PREMIERSHIP SOUHRN - 25. KOLO

30.01.2007, 23:36, aktualizováno 01.02.2007, 00:02
Komentáře a souhrny
Na čele Premier League nic nového. Manchester United si lehce poradil s Watfordem, podobně Chelsea s Blackburnem. Drží se i Liverpool, zvítězil na půdě West Hamu. Aston Villa znovu prohrála, jede s prázdnou z Newcastlu, v Boltonu ukořistil cenný bod Charlton. Sheffield zdolal Fulham, Reading přestřílel Wigan, Portsmouth jen remizoval s Middlesbrough.

V Upton Praku měl Liverpool prakticky po celý první poločas převahu, ale gólově vyjádřit se mu ji podařilo až po změně stran. Z druhého dějství uplynulo pouhých deset vteřin, když Crouch nabil ostrými Kuytovi a ten zpoza vápna s pomocí břevna překonal domácího brankáře Carrola. Netradičně žlutí Reds byli nadále při chuti a za minutu pálil z podobné pozice jako Kuyt Gerrard, ovšem vedle. V 53. minutě přihrál z levé strany pod sebe Riise a Crouch třetí střelou z hranice šestnáctky v krátké době podruhé rozvlnil síť za Carrolovými zády, čímž si dal dárek k 26. narozeninám. Obrana West Hamu na začátku druhého poločasu asi ještě vstřebávala zážitky z kabiny, protože zanedlouho dostal v pokutovém území moře času Bellamy, naštěstí pro domácí však mířil těsně mimo. West Ham probralo dvojí střídání čtvrt hodiny před koncem. Stávající útočné duo Carlton Cole - Marlon Harewood nahradili Bobby Zamora a debutující posila z FC Sevilla Kepa Blanco. Už za dvě minuty pobytu na trávníku přinesla spolupráce nových tváří kontaktní gól, jehož autorem byl novic Kepa. Ačkoliv branka padla z jasného ofsajdu, nastartovala West Ham k náporu a dobývání liverpoolské pevnosti. Obrana vedená Carragherem však pracovala bezchybně a další komplikace už nepřipustila.

Wigan začal na půdě Readingu přímo báječně. Dlouhý pas Skoka přistál u Emila Heskeyho a ten jej levačkou napálil do sítě. Běžela teprve třetí minuta zápasu a hosté už nečekaně vedli. Domácí srovnali po zaváhání brankáře Wiganu Kirklanda, který umožnil skórovat hlavičkou Islanďanu Ingimarssonovi. Další nejistý Kirklandův zákrok ve druhé půli poslal domácí do vedení. Brankář Wiganu vyboxoval Litlleův centr jen k Huntovi, ten hlavou našel Shanea Longa, pro nějž už nebylo problémem zavěsit. Kalich hořkosti si Kirkland vychutnal až do dna. Pár minut před koncem vyrazil střelu Kitsona přímo k Litovi, jenž už nemohl minout. V páté minutě nastavení pak ještě Landzaat zkorigoval, ale na vyrovnání už nezbyl čas.

Lépe než Wiganu s West Hamem se vedlo jejich konkurentovi v boji o záchranu, Sheffieldu. Ten doslova opanoval úvod zápasu s Fulhamem a v 23. minutě byl odměněn, když přesně zacílil John Stead, který nedávno přišel z druholigového Sunderlandu. Ještě veseleji bylo na Bramall Lane o pět minut později. Ian Pearce nedokázal zastavit Quinnův centr z levého křídla, čímž dal prostor Michaelu Tongeovi, který zblízka podruhé rozjásal fanoušky.

Poslední úterní zápas mezi Portsmouthem a Middlesbrough skončil bez branek. Domácí příznivci ve Fratton Parku tak zažili v krátké době už druhé zklamání. Po šokující porážce od Charltonu před deseti dny si z Portsmouthu veze body i znovuzrozené Middlesbrough.

Blackburn začal na Stamford Bridge svižně, ale jeho počáteční nadšení bleskově uhasil Drogba, když si už v 6. minutě naběhl na Lampardovu přihrávku, zbavil se Henchoze a tváří v tvář Friedelovi nezaváhal. Pak měl dvě velké šance Ševčenko, ale americký brankář se tentokrát vytáhl. V 52. minutě přišla další rána pro zraněními stíhanou Chelsea. S podezřením na vážné zranění kolenních vazů opustil hřiště na nosítkách Ashley Cole. Krátce potom vyhrál i třetí souboj se Ševčenkem brankář Blackburnu Brad Friedel, ale v 67. minutě už byl krátký na Lamparda. Jeho rána z 25 metrů skončila přesně pod břevnem a znamenala tak už 16. zářez na pažbě pro s největší pravděpodobností nejlépe střílejícího záložníka v Evropě. Jedinou vážnější šanci Blackburnu vyřešil skvělým zákrokem Petr Čech, když osm minut pořed koncem vyrazil hlavičku McCarthyho. Na konečných 3:0 upravil v 90. minutě střídající Kalou po Ballackově přihrávce hlavou.

Chelsea vítězství v souboji o titul ale nepomohlo. Rudí ďáblové přivítali v "Pekle" na Old Trafford Watford a podle očekávání si s ním bez problémů poradili. Po úvodní brance Cristiana Ronalda, která byla už jeho 14. v sezóně, a vlastní brance Lloyda Doyleyeho, se trefili také Henrik Larsson a Wayne Rooney. United tak zaznamenali nejvyšší vítězství od stejně vysoké výhry na půdě Boltonu před třemi měsíci.

Newcastle připravil Aston Ville vskutku přátelské přivítání. Už v sedmé minutě vedly Straky 2:0. Nejprve se prosadil James Milner, který strávil minulou sezónu na hostování právě v birminghamském klubu a vzápětí se o navýšení náskoku postaral domácí "inventář" Kieron Dyer. Pak se prosadil pokračovatel Milana Baroše v dresu Villans, devítimilionová posila z Watfordu, Ashley Young. Nezapomeňme, že i Baroš se trefil hned v prvním utkání po příchodu. Ale jak dopadl, to máme ještě v živé paměti. Utkání bylo dramatické až do závěru, než rozhodl ve třetí minutě nastavení Antoine Sibierski.

Charlton v posledním kole senzačně vyhrál v Portsmouthu a navázal na tento výsledek dalším bodovým exportem z hřiště silného soupeře. Bolton sice vedl už po šesti minutách po hlavičce Pedersena, za dalších šest minut však z přímého kopu srovnal El Karkouri. Nic platná nebyla domácím jejich herní převaha, žádnou z dalších šancí už neproměnili.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
02.02.2008
Tottenham Hotspur - Manchester United
Birmingham City - Derby County
Liverpool FC - Sunderland AFC
Fulham FC - Aston Villa
Newcastle United - Middlesbrough FC
Manchester City - Arsenal FC
Reading - Bolton Wanderers
Portsmouth FC - Chelsea FC
Wigan Athletic - West Ham United
Blackburn Rovers - Everton FC


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea včera hrála po dlouhý době hezký fotbal po prvních 3 minutách to bylo takový divný Blackburn měl šance ale nedokazál dát gola. Essien jako bek občas působil sebejistě občas ale ustrašeně, překvapil mě mladý pravý bek Diara hrál docela dobře. Péťa chytal skvěle ostatně jako vždy. Dokonce i útok byl dobrej Drogba sice hrál dobře ale nepřihravál a o druhých tvrdí že hrajou sami. Ševa byl vidět byl bojovnější a nepadal po každem souboji jako na začátku v PL akorát tý zahozený šance to byl děs. Lampard nezklamál je to určitě jeden z největších hráču Chelsea. Vypada to že Mourinho dal do hromady kolektiv který ještě dokáže hrát už jsem tomu nevěřil ale Mourinho nezklamal

Reagovat
HOST*

stejně vyhraje titul manchester

Reagovat
HOST*1860

za trinact kol se da ztratit sest bodu..

Reagovat
HOST*sweet

Taky si myslím

Reagovat
HOST*Cacau

Stejně tak Chelsea ztratí,letos se dá porážet,Rosa je smete,jak Tottenham a ManUtd vyhraje premierleague

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele