PREMIER LEAGUE PREVIEW - 37. KOLO

05.05.2007, 10:53
Previews
Další kolo Premier League má na programu dvě velká derby, po nichž již může být jasno o novém majiteli titulu. V tom manchesterském se na City of Manchester Stadium potkají City a United, v neděli odpoledne pak na Emirates Stadium změří síly Arsenal s Chelsea...







Fulham FC - Birmingham City (úterý 00:00)
První ze dvou velkých derby tohoto kola se bude hrát v sobotu odpoledne na City of Manchester Stadium, kam si United přijedou třeba i pro mistrovskou jistotu. Hosté budou muset hodně rychle zapomenout na středeční zklamání v podobě vyřazení z Ligy mistrů, před dalším zápasem navíc mají na odpočinek necelé tři dny. "Jsem si jistý, že každý bude chtít hrát, protože je to derny. Klíčovou věcí je to, že poprvé za posledních několik týdnů mám konečně na výběr," raduje se Sir Alex Ferguson z uzdravení Sahy, Vidiče a Ferdinanda. United neprohráli již jedenáct zápasů v řadě a v případě výhry by druhé Chelsea odskočili na osm bodů.

124 dní, přesně tak dlouho již nedali Citizens branku na domácím hřišti!!! V derby se obvykle tyto série mažou a Stuart Pearce bude doufat, že ani tentokrát tomu nebude jinak. Pokud by se City nepodařilo skórovatani proti United, překonali by smutný rekord Premiership. V kabině domácích nepanuje právě nejlepší atmosféra, v průběhu týdne se totiž na tréninku poprali Joey Barton a Ousmane Dabo a ani jeden z nich nebude k dispozici. Barton byl klubem pro zbytek sezóny suspendován, Dabo si zase ze rvačky odnesl několik zranění. "Jsem si jistý, že na výkon na hřišti to vliv mít nebude," věří Pearce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 3.60 - 1.50
Tip eurofotbal.cz: 2
Middlesbrough FC - Portsmouth FC (úterý 00:00)
Fulhamu zatím nepomohla ani změna na manažerském postu, Cottagers čekají na výhru již deset zápasů a ani v sobotu si nemohou dělat nějaké velké naděje - na Craven Cottage totiž přijede finalista Ligy mistrů z Liverpoolu. "Lidé se hodně baví o tom, jaký efekt na ně bude mít odveta semifinále Ligy mistrů. Nemyslím si ale, že by zápas s námi vypustili, i když jim vlastně již o nic nejde," říká manažer Lawrie Sanchez, který se bude muset obejít bez Bullarda a možná také Pearce a Queudrueho.

Liverpool v úterý dokázal porazit Chelsea a po dvou letech si to ve finále Ligy mistrů opět rozdá s AC Milán. Jedna velká výzva před ním ale bude i v utkání v Londýně. Reds v dosavadní historii Premier League posbírali 998 bodů a případnou výhrou nad Fulhamem by se přehoupli před tisícovku. "Můj klub je mou prioritou a já nevěřím, že do konce sezóny chybějí jenom dva zápasy," nemyslí manažer Rafael Benitez na to, že poslední kolo ligové soutěže už je za dveřmi. Proti Fulhamu určitě nenastoupí Fabio Aurelio a Luis Garcia, naopak alespoň na lavičce by již mohl být Harry Kewell a počítá se, že do základní sestavy by oproti zápasu s Chelsea měli naskočit Alvaro Arbeloa, Craig Bellamy, Mark Gonzalez, Sami Hyypia a Xabi Alonso.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.15
Tip eurofotbal.cz: 10
Manchester United - West Ham United (úterý 00:00)
V Goodison Parku se bude hrát o Pohár UEFA, Eveton je šestý, Portsmouth o dvě místa a jeden bod zpět. Toffees na tom piřtom mohli být daleko lépe, kdyby před týdnem neztratili skvěle rozehraný zápas s Manchesterem United. "Co potřebujete v kádru, pokud chcete být úspěšní, je řada hráčů, kteří jsou konzistentní. To náš problém rozhodně není," pochvaluje si David Moyes, který se bude muset obejít bez Tima Cahilla a možná také Andyho Johnsona, jehož trápí poraněný kotník.

Pompey stále nemají vše ve vlastních rukou, ani dvě výhry ve zbývajících zápasech jim místo v Poháru UEFA nezaručí. "Můžeme získat šest bodů a stále to nemusí být dost. Na druhou stranu třeba získáme jenom čtyři a postoupíme," uvažuje Harry Redknapp. Portsmouth přijede sice s uzdraveným Mendesem, zato bez Todorova s Campbellem a chybět možná budou i Hughes, Stefanovič a Taylor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip eurofotbal.cz: 10
Blackburn Rovers - Derby County (úterý 00:00)
Reading bojuje o Pohár UEFA a své ambice by měl potvrdit v souboji nováčků, v němž přivítá poslední Watford. Hrát proti Watfordu je těžké a my jsme na podzim nebyli schopni získat tři body," připomíná Steve Coppell podzimní zápas, který podobně jako dva v loňské sezóně skončil remízou 0:0. Royals poslední dobou sázejí především na neprostupnou obranu a z posledních pěti zápasů udrželi čtyřikrát čisté konto. Coppell se bude muset obejít bez Conveye, Sonka a Peter Mateho.

Watford již má jistý sestup a může tak hrát bez nervů. V letošní sezóně Sršni odehráli 36 zápasů a v polovině z nich nedokázali vstřelit branku, rávě zde je zakopán pes jejich rychlého návratu do League Championship. Clarke Carlisle, Jay DeMerit, Damien Francis, Tommy Smith, Moses Ashikodi, Gareth Williams - to je výčet fotbalistů, kteří v sobotu nebudou hrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 140 - 400 - 725
Tip eurofotbal.cz: 1
Liverpool FC - Manchester City (úterý 00:00)
Michael Owen se v pondělí dočkal a konečně se bjevil na trávníku, Strakám se však opět zaplnila marodka. Zranění jsou Emre, Duff, Sibierski a Given, zdravotní problémy pak mají i Parker a Butt. "Jediná věc, která mě v tuto chvíli zajímá, je připravit ráče na zápas a porazit Blackburn. Tohle je ta nejtěžší sezóna v mé kariéře," říká Glenn Roeder. Newcastle nedal gól ze šesti z posledních osmi zápasů, pokud by se do sítě Rovers trefil dvakrát, dostal by se v Premier League na celkový počet 800.

To Blackburn z posledních deseti zápasů neskóroval jenom jednou a kdyby se náhodou jeho hráči trefili čtyřikrát, dostal by se na číslo 700. Rovers jsou na tom podobně jako jejich soupeř. Už jim o nic nejde a mají zaplněnou marodku. Na ní jsou David Dunn, Zurab Khizanishvili, Andy Todd, Robbie Savage, Andre Ooijer a Steven Reid.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip eurofotbal.cz: 1
Bolton Wanderers - Sunderland AFC (úterý 00:00)
Bolton před týdnem obral o body o titul bojující Chelsea, teď může výrazně promluvit i do boje o záchranu. Wanderers požene vpřed touha účasti v Poháru UEFA a nový manažer. Minulý týden překvapivě rezignoval Sam Allardyce a jho povinnosti převzal asistent Sammy Lee. "Tohle jsem vždycky chtěl, nebojím se toho," hlásí novopečený manažer. Boltonu sice patří třetí příčka, přesto má záporné skóre (-3). Na marodce jsou Faye a Stelios, otazníky visí nad starty Ben Haima, Hunta a Dioufa.

"Kladiváři" jsou stále ve hře o záchranu poté, co jim disciplinární komise na místo odebrání bodů za přestupy Mascherana a Teveze udělila "jenom" rekordní pokutu 5,5 milionu liber. "Snažil jsem se přivést zkušenosti mezi mládí. To se nikdy nepovedlo, protože ti zkušení nikdy nezůstali fit," stěžuje si Alan Curbishley na častá zranění zimních posil. West Ham, v jehož sestavě se proti Boltonu neobjeví Upson, Ashton a Gabbidon, v letošní sezóně nasbíral nejvíce žlutých karet (84).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip eurofotbal.cz: 10
Arsenal FC - Everton FC (úterý 00:00)
Wigan před týdnem prohrál s West Hamem a od nesestupové příčky ho dělí už jenom lepší skóre. Porážka 0:3 byla jedním ze sedmi zklamáních v řadě - z 21 možných totiž Latics získali jenom tři body. Stejný počet by potřebovali urvat nyní proti Middlesbrough. Velmi nepříjemnou a citelnou bude absence zraněného kapitána Arjena de Zeeuwa, vedle něhož jsou na marodce také Hall a Kirkland. Manažer Paul Jewell má i přes nelichotivé postavení v tabulce své jisté, u vedení má stále důvěru a odvolán nebude ani v případě sestupu.

Middlesbrough si z hřišť soupeřů přivezlo jenom deset bodů, v tomto ohledu jsou na tom hůře už jenom Charlton a Watford. "Věděli jsme, že tohle bude obtížná sezóna. Jednu chvíli to vypadalo na lepší umístění, ale pak jsme se vrátili k výkonům ze začátku sezóny," hodnotí Gareth Southgate.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.55
Tip eurofotbal.cz: 1
Newcastle United - Chelsea FC (úterý 00:00)
"Žiletky" čeká další existanční zápas na hřišti soupeře, doma se Sheffieldu poměrně daří a získává důležité body, ovšem venku nevyhrál již devětkrát v řadě. "Jsem rád, že boj o záchranu se rozhodne na hřišti," reaguje Neil Warnock na rozhodnutí disciplinární komise neodečíst West Hamu body za přestupy Carlose Teveze a Javiera Mascherana. Hosté nemají problémy se zraněními, dlouhodobě mimo hru je pouze útočník Hulse.

Aston Villa se v závěru sezóny dostala do pohody, v jaké letošní sezónu začala. Z posledních sedmi zápasů ani jednou neodešla s prázdnou a dvjnásob tak může litovat zpackané prostřední části sezóny. "Můžeme si vyzkoušet některé věci, současně s tím ale musíme hledět i na výsledek na hřišti. Nechci jenom zkoušet a prohrávat," naznačuje Martin O'Neill, že jeho tým nic nevypustí. Na marodce jsou jenom Maloney a Sutton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip eurofotbal.cz: 0

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

west ham neobral chelsea o body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele