PŘESTUP HARGREAVESE ZKOMPLETOVÁN

31.05.2007, 15:48
Aktuality
Přestup anglického reprezentačního záložníka Owena Hargreavese z Bayernu Mnichov do Manchesteru United byl dnes po dlouhodobé vlně spekulací dokončen. Defenzivní hráč úspěšně absolvoval lékařské testy a od prvního červencového dne, kdy se otevře letní přestupové okno, již bude registrován jako hráč "Rudých ďáblů".

Manažer letošního vítěze Premier League Sir Alex Ferguson se Hargreavese pokoušel získat již v loňském roce, ale po neúspěšném vyjednávání s představiteli mnichovského velkoklubu svou pozornost obrátil na Michaela Carricka, toho času hráče Tottenhamu. Šance na získání šestadvacetiletého hráče se rýsovala i v lednu letošního roku, ale nakonec z přestupu sešlo. Dá se tedy říct, že dnešním dnem končí vlna spekulací, které se objevovaly v posledním roce prakticky v každých médiích věnujících se fotbalu. Přestupová částka by se měla pohybovat okolo sedmnácti milionů liber, tedy zhruba pětadvaceti milionů eur.

Hargreaves je po Nanim a Andersonovi již třetí letní posilou United, dohromady za ně Sir Alex Ferguson neváhal zaplatit takřka 50 milionů liber. Hargreaves svoji touhu oblékat dres "Rudých ďáblů" projevoval již dlouho, ale Bayern ho nejprve nechtěl prodat za žádnou cenu. V rámci "čistky" v kádru však anglickému záložníkovi bylo umožněno odejít. Hargreaves by měl nastupovat ve středu zálohy United, kde ovšem bude mít velkou konkurenci. Kromě letos ve skvělé formě hrajících Scholese a Carricka totiž na Old Trafford zamířil i Brazilec Anderson, který ale v premiérové sezoně zřejmě moc šancí nedostane.

Přestup Owena Hargreavese byl potvrzen i na klubových internetových stránkách Manchesteru. "Manchester United je velmi potěšen tím, že může oznámit úspěšnou dohodu s Bayernem Mnichov ohledně přestupu Owena Hargreavese. Hráč se dohodl na podmínkách smlouvy a podstoupil bez problémů lékařské testy. Owen s Manchesterem oficiálně podepíše smlouvu na konci června, kdy se vrátí z dovolené a od 1. července bude hráčem Manchesteru United," stojí v tiskovém prohlášení United.

Manchester musí kromě úspěšných zpráv přijmout i jednu nepříjemnou. Zranil se mu totiž mladý reprezentační brankář Albionu Ben Foster, který letošní rok trávil na hostování ve Watfordu. Jedná se o vážné zranění kolene, kvůli němuž by měl Foster vynechat většinu příští sezony. Nadějný brankář si na bolesti stěžoval již delší dobu, ale až teď se přišlo na vážnost zranění.

Autor: Michal Štěrovský / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A môžme spoločne začať tipovať že ktorého záložníka pošle manchester preč?? Lebo už kúpil troch nových. Tak začnem s tipovaním ja - Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Richardson na hostování. Já bych řekl, že Fletchera si nechají jako takovou alternaci, umí střed zálohy, pravou zálohu a můžeš hrát i pravého obránce, to se může hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je potřeba doplnit technické hráče bojovnými. Fletcher je bojovným hráčem. Richardson je hráčem technickým a zatím moc dobré výkony nepředvádí...

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, richardson je podľa mňa jasný.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

tak Fletcher určo ne. V týhle sezoně překvapil snad všechny i sebe. Hrál moc dobře. Ten zůstane. Já bych se taky přimlouval za Richardsona. Toho sem párkrát viděl a žádnej zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

No, musím přiznat, že na Fletchera jsem po letošku taky změnil názor, hrál fakt solidně. Bojovnost se mu nikdy nedala upřít, ale letos k tomu přidal i něco navíc a tomu jsem před sezonou fakt nevěřil.

Reagovat
HOST*

nevim co na tom hraci vsichni vidi podle me uplne zbytecnej nakup pro Manchaster

Reagovat
HOST*

co se ti na owenovi nelibi??? je neunavny a bojovny proste obrovsky dric

Reagovat
HOST*

Přesně. Je to průměr, pro Bayern fantastický obchod.

Reagovat
HOST*

Hovno..Owen je sqelej hrac...budouci Scholes !

Reagovat
Radin

hmm jak hrál proti AC Milán hrůza ,zkazil co se dalo

Reagovat
HOST*f23

a on v zivote hral jen jeden zapas proti ac milan, hral jich daleko vic, ve kterych si ho nevidel

Reagovat
Radin

No ale byl to důležitej dvojzápas

Reagovat
HOST*

nahodou hagreavs je dobrej maka

neni spatnej dobrej obchob pro united

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele