PREMIER LEAGUE - 6. KOLO

23.09.2006, 21:58, aktualizováno 25.09.2006, 23:07
Komentáře a souhrny
Do čela Premier League se poprvé dostala Chelsea, pomohla jí k tomu výhra ve Fulhamu a zaváhání soupeřů. Manchester jen remizoval v Readingu a Portsmouth dokonce doma podlehl Boltonu. Vzestup formy potvrdil Arsenal a poradil si se Sheffieldem, Liverpool snadno porazil trápící se Tottenham, Aston Villa zvítězila nad Charltonem a je čtvrtá. Newcastle se podělil o body s Evertonem.

Za posun do čela tabulky vděčí Chelsea Franku Lampardovi. V londýnském derby na Craven Cottage, kde sídlí Fulham, to byl právě reprezentační záložník, kdo dvěma góly rozhodl. Na ten první si ale muselo téměř pětadvacet tisíc diváků v hledišti počkat až do 73. minuty. Blues měli s Fulhamem, jemuž to letos zatím moc nejde, až nečekaně hodně práce a několikrát je z bryndy musel vytáhnout Petr Čech. Jako třeba v 54. minutě, kdy zasahoval proti čisté šanci Browna. O deset minut později spálil další domácí tutovku Papa Bouba Diop, když hlavou mířil vedle. Čtvrt hodiny před koncem se tak dostala ke slovu Chelsea. Liam Rosenior zahrál rukou v pokutovém území a Lampard, který měl při neúčasti Terryho na rukávu kapitánskou pásku, penaltu proměnil. O sedm minut později přidal Lampard po přiťuknutí Drogby z hranice šestnáctky pojistku.

V Readingu zažili fotbalový svátek, na Madejski Stadium zavítal Manchester United. A mnoho nechybělo a slavný soupeř mohl ze hřiště odejít poražen. Red Devils měli sice první šanci už ve třetí minutě, když Hahneman neudržel Rooneyho střelu, ale před dobíhajícím Richardsonem na poslední chvíli zachránil skluzem Murty. Tři minuty po přestávce pak diváci vybuchli nadšením. Gary Neville zahrál ve vápně rukou a nařízený pokutový kop proměnil Kevin Doyle. Manchester musel dotahovat a zásluhou Ronalda, jehož fanoušci vybučeli kvůli událostem na posledním mistrovství světa, se mu to podařilo. Portugalský záložník se uvolnil na levé straně a po pár krocích směrem do středu hřiště překonal umístěnou ranou domácího brankáře Hahnemana. U domácích fans neoblíbený Ronaldo pak mohl svou odpověď na bučení ještě vylepšit, ale svou hlavičku poslal Hahnemanovi jen do náruče.

Prvního ligového vítězství na Emirates Stadium se dočkal Arsenal. V prvním poločase měl však se Sheffieldem United těžkou práci. Hosté omezili svou snahu prakticky jen na bránění, a tak se Arsenal prosazoval jen hodně těžko. Jednu ze dvou šancí vypracoval pro Ljungberga tomáš Rosický, ale střelu švédského záložníka zblokovali obránci. Henryho hlavičku z bezprostřední blízkosti lapil brankář Ian Bennett. Málem se tak opakoval scénář předchozích domácích utkání Arsenalu, kdy Gunners hráli a góly dával soupeř. Také Sheffield jeden na konci první půle dal, ale naštěstí pro domácí byl předem odpískán faul na Tourého. Po přestávce si Arsenal nevěděl s pozornou obranou hostí rady ještě nějakých dvacet minut, pak ale svým prvním gólem v dresu Kanonýrů odemknul Bennettovu svatyni Gallas a góly se začaly sypat. Už za pět minut si Phil Jagielka srazil do vlastní branky Henryho centr a v 80. minutě dal výsledku konečnou podobu snadnou hlavičkou sám francouzský fotbalový básník.

Tottenham Hotspur, jenž ve čtvrtek přivítá na White Hart Lane v Poháru UEFA pražskou Slavii, cestoval ke generálce na hřiště Liverpoolu. A popravdě řečeno byl favorizovaným Reds hodně odevzdaným soupeřem. Vše podstatné se odehrálo ve druhém poločase. I přes soustavný tlak Liverpoolu mohli jít do vedení jako první hosté, ale Jenas po nabídce střídajícího Holanďana Davidse netrefil z pěti metrů prázdnou branku. Za moment se něco podobného přihodilo na druhé straně Bellamymu po skvostné Gerrardově přihrávce, Velšan však narozdíl od Jenase trefil tyč a odražený míč poslal do sítě Mark Gonzales. Zasloužené vedení potvrdil sedmnáct minut před koncem Dirk Kuyt, když po učebnicovém prostčení od Luise Garcii propálil Robinsona na bližší tyči. V devadesáté minutě potom na pohodových tři nula upravil Riise. Tottenham působil na Anfield Road hodně mátožným dojmem a tak pokud Slavie prolomí svou střeleckou impotenci, nemusela by být odveta v Londýně jen pouhou formalitou.

Co nešlo léta Aston Ville pod Glennem Hoddlem, jde pod taktovkou Martina O'Neilla neuvěřitelně lehce. Evropské ambice měli v Birminghamu v posledních sezónách jen jepičí život vždy na začátku ĺigy, teď po šesti kolech je Aston Villa čtvrtá. Také díky výhře nad Charltonem. Deset minut před pauzou se po centru Garretha Barryho prosadil devatenáctilý talent Agbonlahor. Na dva nula upravila po hodině hry další naděje Luke Moore, po spolupráci s Kolumbijcem Angelem. Střelce druhé branky vystřídal v 82. minutě Milan Baroš, který se po zranění pomalu vrací na trávník.

Z ostatních zápasů zaujala další porážka Middlesbrough. Gareth Southgate sice dokázal ve svém prvním manažerském roce hned porazit Chelsea, ale jinak už Boro nepřehráli nikoho a v tabulce je loňský finalista Poháru UEFA na hony vzdálen pohárovým příčkám. Tentokrát nestačili Boro na Blackburn, za nějž při svém prvním startu skóroval Shabani Nonda, jenž přišel na hostování z římského AS. Po slibném začátku se zasekl West Ham. Ze hřiště Manchesteru City si odvezl dvougólovou porážku. Duel týmů ze spodní poloviny tabulky mezi Wiganem a Watfordem vítěze nenašel a skončil nerozhodně 1:1.

V nedělní dohrávce přivítal v St.James' Parku Newcastle Everton. Díky Ameobimu domácí vedli už od 14. minuty, ale pět minut před půlí Australan Timm Cahill po centru Artety hlavou vyrovnal. Zápas dohrálo na obou stranách jen deset mužů. Na domácí straně viděl v 75. minutě červenou kartu po druhém žlutém faulu na Osmana Titus Bramble. Následný volný přímý kop, pak Arteta poslal nad břevno. O dvě minuty později fauloval Hibbert Sibierskiho a po druhém napomínání taktéž zamířil pod sprchy.

Portsmouth poprvé inkasoval a stálo ho to vedení v tabulce. První gól zasadil Redknappovým svěřencům kapitán Boltonu Nolan. Domácí nedokázali na branku z 35. minuty zareagovat a nakonec i poprvé prohráli. Stále jsou však na druhém místě hned za vedoucí Chelsea.


Tabulka:
1. Chelsea FC650111:315
2. Manchester United641112:413
3. Portsmouth FC64119:113
4. Everton FC633011:512
5. Aston Villa63308:312
6. Bolton Wanderers63215:311
7. Liverpool FC63128:610
8. Reading63128:710
9. Arsenal FC52216:38
10. Blackburn Rovers62226:88
11. Fulham FC62225:98
12. Newcastle United62136:87
13. Manchester City62135:87
14. Wigan Athletic51225:65
15. West Ham United61236:95
16. Middlesbrough FC61235:105
17. Tottenham Hotspur61142:84
18. Watford FC60334:73
19. Charlton Athletic61054:113
20. Sheffield United60242:92

Příští kolo
22.09.2007
Newcastle United - West Ham United
Arsenal FC - Derby County
Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur
Blackburn Rovers - Portsmouth FC
Liverpool FC - Birmingham City
Fulham FC - Manchester City
Middlesbrough FC - Sunderland AFC
Manchester United - Chelsea FC
Reading - Wigan Athletic
Aston Villa - Everton FC


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*

tak to vyzera ze odchod carricka nas oslabil podstatne viac ako som cakal a nielen ja,dufal som ze by ho murphy mohol nahradit ale je len tienom hraca co hral vyborne v charltone

obrana hra spolahlivo ale zaloha je uboha a skodi to aj utoku...

dnes jenas miss of the season a kym lezal na zemi po jeho pravej strane nemal kto strazit gonzalesa a chimbonda na vsetko nestaci-nasral ma fest jenas

zhodnotene stupnicou 1-10

robinson 5

chimbonda 6 dawson 7 king 5 ekotto 6

jenas 3 murphy 3 zokora 4 tainio ani neviem ze hral okrem jednej strely

keano 4 defoe 4

subs:mido-nieje co hodnotit davids po sanci uplne odpadol 3

navrhujem vyjebat murphyho,tainio na lavku,davids k zokorovi,vlavo ziegler alebo lee, jenasovi facaka a dufat ze berbatov a lennon sa daju rychlo dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že se vám takhle povede i proti Slavii!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že se vám takhle povede i proti Slavii!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že se vám takhle povede i proti Slavii!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam na Chelsea a je mi z ní na nic furt sami penalty proti Werderu v LM teď zase, že jím to není trapné takové mužstvo a co zaápas to pencle jinak to opravdu neuměj je mi těch chudáku líto.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť proti Brémám i Fulhamu dali i gól ze hry,takže by stejně vyhráli 1:0,tak co řešíš....Come on Chelsea!!

Reagovat
HOST*

Tak to už právě neni jistý. Jsou to trapáci a ne fotbalisti

Reagovat
smazaný uživatel

Co že to jsi vedle protože PRVNÍ branka padla s penalty tak to tým samozřejmě otevře kdyby padla druhá tak ok beru ale takhle řekl bych, že nemáš pravdu

Reagovat
Radin

Letos je to zlý,jak Spurs v anglické lize,tak Olomouc v české

Reagovat
Marv

Jak se to mohlo stat

Reagovat
exmafie

Bolton jede a to je správné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele