PREVIEW KVALIFIKACE - 28.3.

28.03.2007, 15:36
Previews
Dnešní kvalifikační kolo je na zajímavé souboje o něco chudší, než to sobotní. Vyrovnané boje se čekají v duelech Srbsko - Portugalsko, Turecko - Norsko nebo Irsko - Slovensko, lákadlem by mohlo být utkání Itálie se Skotskem. Anglie jede pro povinné body do Andorry, Španělsko čeká Island, mistři Evropy Řekové se představí na Maltě, Nizozemci ve Slovinsku.







Ázerbájdžán - Finsko (středa 17:00)
Finsko zatím patří mezi příjemná překvapení, ještě neprohrálo a patří mu druhé místo před Portugalskem. Ázerbájdžán o víkendu utrpěl debakl v Polsku, teď si bude chtít napravit reputaci. Finové si z venku zatím přivezli sedm bodů, teď tuto cifru budou chtít zaokrouhlit na deset.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.00 - 1.40
Tip eurofotbal.cz: 2
Bulharsko - Albánie (středa 17:00)
Bulharsko hlásí před duelem s Albánií jeden návrat, po sporech s trenérem Stoičkovem se do týmu vrací Stiliyan Petrov. "Bylo to pro mě těžké rozhodnutí. Před třemi týdny jsem se sešel se Stoičkovem a shodli jsme se, že reprezentace je důležitější, než Stoičkov nebo Petrov," říká zálořník Aston Villy. Bulharsku bude chybět útočník Vladimir Mančev, který si ve víkendovém utkání za Valladolid poranil nos, uzdravený kouč Albánie Otto Barič se musí obejít bez Edvina Muratiho a Ervina Skely.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 12.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Ukrajina - Litva (středa 17:00)
Litva začala kvalifikaci senzační remízou v Itálii, pak už se jí ale přiliš nedařilo a už teď praktivky ztratila všechny šance na postup. To Ukrajina je na tom mnohem lépe, svěřenci Olega Blochina v sobotu s přehledem zvládli duel s Faerskými ostrovy a udržují kontakt s nejlepšími. Ukrajině se do sestavy vrátí Ševčenko s Rebrovem, fit by měl být i Rotan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Česko - Kypr (středa 17:25)
Ač se to někomu nemusí zdát, českou reprezentaci zítra čeká možná zlomový zápas kvalifikace o postup na ME 2008. Svěřenci Karla Brücknera v sobotu podlehli Německu a zítra si budou potřebovat napravit reputaci po aféře, která se přímo týká pěti z nich...
Celé preview tohoto zápasu najdete zde.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 10.00 - 21.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Rumunsko - Lucembursko (středa 17:30)
Rumunsko v sobotu předvedlo vynikající výkon a mělo blízko k výhře na půdě Nizozemska. Nakonec si sice odvezlo jenom bod, i ten ale může hrát v konečném účtování významnou roli. Rumuni se zatím dělí o druhou příčku s Bulharskem a po středečních zápasech by měli jít před svého soka, proti slabému Lucembursku totiž pravděpodobně uhrají lepší výsledek, než Bulhaři s Albánií.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.03 - 10.50 - 29.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Maďarsko - Moldavsko (středa 18:00)
Duel Maďarska s Moldavskem je překvapivě soubojem dvou posledních týmů skupiny C, obě země se na záda dívají i podceňované Maltě poté, co s ní ztratily body. Moldavsko doma dokázalo s Maltou uhrát jenom remízu 1:1, Maďarsko si pak ze hřiště soupeře přivezlo senzační prohru 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Gruzie - Faerské ostrovy (středa 18:00)
Gruzie ani Faerské ostrovy si naděje na postup na nějaký šampionát dělat nemohou. Domácí si budou chtít spravit chuť po smolné prohře ve Skotsku. Mají k tomu tu nejlepší příležitost, Faerské ostrovy ještě neskórovaly a inkasovaly už dvacet branek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 7.50 - 17.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Izrael - Estonsko (středa 19:00)
Izrael stále ještě živí postupové naděje, plamínek neudusila ani Anglie. Souboj s Estonskem by měl být jasnou záležitostí, hostí v sobotu podlehli Rusku a na jejich kontech v kolonkách bodů a vstřelených gólů zůstávají nuly. Estonsko přijede bez Raia Pirojy a Andreje Stepanova, Izrael se bude muset ovejít bez Yaniva Katana, nastoupit by naopak měli Idan Tal a Roberto Colautti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Srbsko - Portugalsko (středa 20:30)
Beze sporu nejzajímavější souboj skupiny A bude k vidění v Bělehradu, kde domácí Srbsko přivítá Portugalsko. Srbové minulé kolo šokovali prohrou s outsiderem skupiny – Kazachstánem. Kdyby v Almaře získali, zdálo se povinné, tři body, mohli být na první pozici, takto jsou na čtvrté a výrazně si zkomplikovali boj o postup. Naopak Portugalci rozstříleli po výborném druhém poločase Belgi 4:0 a v pořadí se posunuli o jednu příčku vpřed právě před srbský tým. Trenéru Javieru Clementemu bude v utkání chybět hora v útoku Nikola Žigič, který uviděl proti Kazachstánu červenou kartu, naopak po karetním trestu se zpět do sestavy vrací Dejan Stankovič. Opora v obraně domácích Vidič před utkáním tvrdí: "Dostali jsme sami sebe pod tlak kvůli porážce v Kazachstánu, ale já jsem si jist, že jsme tak silní, že nás to nerozhodí". Stoper Manchesteru United dále podotkl důležitost domácího prostředí: "Nyní více než kdykoliv předtím potřebujeme pomoc fanoušků. Dáme do to celé srdce a doufám, že to bude stačit na vítězství."

Portugalský stoper Jorge Andrade je opatrný a krotí euforii po zápase s Belgií: "Jsme sice po posledním utkání vysoce motivováni, ale už je čas zapomenout na Belgií a zaměřit se jen a jen na Srbsko. Kdybychom to neudělali, byla by to chyba. Oni (Srbsko) nehrají momentálně jejich nejlepší fotbal, ale jsou doma a budou chtít vyhrát." Zprávy z tábora posledního finalisty evropského šampionátu hovoří o tom, že menší problémy se zády má obránce Miguel, i přesto by měl nastoupit v základní sestavě. Hvězda výběru – Cristiano Ronaldo, už odpustil brankařovi Belgie Stijnu Stijnenovi za podivné řeči o něm a usmířil se s ním, jeden problém vyřešil a hned ho postihl druhý - Ronaldo si při tréninku poranil patu a jeho start v utkání je ohrožen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.10 - 2.10
Tip eurofotbal.cz: 02
Malta - Řecko (středa 19:30)
Outsider z Malty má už čtyři body a jistě bude chtít další. Ostrovní stát nedávno porazil Maďarsko, teď se o další zázrak chce pokusit proti Řecku. To v sobotu nezvládlo roli domácího týmu a podlehlo Turecku vysoko 1:4, navíc přišlo o zraněné Giourkase Seitaridise a Giannise Amanatidise. Maltě budou proti úřadujícím mistrům Evropy chybět Luke Dimech a Ivan Woods.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 4.50 - 1.30
Tip eurofotbal.cz: 2
Lichtenštejnsko - Lotyšsko (středa 19:30)
Lichtenštejnsko ještě nezískalo ani bod a lehké to nebude mít ani proti Lotyšsku. Účastník posledního evropského šampionátu sice dvakrát prohrál, díky vysoké výhře nad Islandem má alespoň aktivní skóre.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.00 - 1.40
Tip eurofotbal.cz: 2
Turecko - Norsko (středa 20:00)
Turecko je už teď jednou nohou na finálovém turnaji. Reprezentanti země půlměsíce ještě neztratili ani bod, naposledy suverénně přehráli Řecko a v čele tabulky skupiny C mají tříbodový náskok.

"Bude to těžší zápas, než proti Řecku. Vyžádá si to drobné změny v sestavě a taktice," prohlašuje před zápasem trenér Fatih Terim, jemuž bude čerstvě chybět útočník Besiktase Ibrahima Uzulmeze.

Norové jsou v hodně svízelné situaci, v sobotu doma překvapivě nestačili na Bosnu a Hercegovinu a propadli se až na čtvrtou příčku. Navíc přišli o jednoho z klíčových postav - záložník Morten Gamst Pedersen dostal žlutou kartu a zápas s Tureckem nuceně vynechá. Mimo hru je také Ole Gunnar Solskjaer.
Pravděpodobné sestavy: Turecko: Volkan Demirel - Ibrahim Toraman, Emre Asik, Volkan Yaman, Servet Cetin - Mehmet Aurelio, Emre Belozoglu, Sabri Sarioglu, Tumer Metin, Tuncay Sanli - Hakan Sukur  Norsko: Thomas Myhre - Erik Hagen, Brede Hangeland, Jarl-Andre Storbaek, John Arne Riise - Martin Andresen, Kristofer Haestad, Fredrik Stroemstad, Christian Grindheim - John Carew, Steffen Iversen 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Irsko - Slovensko (středa 20:30)
Irsko se výhrou nad Walesem vrátilo do boje o postup a pořádně si zvedlo sebevědomí, což bude nyní chtít potvrdit proti Slovensku. Rovněž to si v sobotu připsalo důležité tři body, jako první dokázalo vyplenit Kypr. Oba týmy se budou muset obejít bez distancovaných fotbalistů. Irsku bude chybět Robbie Keane, jehož místo v útoku zaujme zřejmě Kevin Doyle. Za Slovensko zase nenastoupí Martin Škrtel a Matej Krajčík.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip eurofotbal.cz: 10
Polsko - Arménie (středa 20:30)
Polákům los na poslední dny přichystal dvě povinné výhry, proti Ázerbájdžánu naši severní sousedé nezaváhali a rozstříleli ho 5:0. A něco podobného se očekává i v duelu s Arménií. Hosté zatím nedali ani jeden gól a v tabulce jsou předposlední, to Polsku se daří a vyhřívá se na první příčce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 7.50 - 17.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Slovinsko - Nizozemsko (středa 20:45)
Nizozemci si ve Slovinsku jistě budou chtít napravit reputaci po sobotním utkání s Rumunskem. Tulipány roli favorita příliš nezvládly a nakonec byly rády za bezbrankovou remízu.

"V sobotu jsem hráčům důvěřoval a stále jim věřím. Rozhodně nebudu měnit všechno," prohlašuje trenér Marco van Basten. V jeho sestavě dojde hned k několika změnám. Zranění nepustí na trávník Rafaela van der Vaarta a ze základní sestavy pravděpodobně vypadnou také Kew Jaliens a Denny Landzaat. Místo Maartena Stekelenburga by se do brány měl postavit uzdravený Edwin van der Sar, kterého s největší pravděpodobností čeká 119. zápas v národním týmu. Nejisté jsou starty Arjena Robbena a Wesleyho Sneijdera, oba fotbalisté kvůli problémům s koleny vynechali pondělní trénink.

Slovinci o víkendu remizovali s Albánií a s mizivými šancemi na postup zůstávají v tabulce skupiny G pátí. Pro zápas s Nizozemskem navíc přišli o vykartovaného Antona Žlogara, jehož by v záložní formaci měl nahradit jeden z dvojice Fabijan Cipot, Goran Šukalo.
Pravděpodobné sestavy: Slovinsko: Samir Handanovic - Branko Ilic, Matej Mavric, Bojan Jokic, Bostjan Cesar - Goran Sukalo, Andrej Komac, Nastja Ceh, Robert Koren - Klemen Lavric, Ermin Rakovic  Nizozemsko: Edwin van der Sar - John Heitinga, Joris Mathijsen, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst - Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw, Clarence Seedorf - Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.50 - 1.55
Tip eurofotbal.cz: 2
Severní Irsko - Švédsko (středa 20:45)
Severní Irsko nezaváhalo v Lichtenštejnsku a díky prohře Dánska ve Španělsku se posunulo na postupovou druhou příčku, přesto budou favoritem středečního střetnutí Švédové. Do jejich týmu se vrací rebel Zlatan Ibrahimovič, do brány by se měl postavit Andreas Isaksson, který předchozí tři duely vynechal kvůli zranění. Nejisté jsou starty Markuse Allbäcka a Tobiase Linderotha. Domácí kouč Lawrie Sanchez nemůže počítat s vykartovaným Keithem Gillespiem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.50 - 1.55
Tip eurofotbal.cz: 2
Itálie - Skotsko (středa 20:50)
Itálii čeká zápas pravdy, případná bodovýá ztráta se Skotskem by jim pořádně přivřela cestu do Rakouska a Švýcarska. Squadře azzuře patří v tabulce skupiny B až čtvrtá příčka a na vedoucí duo FRancie, Skotsko ztrácí už pět bodů.

Nelichotivá situace však v táboru trenéra Roberta Donadoniho nezanechala ani ty nejmenší obavy. Všichni hráči věří ve zvrat, jehož prvním krokem by mělo být vítězství nad Skotskem. "Skotové sem přijedou bránit. Budou čekat na naše chyby a spoléhat na brejky. Máme na ně připraven točný plán a moc dobře víme, jak na ně. Budeme hrát dobře, to vám garantuji," prohlašuje sebevědomě záložník Gennaro Gattuso. Italům jistě spadl velký kámen ze srdce, brankář Gianluigi Buffon je zdráv a postaví se mezi tři tyče. Svalové problémy doléčil také Simone Perrotta.

Skotové budou ve středu jasnými outsidery, což může být jejich výhoda. Nový trenér a nástupce Waltera Smithe Alex McLeish zažil úspěšnou premiéru, tým pod jeho vedením dokázal udolat statečně bojující Gruzii 2:1. Skotským hrdinou se stal až v 89. minutě Craig Beattie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Andorra - Anglie (středa 21:00)
Anglie se stále trápí a po bezbrankové remíze v Izraeli jí čelo tabulky začíná pomalu unikat. Zabrzdit propad by Albion měl v Barceloně, Andorra je soupeřem "na chycení" a svému soupeři asi příliš starostí nenadělá. Steve McClaren se opět bude moci spolehnout na Franka Lamparda, jehož zápastí po nastřelení od Wayna Rooneyho je v pořádku. Do hry již mohou zasáhnout i Jonathan Woodgate a posledně distancovaný Ashley Cole.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 51.00 - 11.00 - 1.01
Tip eurofotbal.cz: 2
Wales - San Marino (středa 21:00)
Wales si o postupu na závěrečný turnaj může nechat opět jenom zdát, proti San Marinu si může alespoň trochu zastřílet. Státeček z Itálie inkasuje v každém utkání průměrně téměř sedm branek a skóre si zřejmě nevylepší ani ve Walesu. Na svůj první reprezentační start se připravuje Jermaine Easter, hrát by měli také Jason Koumas a Craig Bellamy. Utkání s fotbalovým trpaslíkem valnou kulisu zřejmě mít nebude, prodáno je zatím pouze 15 000 vstupenek, což je jedna pětina z kapacity Millennium Stadium v Cardiffu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.02 - 11.00 - 31.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Španělsko - Island (středa 22:00)
Španělé zvládli těžkou zkoušku a doma udolali Dánsko, přesto se ocitli pod palbou kritiky. Španělsko na Santiago Bernabeu po prvním poločase vedlo 2:0 a hrálo proti oslabenému soupeři, ve druhé půli se ale zatáhlo do obranné ulity a nakonec bylo rádo za výhru 2:1.

"Musíme z nich mít velký respekt, je to dobrý tým," varuje před sílou středečního soupeře navrátilec do sestavy Sergio Ramos, který duel s Dánskem stejně jako Carles Puyol vynechal kvůli žlutým kartám.

Islanďané nebudou mít co ztratit, svému soupeři však zadarmo nic nedají. "Tohle pro nás bude hodně obtížný zápas. Mnoho našich fotbalistů hraje ve skandinávských zemích a jejich soutěže ještě nezačaly. Každý do toho bude muset dát sto procent, remíza by byla výborným výsledkem," prohlašuje islandský kouč Eyjólfur Sverrisson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 7.50 - 17.00
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Shevchenko

Dobrý článek, ale nebál bych se trošičku zariskovat:

Slovinsko - Nizozemsko 0

Andorra - Anglie 02

Španělsko - Island 0

Reagovat
Shevchenko

No i když s tou Anglii jsem to asi přehnal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

u Nizozemska jsem docela dlouho váhal, Anglie a Španělsko je podle mě bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďani to dají. Sice s problémy, ale dají...

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko-Island hcs 0

Irsko-Slovensko 1

Srbsko-Portugalsko 1.pol. 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Irsko - Slovensko 2

Turecko - Norsko 1

Reagovat
smazaný uživatel

No to zase byla podívaná, ještě že sem to sledoval jenom na notebooku a nešel do hospody, to by mi zkazili chuť k pivu...

Hlavně tradiční Brücknerovo "nejsme v krizi, herní projev neni v krizi, proti Němcům to byl jen špatnej výkon" Ta naše pětka kaličů taky zrovna nezářila.

P.S. Všimli jste si, jak s Rozehnalem nikdo nechtěl hrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele