PREMIERSHIP PREVIEW - 23. KOLO (NEDĚLE)

13.01.2007, 15:56
Previews
Anglická Premier League má v neděli na programu dvě dohrávky 23. kola. V té první přivítá od 14:45 Everton v Goodison Parku Reading, od 17:00 si to pak na White Hart Lane o mistrovské body rozdají Tottenham a Newcastle.

Everton - Reading (neděle 14:45)
V neděli se v Goodison Parku střetnou dva sousedé z tabulky - osmý Everton a devátý Reading a dá se očekávát tvrdý boj. "Reading tuto sezonu zatím zvládá velmi dobře. Hrají dobře jak doma, tak venku, mají dobré výsledky proti nejlepším týmům a v horní polovině tabulky se pohybují prakticky celou sezonu. V žádném případě je nepodceníme," prohlásil trenér Evertonu David Moyes. Rozhodujícím faktorem hrajícím pro Everton by mohl být návrat dlouhodobě zraněného kanonýra Cahilla do základní sestavy v kombinaci s dobrou obranou, jenž pustila v posledních jedenácti zápasech jen osm branek. Moyesovi budou v tomto zápase chybět Nuno Valente (zraněné koleno) a Mikel Arteta (karetní trest). Jistý start nemá čtveřice hráčů - Tony Hibbert (třísla), Alessandro Piston (Achillova šlacha), James Beattie (lýtko) a Leon Osman (chřipka).

Reading se v tomto zápase bude snažit zlomit nepříznivou bilanci posledních týdnů, kdy vyhrál pouze jediný zápas ze sedmi. Tímto vítězným zápasem však bylo zničení West Hamu poměrem 6:0. Klub z Madejski Stadium nemá v současnosti žádného dlouhodobě zraněného hráče, do utkání ale možná nebudou moci naskočit lehce poranění Graeme Murty (třísla) a Ibrahim Sonko (kyčel).



Tottenham - Newcastle (neděle 17:00)
Domácí Spurs se budou v tomto zápase snažit udržet svou výtečnou bilanci na vlastním stadionu a pomoci by jim mohli dva důležití hráči vracející se na soupisku po zranění - útočník Robbie Keane a vycházející hvězda Aaron Lennon. Naproti tomu, v sestavě týmu z White Hart Lane budou chybět Ledley King (poraněné chodidlo), Jermaine Jenas (kotník), Paul Stalteri (kyčel), pochyby vládnou i nad startem Mida, jenž laboruje s třísly. Tottenham se v současné době drží na solidní sedmé pozici Premier League, ale potřeboval by ještě zlepšit obrannou činost. Za sezonu už inkasoval osmadvacetkrát a již dvanáct zápasů v řadě neudržel čisté konto.

Jako jasný outsider budou do tohoto zápasu vstupovat hosté z Newcastlu. Venku zatím za celou sezonu vstřelili pouhých sedm gólů a jejich sestava je výrazně oslabená. Zdravotní problémy drží ze hry mnoho důležitých hráčů, při pohledu na množství marodů a typ jejich zranění se zdá, jako by někdo proklel kolena hráčů United. Nastoupit nemohou Peter Ramage, Celestine Babayaro, Craig Moore (všichni s poraněnou kolenní šlachou), Charles N'Zogbia (koleno), Titus Bramble (lýtko), Damien Duff (koleno), Olivier Bernand (kyčel), Michael Owen (koleno), Stephen Carr (chodidlo). Newcastle je v tabulce čtrnáctý, s osmibodovým náskokem před týmy na sestupových příčkách.

Autor: Tomáš Bělonožník / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele