Přestupové okno - druhý týden

29.07.2011, 22:41
Aktuality
Za sedm dní prý Bůh stvořil svět. Za sedm dní dokázal majoritní vlastník pařížského Saint - Germain přivést hned pět posil - a ne ledajakých. Vedení společnosti Qatar Sports Investments ale není jediným, kdo v tomto týdnu rozvířil vody přestupů. Argentinský mág Kun Agüero přichází rozpoutat revoluci do modré poloviny Manchesteru. Podaří se mu to?

Zastavme se nejprve ve městě lásky, francouzském hlavním městě. Fanoušci už velmi dlouhou dobu čekají na ligový úspěch. Minulou sezonu tým nedopadl špatně, jeho hra byla rychlá a ofenzivní, ale na Ligu mistrů budou v Paříži čekat ještě minimálně jeden rok. Evropská liga ale také není špatným jevištěm na evropské scéně a trenér Kombouaré chce dosáhnout až na mety nejvyšší. Pomoci mu v tom má mnoho nových fotbalistů, jen v tomto týdnu tým posílilo hned pět hráčů. Pojďme si ukázat, kteří to jsou a jak by mohli zapadnout do koncepce vedení.

Leonardo, nedávno propuštěný z pozice trenéra Interu Milán, odvádí zatím skvělou práci jako manažer. K dispozici má velký finanční kapitál, a tak může napodobit taktiku šejka Mansoura. Hned tři hráči z hvězd, které přivedl, mají stejně jako on zkušenosti s italskou Serií A. První z nich je francouzský expres jménem Jéremy Menéz. Mladý hráč přestoupil z AS Řím, kde se mu poslední dobou nedařilo a za cenu osm milionů eur jej získal právě Leonardo. Menéz si vybral dres s číslem sedm a střídá tak jiného Francouze, Ludovica Giulyho. Výhodou Menéze je nesporně talent, se kterým zvládá hrát na postu křídla, ofenzivního záložníka i druhého útočníka. Pokud by se Antoine Kombouaré rozhodl položit hru na bedra křídel, určitě se mu sázka na Jeremyho Menéze vyplatí a bude se tak výborně doplňovat s Neném. V případě zranění může navíc zaskočit za Gameira a svou rychlostí vytvořit skvělé útočné duo s hrotovým Hoarauem. Pokud trenér dokáže z Menéze dostat jeho maximum a zkrotí jeho temperament, dostane se mu náležité odměny.

Dalším velkým hráčem je Mohamed Sissoko, který přichází z Juventusu. Záložník, který se stal po příchodu Artura Vidala nepotřebným, rád přijal nabídku PSG a za necelých osm milionů eur bude bourat výpady útočníků ve středu pole, kde klub mnoho podobných hráčů neměl. Možná také proto přichází střední záložník Blaise Matuidi. Desetimilionová investice se ale určitě mnohonásobně vrátí, neboť o bývalé hráče AS Saint - Etienne měly zájem kluby jako Liverpool, Arsenal, Valencia nebo AS Řím. Čtyřiadvacetiletá posila udělala výrazný krok vpřed a bude chtít fanouškům dokázat, že na místě Claudea Makéléleho vyrostla další výrazná osobnost. Italskou enklávu doplnil mladý brankář Palerma Salvatore Sirigu, který se na Sicílii nedohodl na nové smlouvě, a tak bude posila za téměř čtyři miliony eur bojovat o místo mezi tyčemi s dalším nováčkem, Nicolasem Douchezem. Osobně bych vsadil na italského reprezentata, protože na svůj věk odváděl v Palermu výbornou práci. O pařížskou defenzívu bude nově pečovat také Srb Milan Biševac z Valenciennes. Se Sakhem by mohl tvořit velmi kvalitní stoperskou dvojici.

Zatímco PSG vsadilo na kvantitu, další velký hráč na trhu, šejk Mansour, jde zatím cestou kvality. Tedy, na rozdíl od minulého léta nerozhazuje horentní sumy za novou jedenáctku - teď vydává stejné sumy za jediného hráče. Nutno říci, že hráč, jakým je Sergio Kun Agüero, si cenovku 40 milionů eur určitě zaslouží. Zeť 'Božského Diega‘ pomalu nahrazuje Carlose Téveze v reprezentaci, teď nejspíš nahradí svého kolegu také v klubu. Trenér Mancini musel předpokládat, že jeho kapitán změní působiště, a tak se rozhodl nahradit jej tím nejpovolanějším. S Tevézem má Agüero stejnou nejen národní příslušnost a post, ale má také podobný styl hry. Vedle Forlána v Atléticu Madrid vyrostl v jednoho z nejrespektovanějších útočníků světa, je velmi rychlý, má cit pro zakončení a skvělý rozhled na hřišti. Proto dokáže hrát jako hrot stejně kvalitně jako druhý útočník. Mancini je zvyklý hrát na jednoho forvarda, kterého podporují dvě rychlá křídla. Na tento styl se spíš hodí dvojice Džeko - Balotelli. Vzhledem k faktu, že v týmu je kromě Tevéze stále ještě Emmanuel Adebayor, bylo by logičtější změnit taktiku a stavět dva útočníky a tím více využít palebnou sílu týmu. Další Kunovou předností je také věk, ve třiadvaceti letech patří mezi talentované hráče s velkou budoucností. Tu se rozhodl věnovat Manchesteru City, tak uvidíme, jestli tato argentinská hvězda překoná Carlose Téveze. Třeba se za pár let dočkáme Agüerova přestupu k 'Rudým ďáblům‘ a koloběh života tak bude kompletní.

V rámci španělské Primera Division se odehrál ještě jeden velmi zajímavý přestup. Fenomén nákupů posledních měsíců, Málaga, se pyšní podpisem reprezentačního záložníka z Villarrealu Santiho Cazorly, a to za sumu 21 milionů eur. Žlutou ponorku vedl v bojích o Ligu mistrů i Evropskou ligu, můžeme se těšit, kam dovede svůj nový a neméně ambiciózní tým. V záloze se bude prát o místo hlavně s Júliem Baptistou, Joaquínem nebo Marescou. Pokud za zády bude mít podporu Jerémyho Toulalana, pak se dají čekat velké ofenzivní kousky.

Mezi dalšími zajímavými změnami dresů uveďme alespoň novou golmanskou jedničku janovského CFC Sebastiana Freye. Z Turecka se na Ostrovy vrací kanonýr Kenny Miller, který obleče dres Cardiffu City. České a slovenské fanoušky potěší třeba Luboš Kamenár, který z 2. francouzské ligy hostuje ve Spartě Praha a v Německu plní stránky sportovních deníků přestup mezi dvěma rivaly - Christian Träsch mění Stuttgart za Wolfsburg. Julio Sergio hostuje z AS Řím v Lecce.

Sedmý den prý Bůh odpočíval. Přestupový kolotoč si tohle ale dovolit nemůže a tak uvidíme, co přinese další týden.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, transfermarkt.co.uk

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad si tam PSG jeste prida Pastoreho a budou spokojeni . Za 45 mega bych ho nerad videl pobyvat pristi sezonu v Londyne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Kenneth

No jsem zvědavej co ten Fabregas a Pastore.

Reagovat
Woods

konecne pojde PSG na priecky kde patri

Reagovat
BrainBlender

Je mi smutno, tolik přestupů jen díky penězům katařanů.... mancity, malaga, psg. všichni nakupují hráče za obrovský ceny a přitom si ty hráče nijak nezasloužili na poli sportovním ...

fotbal se strašně změnil(ní)

Reagovat
pospech11

tak zase malaga nenakupuje za nějaké mega částky

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Malaga nakupuje podle mě docela chytře, neplatí přemrštěný částky a doplňuje vhodně. Jde ale o to, jak dlouho jim to vydrží. Ale tím, že koupili Santiho mě naštvali, můj nejoblíbenější hráč ve Fifě :)

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč fotbal se v řit obracá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

PSG už by mělo ty příchody típnout. Kádr mají momentálně silný dost na to, aby šli na titul, takže doufám, že nějaké další skupování hvězdných hráčů jen aby ukázali svou kupnou sílu podnikat nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci šťourat,ale nebylo to tak,že Bůh stvořil svět za 6 dní a ten sedmý odpočíval? né,že bych byl věřící..

Reagovat
smazaný uživatel

bůh stvořil ropu a o zbytek se postaral abramovič s šejkama

Reagovat
Infi

Ty zas válíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo...

Reagovat
Largo

"Sedmý den prý Bůh odpočíval."

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

skoda ze nejde urobit pravidlo ze vsichni hraci mozu prestupovat do maximalnej ciastky 30 milinov..a na platy maximalne 6

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Reagovat
stas87

co?samozrejme by to muselo odpovedat realite,nie aby hrac dajme tomu zo stoke city prestupoval za 30 milionov do manchesteru,proste nastavit pravidla aby sa neopakovali prestupy ronalda ci zlatana,ved zisky z predaja dresov ten klub bude mat stejne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo má peníze, ať si dělá co chce. Nevím, co to je za komplex, nebo jak to nazvat. Někdo dá za hráče 45 mega, tak a´t dá no. Jsou to jeho peníze a o ty v dnešní době jde především.

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduješ rád fotbal postavený na sportovním základu nebo byznys postavený na základech byznysu?

Reagovat
smazaný uživatel

Bez bysnysu by nebyl fotbal, ani žádný jiný sport. A bez peněz by nebyl kvalitní fotbal.

Reagovat
Largo

Chápu, že byznys tam musí být...reklama, obchody, prodej dresů, práva, procenta, zisk pro majitele....tohle všechno chápu a rozumím. Jen se mi nelíbí, když se fotbal stává POUZE byznysem...

Reagovat
smazaný uživatel

Kupování hráčů za velké peníze ale znamená reklamu, obchody, procenta, atd. atd.

Reagovat
Largo

Proti tomu ale nic nemám, Mirko....Naprosto souhlasím, že tohle všechno k fotbalu, dokonce k jakýmukoli sportu patří, samozřejmě. Jen se mi nelíbí, když se tohle stává tou hlavní věcí ve sportu. A sám sport, umění jako takový, potom upadá do ústraní...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Copak?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nic.... filozofické komenty nemám rád. Píšeš jako nějaký "žurnalista" nebo jak Ota Černý.

Reagovat
Largo

Studuju žurnalistiku-nebo spis dost podobnej obor.

Ale kdo je Ota Černý,to nechapu...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak je mi to jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

A mně je zase jasné, že ty tady krleš a vytahuješ tady naprosto zbytečně Otu..chudák malá

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš to, budu muset změnit nick, když se z Mirka stal Juventino..

Reagovat
Largo

Proc?Jestli ten nick mas podle hrace,kteryho mas rad,nech si ho.

Jestli podle klubu,pak bych o zmene uvazoval

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že mám rád Mirka i AS, ale jít z Říma do Juve? To né.

Reagovat
smazaný uživatel

Zcela zbytečný koment

Reagovat
Largo

Náhodou má pravdu.....z fotbalu se stává jen byznys. To přece není účel sportu, ne primárně. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

jenže fotbal je sport a ne byznys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo a kultura např. v případě filmů je taky umění a ne byznys, aha.. hodnoty dnešního světa jsou úplně někde jinde než by sis přál a třeba ty osobně odmítáš jednu nebo dvě, ale konzumuješ jich nepředstavitelně víc

Reagovat
Godwinson

PSG na to jdou zatím dobře, posílili skvěle, byť mohli i o něco lépe. Každopádně to by se změnilo příchodem Pastoreho :)

Reagovat
Largo

Řekl bych, že by ještě měli posílit post stopera....

Reagovat
smazaný uživatel

NHL a platové stropy to je cesta......

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Lenze v NHL maju nejaky dovod, v ramci Ameriky tradiciu.

Do futbalu naprosto neaplikovatelne.

Reagovat
r.mrazik

ano...pristi sezonu 12 mega pro Richardse...a desetilete smlouvy jako obchazeni toho stropu...bleh

Reagovat
didosh

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak 100 tisic tydne strop by byl naprosto dostacujici . Netvrdte mi ze by z toho ty hvezdy nejak nevyzili .

Reagovat
smazaný uživatel

Euro nebo Liber to uz je celkem jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych to upravil na 100 tisíc měsíčně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele