Premier League preview - 5. kolo

01.09.2007, 12:22, aktualizováno 02.09.2007, 10:38
Previews
Manchester United a Liverpool včera uspěly, nyní jsou na tahu Arsenal a Chelsea. Kanonýři si v průběhu týdne hravě poradili se Spartou a výhra se od nich očekává rovněž v duelu s Portsmouthem. Favoritem ve svém utkání bude také Chelsea, která zajíždí na půdu Aston Villy. Ve třetím nedělním duelu změří síly Blackburn a Manchester City...






Bolton Wanderers - Everton FC (sobota 16:00)
Bolton před tádnem konečně vyhrál, smetl Reading a zlepšenou formu by rád potvrdil i proti Evertonu. Pozitivní zprávou pro příznivce Wanderers je jistě i fakt, že nový kontrakt podepsal Nicolas Anelka. Do základní sestavy se možná vrátí Kevin Davies, mimo hru jsou Ricardo Gardner a Joey O'Brien.

Dvě velké posily získal Everton. Z Middlesbrough přišel za rekordní sumu Ayegbeni Yakubu, na hostování ze Celticu pak do Goodison Parku zamířil starý známý Thomas Gravesen. Na marodce zůstávají Tim Cahill a James Vaughan, otazníky visí nad starty Alana Stubbse a Lee Carsleyho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75
Tip eurofotbal.cz: 10
Liverpool FC - Derby County (sobota 16:00)
Liverpool hostí nováčka z Derby a domácí fanoušci očekávají jedině vítězství. Liverpool si v týdnu snadno poradil s Toulouse a kvalifikoval se do hlavní části Ligy mistrů. Mimo hru je Jamie Carragher a hrát nebude ani Steven Gerrard. "Sice chtěl hrát, ale nebudeme riskovat. Připojí se k anglické reprezentaci a já si pak promluvím se Stevem McClarenem," řekl manažer Liverpoolu Rafael Benitez o kapitánovi.

Derby je s jediným bodem až na posledním místě a na tom se dnes pravděpodobně nic měnit nebude. Manažer Billy Davies věří, že se včas do pořádku dají obránci Claude Davis a Tyrone Mears. Hrát určitě nebudou David Jones a Giles Barnes, na hřišti by se neměli objevit ani Lee Holmes s Michaelem Johnsonem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.20 - 14.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Fulham FC - Tottenham Hotspur (sobota 16:00)
Londýnské derby by se mělo stát zápasem, v němž se na hřiště vrátí mladý Aaron Lennon. Manažer Martin Jol může mít radost rovněž ze zlepšeného zdravotního stavu Darrena Benta, na marodce je ale i tak plno. Mimo hru jsou Assou-Ekotto a Ledley King, zdravotní problémy pak stále mají Michael Dawson a Younes Kaboul. Tottenham se zatím krčí až na 17. příčce.

Fulham je na tom ještě hůře a v tabulce mu patří předposlední příčka. O lepší zítřky by se měl postarat konečně zdravý brankář Antti Niemi a Chris Baird, který poslední utkání vynechal vinou disciplinárního trestu. Mimo hru jsou Aaron Hughes, Lee Cook, Hameur Bouazza, Brian McBride a Jimmy Bullard.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip eurofotbal.cz: 0
Middlesbrough FC - Birmingham City (sobota 16:00)
Birmingham čeká další zápas na hřišti suopeře, v němž by jistě rád zopakoval týden starou výhru z Derby. Manažer Steve Bruce se bude muset obejít bez čtveřice Damien Johnson, Daniel de Ridder, Franck Queudrue a Rafael Schmitz.

Middlesbrough na poslední chvíli získalo Garyho O’Neila a Mohameda Shawkyho a proti Birminghamu by rádo konečně zvítězilo doma. Do základní sestavy by se oproti utkání Carling Cupu proti Northamptonu měli vrátit Jonathan Woodgate a Julio Arca, chybět by neměl ani Jeremie Aliadiere.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip eurofotbal.cz: 1
Reading - West Ham United (sobota 16:00)
Reading před týdnem utrpěl debakl na hřišti do té doby posledního Boltonu a tento nezdar by velice rád odčinil doma proti West Hamu. Do základní sestavy Royals by se měli vrátit obránci Graeme Murty a Nicky Shorey, hrát naopak nebudou Shane Long, John Oster a Glen Little.

West Ham zasáhlo další vážné zranění Kierona Dyera. Letní posila z Newcastlu utrpěla frakturu holenní a lýtkové kosti a přijde o velkou část letošní sezony. Alan Curbishley proto ještě jednou vstoupil na trh s hráči a z Newcastlu přivedl Nolberta Solana. Manažer WHU má jistě velkou radost z Freddieho Ljungberga a Scotta Parkera, kteří budou již brzy fit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Newcastle United - Wigan Athletic (sobota 16:00)
Newcastlu se sice daří, zdravotní problémy obránců ale donutily Sama Allardyceho koupit ještě dva zadáky. Do St James' Parku přišli Senegalci Abdoulaye Faye a Habib Beye, naopak do West Hamu zamířil Nolberto Solano. Allardyce nemůže počítat se zraněními Peterem Ramagem, Stephenem Carrem, Celestinem Babayarem, Joeyem Bartonem a Damienem Duffem, otazníky visí nad starty Michaela Owena a Emreho.

Rovněž ve Wiganu došlo na poslední chvíli k několika přestupům. Z Charltonu se podařilo získat Marcuse Benta, který by měl nahradit Henriho Camaru. Novou tváří v týmu je rovněž Rachid Bouaouzan, ten ovšem do utkání s Newcastlem nezasáhne podobně jako zraněný Antonio Valencia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.40 - 4.80
Tip eurofotbal.cz: 1
Manchester United - Sunderland AFC (sobota 18:15)
Srdeční záležitost čeká na Roye Keana. Bývalý irský záložník strávil vělkou část své aktivní kariéry v Manchesteru United, nyní se na Old Trafford vrací jako manažer hostujícího týmu. V jeho kádru by se již mohly objevit letní posily Kenwyne Jones a Danny Higginbotham, další nové tváře Andy Cole a Ian Harte jsou mimo hru podobně jako zranění Dean Whitehead a Carlos Edwards. Disciplinární trest vyřadil Grega Halforda.

Manchester United se v týdnu rozloučil s Olem Gunnarem Solskjaerem, který kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ukončil kariéru. Na marodce zůstávají Wayne Rooney a Gary Neville, disciplinární trest má Cristiano Ronaldo. Po zranění by se na hřišti mohl objevit Anderson, dobrou zprávou pro fanoušky United je fakt, že se do týmu konečně vrátil Louis Saha.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 11.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Arsenal FC - Portsmouth FC (neděle 14:30)
Arsenal bez větších problémů postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů a nyní se může soustředit na Premier League. Kanonýři jsou zatím devátí, ovšem mají jedno utkání k dobru a případná výhra je může katapultovat až do první trojky. Na marodce zůstávají Jens Lehmann, William Gallas, Emmanuel Eboue a Bacary Sagna, nejistý je start Alexandara Hleba.

Portsmouth v posledních letech hodně posiloval a nejinak tomu bylo rovněž letos v létě. Na poslední chvíli pak přišel Glen Johnson, který by neměl chybět v základní sestavě. Připraveni nastoupit již budou Pedro Mendes a Nico Kranjcar, otazník visí nad startem Sola Campbella.
Tip eurofotbal.cz: 1
Blackburn Rovers - Manchester City (neděle 16:00)
Blackburn stále ještě neprohrál, Citizens o svou neporazitelnost přišli před týdnem na hřišti Arsenalu. Oba týmy v týdnu šetřily některé opory - Rovers uspěli v odvetě předkola Poháru UEFA, Manchester City zase v Carling Cupu proti Bristolu City. Sven-Goran Eriksson bude mít k dispozici kompletní kádr, Marku Hughesovi možná bude chybět obránce Chris Samba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip eurofotbal.cz: 10
Aston Villa - Chelsea FC (neděle 17:00)
Chelsea sice zatím nevyhrává nijak přesvědčivě, přesto má na svém kontě deset bodů a může se vrátit zpět na čelo tabulky. Manažer Jose Mourinho má problémy se zraněními. Již delší dobu jsou mimo hru Michael Ballack, Ricardo Carvalho a Wayne Bridge, k nimž se nyní přidal také Frank Lampard. Velký otazník se vznáší nad startem Florenta Maloudy, který v týdnu vynechal několik tréninků.

Aston Villa na poslední chvíli získala stopera Curtise Daviese, ten si však na svůj debut bude muset počkat. Posila Villans z WBA má poraněnou podkolenní šlachu a na utkání se bude dívat jenom z tribuny. Tam mu budou dělat společnost brankář Thomas Sorensen a záložník Patrik Berger.
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Crocy

Nevite nekdo proc davaj (na galaxii) misto Liverpoolu s Derby Newcastle a Wigan????to fakt nechapu,kdyt liverpool by mel dostat urcite prednost,tesil jsem se na Fernanda:-((

Myslim ze je to mozna tim ze v Newcastlu hraje Rozehnal :-!

Reagovat
smazaný uživatel

lebo to davaju na prime .. sa viac informuj chlape

Reagovat
smazaný uživatel

a samozrejme preto, ze sa radsej pozriem na newcastle ako na liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych se raději podíval na Newcastle, bo jim fandím, leč co se dá dělat kabel nemám a straky již jednou na Primě byly takže snad někdy příště. Na Liverpool bude jistě taky dobré podívání

Reagovat
HOST*Mamut

Ja ze si pozrem Liverpool na Prime, ale ked pocujem ten komentar . To je neskutocne. Hned som prepol na Newcastle-Wigan.

Reagovat
HOST*

Kojt!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

není to zas tak strašné.. Luhový sice skáče strašlivým způsobem do řeči, ale aspoň komentátoři žijou hrou.. a nekomentují špatně.. Kojt

Reagovat
HOST*

nevim proc davali livr kdyz bylo dopredu jasny ze derby min jak tri nedostane, meli dat radsi neco vyrovnanejsiho, uz me stve porad sledovat jen livr, totnh, chels, ars, manu, mancit

Reagovat
HOST*

chelsi-westhem-3-0

Reagovat
HOST*

chelsi aston villa-4-1

Reagovat
HOST*

Zapomen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele