Preview evropské kvalifikace o MS 2014 - úterý 16.10.

16.10.2012, 08:35, aktualizováno 16.10.2012, 08:35
Previews
Dalšími 25 zápasy dnes pokračuje evropská část kvalifikace o postup na MS 2014 a velkou pozornost bude poutat především souboj Španělska s Francií. Důležitý vzájemný zápas před sebou mají Slováci a Řekové, české fanoušky zase bude hodně zajímat duel Itálie s Dánskem. Němci jsou zatím stoprocentní a potvrdit to budou chtít proti Švédsku...
Skupina A
Chorvatsko - Wales  (úterý 20:00)
Vstává Wales z popela? Strmě klesající tým "nakopla" poslední domácí výhra v derby se Skotskem a potvrdit to svěřenci Chrise Colemana chtějí i při mnohem složitější zkoušce. Chorvati však mají jasný cíl - nic jiného než postup ze skupiny se nebere, a překvapivá domácí ztráta s outsiderem by byla velkou komplikací.

Oba týmy los zařadil do nevyzpytatelné skupiny A, která vlastně nemá žádného vyloženého outsidera - Srbsko, Belgie a Chorvatsko by se měli prát o postup, Skotsko, Wales a Makedonie potom zase obírat silnější o body. Velšané byli ještě v pátek odpoledne přikovaní k samému dnu tabulky, ale premiérový úspěch je vyšvihl na čtvrtou pozici. Na Chorvaty je to ale pořád málo; balkánský celek si zatím vede velmi dobře, ze tří utkání vyválčil sedm bodů a nachází se na druhém místě za Belgií pouze díky horšímu skóre.

Domácí trenér Igor Štimac může do hry vyslat řadu hráčů, mezi nimi i sparťanského beka Pamiće, ale Ivan Kelava mezi ně nepatří. Gólman Dinama Záhřeb však zájem o další reprezentační kariéru neztrácí, a k nadcházejícímu utkání se vyjádřil pro chorvatský sportovní deník: "Jsme lepší než Wales. Musíme být sice opatrní, ale jsme favority a cokoliv kromě výhry by bylo velkým překvapením. Velšané však nejsou špatní, mají některé dobré hráče - zejména Baleho, ten je neuvěřitelný."

Oba týmy mají za sebou podobný výsledek - Velšané porazili Skotsko 2:1, Chorvati stejným rozdílem triumfovali v Makedonii. Hostující kouč Chris Coleman se aktuální výzvy nebojí a věří, že jeho tým dokáže v Osijeku uhrát dobrý výsledek. "Byli jsme (proti Skotsku) dobří, uhráli jsme výtečný výsledek, ale to už je historie. Teď je před námi úterý," naznačuje trenér jasné priority.

"Wales není předem odepsaný a my věříme v úspěch. Pokud se chceme kvalifikovat, musíme vyhrávat a je jedno, jeslti to bude doma nebo venku," neztrácí Coleman naději v případný zázrak v podobě probití se až na brazilský Mundial. "Neexistuje lepší pocit než jít na hřiště jako reprezentant své země proti silnějšímu soupeři, a uspět. Moji hráči jsou sebevědomí a mohou to dokázat," zakončuje dvaačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Makedonie - Srbsko  (úterý 20:30)
Vítězství opravdu nutně potřebuje Makedonie i Srbsko. Zatímco domácím začíná pomalu a jistě ujíždět vlak, hosté hodlají napravit poslední kolaps s Belgií, se kterou doma prohráli nečekaně snadno 0:3. Srbsko by po případném neúspěchu ve Skopje mohlo ztrácet na vedoucí dvojici dokonce více než současné tři body.

Makedonci jsou ve skupině zatím na posledním místě jen s jedním bodem na kontě. V pátek se u nich stavilo Chorvatsko a díky výhře 2:1 si odvezlo všechny body. Na první pohled je zřejmé, že i Srbsko bude v tomto utkání favoritem. Pokud svěřenci Siniši Mihajloviče nic nepodcení, měli by i oni odjet ze Skopje s vítěznou náladou.

Oproti Chorvatsku navíc budou mít vše ulehčené, Makedonii totiž tentokráte bude chybět největší hvězda Goran Pandev. "Připravujeme se na zápas stejně. Ať už hraje nebo nehraje Pandev," uvedl Mihajlovič. "Soupeř asi udělá nějaké změny v sestavě, ovšem z hlediska taktiky se u nás nemění vůbec nic."

Beli Orlovi na tom nejsou po třech kvalifikačních kolech úplně nejlépe, mají čtyři body, zatímco Chorvatsko s Belgií již sedm. Mihajlovič však ví, že není nic ztraceno. "Máme před sebou ještě šest zápasů. Můžeme vše napravit, nebo to zhoršit. Matematicky to proveditelné je, takže pokračujeme v naší práci," dodával Mihajlovič.

Dalo se očekávat, že srbský trenér vyřadí po nepovedeném zápase s Belgií ze hry Kolarova s Ivanovičem. "Mluvili jsme spolu po tom, analyzovali situaci. Řekl jsem jim to, co jsem měl na srdci," prozradil. "Pokud trenér kritizuje hráče, tak ne proto, aby řekl, že byl špatný, ale aby se věci daly do pořádku. Byla to konstruktivní kritika, tu je třeba chápat."

Pokud si Srbsko chce zachovat tvář, nesmí předvést ten samý výkon jako před čtyřmi dny v Bělehradě. "Bylo nám líto, že jsme prohráli. Na druhou stranu jsme hodinu hráli rovnocennou partii," hodnotil Mihajlovič. "Pokud budeme hrát stejným stylem, budeme vyhrávat. Chci, aby tým hrál vždy jako tým, bez ohledu na výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.40 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Belgie - Skotsko  (úterý 20:45)
Belgie zatím potvrzuje papírové předpoklady a naplňuje velký potenciál - těžkou kvalifikační skupinu totiž vede před Srbskem i Chorvatskem. Teď čeká tým v rudých dresech papírově o něco snazší překážka - přijíždí totiž Skotsko, které má svoje léta největší slávy dávno za sebou.

Jestliže chtěla Tartanová armáda pomýšlet na postup, bylo nezbytně nutné vyhrávat zápasy se soupeři na podobné úrovni. A to se nepovedlo - v pátek totiž Skotové padli v britském derby na půdě Walesu 1:2 a propadli se nebezpečně blízko tabulkovému dnu.

Teď tedy nezbývá, než se pokusit o splnění mnohem náročnějšího úkolu. Obránce hostů Christopher Berra je však odhodlaný: "Jsme druzí od konce, a to není zrovna ideální výchozí pozice. Z posledního zápasu se však otřepeme a na Belgii se připravíme. Čeká nás top tým s hráči světové úrovně, ale my už v podobné situaci dokázali vyhrát ve Francii (v roce 2007)."

Pro Belgii však kromě síly a formy mluví i statistiky - Skotové sem přijeli celkem osmkrát, z toho sedmkrát prohráli (a na jedinou výhru v impozantním poměru 5:0 už od května 1951 taky napadala slušná vrstva prachu). Aktuální venkovní forma Leveinových svěřenců pak naráží na zoufalou útočnou neproduktivitu (čtyřikrát v šesti zápasech bez branky). Domácí oproti tomu prohráli pouze jedinkrát z posledních 11 soutěžních utkání, a to na půdě silného Německa.

Belgie má k dispozici vynikající hráče, mezi nimiž ční zejména Eden Hazard - který se však v základní sestavě vůbec nemusí objevit. Trenér Marc Wilmots byl totiž nespokojen s jeho bráněním v posledním utkání proti Srbsku. I kdyby však klenot Chelsea nakonec zůstal opomenut, čeká na jeho místo řada kvalitních nástupců, a domácí jsou proto jasným favoritem. Belgičanům to letos zkrátka šlape - koneckonců, v aktuálním ročníku Premier League se podařilo skórovat už sedmi z nich. To je po "domácí" Anglii vůbec nejvyšší počet.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Belgie32106:17
2.Chorvatsko32104:27
3.Srbsko31116:44
4.Wales31023:93
5.Skotsko30212:32
6.Makedonie30122:41
Skupina B
Česko - Bulharsko  (úterý 20:00)
Reprezentace vyhlíží poslední letošní zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství světa s Bulharskem, a pokud tým kouče Michala Bílka naváže na páteční výhru s Maltou, může svoji podzimní misi označit za úspěšný počin. Sedmibodový zisk po třech odehraných duelech je cíl, ke kterému se Češi mocně upínají. Před úterním soubojem na pražské Letné je láká vidina výhry, což by naopak zásadně narušilo bulharské postupové plány.

Čeští hráči tuší, že duel s Bulharskem může mít pro konečné účtování velkou důležitost. "Získali jsme cenný bod z Dánska a potvrdili jsme to povinným vítězstvím proti Maltě. Pokud vyhrajeme s Bulharskem, tak je ta skupina rozehraná ideálně tak, jak jsme si to představovali," uvedl po poslední výhře s Maltou kouč Bílek.

Jeho výběr ze sebe v pátek při duelu s outsiderem shodil břemeno čekání na vstřelenou branku, Češi po čtyřech zápasech a 412 minutách proti Maltě dokázali skórovat a výhru 3:1 touží potvrdit i v nepoměrně těžším zápase s Bulharskem.

Když zvítězí, v tabulce svého úterního soka vystřídají na druhém místě a ještě budou mít zápas k dobru. Mužstvo ale bude v úterý upínat pozornost i do Itálie, kde úřadující vicemistři Evropy hostí dalšího spolufavorita skupiny Dánsko. Italové zatím skupinu B vedou se sedmibodovým ziskem ze tři utkání.

Sedm bodů chtějí mít na kontě po podzimu i čeští hráči. Právě takový scénář si hned po losování kouč Bílek přál. Bulharsko, které se naposledy představilo na vrcholné akci v roce 2004 na mistrovství Evropy, už míří do Prahy pod větším tlakem, poté co remizovalo v domácích zápasech s Itálií a naposledy i Dánskem.

Duel na Letné, kde se Češi v soutěžním zápase představí po necelém roce, je pro Bulharsko zřejmě klíčovou bitvou. "Ten zápas hodně určí další ráz skupiny. Pro ně se kvalifikace bude nějakým způsobem obracet tady u nás. Pokud by prohráli, poztráceli by během čtyř utkání sedm bodů a to už je hodně. Je to jeden z těch zápasů, kde si na ně můžeme udělat dobrý náskok," souhlasil brankář Petr Čech.

Bulhary může strašit i pohled do historie: Češi vyhráli všechny tři vzájemné zápasy od rozdělení federace při skóre 10:1, především jedenáct let stará porážka 0:6 z utkání kvalifikace MS je pro tamní reprezentaci jednou z nejpotupnějších vůbec. Teď je bulharský výběr motivovaný i tím, aby odčinil domácí remízy s Itálií a Dánskem. Především po pátečním utkání s Dánskem byl bulharský kouč Ljuboslav Penev rozčilený a stěžoval si, jak jeho týmu uškodili rozhodčí brzkým vyloučením Ivana Bandalovského.

"Dánové by absolutně neměli šanci na jediný bod, kdybychom hráli v jedenácti. Jsem si tím na tisíc procent jistý. Byli jsme skvělí, přestože jsme hráli jen v deseti, takže jsem zklamaný, že jsme přišli o dva body," řekl Penev, někdejší dlouholetý reprezentační útočník.

Češi podle všeho vsadí na sestavu z pátečního duelu s Maltou. Kouč Bílek bude spoléhat třeba na útočníka Pekharta, který se v Plzni dočkal v 17. zápase za národní tým i první vstřelené branky.

Zápas mezi Českou republikou a Bulharskem začíná v úterý ve 20:00.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Hübschman, Plašil - Rajtoral, Jiráček, Rezek - Pekhart.
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Michajlov - I. Milanov (Venkov), Bodurov, I. Ivanov, J. Minev - Manolev, Djakov, Gadžev, Popov - G. Milanov - Rangelov
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Itálie - Dánsko  (úterý 20:45)
Dánové stojí před prekérní situací. Velmi snadno se jim totiž může stát, že po třech utkáním kvalifikace na mistrovství světa do Brazílie budou mít na svém kontě pouhopouhé dva body. Je sice pravdou, že v této cestě už budou mít za sebou tři nejtěžší soupeře ve skupině, nicméně při touze o světový šampionát jsou právě tato klání nejdůležitější...

Součástí neúspěšné série je i český reprezentační výběr. Ten sice v Kodani nepředvedl takřka vůbec nic, ale dokázal severského soupeře ustrážit alespoň v defenzivě a zařídil dělbu bodů za sterilní bezgólovou remízu 0:0. V pátek pak účastník letošního Eura remizoval v Bulharsku 1:1, přestože hrál víc než hodinu proti deseti. A to nejtěžší ho čeká v Miláně v úterý večer.

Itálie po senzačním zisku stříbrných medailí v Polsku a na Ukrajině příliš sebejistotou nezáří. V srpnovém přáteláku ve Wembley podlehla Anglii 1:2 a nevyhrála ani první ostrý duel s Bulharskem. V úvodním klání kvalifikace do Brazílie na jihu Evropy uhrál Italové jen bod za remízu 2:2. Nic slavného to nebylo ani doma proti Maltě, snad až výhra 3:1 na hřišti velice nevyzpytatelné a nebezpečné Arménie by mohla svědčit o blýskání se na lepší časy.

Pro oba soupeře to bude první vzájemné střetnutí po dlouhých více než osmi letech. V červnu roku 2004 svedla Itálii a Dánsko základní skupina mistrovství Evropy v Portugalsku a byla z toho remíza 0:0. Další dva duely nás zanesou až do minulého tisíciletí, tehdy Dánové s Italy nejprve prohráli na domácí půdě, načež paradoxně vyhráli v Itálii.

Na nejbližší souboj se těší obránce Dánů Simon Kjaer, především pak na konfrontaci s forvardem Manchesteru City Mariem Balotellim. "Itálie má více kvalitních útočníků a bylo by proto hloupé zaměřit se jen na něj. Ale přesto věřím, že utkání zvládnu a Balotelliho ubráním," doufá stoper Wolfsburgu.

Balotelliho nicméně na hrací plochu s největší pravděpodobností nedoprovodí jedna z nejdůležitějších postav Squadry Azzurry Gianluigi Buffon. Brankář Juventusu ještě nevyléčil svalové problémy a v brance ho tak zřejmě nahradí Morgan De Sanctis. Dánové žádné zdravotní trable nemají a nastoupí tak v ideální sestavě.
Itálie - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maggio, Barzagli, Chiellini, Criscito - Marchisio, De Rossi, Pirlo - Montolivo - Balotelli, Osvaldo
Dánsko - pravděpodobná sestava:
Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Mtiliga - Kvist, Kristensen - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32107:37
2.Bulharsko31204:35
3.Česko21103:14
4.Arménie31022:43
5.Dánsko20201:12
6.Malta30031:60
Skupina C
Faerské ostrovy - Irsko  (úterý 20:00)
Jestliže se má někdo po předchozím utkání svým fanouškům za co omlouvat, pak jsou to bez debat Irové, kteří se po debaklu od Nationalelf pokusí rehabilitovat ve faerském Tórshavnu. Domácí však proti Švédům ukázali bojového ducha...

Příznivci ostrovního celku jakoby toho po brzkém vypadnutí na mistrovství Evropy ještě neměli dost, tak jim irští hráči ještě "přidali" a nechali si od Němců nasázet nepopulárního bůra (duel nakonec skončil 1:6) a na domácí půdě s obávaným protivníkem padli po dlouhých 33 (!) letech. Za své pak vzala i více než dvouletá neporazitelnost dublinského Aviva Stadium, kde se naposledy radovali Rusové.

O poznání lepší nálada vládne na opačné straně: i přestože kvalita mluvila jednoznačně ve prospěch švédského mužstva, tak faerští bojovníci se rozhodně předem nevzdali a srdnatým výkonem odehráli místy se Seveřany vyrovnanou partii. Svěřenci Larse Christiana Olsena se dokonce krátce po změně stran ujali vedení, favorit ale následně i díky vydařenému střídání Kacaniklice dokázal zápas otočit.

Nahlédnutí do archivu vzájemných střetnutí nabízí dva nedávné zápasy v kvalifikaci o mistrovství světa 2006 v Německu, přičemž oba shodně dvoubrankovým poměrem ovládlo Irsko. Utkání hrané v Dublinu rozhodl čistě Robbie Keane, jenž akorát stihl vykurýrovat zraněnou achillovku a bude moci nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 5.00 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rakousko - Kazachstán  (úterý 20:35)
Skupina C nabízí mimo jiné i střetnutí dvou starých známých z předchozí kvalifikace na mistrovství Evropy a nikdo by se v Rakousku jistě nezlobil, kdyby se po utkání v Asii zopakoval "stejný" výsledek i pod Alpami.

Družina Marcela Kollera se po úvodní těsné porážce s Německem, kdy byla favoritovi častokrát zcela vyrovnaným soupeřem, nedočkala ani na druhý pokus a po bezbrankové remíze si z dalekého Kazachstánu přivezla pouze nic neřešící bod. Nyní tak Rakousko musí zvládnout nadcházející dvě utkání na domácí půdě (vyjma Kazachů dorazí ještě Faerské ostrovy), jinak mu nezbývá než opět sklopit hlavu.

Kazachstán by, společně s Faerskými ostrovy, měl v nabité skupině plnit druhořadou roli a do boje o postup na závěrečný turnaj takřka jistě nepromluví, avšak zejména doma zvládne potrápit leckterého favorita, což si Rakušané okusili na vlastní kůži dokonce hned dvakrát za poslední rok. Hosté by si však jistě rádi vzpomněli na nedávné kvalifikace, kdy třeba dosáhli i na magickou hranici deseti bodů (kvalifikace o ME 2008).

Poslední dvě vzájemná utkání branku nenabídla, a pouze pro úplnost zbývá doplnit výsledek předchozího duelu ze Salzburgu, kde kormidlo na domácí stranu otočili až pozdní góly Linze a Hoffera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Německo - Švédsko  (úterý 20:45)
Nadcházející várka kvalifikačních bitev nabízí hned vícero zajímavých soubojů, jedním z nich bude bezpochyby i utkání na Olympiastadionu v Berlíně, kde Nationalelf přivítá taktéž doposud stoprocentní Švédsko.

Družina Joachima Löwa dokázala na nepříliš přesvědčivé vystoupení s Rakouskem odpovědět tím nejefektivnějším způsobem a po drtivé kanonádě v Dublinu si ještě více upevnila výsostné postavení ve skupině C. Německý zápis tak zůstává i po třetím hracím kole bez poskvrny, přičemž vyjma devítibodové dotace upoutá pozornost i vysoce aktivní skóre (11:2) - lépe si stojí pouze Bosna (12:2) a Anglie (11:1).

Jak už bylo nastíněno, utkání se Švédy může být pro domácí tím rozhodujícím jazýčkem na vahách, neboť právě Seveřané se zatím, podle očekávání, profilují jako největší hrozba a případný úspěch by navýšil rozestup mezi oběma týmy na rozdíl šesti bodů - Švédsko má utkání k dobru, avšak Němce by poté čekalo hned dvojité střetnutí s Kazachstánem. "Švédové se prezentují velmi dobře týmově," pochválil soupeře Löw. "Defenziva jim funguje přímo učebnicově, velmi obtížně se na něco podobného reaguje," přidává zkušený lodivod.

Sami Khedira se s poraněným lýtkovým svalem nezúčastnil předzápasového tréninku a jeho start tak vyznívá spíše negativně, spolu s Bastianem Schweinsteigerem by se tak ve středu pole ukázal týmový spoluhráč Toni Kroos. Po karetním trestu se vrací kapitán Philipp Lahm.

Také tradiční německý duelant ze Švédska (oba celky spolu v minulosti sehrály nespočet kvalifikačních, turnajových i přátelských soubojů a hosté dokázali na tradiční fotbalovou baštu vyzrát třináctkrát - pouze Itálie s Anglií mají v tomto ohledu pozitivnější bilanci) si zatím počíná suverénně, ovšem nutno podotknout, že Kazachstán a Faerské ostrovy ani nejsou mužstva, jež by hosty výrazně prověřila (druhý jmenovaný přitom svěřencům Erika Hamréna solidně zatopil)...

Hodně pozornosti na sebe na malém souostroví v Atlantickém oceánu strhnul kdo jiný, než Zlatan Ibrahimović, který měl mít v "duelu kapitánů" potyčku s Fródim Benjaminsenem, jejímž zakladatelem mel být právě švédský vůdce. "Ke mně a k mému týmu se na trávníku choval opovrženíhodným způsobem, celkově až dětinsky," nechal se slyšet záložník Tórshavnu. "Nemám ho rád," dodal Banjaminsen.

Druhá strana může důvěřovat stejným hráčům jako na Faerských ostrovech. Velezkušeného Wilhelmssona by však měl v základu přece jen nahradit mladíček Kacaniklic, jenž se naposledy ihned po svém nástupu prosadil.
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Mertesacker, Badstuber, Schmelzer - Kroos, Schweinsteiger - T. Müller, Özil, Reus - Klose
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Isaksson - Lustig, Granqvist, J. Olsson, Martin Olsson - Wernbloom, Källström - Larsson, Ibrahimović, Kacaniklic - Elmander
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo330011:29
2.Švédsko22004:16
3.Irsko21013:73
4.Rakousko20111:21
5.Kazachstán30121:41
6.Faerské ostrovy20021:50
Skupina D
Andorra - Estonsko  (úterý 19:00)
Tady už zřejmě o nic velkého nepůjde. Naděje obou celků na nějaké zamíchání postupovými vodami se po úvodních představeních rozplynuly jako pára nad hrncem, a zatímco v Andoře nikdo asi ani s jiným scénářem nepočítal, Estonce může katastrofální vstup do kvalifikace trochu mrzet.

Reprezentanti nejsevernějšího pobaltského státečku totiž v minulém kvalifikačním cyklu šokovali celou Evropu, když dokázali díky disciplinovaným a sehraným výkonům postoupit až do baráže na Euro. Tam sice jejich naděje rychle utnuli Irové, ale i přesto fanoušci vyznávající modro-černo-bílou kombinaci možná doufali, že Estonsko bude důstojným soupeřem i nyní.

Pravda je však taková, že oba dnešní sokové jsou na tom prakticky stejně. Ani jeden z nich nedokázal v úvodních třech utkáních vydolovat jediný bod, ba co víc - v kolonce vstřelených branek zejí na posledních dvou místech skupiny D dvě nuly. Estonci sice inkasovali dvakrát méně než vyslanci malé pyrenejské zemičky (6 gólů oproti 12), ale to je vskutku slabá útěcha pro tým, který si možná v koutku duše doufal na další nečekaný úspěch.

A tak není vyloučené, že se na stadionu v La Velle zrodí překvapení: rozhození hosté bez pořádné motivace zřejmě nebudou tak kousavým protivníkem, jakým by byli ještě před rokem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 11.00 - 5.00 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rumunsko - Nizozemsko  (úterý 20:00)
Těžko by nezaujatý a střízlivý pozorovatel mezinárodního fotbalu předpokládal a tvrdil, že se šestnáctého října v Bukurešti střetnou dva týmy, které v dosavadním průběhu kvalifikace neztratili ani jediný bod, ba co víc, proplouvají řekou Amazonkou vedoucí k vytouženým brazilským břehům světového šampionátu bez ztráty květinky.

Jednou větou shrnutý průběh kvalifikace platí především pro domácí. Dobře, domácí výhra nad Andorrou se musí považovat za splněnou povinnost, nicméně vítězství na půdě účastníka baráže o letošní Euro Estonsko už takovou samozřejmostí není. Tím spíš pak nesmírně cenný trumf nad spolufavoritem skupiny D Tureckem. A ještě k tomu na jeho vlastním hřišti v Istambulu...

Ten duel rozhodla vlastně jen jedna chyba. Sebejistý gólman Turků Volkan Demirel v nastaveném čase první půle neodhadl dobře dlouhý míč, u nějž byl dříve forvard Rumunů Gheorghe Grozav a ladným obloučkem zajistil tři body hostům ze země Drákulovy. Pro Grozava obzvlášť příjemná vzpruha, jelikož z předchozích šesti branek nedal za Východoevropany ani jeden, přestože byl na hřišti všech 225 minut.

Jeden z nejsilnějších celků světa z Nizozemska naopak plný počet bodů získal naprosto očekávaně. Vstup zvládl finalista posledního mistrovství světa na jedničku, porazil Turecko, rozstřílel domácí Maďary a v pátek si snadno poradil i s Andorrou. Po srpnové potupě v přátelském derby v Belgii tak pro svěřence Loiuse van Gaala velmi vítaná vzpruha.

Tou nicméně rozhodně není absence Arjena Robbena. Ten čekal na kondiční testy a do poslední chvíle doufal v ideální zdravotní stav před klíčovou bitvou v Rumunsku, avšak nestihl se dát do pořádku včas. Nebude tak součástí touhy tulipánů po čtvrtém korálku ve kvalifikační trase. Ta započne v osm hodin večerních středoevropského času na bukurešťském národním stadionu.
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Goian, Tamas, Chiriches, Rat - Torje, Bourceanu, Pintilii - Grozav, Stancu, Marica
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Van der Vaart, De Jong, Strootman - Narsingh, Van Persie, Lens
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Maďarsko - Turecko  (úterý 20:30)
Mimořádně zajímavý duel nabídne program skupiny D, kde do Maďarska přijíždí výběr Turecka. Oba celky by se měly prát o postupové pozice, a vzhledem k dosavadnímu vývoji je nasnadě, že půjde o důležitý zápas, který může znatelně ovlivnit další kvalifikační vývoj.

Maďaři s Turky totiž bojují o letenku do Brazílie společně s výběry Nizozemska a Rumunska, a v tomto boji prozatím ztrácejí. Zatímco Oranjes (očekávaně) a Rumuni (překvapivě) vládnou skupině bez ztráty bodu, zejména Turecko nabralo už slušný deficit - ze tří zápasů vyhrálo jediný, a na postupové pozice ztrácí šest bodů. Přesně uprostřed je s šesti body Maďarsko.

Svěřenci Sándora Egerváriho tak mají před domácím publikem jedinečnou šanci získat třetí výhru ze čtyř pokusů a svého soka "odstřihnout"; Turci by se naopak v případě vítězství vrátili zpět do hry. A odhodlanost jim rozhodně nechybí; kdo koneckonců sledoval jejich představení na Euru 2008, dobře ví, že rozhodně nemají ve zvyku se vzdávat. "Prohrát s Rumunskem jsme si nezasloužili. Teď přijíždíme vykrást Budapešť," hrozí turecký trenér Abdullah Avci.

"Zatím se odehrály pouze tři zápasy, které nic nerozhodly. Teď vyhrajeme sedmkrát za sebou a postup nám neunikne," burcuje, načež už střízlivějším tónem dodává, že i remíza může být vzhledem k okolnostem v Maďarsku příznivý výsledek. O tom, že Avci svému týmu věří, však nemůže být pochyb: "Turecko má k dispozici hráče světové kvality. Když jeden vypadne, nahradí ho další - a to platí dokonce i pro hráče jako Altintop nebo Sahin."

Vše zkrátka nasvědčuje tomu, že nás čeká velmi podstatný zlom. Do této doby je totiž kvalifikační stopa obou týmů podobná: oba prohrály s Nizozemskem a porazily Estonsko, přičemž onen tříbodový rozdíl tvoří výhra Maďarů v Andoře a naopak prohra Turků doma s Rumuny. V Budapešti se bude hrát o pověstných šest bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko33009:19
2.Rumunsko33007:09
3.Maďarsko32017:46
4.Turecko31023:33
5.Estonsko30030:60
6.Andorra30030:120
Skupina E
Island - Švýcarsko  (úterý 18:30)
Možná trochu nečekané obrátky zatím nabírá dění ve skupině E, kde se vedle očekávaného premianta ze Švýcarska snaží blýsknout také Islanďané. Dlouho opomíjený celek dokonce zvítězil v Albánii a mohl by tak konečně prolomit ledy.

Severský stát vždy dokázal vyprodukovat hodně žhavé zboží, ovšem nikdy to nebylo v takové míře, aby se tato skutečnost mohla pozitivně odrazit na reprezentační úrovni - až nyní! Islandský tým se může spolehnout hned na několik velmi mladých, přesto už však nesmírně kvalitních hráčů, kteří by pod vedením ostříleného kormidelníka Larse Lagerbäcka mohli konečně udělat další krok...

Na druhém pólu Švýcaři prokazují kvality dlouhodobě a po nevydařené evropské kvalifikaci zatím dávají najevo, že si další podobné zaváhání nechtějí připustit. Alpské mužstvo už má za sebou také premiérový opravdu významnější test proti Norsku a z vyrovnaného utkání si nakonec odneslo bod po hubené remíze 1:1. Dost možná klíčový zápas na Středoevropany teprve čeká - mezi aktuálními soupeři je pouze bodový rozestup!

Alespoň o něco se však hostující hráči mohou opřít: Švýcarsko odehrálo s Islandem čtyři střetnutí a ani jednou (!) z nich neodcházelo poraženo, dokonce neztratilo ani bod a inkasovalo pouhopouhý jeden gól.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kypr - Norsko  (úterý 19:00)
Doslova bitva na ostří nože se dá očekávat také v Larnace, kde horkokrevní Kypřané, povzbuzení vítězným opojením, vyzvou Norsko. Severský tým se po nepovedeném rozjezdu chytnul a zlepšení by potřeboval bodově potvrdit.

Středomořský ostrovní celek sice dokázal naposledy před svými fanoušky odhodit dlouholeté (takřka tříleté!) čekání na soutěžní výhru, ale body z utkání s Islandem podle očekávání nedokázal potvrdit a po porážce ve Slovinsku se, právě ruku v ruce s domácím týmem, opětovně potácí na chvostu. Najít své nástupce by potřebovaly zejména přestárlé ofenzivní opory Konstantinou a dlouholetý kapitán Okkas.

Islandské zaváhání dokázala zkušená parta okolo Johna Arne Riiseho napravit a čtyřmi body z následujících dvou utkání se opět vrátila do hry... Cenná je především minulá remíza z Bernu, kde svěřenci protřelého Egila Olsena rozhodně nepropadli, ba naopak to byli spíše oni, kdo měl možnosti strhnout utkání na svou stranu - konečné resumé ovšem mluví spravedlivou řečí.

Hosté mohou na Kypr cestovat naprosto klidně, neboť bilance těchto dvou týmů dává na hlavní otázku kompletně jednoznačnou odpověď: Vikingové zdárně ovládli všech šest střetnutí, přičemž Kypru dovolili jen tři (!) trefy (dvě z toho ještě v kvalifikaci na nedávné ME).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Albánie - Slovinsko  (úterý 20:45)
Neméně interesantní zápas nabídne albánská Tirana, kam si to namíří nedaleké Slovinsko, jež má po třech kolech, podobně jako domácí, nevýrazné tři bodíky. Vzájemné utkání může být pro obě strany naprosto stěžejním bodem obratu.

Domácí ekipa opět hraje tradiční nevyzpytatelnou roli a je prakticky nemožné, jakkoliv se snažit výsledky Albánie alespoň trochu uhodnout či snad dokonce "pochopit". Prakticky ideálním příkladem budiž minulé vystoupení svěřenců Giovanni de Biasiho proti Islandu, který měl být venku "bez šance", ovšem Balkánci se znovu postavili všem zásadám a nečekaně prohráli 1:2.

Úplně opačné rozložení sil pracuje na straně hostů: Slovinsko se po dvou porážkách dokázalo vzchopit a výhrou nad Kypřany se vrátilo "na výchozí" pozici. Nyní je však potřeba udělat za vysněným cílem (opětovným postupem na mistrovství světa do Brazílie) další krok - jednoznačně vítězný, neboť třetí neúspěch by brazilské břehy snad už nenávratně vzdálil...

Minimálně "skóre" vzájemných utkání však hovoří ve prospěch alpského státu, který se svým protivníkem absolvoval pět duelů (naposledy před necelými dvěma roky přátelský, vítězně) a třikrát odešel jako vítěz!
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko32105:17
2.Island32014:26
3.Norsko31113:44
4.Albánie31024:53
5.Slovinsko31023:53
 Kypr31023:53
Skupina F
Rusko - Ázerbájdžán  (úterý 17:00)
Fotbalisté Ruska angažovali po neúspěšném vystoupení na ME italského kouče Fabia Capella a jeho svěřenci mají obdivuhodnou formu. Ve třech zápasech totiž zatím neztratili ani bod a v pátečním utkání dokázali dokonce porazit evropského giganta z Portugalska v poměru 1:0. Nyní chtějí svou úlohu potvrdit a uzavřít letošní kalendářní rok povinnou výhrou na Ázerbájdžánem.

Hosté jsou zatím s jedním bodem na pátém místě tabulky, i když mají odehrány pouze dva zápasy. Nicméně v těžké konkurenci dvou gigantů na postup příliš myslet nemohou a pokud nyní prohrají na ruské půdě, propast na přímý postup se ještě výrazně zvětší. Ázerbájdžán sice dokázal na úvod v domácím prostředí remizovat 1:1 s Izraelem, jenže na půdě Portugalska utrpěl jasnou porážku 0:3 a něco podobného se dá čekat i dnes.

Ruský výběr po výhře 2:0 nad Severním Irskem dokázal vyloupit také stánek v Izraeli a soupeři uštědřil krutou porážku 4:0. Capello zatím vyznává opravdu kompaktní defenzivní hru s rychlým přechodem do útoku, proto Rusko ještě ani jednou neinkasovalo. "Daří se nám držet se našeho herního systému a nic na tom nechceme měnit. Je jedno, o kolik branek zvítězíme, chceme hlavně udržet čisté konto. To je vždy klíč k úspěchu," řekl italský trenér.

Oba úterní protivníci se spolu naposledy utkali v minulé kvalifikaci na MS 2012 a nutno podotknout, že Rusko nebylo bodově stoprocentní. V domácím prostředí sice zvítězilo 2:0, nicméně na půdě soupeře uhrálo pouze remízu 1:1. Capello v žádném případě nechce soupeře podcenit. "Věřím, že můžeme vyhrát a jsme favorité. Jenže stačí jedna chyba v defenzívě a vše může být jinak. Chce to od začátku velké tempo, které by soupeř nemusel vydržet."

Dále pokračuje a uvádí, že útočná síla díky skvělé defenzívě také roste a hráči si věří. "Papírově slabší celky vždy hrozí za standardních situací a rychlých brejků. Našim úkolem je soupeři téměř nepůjčit míč, aby k těmto událostem nedošlo. Chceme soupeře dostat na dno a ukázat mu, že mu nezbývá nic jiného, než jen bránit. Náš potenciál je velký a přímá cesta na šampionát po výhře nad Portugalskem otevřená," dodal sebevědomě zkušený Capello.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.07 - 11.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Izrael - Lucembursko  (úterý 18:00)
Lucemburčanům se do Izraele určitě ani nechce. Pouhé tři dny zpátky totiž dostali před zraky domácích diváků od téhož soupeře potupnou nálož 0:6, což pomohlo Izraelcům k alespoň částečné rehabilitaci po zkaženém kvalifikačním úvodu.

Výběr trenéra Eliho Guttmana se totiž sice vyšplhal na třetí příčku tabulky F a na druhé Portugalsko ztrácí dokonce pouhé dva body, jenže dozvuky úvodních dvou zápasů ještě zcela nedozněly. Ambiciózní tým totiž nejdříve překvapil remízou 1:1 v Ázerbájdžánu, a následně totálně vyklidil domácí pole ruským nájezdníkům, kteří u Rudého moře vyhráli 4:0. Teď mají Benayoun a spol. šanci na reparát...

...vlastně ne tak docela, Yossi Benayoun v mužstvu totiž není. Dvaatřicetiletý záložník West Hamu a stabilní kapitán mužstva se do Guttmanova výběru nevešel, což vyvolalo vlnu spekulací; nejpravděpodobnějším důvodem je snaha o povolání hráčů, kteří pravidelně nastupují ve svých klubech. Na Lucembursko však sestava složená převážně z hráčů domácí ligy poprvé bez problémů stačila.

Pokud by však výsledek úvodní poloviny dvojzápasu sváděl k nějakému podcenění Lucemburčanů, mohl by z toho nakonec být pořádný problém. Z fotbalových trpaslíků Evropy totiž tento celek platí za jeden z nejnepříjemnějších a je rozhodně pravděpodobnější ztratit body právě proti Lucembursku než například proti San Marinu.

První dva zápasy letošní kvalifikace koneckonců dopadly pro svěřence Luce Houltze výborně: nejprve těsná domácí prohra 1:2 s Portugalskem, potom dokonce remíza 1:1 v Severním Irsku. Uvidíme, jestli v sobě outsider najde sílu vzepřít se osudu a znepříjemnit Izraelcům cestu zpět mezi celky bojující o postup.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.06 - 10.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Severní Irsko  (úterý 21:45)
Portugalsko potřebuje po porážce s Ruskem nutně získat vítězství. Severní Irsko prozatím během dvou utkání získalo jen jeden bod, naposledy nedokázalo doma porazit ani Lucembursko. Domácí si nepřipouštějí zaváhání - také proto, že Cristiano Ronaldo nastoupí ke svému 100. zápasu v reprezentaci.

V Portu zbrojí na oslavy hvězdného záložníka Realu Madrid. I když je Ronaldovi jen 27 let, stihl toho na národní mužstvo opravdu hodně, včetně 37 vstřelených gólů. Spoluhráči ani on si zajisté nebudou chtít kazit tohle skvělé jubileum. Severní Irové přitom venku nepatří k příliš nepříjemným soupeřům.

Hosté moc dobře ví, kdo proti nim nastoupí. A nejsou příliš nadšení z toho, že má Portugalsko o další motivaci navíc, proč tohle utkání co nejlépe zvládnout. "Nejlepší hráči hrají na nejvyšší úrovni pořád - na začátku sezóny, v listopadu za větru nebo v Lize mistrů. Není to jenom o technice, oni předvádějí nejlepší výkony každý večer," uvedl obránce Aaron Hughes.

Pro svěřence kouče Michaela O'Neilla by byl pochopitelně bod zlatým dolem. Oba týmy se naposledy potkaly zhruba před sedmi lety, tehdy v rámci přátelského zápasu skončilo měření sil remízou 1:1. Teď je ale Portugalsko v tomto střetnutí jednoznačným papírovým favoritem - bez ohledu na to, co slaví Cristiano Ronaldo.

"Měl jsem tu čest hrát proti němu - možná že na další úroveň se po odchodu z Premier League už nedostal," myslí si Hughes. "Může jít ale ještě výše, nemyslím si, že dosáhl svého vrcholu. Stejně ve Španělsku sbírá úspěchy. Stále se kolem něho vše točí. Je jako Michael Jordan v basketbale."

Těžko říci, zda-li trenér Paulo Bento udělá po porážce v Rusku (0:1) změny v sestavě, určitě však nebude moci počítat s Fabiem Coentraem, jenž v Moskvě zápas kvůli poraněnému stehnu nedohrál. V současné chvíli Portugalsko ztrácí na vedoucí a zatím bezchybné Rusy v tabulce skupiny F tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 9.00 - 29.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko33007:09
2.Portugalsko32015:26
3.Izrael31117:54
4.Severní Irsko20111:31
5.Ázerbájdžán20111:41
6.Lucembursko30122:91
Skupina G
Lotyšsko - Lichtenštejnsko  (úterý 19:00)
O první body v kvalifikační skupině G budou usilovat celky Lotyšska a Lichtenštejnska, a pochopitelně velkým favoritem bude hostící pobaltská republika. Účastník EURO 2004 už má malé šance na zopakování podobného úspěchu, nicméně pořád může skupinu zamotat, v prvé řadě ale musí zvládnout souboj s trpaslíkem.

Lotyši v pátek nastoupili na Pasienkách v Bratislavě k utkání se Slovenskem a po těsné porážce 1:2 jsou stále bez bodu. Nutno ale říci, že Slováci byli v zápase lepším týmem a tříbodový zisk si plně zasloužili. Pokud chtějí domácí ještě hrát nějakou roli ve skupině G, musejí se rychle vzpamatovat a začít sbírat body. Ideální příležitost budou mít na stadionu Skonto Riga, kde přivítají malé Lichtenštejnsko. K dispozici by už měl být i trenér Aleksandrs Starkovs, který na Slovensko kvůli operaci apendixu neodcestoval.

Od hostů se ve skupině pochopitelně nic nečeká. Bosna tomuto trpaslíkovi nadělila osm branek, Slováci a Litevci dvě branky.

Lichtenštejnci nemají na svém kontě příliš výher, jednu z opravdu mála ale mají právě proti Lotyšům. Obě země se utkaly v kvalifikačních cyklech několikrát a zejména střetnutí v roce 2007 uvízlo divákům i fotbalové historii v paměti. Lichtenštejnci doma porazili Lotyšsko jedinou brankou Maria Fricka 1:0 a slavili senzační vítězství. Lotyši se ještě tentýž rok vzpamatovali a porážku svému soupeři vrátili, nicméně tuto ostudu už jim nikdo neodpáře.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 5.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bosna a Hercegovina - Litva  (úterý 20:00)
Když potká Bosna a Hercegovina na domácí půdě slabšího soupeře, nezřídka to končí exhibicí. Tolik k novému poznatku vnímavého fanouška, jenž se během posledních pěti let naučil respektovat sílu Edina Džeka a spol. Tentokrát jim v cestě stojí Litva.

Chce-li se Bosna vyhnout třetí baráži v řadě, musí svoji skupinu vyhrát. To rozhodně není nemožné: Řecko i Slovensko jsou sice kvalitní soupeři, ale kvalitativně nad výběrem Safeta Sušiće nijak výrazně neční. A potvrzuje to i pohled na tabulku: Bosna sice o skóre vede, ale extrémní vyrovnanost je zajištěna tím, že všichni tři kandidáti na vítězství jsou srovnaní na sedmi bodech. O prvním místě prozatím rozhoduje výhra 8:1 nad Lichtenštejnskem.

Pro Litvu je varováním osud lotyšských sousedů, kteří v Sarajevu dostali nařezáno v poměru 1:4. Útočná síla domácího výběru v čele s Džekem, Ibiševićem, Pjanićem či Misimovićem je skutečně mimořádná, a zápasy jako tento jsou pro ni na první pohled ideálními oběťmi. Jenže podcenit Litvu by se mohlo šeredně nevyplatit, jak koneckonců moc dobře ví jak Češi, tak nově i Slováci.

V případě překvapivého vítězství by se hosté navíc dotáhli na sedmibodovou hranici a vyrovnali by tedy aktuální čelo tabulky. Momentálně je Litva na čtvrtém místě se čtyřmi body a skóre 3:3. Proti týmu, který těží z nejlepší generace ve své historii a je hnán touhou konečně prolomit prokletí zavřené brány velkého turnaje, to však bude mít výběr Csaby Lászlóa hodně těžké - zvlášť když jediná výhra za posledních 8 zápasů přišla doma proti Lichtenštejnsku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Řecko  (úterý 20:30)
V úterý jsou na pořadu dne další zápasy kvalifikace o postup na MS 2014 v Brazílii. Ve skupině G Slováci doma přivítají Řecko. Oba týmy společně i s Bosnou mají shodně sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Pro slovenské i řecké fotbalisty to bude jeden z klíčových zápasů v rámci kvalifikačních bojů. Oba týmy jdou do zápasu s cílem vyhrát.

Grigovi svěřenci začali svou kvalifikační misi remízou v Litvě, ale pak slavili dvě výhry na domácí půdě. Nejprve doma porazili trpaslíka Lichtenštejnsko 2:0 a pak přehráli Lotyše 2:1. To Řekové vstoupili do kvalifikace vítězstvím 2:1 v Lotyšsku a následně doma porazili Litvu 2:0. Uplynulou sobotu poprvé nebodovali naplno, před domácím publikem uhráli bezbrankovou remízu s Bosnou.

Kouč slovenského národního týmu Stanislav Griga si přeje, aby jeho svěřenci v úterý proti Řekům navázali na svůj výkon ze sobotního zápasu s Lotyšskem. "Chceme pokračovat v tom, co bylo dobré proti Lotyšům. Chceme být aktivní a iniciativní. Řekové disponují lepší obranou jako Lotyši. Nedovolí nám toho moc, proto musíme být efektivní. Mají smrtící přechodnou fázi, ale s podobnými soupeři jsme v přípravě hráli. Věřím, že jsme dobře připraveni, " konstatoval na pondělní předzápasové tiskové konferenci Griga, jehož tým musí hrát na hranicí svých možností, aby mohl uspět.

Řecko chce na Slovensku získat zpět ztracené body poté, co doma remizovalo s Bosnou. "Přijeli jsme vyhrát, ale stejný cíl mají i Slováci," prohlásil portugalský trenér řecké reprezentace Fernando Santos, jehož výběr nepřijel do Bratislavy kompletní.

Hosté se budou muset obejít bez několika stabilních hráčů, hlavně jejich obrana čítá ztráty. Stejně jako proti Bosně nebude moci Santos počítat s obrannou dvojicí Papadopulos ze Schalke a Holebas z Olympiakosu Pireus. Na marodku přibyl další defenzivní hráč Malezas, jenž si v sobotním zápase způsobil svalové zranění. Trenér Santos však nerozmýšlí, koho má k dispozici a koho ne. "Soustřeďujeme se pouze na ty, kteří budou hrát. Chybějí nám stopeři, to je pravda. Ale to nám nemůže posloužit jako nějaká výmluva v otázce výsledku," dodal Santos. Ten považuje Slováky za kvalitního soupeře, který hraje týmově.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bosna a Hercegovina321012:27
2.Slovensko32105:27
3.Řecko32104:17
4.Litva31113:34
5.Lotyšsko30033:80
6.Lichtenštejnsko30031:120
Skupina H
Ukrajina - Černá Hora  (úterý 20:00)
Oleg Blochin se po zápase s Černou Horou bude loučit s ukrajinskou reprezentací. Dlouho známá dohoda, po níž se novým koučem stane Mykola Pavlov, vzejde v platnost právě po tomto kvalifikačním dvojzápase. Domácí by přitom rádi nad svým balkánským soupeřem konečně poprvé zvítězili.

Jak skvěle Ukrajina vstoupila do tohoto kvalifikačního cyklu. Uhrát bod dokázala na slavném Wembley, jenže tenhle výsledek nedokázala potvrdit v následujícím střetnutí v Kišiněvě. Moldavsko se zatáhlo dozadu, a protože hosté byli bez několika zraněných hráčů i trenéra Blochina, skončilo vše bez branek.

A to je pro žluto-modré velká ztráta, kterou musí bezpodmínečně odčinit v prvním domácím zápase. Práce to ale nebude snadná - Černohorci jsou jedním z nejnevyzpytatelnějších týmů v Evropě. "Očekáváme, že to bude Ukrajina, kdo bude držet míč na kopačkách. Stejně jako v Moldavsku, kde nečekaně ztratila body," říkal hostující trenér Branko Brnovič.

Blochinovi svěřenci velkou tragédii z toho, jak se jim to nepovedlo v Moldavsku, nedělají. "Kvalifikační turnaj není cesta na krátkou vzdálenost. Musí se bojovat do posledního kola," uvedl na tiskové konferenci asistent trenéra Andrij Bal. "Nikdo nečekal, že budeme remizovat s Anglií. Všechno je otevřené a je ještě mnoho variant."

Zatímco naposledy měla Ukrajina velké problémy s marody, tentokráte chybí pouze Chačeridi, jemuž započal karetní trest. "Viděli jsme několik zápasů Černé Hory. Tento tým je hodně vyvážený a má hráče hrající v dobrých evropských klubech," dodal Bal. "Známe ale i jeho nedostatky. Na ty jsme hráče již upozornili."

Hosté mají za sebou prozatím dvě utkání. Doma s Polskem remizovali 2:2, venku v San Marinu bez problémů vyhráli 6:0. V Kyjevě by měli být v plné síle, včetně kapitána Mirka Vučiniče. Ten sice vynechal včerejší trénink kvůli menšímu nachlazení, na zápas by ale měl být plně připravený.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Moldavsko  (úterý 20:30)
Dva outsideři skupiny San Marino a Moldavsko zatím marně čekají na první vstřelenou kvalifikační branku. Moldavané ale na rozdíl od San Marina bodovali. Bezbrankovou remízu si připsali proti Ukrajině.

Minimálním cílem San Marina ve skupině H je potrápit kteréhokoliv z favoritů, to se ale zatím vůbec nedaří. V prvním zápase si z maličkého San Marina odvezli všechny tři body za jasnou výhru 6:0 Černohorci, ve druhém pak nadělovali debakl Angličané, kteří doma zvítězili kulatým výsledkem 5:0. Otázka "kolik?" zůstává na místě i před domácím zápasem s dalším outsiderem skupiny Moldavskem, který je ale v porovnání se San Marinem velkým favoritem.

Také Moldávie obdržela od Angličanů nepopulárního "bůra", a i když je země Albionu kvalitativně někde jinde, jedná se o pořádnou ostudu. Moldávie přeci jenom hrála na domácí půdě a navíc její hráči mají zkušenosti například z evropských pohárů. Po debaklu s Anglií se hosté poměřili s pořádajícími zeměmi uplynulého evropského šampionátu. Zatímco Polsku podlehli 0:2, s Ukrajinou doma vyválčili bod.

Utkání na stadionu Olimpico v Serravalle začíná ve 20:30 SEČ a jak již bylo výše zmíněno, favoritem je hostující Moldávie.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 19.00 - 6.50 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Polsko - Anglie  (úterý 21:00)
Dva ze čtyř dosud neporažených celků kvalitativně celkem vyrovnané skupiny H půjdou proti sobě ve Varšavě. Domácí s novým trenérem Fornalikem na lavičce dříve uhráli vitální bod na půdě Černé Hory, avšak tento reprezentační blok pro ně nezačal dobře; a papírově by tak ani končit neměl...

Poláci totiž na Angličany nevyzráli dlouhých 39 let od výhry 2:0 nad tehdejším Ramseyho v roce 1973. Obecně jde přitom o jedinou porážku Ostrovanů v soubojích s tímto sokem; a od této osudné chvíle se oba celky potkaly hned šestnáctkrát. Anglie za tu dobu z kopaček Poláků inkasovala pouze desetkrát.

Dnes to přitom bude mít značně ulehčené, neboť ofenzívu domácích těsně před srazem národního týmu oslabil Blaszczykowski se svým vyvrtnutým kotníkem. Mimo něj ani tento zápas nestíhá Eugen Polański, jenž dříve opustil kemp z rodinných důvodů. V pohotovosti tudíž musí být duo Krychowiak-Borysiuk. Mezi třemi tyčemi se neobjeví ani jeden z obvyklých vyslanců Arsenalu; jak Fabianski, tak Szczesny jsou zranění.

Naproti tomu Ostrované půjdou do zápasu relativně čerství a dobře naladění. Vždyť si koneckonců s trochou nadsázky odpočali i v pátek, když ve vycházkovém tempu rozdrtili trpaslíka ze San Marina. Přitom se šetřili Lescott, Milner i Defoe (byli jednu žlutou kartu od stopky) a v trestu relaxovali také kapitán Gerrard s liverpoolským kolegou Johnsonem.

Když k těmto borcům připočteme Ashleyho Colea, horlivě vyhlížejícího 99. start za národní tým, může Roy Hodgson obměnit až šest míst v sestavě, aniž by významně utrpěla papírová síla mužstva. Minimálně Walcott s naraženým žebrem svůj post některému z krajanů stoprocentně přepustí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie321011:17
2.Černá Hora21108:24
3.Polsko21104:24
4.Ukrajina20201:12
5.Moldavsko30120:71
6.San Marino20020:110
Skupina I
Bělorusko - Gruzie  (úterý 18:00)
Souboj o čest, takový přídomek zřejmě bude mít většina zápasů skupiny I, ve kterých nefigurují jména Francie či Španělska. Bělorusové a Gruzínci toho mají na první pohled leccos společného - oba platí za nepříjemné, kousavé celky, na jejichž hřiště soupeři jezdí velmi neradi. Teď je čeká vzájemný duel.

Soupeři, kteří dnes vyběhnou na trávník stadionu v Minsku, sice mají styčné znaky, ale také jeden podstatný rozdíl - aktuální formu. Zatímco se Bělorusko, které v kvalifikaci na letošní Euro zaujalo velmi dobrými výkony, krčí na dně tabulky bez jediného bodu a s nelichotivým skóre 1:8, čtyřbodová Gruzie symbolicky dýchá na záda oběma favoritům. Při bližším pohledu se však leccos vysvětluje; tým kolem bývalého hráče Arsenalu či Barcelony Aljaksandra Hleba totiž už střetl jak Francii, tak Španělsko, zatímco Gruzínce Les Bleus teprve čekají.

Podstatnější však je výsledek úplně prvního zápasu celé skupiny - odehrál se začátkem září v Tbilisi, a domácí tam porazili právě Bělorusko nejtěsnějším rozdílem 1:0. Pokud chce celek od Karpat, tvořený legionáři z celé Evropy (nejvíce však z Ukrajiny), pokračovat v bláznivé misi, na jejímž konci stojí postupová pozice, musí něco podobného dokázat i v Minsku. Mluvíme-li o formě, jsou koneckonců právě oni aktuálně výrazně lepším týmem.

Sandro Kobachidze, gruzínský záložník, je však opatrný. "Pokud by nám někdo řekl, že ve Finsku získáme bod, znělo by to jako uspokojivý výsledek," připomíná minulou remízu 1:1. "My ale vzhledem k vývoji hry body ztratili, a to je velká škoda. Ztratit vítězství v takovém zápase je drastické. Teď se však soustředíme na ještě větší výzvu, úterní zápas."

"Pokud v Bělorusku uspějeme, máme velmi dobrou šanci na třetí místo ve skupině. Bělorusko je silný, bojovný manšaft a fakt, že zatím nezískali ani bod, vůbec nic neznamená. Budou se snažit tvrdě útočit a vstřelit minimálně jeden brzký gól. Náš úkol je jasný - nenechat je skórovat a vyčkat na svoji šanci, která určitě přijde," odhaluje Kobachidze tajné plány.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Francie  (úterý 21:00)
Nejsledovanějším duelem úterních kvalifikačních zápasů bude zřejmě duel úřadujících mistrů světa a Evropy Španělů s ambiciózní Francií. Zatímco domácí se nachází na absolutním vrcholu celé své fotbalové historie, Les Bleus se snaží vyškrábat zpátky na výsluní pod vedením nového trenéra Didiera Deschampse.

Není pochyb o tom, že podle předpokladů přichází nemilosrdný souboj o vítězství ve skupině, a tedy přímý postup. Oba protivníci zatím kvalifikací procházejí se stoprocentní bilancí, a španělský trenér Vicente del Bosque přirovnal dnešní utkání v prvnímu kolu pohárového dvojzápasu.

V konkurenci Gruzie, Běloruska a Finska to skutečně vypadá, že právě vzájemné zápasy rozhodnou o kvalifikačním prvenství. "Chceme učinit důležitý krok k postupu," potvrdil Del Bosque na tiskové konferenci. "Samozřejmě bude ještě hodně o co hrát i po konci tohoto utkání, ale zdá se, že tyto dva zápasy budou klíčové."

Zatímco Španělé v pátek rozstříleli zejména díky Pedrovu hattricku Bělorusko 4:0 a jsou tak v dobré náladě, ve francouzském táboře je to horší; Les Bleus podlehli v přátelském utkání Japonsku 0:1. Del Bosque má několik možností, jak poskládat sestavu - při pátečním vítězství v ní chyběli Iniesta, Torres i Villa. Otazníkem je pak start Sergia Ramose, který vynechal nedělní trénink.

"Bude trénovat později, ale pokud se ukáže, že není zcela fit, nebudeme riskovat," potvrdil trenér. To je pro španělskou defenzivu špatná zpráva, neboť na marodce je už barcelonské duo Piqué - Puyol. Nastoupit by tak určitě měl Raúl Albiol, proti němuž se postaví jedna z hlavních hvězd soupeře a zároveň týmový spoluhráč - Karim Benzema.

"Je to jeden z nejlepších útočníků na světě," nešetří Del Bosque chválou na francouzské eso. "Hraje s lehkostí, má skvělou techniku. Občas ho potkají výkyvy, jako každého hráče, ale stále zůstává absolutní elitou."

Co se vzájemné bilance týče, i ta je nakloněna směrem k Pyrenejím: Španělé vyhráli poslední tři duely, naposledy 2:0 ve čtvrtfinále letošního Eura. Od té doby se však ve Francii jedna podstatná věc změnila, když Laurenta Blanca nahradil Didier Deschamps. A bývalý trenér Marseille dobře ví, že překonat šňůru nezdarů proti protagonistům zlatého hattricku bude zatraceně těžké.

"Je tu velký rozdíl v kvalitě, stačí se podívat na výsledky. Když Španělsko vyhrálo MS, my vypadli ve skupině. Za poslední čtyři roky dokázali něco, co ještě nikdy nikomu nepovedlo," uznává Deschamps. "Když jsme se potkali na Euru, vyhráli zaslouženě. Nevím, jestli jsme se za těch pět měsíců zlepšili natolik, abychom je dokázali porazit, ale rozhodně se o to pokusíme. Náš dlouhodobý cíl je jasný - postavit tým pro Brazílii."
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Casillas - Arbeloa, Albiol, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Alonso - Pedro, Fabregas, Iniesta
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Evra - Sissoko, Cabaye, Matuidi - Menez, Benzema, Ribery
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko22005:06
2.Francie22004:16
3.Gruzie31112:24
4.Finsko20111:21
5.Bělorusko30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
travis joe

Asi nejoškivější maskot co jsem kdy viděl.

Reagovat
travis joe

nejošklivější*

Reagovat
smazaný uživatel

mě se líbí

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, uplně nesympatickej, bych mu plesknul

Reagovat
eder
Reagovat
smazaný uživatel

je to hnus

Reagovat
blaugrana

Espaňaaaaaaaaaaaaaaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

España*

Reagovat
Xavi

Já myslím, že stejně jako proti Bělorusku bude hrát Busquets, ale kdyby nemohl hrát Ramost, tak stoperská dvojce Busquets - Albiol.

Reagovat
Puskas

Poláci o sobě sami říkaji, že jsou v kvaldě schopni se rozjíždět až od 3. či 4. zápasu, navíc s Angličany to bylo vždy natěsno, řekl bych, že neprohrají - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tam budem dneska moknut na tych pasienkoch ako penis!!!! dam si dvoje ponoziek spodky, a prsiplast, dufam ze ma nasi aspon zahreju vykonom a vysledkom inak budem mrzuty

Reagovat
smazaný uživatel

Francie

Reagovat
smazaný uživatel

6 hráčů v zakladu z Barcelony mluví za vše

BARCELONA je nejlepší team na světě stejně jako Španělská reprezenrace

Reagovat
smazaný uživatel

A jako co? Chceš za tenhle objev diplom nebo co?

Reagovat
Garbicz

vypatlanec

Reagovat
Mati

Radím dát za vyšší vklad na Tulipány, Srby, Švýcary a Nory ty kurzy za to stojí

Reagovat
The Krupy

Zaujímavé keď si človek uvedomí, že brankárska dvojka Juventusu je kvalitnejšia než tá v repre. Jasné, Marco okrem pohára nechytá, Morgan áno, rozumiem. Len úvaha.....

Reagovat
smazaný uživatel

Hungaria

Reagovat
Puskas

opráší starodávné soubuje Uhrů a Osmanů:)

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem to nějak podobně napsat ,janičáři vemou nohy na ramena

Reagovat
Puskas

lehká uherská jízda je zažene?:)

Reagovat
smazaný uživatel

kéžby

Reagovat
smazaný uživatel

len aby z toho nebol Moháč

Reagovat
madridcan

Dneska som vybral pat zapasov, ktore nemozu odist!

Btw pekne dakujem slovenskym sopliakom, ze od*ebali neod*ebatelne...

Reagovat
blaugrana

Podeľ sa.

Reagovat
madridcan

Lotyssko, Rakusko, Chorvatsko, Bosna(mozes aj starych aj mladych devatnastrocnych) a Salamunske ostrovy

Reagovat
blaugrana

Ja sa bojím tých Chorvátov. Ja asi skúsi mto čo som dal nižšie + Argentínu za 1,78.

Reagovat
madridcan
Reagovat
blaugrana

Aký kurz na tú Caledoniu? 1,1?

Reagovat
madridcan

1,3

Reagovat
blaugrana

Tak to ešte celkom obstojný.

Reagovat
madridcan

Az take male kurzy nezvyknem davat(jedine, ze mi treba uzavriet urcity pocet zapasov), ale taketo kurzy ako tento su celkom obstojne ked si to das za viac.

Reagovat
madridcan

https://www.nike.sk/app/ulozenyTiket/8720676/918 Este som si dal casovy...skoda, ze som nestihol Singapur a Braziliu...

Reagovat
smazaný uživatel

koho paneboze nalosovali z prvniho a druhyho kose do recky a svycarsky skupiny? dobrej paskvil tohleto kdyz to porovnam s francouzskou nebo chorvatskou....

Reagovat
smazaný uživatel

No Grékov, pozri na rebríček FIFA.Tiež sú štvrtfinalisti EURA.

Reagovat
goodbay

řecko, slovensko a norsko, švýcarsko

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko-Gruzie 1

Cesko polčas 0

Madarsko 1

Rumunsko10

Italie Hcs 0

Spanělsko oba gola

za padesat

Reagovat
blaugrana

Bosna a Herceg. - Litva 1 1.21

Belgicko - Škótsko 1 1.37

Taliansko - Dánsko 1 1.53

Nemecko - Švédsko 1 1.27

Rusko - Azerbajdžan 1 1.10

Španielsko - Francúzsko 1 1.47

What do you think fokers?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu Itálii bych až zas tak nesázel, navíc Dánové už moc prohrávat nemůžou, minimálně boda urvou tipuju. A věřim Francii, no Každopádně tam neni nějakej extra lákavej kurz.

Reagovat
blaugrana

Taliani sú risk no, ale 1,53 je nice. Ale ešte ich zvážim. A Frantíkom ja zas neverím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted ctu, ze nebude chytat Buffon. Ta Italie bude velka neznama.

Reagovat
blaugrana

Nj. Vyhodil som ich a šuchol tam Argentínu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu se chci kouknout, ale v Chile? To sis moc nepomohl hele

Reagovat
blaugrana

Ešte som to zatiaľ nepodal. Ale Chile je celkom tragické poslednú dobu a navyše nebude hrať Vidal. Ešte to zvážim.

Reagovat
clinger

u Německa a Belgie zkouším v handicapu 0:1 jedničky.jinak bych vyhodil italy a dal radši na angličany,nebo chorvaty(u těch nemám strach,stačí se podívat jak dopadli welšani v srbsku).možná bych zkusil nory na kypru

Reagovat
blaugrana

Nj. Dal som ich preč a miesto nich Argentínu. Možn oto ešte do večera zmením.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud sbíráš tyhle drobný tak ti tam chybí Kolumbie a Jamajka

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, zajímavej tiket.

Reagovat
blaugrana

Zredukoval som to na:

Bosna a Herceg. - Litva 1 1.21

Belgicko - Škótsko 1 1.37

Nemecko - Švédsko 1 1.27

Španielsko - Francúzsko 1 1.47

Reagovat
Kily

před chvílí jsem koukal na livesport a dobrá redukce

Reagovat
blaugrana

Njn. Rusom to dnes akosi nestrieľa.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicti Rusove, urcite to zase podcenili

Reagovat
blaugrana

Sa im pred zápasom nikto nevyhrážal, tak na to prdia.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta

Reagovat
madridcan

a gol

Reagovat
blaugrana

Ale za tých 1,10 to aj tak nestálo.

Reagovat
madridcan

Za ten 1,10 kurz ti tie styri roky zivota nestali

Reagovat
blaugrana

No to veru nie. Ale mňa aj tak vyvráti v skorom veku.

Reagovat
madridcan

Ked budes stale vyvraciat, ze Real je lepsi ako Barca, tak sa necuduj

Reagovat
blaugrana

Keď to raz fakt tak bude, tak ma už len z toho faktu vyvráti.

Reagovat
madridcan

Vidim, ze aj v zahrobi si ostal verny Eurofotbalu

Reagovat
blaugrana

Keďže sa v ňom ešte nenachádzam, tak real lepší nie je. Ale kľudne by som do toho záhrobia šiel. Už ma to tu kurva nebaví.

Reagovat
blaugrana

Live vraj túži po Sanchezovi. 30 na stôl a je ich.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte to Španělsko s Francií?

Reagovat
-Carles-

5:0

Reagovat
domingo

podobne jako posledni zapas, tesnou vyhru Spanelska..

Reagovat
j_mrazik

Snad jim Francouzi naloží.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Arogance fanousku Spanelska by si zaslouzila, aby dostali tak 0:8.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Aká arogancia ježiš mária? Aktuálne sú proste najlepší.

Reagovat
alcantara

A ked ma niekto slusne, diplomaticke a nekonfliktne vyjadrenia, tak je to zase len predstierana, falosna skromnost a zbabelost. Nikdy nevyhovies, nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

3:1

Reagovat
blaugrana

A dúfam, že dnes bude Pedro v základe. Zaslúži si to najviac z celej útočnej väzby. Iker-Arbeola-Bus-Ramos-Alba-Xavi-Xabi-Don-Silva-Villa-Pedro. I keď miesto Davida tam bdue asi Fabs.

Reagovat
mickey mouse

Albánie - Slovinsko na Digi sport

Reagovat
smazaný uživatel

Mag-Srb 2

Bel-Sco 1X

Ger-Swe 1

Isl-Swi 2

Bos-Lit X

Svk-Gre 1X

Pol-Eng X

a som spokojny

Reagovat
Godwinson

Snad Francouzi nastoupí se stejným středem jako proti Japonsku, Cabaye ven. Každopádně jsem zvědav na Ramiho, který pravděpodobně dostane přednost před Koscielnym.

Reagovat
Kily

Rami za Koscielnyho? To v současné chvíli nepředstavuje pro Francii zrovna nejlepší vyhlídky

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze uruguay aspon remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

Albánci asi kúpili digisport

Reagovat
madridcan

a?

Reagovat
smazaný uživatel

Furt dávajú albáncov

Reagovat
madridcan

prave preto je*at digi

Reagovat
blaugrana

Davydenko.

Reagovat
JarousFCB

Rusko

Reagovat
blaugrana

6 barcakov v základe. A to tam ešte mal byť Villa a Pique s Puyolom zranení.

Reagovat
smazaný uživatel

Super sestava, akorát škoda našeho Sergia na stoperu, ale takhle jsem to chtěl vidět už na EURU.

Reagovat
blaugrana

Keby bol Bus v strede, Pique s Puyolom na stop=roch, Ramos na RB a Villa na ST, tak potom by to už bola dokonalosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukám, ale než 4-3-3 to bude asi 4-2-3-1, viď? Nechce se mi věřit, že by tam byl Xabi sám v pozici klasickýho DM, to spíš na tý šestce spolu se Xavim...

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi se pohybuje klasicky hluboko až mezi stopery, Xavi o něco před ním, ale zatím to byl od Španělska buď zámek nebo hráli v 10 (Silva se zranil).

Reagovat
smazaný uživatel

Miro skvělý. Další gól. Musí na MS!!!

Reagovat
jv

Tohle nemělo chybu, Miro zatím Hoeneßovi pěkně odpovídá!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Co se ti nezdá?

Reagovat
Counter

Němci jsou šíleně suverénní

Reagovat
smazaný uživatel

‏@BBCSport

There's still no sign of the roof being closed in Warsaw which means the drainage/heating system can't be switched on so it looks v bleak.

V Polsku k tomu přistupujou teda skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

ITV now showing Englands formation for tonights synchronised swimming match.

Reagovat
smazaný uživatel

mám vsazeno tak ať se hraje prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš asi smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo no.

Reagovat
masly008

bože ti španělé hrajou tak nudný fotbal až to bolí

Reagovat
smazaný uživatel

no, alespoň se snaží hrát. Narozdíl od zalezlých Frantíků ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
blaugrana

Skôr je nudné stále dookola čítať tento nárek.

Reagovat
smazaný uživatel

jako bych,ale slyšel hatery Chelski.

Reagovat
smazaný uživatel

laurent

Reagovat
blaugrana

Reagovat
blaugrana

Cesc.

Reagovat
smazaný uživatel

Česko ale Bulhaři

Reagovat
masly008

nevíte někdo jak to vypadá s tou anglií

Reagovat
masly008

Reagovat
mastakillah

Ať si říka kdo chce co chce, Baroš je Baroš. Lepšího útočníka nemáme. Takhle bez útočníků se nedá vyhrávat. Jeden útočník vedle druhýho co tam teď v repre jsou tam nemaj co dělat. Je tolik jiných variant. např. Dočkal, Tecl, Ordoš, Kozák nebo Ondrášek. Jen chce to mít odvahu to zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

belgie pokud nevyhraje tak zkazí hodně tiketů bych řekl. ale hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Němci jsou neuvěřitelní, ten tým bude nezastavitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carrick

Rozhodně hrají nejkoukatelnější fotbal v Evropě. A to o parník.

Reagovat
blaugrana

Totálny válec.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Kaze

Co to proboha ta obrana Němců dělá?

Reagovat
masly008

tak anglie odložena.dobrou noc.

Reagovat
smazaný uživatel

BELGIÉÉÉÉÉ

Reagovat
masly008

tak 2 poločas frantíci o dost fotbalovější a i nebezpečnější.a dalo se na to i dívat nakonec.

Reagovat
masly008

a takhle se to hraje do konce.oliiiiiiiiiiiii

Reagovat
masly008

spravedlivá remíz.španělé 1 poločas lepší a francouzi 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele