PREMIER LEAGUE - 5. KOLO

16.09.2006, 21:38, aktualizováno 17.09.2006, 19:59
Komentáře a souhrny
Manchester United po čtyřech letech podlehl Arsenalu, 0:1 na vlastním hřišti, a přišel tak o první místo. Na to se dostal Portsmouth, který uspěl v Charltonu a stále má nulu na kontě inkasovaných branek. Chelsea nejtěsnějším rozdílem zdolala Liverpool a je třetí, Tottenham znovu zaváhal a remizoval s Fulhamem, West Ham doma podlehl Newcastlu, Aston Villa remizovala ve Watfordu.

Dva megašlágry nachystal program 5. kola Premier League na neděli. Chelsea se střetla s Liverpoolem a zásluhou Drogby si odnesla všechny tři body. Kanonýr z Pobřeží Slonoviny si na konci prvního poločasu zpracoval míč na hranici šestnáctky a střelou z otočky překonal Reinu. Ten byl prakticky od první minuty neustále v permanenci. Už po několika vteřinách musel hasit požár po minela Daniela Aggera. V desáté minutě mohla jít Chlesea do vedení po zmatku v šestnácce Reds, ale Agger a Gerrard nakonec nebezpečí zažehnali. Málem tak uhodilo na druhé straně. Cech podbehl Gerrardův roh, a na brankové čáře zachraňoval Terry. Pak se před českým brankářem objevil Kuiyt, jenže trefil jen břevno. Když Čech vychytal po spolupráci s Kuiytem Bellamyho, začala se karta obracet. Ve 42. minutě si Drogba zpracovla Lampardovu přihrávku, obtočil se kolem Carraghera a levačkou překonal z dvaceti metrů bezmocného Reinu. Po přestávce zkomplikoval Chelsea cestu za vítězstvím svým zkrate Michael Ballack. Za šlápnutí na Mohameda Sissoka uviděl zblízka červenou kartu. Liverpool se tlačil dopředu, ale Gerrard, Bellamy ani Kuiyt ve svých šancích výborného Čecha nepřekonali. Alespoň bod mohl pro Liverpool vydolovat v nastavení Crouch, ale svou hlavičku ze sedmi metrů poslal jen do připravené Čechovi náruče.

Dalším chodem sváteční fotbalové tabule byl duel mezi Manchesterem United a Arsenalem. V dresu Gunners nechyběl stejně jako v Lize mistrů v Hamburku Tomáš Rosický a úvod zápasu jakoby tomu středečnímu pohárovému z oka vypadl. V 11. minutě se do vápna vřítil Adebayor a po faulu brankáře Kuszczaka, jenž nahradil v brance Nizozemce van der Saara, se kopal pokutový kop. Gilberto, při neúčasti Henryho opět s kapitánskou páskou na rukávu, však narozdíl od zápasu v Německu neuspěl. Pak dal o sobě vědět Rosický. S jeho halfvolejem po odraženém míči měl Kuszczak plné ruce práce. Manchester byl nebezpečný zejména zásluhou čerstvého Cristiana Ronalda, který v týdnu v Lize mistrů kvůli trestu odpočíval. V závěru první půle mohl portugalský křídelník otevřít skóre, ale z bezprostřední blízkosti napálil jen obličej brankáře Lehmanna. Ten byl poté dlouho ošetřován, ale nakonec utkání dochytal. Hra ve vysoklém tempu pokračovala i ve druhé půli, na rozuzlení si jako obvykle vyprodanbý Old Trafford musel počkat až do samého závěru. Manchester několikrát za sebou zbytečně ztratil míč a z rychlých kontrů Arsenalu mu hrozilo velké nebezpečí. Baptistovo varování po úniku přes polovinu hřiště nevzali Red Devils dost vážně a tak v 85. minutě pykali. Fabregas vybojoval hluboko na polovině United míč, před šestnáctkou prostrčil na Adebayora a ten špičkou kopačky posunul míč pod Kuszczakem do sítě. Manchester v posledních minutách vyvinul na branku Arsenalu velký tlak, ale nebylo mu to nic platné a tak se Arsenal dočkal prvního vítězství v sezóně paradoxně na půdě jednoho ze soupeřů v boji o titul.

Z dalších zápasů zaujalo zejména další vítězství Portsmouthu. Ten jako jediný stále ještě neinkasoval a díky porážce Manchesteru se mu celá Premier Legue, včetně těch největších ryb dívá na záda. Nováček z Readingu se zdá se definitivně pasoval do role "nového Wiganu". Po vítězství na půdě dalších noviců Sheffield United je Reading na šestém místě. West Hamu poměrně vyšel vstup do sezóny, ale od příchodu dvojice argentinských rebelů Teveze a Mascherana z Corinthians se nějak zadrhl. Ve čtvrtek nezvládl domácí pohárový zápas s italským Palermem a teď podlehl v lize znovu doma Newcastlu. Jeho boss Glenn Roeder, tak prožil díky Duffovi a Martinsovi vítězný návrat do známých míst.

Everton v minulém kole zametl s Liverpoolem, jenže s Wiganem se mu to už nepovedlo. Skóre otevřel v 49. minutě domácí Andy Johnson, jenže pak mezi 62. a 68. minutou přišla třígólová smršť. Mezi dva úspěchy hostujícího Scharnera vkínil proměněnou penaltu James Beattie. Hodně branek padá v poslední době také v zápasech Blackburnu Rovers. Na půdě ambiciózního Salzburku v Poháru UEFA padly čtyři, tentokrát s Mancesterem City dokonce šest. Po poločasové plichtě 2:2 se na konci radovali domácí. Vítězný gól si připsal Benny Mc Carthy.


Výsledky
01.09.2007
87. Michael Owen
55. Nicolas Anelka - 11. Ayegbeni Yakubu, 90. Joleon Lescott
27. Xabi Alonso, 45. Ryan Babel, 56. Fernando Torres, 69. Xabi Alonso, 76. Andrej Voronin, 78. Fernando Torres
42. Clint Dempsey, 77. Alexey Smertin, 90. Diomansy Kamara - 10. Younes Kaboul, 28. Dimitar Berbatov, 61. Gareth Bale
12. David Wheater, 37. Stewart Downing
6. Craig Bellamy, 49. Matthew Etherington, 90. Matthew Etherington
72. Louis Saha
02.09.2007
8. Emmanuel Adebayor (pen.), 35. Francesc Fabregas, 59. Tomáš Rosický - 60. Nwankwo Kanu
13. Benedict McCarthy
47. Zat Knight, 88. Gabriel Agbonlahor

Tabulka:
1. Portsmouth FC54109:013
2. Manchester United540111:312
3. Chelsea FC54019:312
4. Everton FC532010:411
5. Aston Villa52306:39
6. Reading53027:69
7. Bolton Wanderers52214:38
8. Fulham FC52215:78
9. Newcastle United42025:56
10. Arsenal FC41213:35
11. West Ham United51226:75
12. Blackburn Rovers51225:85
13. Middlesbrough FC51225:95
14. Wigan Athletic41124:54
15. Liverpool FC41123:64
16. Tottenham Hotspur51132:54
17. Manchester City51133:84
18. Charlton Athletic51044:93
19. Watford FC50233:62
20. Sheffield United50232:62

Příští kolo
15.09.2007
West Ham United - Middlesbrough FC
Birmingham City - Bolton Wanderers
Everton FC - Manchester United
Derby County - Newcastle United
Portsmouth FC - Liverpool FC
Manchester City - Aston Villa
Tottenham Hotspur - Arsenal FC
Sunderland AFC - Reading
Wigan Athletic - Fulham FC
Chelsea FC - Blackburn Rovers


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Portsmouth teda jede! Ale vůbec mi to nevadí! Trochu je mi líto nováčků a Arsenalu! I když Reading si vede skvěle asi jako Wigan minulou sezonu!

Reagovat
HOST*chinaski

Na Portsmouth taky zírám - Redknapp měl k dispozici peněz kolik chtěl, ale utratil málo, přivedl zajímavý mix mladíků (Johnson, Kranjčar, Fernandes) a ostřílených borců (Campbell, Kanu, James) a zatím to funguje na 200%.

Reading není žádné veliké překvapení, jako byl vloni Wigan, mají výborně sehraný a velice kvalitní kádr, klidně by se mohli v PL zabydlet natrvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Readingem máš pravdu!u Wiganu to bylo spíše nadšení,že hrají PL, Reading má kvalitní tým a proto vítězí!

Reagovat
HOST*chinaski

Sice to vyzní jako slova ublíženého fanouška, ale:

Wigan měl rozhodně tým schopný hrát PL!!! Třeba Chimbonda, kam to dotáhl...Roberts...Camara...Bullard...Kavanagh...Francis (co si pamatuju, v sezóně 2004/2005 třetí nejlépe hodnocený hráč PL)...

Reagovat
HOST*chinaski

Sice to vyzní jako slova ublíženého fanouška, ale:

Wigan měl rozhodně tým schopný hrát PL!!! Třeba Chimbonda, kam to dotáhl...Roberts...Camara...Bullard...Kavanagh...Francis (co si pamatuju, v sezóně 2004/2005 třetí nejlépe hodnocený hráč PL)...

Reagovat
HOST*wu-tang clan

doufam ze to dnes ten arsenal vyhraje,estly ne budou se uz tezko prokousavat nahoruu,takze chceto kurva poradnou podporu pro rosu a jeho kadr

Reagovat
Mr.Jindros

Komentátor galaxie : "Sice to není David Beckham, ale zapracoval se do jedenáctky MANu..." ... kdo by to byl řekl, předtím fanoušci Manchesteri litovali, že šel David a ne Alex a teď Manu zase vypadá to válí - Alex to přestavěl dobře zdá se - a David je zaměstnán jako reklamní vřed.

Reagovat
smazaný uživatel

Nahradit Beckhama neni zas tak narocne. To by som dokazal i ja. Musel by som sice tyzden popracovat na svojej kondicii, ale technicky som na tom daleko lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

bych tě chtěl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopils to

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jako, že bys ho nahradil ve Victorii, jo?!

Reagovat
smazaný uživatel

no to radsej nie moc sa mi nepaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vs. Liverpool , Man. Utd. vs. Arsenal.

Zatial co pri prvom zapase som sa nudil ako prasa pred zabijackou, pri druhom zapase som sa skvele bavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea-Liverpool 1:0 Man.United-Arsenal 0:1 dobrej zápas a byla jen otázka času kdy se Arsenal zvedne

Reagovat
Mr.Jindros

Jj, Adebayor... Afričtí útočníci vládnou světu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsem dokoukal ManU - Arsenal a byl to jeden z nej zápasů, co sem letos viděl. Ač padl jen jeden gól (mimochodem moc pěknej gól ), tak to byl fantastico zápas. Sice jsem velkem fanda ManU, ale dneska nejsem ani zklamanej ...

ManU citelně chyběl Giggs, kterej má letos formu jako hrom, ale jako hlavní důvod prohry vidím v tom, že střed zálohy kanonýrů celkem znatelně přehrál Scholese a O´sheau. Hrozně se mi líbí hra Sahy. To je borec. Hraje sám a perfektně sbírá balony. Už v minulejch zápasech skvělej, dneska perfektní, jenom ten gólik chyběl .

Když vezmu Rosu, tak se mi dnes (narozdíl od minulých zápasů) líbil. Náááádherná byla ta jeho asi 40timetrová příhra na Adebayora a nebo ta jeho rána ... . Jediný, co se mi nelíbí je to, že hraje vlastně přizdisráče Cescovi . Skoro každej balon, co měl, hrál okamžitě na Cesca a ten pak tvoří. Asi to má takhle nadiktované od Wengera, ale mám dojem, že by to měl dopředu zkusit taky, vždyť jeho milimetrolé přihrávky jsou jeho největší zbraní ...

A ještě poznámka, že tenhle superzápas se nedá srovnat s odpolední nudou na Stamford Bridge. Ch a L snad ani pěknej fotbal hrát neumí

Reagovat
Mr.Jindros

Rosa ty přihrávky taky dost zkouší, dneska mu to až tak optimálně nevycházelo, ale svoje momenty měl. Cesc je i ve svojem věku o něco lepší než Rosa, viz ten dnešní gól. Wenger na něj právem sází a ještě osum let asi bude, takže tak trochu hraní na něj je asi na místě. Myslím, že Tomáš dostává dost prostoru.

Reagovat
HOST*

Rosa je o třídu lepší než Fabragas, jak ve tvoření hry tak i ve střelbě.

Reagovat
Mr.Jindros

Není.

Reagovat
exmafie

No to nevim, ale v Anglii se chytil skvěle, sice nemám rád některý jeho kecy, ale fotbalista je to výbornej...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že jsou tak nastejno a měli by hrát tvůrce hry oba. U nás tvoří hru Deco, Xavi i Ronnie a je to v poho

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa má lepší periferní vidění a přihrávky jako tvůrce hry.

Reagovat
jenage

manutd prohral, neeee

Reagovat
HOST*Wašek

no konecne to prislo!!.....a zrovna na Old Treford....hm to si necham libit

ctu tady ze to byl oproti chelsea skvelej zapas, to me ani neprekvapuje ManU a Gunners hrajou odjakziva peknej fotbal

uz se tesim az to zkouknu na kazete od kamose...hm....hm....

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal udělal první důležitý krok k titulu. Nebo alespoň k třetímu místu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, už jenom sedm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Blue Andriy

Stejně PL vyhrajou blues ... vsadil bych na to cokoli ... zatim nejsou tak suveréní jak minulou sezonu , ale až se chytne Shevchenko tak tomu bude jinak ... už vidim ty výsledky 3:0 , 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Shevchenko se nechytne, ale Drogba zařídí alespoň druhé místo.

Reagovat
HOST*Blue Andriy

nn chytne se Sheva je to jen otázka času ... a společně s Drogbou zaříděj titul v PL i triumf v LM ... když už i ten Ballack se celkem chytil (až na tu červenou včera ) proti Werderu hrál dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Schevchenka ani Ballacka sem do Chelsea nechtěl,prostě mi tam nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann Gallas Fabregas

Kuszczak Ferdinand Ronaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele