Premier League: Ole, Ole, Ole

29.08.2007, 20:20
Aktuality
Ole Gunnar Solskjaer včera udělal definitivní tečku za svou kariérou, kterou neukončil na hřišti. Norský útočník Manchesteru United měl v posledních letech vážné zdravotní problémy a právě ty byly hlavním důvodem jeho rozhodnutí. Zde je pět nezapomenutelných momentů, kvůli nimž si jeho jméno budou navždy pamatovat především příznivci "Rudých ďáblů"...

1. Na prvním místě snad ani nic jiného být nemohlo. Na konci sezony 1998/1999 se na barcelonském Nou Campu střetly Manchester United a Bayern Mnichov o trofej určenou pro evropského klubového krále. Německý klub dlouho vedl zásluhou Maria Baslera a fanoušci Red Devils se už pomalu smiřovali s krutou porážkou. Jejich manažer Sir Alex Ferguson následně vytáhl z rukávu žolíka, který se mu tolikrát osvědčil. A toto kouzlo zafungovalo i ve Španělsku. Teddy Sheringham v poslední minutě vyrovnal a po následném rozehrání vybojoval David Beckham rohový kop. Ten sám zahrál, Sheringham posunul hlavou míč k Solskjaerovi a norský fotbalista se nesmazatelně zapsal do historie nejprestižnější klubové soutěže. Velký obrat byl dokonán a Manchester United se na rok stal vládcem Evropy.

2. Ole Gunnar Solskjaer se proslavil především jako střídající hráč a vysloužil si tak přezdívku "nejlepší náhradník na světě". To ještě jednou potvrdil v sezoně 1998/1999 a odnesl to Nottingham. Solskjaer opět přišel na hřiště jako náhradník a za deset minut stihl vstřelit čtyři branky. United si nakonec domů přivezli vysokou výhru 8:1.

3. Kolik hráčů si může říci, že v jednom utkání dalo čtyři branky? Příliš jich není a ještě méně je těch, co tento kousek dokázali zopakovat. A Ole Gunnar Solskjaer je jedním z nich. V roce 1999 dal čtyři branky Evertonu, který nakonec na Old Trafford prohrál 1:5.

4. Ole Gunnar Solskjaer proslul rovněž svou věrností. Na přelomu tisíciletí po něm toužily nejslavnější kluby Evropy. Většina hráčů, kteří se na hřiště příliš často nedostávali, by neváhala a odešla, nikoli Solskjaer. I proto byl u fanoušků Manchesteru United tolik oblíbený.

5. A ještě jednou věcí si získal srdce příznivců United. Téměř všichni z nich v roce 2005 protestovali proti tomu, aby se novým majitelem jejich milovaného klubu stal americký miliardář Malcolm Glazer. A Solskjaer s nimi souhlasil, dokonce se stal patronem Shareholders United a otevřeně se tak postavil proti svému budoucímu nadřízenému.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*

Tfuj.................

Reagovat
PJ

Demente...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*R9

Škoda něho, určitě ještě měl co nabídnout...každopádně nezapomenu na "dětskou tvář" nikdy, nejlepší náhradník světa...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
Shevchenko

Pěkné!

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to osobnost svetoveho fotbalu , hodne stesti v pristi zivote

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele