PŘESTUPOVÉ PLÁNY JUVENTUSU

02.01.2007, 13:49
Aktuality
Juventus se dokázal rychle vypořádat s přeřazením do druhé italské ligy i s bodovým odečtem. "Stará dáma" již okupuje třetí příčku v tabulce Serie B a dělá si velkou čárku na rychlý návrat mezi italskou elitu. K tomu by jí měly pomoct i nové zimní posily, potažmo hráči, kteří by v jejím kádru měli zůstat i nadále...

Před půl rokem z Delle Alpi po přeřazení do druhé ligy odešly hvězdy jako Fabio Cannavaro, Emerson, Gianluca Zambrotta či Patrick Vieira. Na odchodu byli i další, hodně se mluvilo o dalších osudech tria Gianluigi Buffon, David Trezeguet a Mauro Camoranesi. Tito tři nakonec v Turíně zůstali a v boji o návrat odvádějí cenné služby, o jejich možném odchodu z Juve se ale nikdy spekulovat nepřestalo.

Zatímco v případě Buffona je situace celkem jasná, osud Camoranesiho a Trezegueta je i nadále nejistý a stále se musí počítat s jejich možným odchodem. Tato varianta se však nelíbí sportovnímu řediteli klubu Alessiu Seccovi. "Jsem velmi optimistický, že se nám podaří udržet Buffona a Camoranesiho. Gigi je naše skála. Je to nejlepší brankář na světě a pro tým znamená hodně, takže by bylo velmi těžké ho nahradit. Myslím, že pokud se rozhodne dodržet smlouvu do léta 2011, potom tady zůstane také Camoranesi," věří Secco.

Secco výrazně stojí i o Davida Trezegueta, v jeho případě však bude všechno trochu složitější. "S Davidem jsme začali vyjednávat, ale on chce ještě počkat. Má všechno, co má Miroslav Klose - sílu, čich na góly a mezinárodní zkušenosti. Trezeguet je v současnosti naší první volbou," naznačuje Secco, kdo je pro něho v útoku číslem jedna.

Miroslav Klose není jedinou velkou rybou na udici Juventusu. Mluví se i o příchodu dalších hráčů a tím asi nejznámějším je Javier Mascherano. Argentinský záložník přišel v létě s velkou pompou do West Hamu, jenomže tam se nedokázal adaptovat, a tak se stále častěji a hlasitěji mluví o změně zaměstnavatele - Juventus jím ale podle Secca nebude.

"Je nemožné přivést sem Mascherana. Do poslední chvíle jsme se ho pokoušeli získat v létě, avšak museli jsme to vzdát kvůli jeho komplikované smluvní situaci," vzpomíná technický ředitel Juve na dobu starou čtyři měsíce.

Mascherano tak "Starou dámu" nejspíše neposílí, kdo by ale měl na Delle Alpi zamířit, je Zdeněk Grygera. Českému reprezentantovi končí na konci sezóny smlouva v Ajaxu a nizozemský klub dal již několikrát na vědomí, že nemá zájem na jejím prodloužení. O Grygerově přestupu do Juventusu se mluví již několik let, teď je vše na dobré cestě a hráč by co nevidět měl změnit působiště.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=367789& &idseccio_PK=803

Jedná se o léto. Jména - Abidal, Xabi, C. Ronaldo, Palacio, možná Lampard.

Reagovat
-Kopy-

Ronaldo, co by tam dělal velde Ronaldinha ? By si spolu nerozuměli

Reagovat
-Kopy-

Sterdo ty jsi jako ja taky jsi roztah tu dizkusy na to opatrne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemám takové kontakty jak ty.

Reagovat
-Kopy-

Ja vás nechapu s kyslíkem jse tu porad a nema te kontakty jakto ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já tady pořád určitě nejsem, není lehký mít takové kontakty jak ty, o tom se ví, že to tady máš od svého nástupu pod palcem.

Reagovat
-Kopy-

Už jsem mu napsal Pjemu to spraví až bude mít čas, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, kdo je ten PJ, jak o něm pořád píšeš?

Reagovat
-Kopy-

Kdo asi ?

Reagovat
-Kopy-

Už je to spraveny

Reagovat
-Kopy-

Hele sterdo ty fakt nevís kdo je PJ ???

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

To je nějaký redaktor, ne? Píše expressky myslím.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo to je?

Reagovat
HOST*

Šefredaktor a zakladatel, bez něho by nebylo nic jakto že to nevís sakra

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom tady ví krom mě sterdy jako všichni jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

A jak bych ho mohl znát?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Vy to fakt nevíte ??? ja vím za pul roku více nez vy za x let

Reagovat
smazaný uživatel

A odkuď to jako víš?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odkud to víš? Ty máš na něj nějaký kontakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard-5%, Palacio-60%,C.Ronaldo-10%,Xabi-30%,Abidal-50%

Reagovat
smazaný uživatel

Lamparda nikdy nedostanete, Palacia možná,C.Ronaldo nemá proč odcházet,Xabiho bude držet Rafa,Abidal je sice dřevo, ale spolehlivost v obraně mu nechybí, tak možná...

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard a Cristiano Ronaldo jsou totální nesmysly. Oba hrají ve velkých klubech, které jsou bezesporu stejně velké jako Barcelona a hrají prim. Nemají proč odcházet. Navíc ani jeden z nich se nám moc nehodí do sestavy ani do systému.

Palacio se jasně vyjádřil, že chce zůstat v Boce, prodloužil myslím smlouvu...

Takže tu zbývá Abidal a Xabi Alonso. Vzhleden k tomu, že beka potřebujeme a Chivu podespal s AS novou smlouvu, tak je tady vysoká pravděpodobnost, že Abidalovo přestup je reálný... ale rovnou řikam, že bych z toho nebyl šťastnej...

A Xabi... ten jedinej by se mi líbil. Toho fakt chci. Jsou tu ale dva problémy - Benítez a cena. Rafa se ho bude snažit udržet za každou cenu a ta cena bude vysoká. Když jsem říkal, že Gago by pro nás byl skvělý, tak Xabi by mohl být ještě o stupeň lepší! Tohle schvaluju, zbytek nebrat.

Reagovat
-Kopy-

Grygera tam půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Mascheranovi to v PL prostě nesvědčí. Kvality nato má, ale mentalitu v žádném případě. V Juve by mohl pookřát...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, už jsem to psal, že bych moc rád viděl v Juve

Reagovat
smazaný uživatel

kdysi sem psal ze odchod Trezegueta by byl katastrofou pro Juve, ale kdyz tak premyslim, ze by ho mel nahradit Klose, tak nevim, nevim, muj nazor je, ze klose je lepsi nez TR., skoda ze sou stejny typy tezko by hrali vedle sebe, jinak Grygera by byl dobra volba, celkem bych ho v Juve uvital.. chtela by vsak posilit i zaloha, po pavlovu odchodu to bude spatny...

Reagovat
HOST*ital

Nejlépe nějaký mladík,kterému nebude vadit,že se s Nedvědem bude jednu sezónu střídat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele