlají probojovat na ME potřetí za sebou a prozatím k tomu mají poměrně dobře nakročeno.

Svěřenci věhlasného trenéra Zlatka Daliće odehráli čtyři kvalifikační duely a jsou tak přesně v polovině, na kontě mají tři výhry s jednou remízou a případný tříbodový zisk nad nadcházejícím vyzyvatelem by jim téměř jistě zajistil vstupenku do Německa. Obtížnou skupinu D sice zahájili nerozhodným výsledkem s Walesem (1:1), pak ale vyhráli právě v Turecku (2:0) a bez inkasované branky si poradili s Lotyšskem (5:0) i Arménií (1:0).

Mezitím navíc sahali po senzačním úspěchu v Lize národů, když v závěrečném play-off o celkové prvenství zvládli přestřelku s Nizozemskem (4:2) a ve finále s favorizovaným Španělskem prohráli až po nervydrásajícím penaltovém rozstřelu. "Všichni dobře víme, že toto utkání je nesmírně důležité a jakákoli bodová ztráta by nás mohla dostat do velkých problémů. V opačném případě však získáme potřebný klid, před vlastními fanoušky tak budeme spokojeni jen s výhrou," uvedl natěšený Dalić.

Ten opět může využít služeb svých největších hvězd jako brankáře Livakoviće či legendárního záložníka Modriće, nicméně několik důležitých jmen v nominaci nefiguruje kvůli zranění - k dispozici například nejsou Frigan, Ivanušec, Oršić nebo Perišić, na trávníku se teď pravděpodobně neobjeví ani Juranović se Šutalem. "Jako kapitán mám k týmu zodpovědnost a i ve svém věku se na tuto výzvu těším, všem lidem v Osijeku chceme udělat velkou radost," řekl s úsměvem ve tváři již osmatřicetiletý Modrić.

Národní tým Turecka se po třetím místě na ME 2008 na další šampionát vůbec nekvalifikoval a v následujících dvou případech nepřešel základní skupinu. Oproti Chorvatsku odehrál o jedeno utkání více a posbíral shodný počet deseti bodů, protože kromě zmiňované porážky právě s družinou Daliće dokázal porazit Wales (2:0), Lotyšsko (3:2) a hned na úvod vyhrál v Arménii (2:1), jenomže naposledy se právě s Arménií rozešel smírně (1:1).

Italský stratég turecké reprezentace Vincenzo Montella nemůže využít služeb Gunoka, Gülera, Kabaka, Söyüncüa, Ucana ani Ündera. "V Osijeku to pro nás bude obrovská výzva a já věřím, že ji zvládneme se ctí. Doposud jsme selhali jen jednou a to právě s Chorvatskem, teď na jeho půdu však v žádném případě nejedeme prohrát," prohlásil Montella s obrovským odhodláním v hlase, jenž právě po remíze s Arménií nahradil ve druhé polovině září tohoto roku odvolaného německého lodivoda Stefana Kuntze a čeká ho tedy nelehká premiéra.

Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Livakovič - Juranovič, Vida, Gvardiol, Sosa - Modrič, Brozovič, Kovačič - Kramarič, Petkovič, Brekalo

Turecko - pravděpodobná sestava:
Cakir - Celik, Ayhan, Soyuncu, Ozkacar - Yuksek; Kahveci, Kokcü, Calhanoglu, Akturkoglu - Yilmaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.82 - 5.81

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Chorvatsko
4
3
1
0
9 : 1
10
2
Turecko
5
3
1
1
8 : 6
10
3
Arménie
5
2
1
2
8 : 7
7
4
Wales
5
2
1
2
6 : 7
7
5
Lotyšsko
5
0
0
5
3 : 13
0

Skupina E

Albánie - Česko

čtvrtek 20:45

Češi ve čtvrtek vstoupí zápasem v Albánii do druhé poloviny kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Utkání na horké půdě v Tiraně bude přímým soubojem o první místo ve skupině, na kterém má balkánský soupeř na svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého dvoubodový náskok. Národní tým chce v klíčovém duelu podat lepší výkon než před měsícem při remíze 1:1 ve vzájemném souboji v Edenu a vítězstvím udělat možná rozhodující krok k postupu na šampionát v příštím roce do Německa.

Český celek je po čtyřech z osmi zápasů kvalifikace neporažen s bilancí dvou vítězství a dvou remíz, zářijovým nerozhodným výsledkem doma s Albánií si ale boj o šampionát zkomplikoval. Třetí Moldavsko má stejně bodů jako Šilhavého výběr a čtvrté Polsko ztrácí další dva. Tabulku uzavírají Faerské ostrovy, které národní mužstvo v neděli přivítá v Plzni v druhém říjnovém duelu. Český tým odehrál o zápas méně než všichni zbylí soupeři.

Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí dva celky z každé skupiny, o zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla.

"Kvalifikace spěje ke konci. My jsme si to ztížili, ač jsme věřili, že to s Albánií doma zvládneme. Bohužel to bylo jen za bod. Zápas venku proti Albánii asi bude o hodně složitější, než byl ten doma. Ale věřím, že takové zápasy o všechno umíme," řekl Šilhavý. "Musíme toho hodně zlepšit. Pevně věřím, že to bude úplně jiný zápas než v září," uvedl křídelník Václav Černý, s třemi góly nejlepší český střelec kvalifikace.

Jeho tým bude v Albánii hájit letošní neporazitelnost, z šesti zápasů v tomto roce ale třikrát remizoval a nerozhodně hrál i v obou zářijových duelech. Albánci sice v kvalifikaci na úvod nebodovali, v dalších čtyřech utkáních ale nepoznali hořkost porážky a naposledy doma zdolali Polsko 2:0.

"Víme, co nás čeká. Viděli jsme to prostředí, Albánci mají velký temperament. Nastoupit musejí odolní hráči. Může to bolet, ale chceme vítězství," řekl Šilhavý, kterému na konci kvalifikace vyprší smlouva u mužstva. V případě postupu se automaticky prodlouží na závěrečný turnaj.

Český tým se musí připravit na bouřlivé prostředí stadionu v Tiraně pro 22 tisíc diváků. O zápas byl obrovský zájem, albánský svaz údajně registroval až 300 tisíc žádostí o vstupenky. Balkánský celek doma třikrát po sobě zvítězil 2:0.

"Nějak bouřlivé to bude, ale uvidíme, jak moc. Albánci budou chtít domácího prostředí využít, na druhou stranu my nejsme nějaký vyjukaný tým, který by to mělo rozhodit. Není možné, aby nás sežrali. Víme, o co hrajeme. Věřím, že když chytneme začátek, můžeme dominovat," prohlásil obránce Jakub Brabec.

Albánci cítí velkou šanci podruhé v historii projít na závěrečný turnaj. Dosud se na velké akci představili jen v roce 2016, kdy na Euru nepostoupili ze skupiny. "Máme před sebou tři finále, ke každému z nich musíme přistoupit jako doposud. Všechno to začne ve čtvrtek. Vítězství proti Čechům by bylo obrovským krokem vpřed k našemu dlouho očekávanému postupu. Je to mimořádně důležité, ale pořád ne rozhodující," přemítal brazilský trenér Albánců Sylvinho.

Z nominace mu kvůli zranění vypadla jedna z opor obránce Ardian Ismajli, naopak do mužstva se vrátil uzdravený útočník Chelsea Armando Broja. Šilhavý vedle dlouhodobého maroda kanonýra Patrika Schicka postrádá mimo jiných i Alexe Krále a místo něj do zálohy pravděpodobně postaví mladšího z bratrské dvojice Sadílkových Michala. Velké změny v základní sestavě se vzhledem k důležitosti zápasu nedají ani od jednoho z trenérů čekat. V albánské nominaci je i středopolař pražské Sparty Qazim Laci, jenž do zářijového duelu v Edenu kvůli nemoci zasáhnout nemohl.

Utkání má v Tiraně ve čtvrtek výkop v 20:45.

Albánie - pravděpodobná sestava:
Berisha - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asllani, Ramadani - Asani, N. Bajrami, Seferi - Cikalleshi.

Česko - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Holeš, Brabec, Ladislav Krejčí II - Coufal, Souček, M. Sadílek, Jurásek - Černý, Čvančara - Kuchta.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.09 - 2.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Polsko

čtvrtek 20:45

Faerské ostrovy se na stadionu Tórsvøllur v Tórshavnu pokusí o bezprecedentní úspěch proti polskému týmu, nad nímž nikdy nevyhrály a dokonce mu nedaly ani jednu branku. Polsko zatím výrazně zaostává za svou rolí favorita a teď počítá se snadnými třemi body.

Faerské ostrovy jsou jednou z těch zemí, které se ještě nikdy ve své historii nedokázaly kvalifikovat na nějaký větší mezinárodní turnaj a šampionáty sledují jen v televizi. Obdobný scénář čeká na jejich obyvatele taky v nadcházejícím období, neboť Faerské ostrovy zatím z pěti zápasů dokázaly urvat jen jeden jediný bod a jsou až na posledním místě tabulky. Do konce kvalifikačního cyklu zbývají jen tři duely a Faerské ostrovy na druhou příčku ztrácí už sedm bodů.

Samozřejmě, pro zemi čítající něco málo přes 52 tisíc obyvatel je nesmírně náročné jen udržovat nějakou profesionální rovinu fotbalu v zemi, natož pomýšlet na postup na šampionát. Svěřenci trenéra Hakana Ericsona zatím zvládli bodovat jen jednou, když si díky trefě Madse Mikkelsena rozdělili body s Moldavskem. V rámci všech soutěží dohromady prohrály Faerské ostrovy už pět posledních utkání v řadě a skórovat se jim za tu dobu povedlo jen dvakrát.

Poláci mají naopak mnohem lepší výchozí pozici, byť jim před tímto utkáním patří až předposlední příčka. Mužstvo, které bylo na začátku kvalifikace spolu s Čechy považováno za hlavního favorita na postup, se v úvodu hodně trápilo. Z pěti odehraných utkání dokázalo Polsko zvítězit jen ve dvou, třikrát už prohrálo. A tak nezbývalo, než sáhnout k dramatickému kroku. Trenér Fernando Santos byl po neúspěšném experimentu odvolán a na jeho místo usedl polský jednapadesátiletý kouč Michał Probierz. Dokáže Poláky zvednout a zdramatizovat dění ve skupině? Nepříjemnost hned na úvod představuje Robert Lewandowski, který má zraněný kotník.

Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Lamhauge - Sörensen, Faero, Vatnhamar, Davidsen - Bjertalid, Hendriksson, Mikkelsen, Johansen - Olsen, Edmundsson

Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Bereszyński, Kedziora, Bednarek, Kiwior - Cash, Krychowiak, Zieliński, Kamiński, Szymanski - Świderski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.69 - 4.94 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Albánie
5
3
1
1
8 : 3
10
2
Česko
4
2
2
0
7 : 2
8
3
Moldavsko
5
2
2
1
5 : 5
8
4
Polsko
5
2
0
3
6 : 8
6
5
Faerské ostrovy
5
0
1
4
2 : 10
1

Skupina I

Andorra - Kosovo

čtvrtek 20:45

Andorra i Kosovo ještě živí jakousi teoretickou naději na postup na EURO 2024, prakticky se ale stěží budou moci ještě zapojit do boje o účast na závěrečný turnaj. Oba celky zatím na své konto neurvaly jediné vítězství a budou se o něj zajisté pokoušet právě ve vzájemném utkání. Roli favorita přece budou plnit hosté, kteří mají dle papírových predikcí jistě zvučnější kádr.

Kosovo se nicméně už v březnu přesvědčilo, že skolit vždy neústupného a urputného soupeře z Pyrenejského poloostrova není vůbec jednoduché. Parta trenéra Kolda Álvareze dokázala uhrát v Prištině senzační bod. "Během své kariéry jsem několikrát stanul proti Andoře a nebylo to vůbec jednoduché. Je velmi těžké proti ní hrát, a to kvůli silné mentalitě jejích hráčů. To nám může zápas zkomplikovat,” varoval hostující lodivod Primož Gliha.

Pochopitelně že jedině výhra reálně udrží šance obou týmů na úspěch, co se týče kvalifikace na finální šampionát. Nutno však dodat, že situaci nemají vůbec ve svých rukou a musejí věřit v drtivá zaváhání svých konkurentů, jež se nacházejí v tabulce nad nimi. "Čeká nás těžký mač, ale my, hráči, ze sebe vydáme všechno. Když se nám to podaří, dočkáme se výhry,” byl přesvědčený kosovský útočník Albion Rrahmani. "Ta totiž může být důležitá pro start nového období,” díval se zároveň do budoucnosti.

Andorra - pravděpodobná sestava:
Iker Álvarez - Chus Rubio, Marc Valés, Max Llovera, Moisés San Nicolás, Joan Cervós - Jordi Aláez, Marc Rebés, Éric Vales, Izan Fernández - Cucu

Kosovo - pravděpodobná sestava:
Murič - Dellova, Aliti, Hajrizi - Hadergjonaj, Loshaj, Zyba, Muslija, Vojvoda - Rashica - Alb. Rrahmani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.16 - 4.27 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bělorusko - Rumunsko

čtvrtek 20:45

Bělorusko bude v exilovém prostředí Budapešti hrát o poslední zbytky nadějí na to, že dokáže postoupit na evropský šampionát. Rumunsko je na tom mnohem lépe a pokusí se udržet stávající druhou příčku, která zaručuje automatický postup.

Bělorusko bude chtít napravit špatnou bilanci, kterou si s Rumuny dlouhodobě uchovává. Za posledních více než dvacet let se obě ekipy proti sobě postavily šestkrát, ale Bělorusko se z výhry neradovalo ani jednou, jen dvakrát remizovalo. A to je výsledek, který by jeho šance na postup teď definitivně pohřbil. Do konce kvalifikačního cyklu zbývají jen čtyři kola a Bělorusům se zatím nedaří. Vybojovali jen čtyři body a to jim stačí až na páté místo.

V šesti odehraných duelech se tým španělského trenéra Carlose Alóse radoval jen z jedné jediné výhry a před sebou má ještě duely s Rumunskem, Švýcarskem, Kosovem a Andorrou. Minimálně čtvrtá příčka je jasným cílem, ke kterému se Bělorusové upínají.

Rumunsko se naopak cítí na první příčku a minimálně na nějaký čas se na ni může usadit. První Švýcarsko totiž svůj duel s Izraelem vzhledem k situaci v Izraeli odehraje až v listopadu a Rumuni ztrácí na první Švýcary jen dva body. Mají sice nejlepší obranu (jen čtyři inkasované góly), jenže útok slabší. Zatím dali Rumuni jen devět branek a tak není divu, že už třikrát si body dělili.

Bělorusko - pravděpodobná sestava:
Plotnikov - Karpovič, Politevič, Poljakov, Volkov, Pechenin - Korzun, Kaplenko, Bocherov - Koncevoj - Morozov

Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Moldovan - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - Stanciu, Screciu, Cicaldau - Hagi, Alibec, Coman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.72 - 4.13 - 1.53

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Švýcarsko
6
4
2
0
17 : 5
14
2
Rumunsko
6
3
3
0
9 : 4
12
3
Izrael
6
3
2
1
7 : 7
11
4
Kosovo
6
0
4
2
5 : 8
4
5
Bělorusko
6
1
1
4
4 : 11
4
6
Andorra
6
0
2
4
3 : 10
2

Zbývající zápasy

12.10. 20:45
Izrael - Švýcarsko (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele