PREMIER LEAGUE - 4. KOLO

09.09.2006, 15:55, aktualizováno 11.09.2006, 23:07
Komentáře a souhrny
Manchester United zdolal ve šlágru kola Tottenham a dál bez ztráty bodu vévodí tabulce. Arsenal i ve druhém ligovém zápase na Emirates Stadium svého soupeře drtil, ale stejně jako Aston Villa v prvním kole si i tentokrát soupeř, Middlesbrough, odvezl překvapivý bod. Liverpoolské derby vyhrál nečekaně jednoznačně Everton, Chelsea porazila Charlton.

Manchester United pokračuje ve skvělém vstupu do sezóny. Díky hlavičce Ryana Giggse z 9. minuty porazil soupeře pražské Slavie v Poháru UEFA Tottenham Hotspur a bez ztráty kytičky vévodí tabulce Premier League. Impozantní skóre 11:2 navíc chtě nechtě evokuje vzpomínky na kralování Red Devils v devadesátých letech minulého století. Lodivod United Alex Ferguson teď doufá, že jeho ovečky naváží na skvělé výkony z ligy i v pohárové Evropě. Hned první souboj v Champions League bude fotbalovou bitvou o Británii. Manchester čeká Celtic Glasgow a Red Devils mají po loňském propadáku co napravovat.

Výborně se na začátku nového ročníku daří také Portsmouthu. Pompey po čtyřech kolech stále drží na kontě inkasovaných branek nulu a zatím jim to vyneslo deset bodů a druhé místo hned za Manchesterem. Vítězství nad Wiganem zajistil domácím střelou na zadní tyč zimbabwský útočník Benjamin Mwaruwari čtyři minuty po přestávce.

Obhájci titulu z Chelsea nabrali zdá se vítězný kurz. Kromě klopýtnutí v Middlesbrough mají na kontě tři vítězné zápasy. Poslední korálek na šnůrku s výhrami přidali Blues v sobotu na domácím trávníku proti Charltonu. Do vedení poslal domácí už po pár minutách Drogba, ale krátce po přestávce stadion oněměl, když vyrovnal Jimmy Floyd Hasselbaink. Holandský veterán slavil snový návrat do míst, kde před pár lety prožil nejlepší roky kariéry. Chelsea, za kterou debutoval nově příchozí Ashley Cole, reagovala rychle a zásluhou Ricarda Carvalha brala nakonec všechny tři body. Frank Lampard pak ještě neproměnil penaltu.

Arsenal se na počátku sezóny trápí. Do Ligy mistrů se Gunners sice přes Dinamo Záhřeb dostali, ale v lize nový Emirates Stadium stále čeká na první výhru. Ani v souboji s Middlesbrough se to nezměnilo. Hosté se v první půli zásluhou Morrisona ujali překvapivě vedení a Kanonýři si s jejich pozornou obranou dlouho nevěděli rady. Recept našel až třiadvacet minut před koncem z penalty Henry. To už Boro hráli bez v 64. minutě vyloučeného Boatenga. Krátce po Henryho brance se na hřiště dostal i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, jenže znovu vyprodaný stadion se vítězné branky nedočkal.

Ani další aspirant titulu Liverpool nepředvádí na startu ligového maratónu bůhvíjakou podívanou. Dosud jsou jeho fanoušci tolerantní, otázkou je, zda to tak zůstane. Nic nezabolí příznivce Reds víc než porážka od nenáviděného městského rivala Evertonu. Ta sobotní z Goodison Parku navíc nese příchuť debaklu. Skóre otevřel ve 24. minutě Australan Cahill a ještě do přestávky zvýšil na 2:0 Andy Johnson. Letní posila z Crystalu Palace pak ještě v devadesáté minutě přidala třetí gól. Průběh utkání sice zdaleka tak jednoznačný nebyl, jenže na to se historie tradičně ptát nebude.

Infarktový závěr si prožili diváci v St. James Parku v Newcastlu, kam zavítal Fulham. Včechno vypadalo pro domácí dobře, když šli po Parkerově brance do vedení. Jenže Fulham, který přišel o vážně zraněného Jimmy Bullarda, se v závěru nečekaně postavil na nohy a díky dvěma brankám s americkým podpisem (Mc Bride, Bocanegra) veze ze severu první vítězství z venku.

Se srdečními svaly obecenstva si pohrávali také aktéři zápasu v Sheffieldu. Na legendárním Hilsborough neproměnili střelci hned tři pokutové kopy, takže zápas snad ani nemohl skončit jinak než bez branek. Hosté z Blackburnu velebí zejména brankáře Brada Friedela. Ten vychytal z penalty jak Unswortha, tak Hulse a v závěru navíc fantasticky zlikvidoval další Hulsovu šanci. Ani hosté si nezasloužili vyhrát, když zahodili Lucasem Neillem penaltu. Úspěšnější byl ze značky pokutového kopu velšský veterán Gary Speed, který v zápase Boltonu s Watfordem zajistil domácím vítězství v šesté minutě nastavení.

West Ham vítal zvučné posily Teveze a Mascherana v utkání s Aston Villou, oba Argentinci však vyrovnaný zápas sledovali jen z lavičky. Villa šla už ve čtvrté minutě zásluhou Ridgewella do vedení, za domácí Kladiváře však po přestávce svým již pátým gólem v sezóně srovnal cyhtrou tečí Bobby Zamora. Po hodině se na hřiště dostal Carlos Tevez a hru domácích oživil, k vítězství však svému týmu nepomohl. Stejně tak neuspěl na druhé straně Milan Baroš, jenž si po dlouhodobém zranění zahrál deset minut. Větší šance měli hosté, ale nedokázali je využít a z Upton Parku si odvezli jen bod.

V pondělní dohrávce Reading potvrdil svou pozici zatím nejlepšího z nováčků a na domácím hřišti porazil Manchester City. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 23. minutě Islanďan Ingimarsson, i hosté měli šance, ale byli bezzubí v koncovce. Navíc dohrávali v deseti, za faul loktem byl trochu přísně vyloučen Dabo. Reading má po čtyřech kolech šest bodů a patří mu lichotivá osmá pozice, City jsou jedenáctí.


Tabulka:
1. Manchester United440011:212
2. Portsmouth FC43108:010
3. Everton FC43108:210
4. Chelsea FC43018:39
5. Aston Villa42206:38
6. Bolton Wanderers42114:37
7. Fulham FC42115:77
8. Reading42025:56
9. West Ham United41216:55
10. Liverpool FC31113:54
11. Manchester City41121:44
12. Middlesbrough FC41125:94
13. Wigan Athletic31022:33
14. Newcastle United31023:53
15. Tottenham Hotspur41032:53
16. Charlton Athletic41034:83
17. Arsenal FC30212:32
18. Sheffield United40221:42
19. Blackburn Rovers40221:62
20. Watford FC40133:61


Příští kolo
01.09.2007
16:00Newcastle United - Wigan Athletic
16:00Bolton Wanderers - Everton FC
16:00Liverpool FC - Derby County
16:00Fulham FC - Tottenham Hotspur
16:00Middlesbrough FC - Birmingham City
16:00Reading - West Ham United
18:15Manchester United - Sunderland AFC
02.09.2007
14:30Arsenal FC - Portsmouth FC
16:00Blackburn Rovers - Manchester City
17:00Aston Villa - Chelsea FC



Autor: Jiří Fišara

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reina pri tretom gole caroval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Arsenal.. Už je na čase posadit Fabregase, v této sezoně zatím hraje tragicky..Navrhoval bych sestavu Lehmann - Eboue, Toure, Djourou, Gallas - Hleb, Rosický, Gilberto, Ljungberg - Henry, Adebayor..Btw., Henry je zatím taky tragický..

Reagovat
smazaný uživatel

Henry- van Persie za prvé a místo Hleba radši Fabregas. Ten zápas jsem viděl a neřek bych, že hrál Arsenal špatně, spíš má v ůvodu sezony smůlu. Každopádně pro příště si snad Arsen uvědomí, že Tomáš Rosický patří do základu, jinak se asi nic nezmění!

Reagovat
Shevchenko

Jak hrál Rosa? Hrál vůbec? Díky ...

Reagovat
PJ

Hrál asi 20 minut a celkem dobře, dvakrát střílel těsně vedle...

Reagovat
Shevchenko

20 asi od konce, že? Koho střídal?

Reagovat
Shevchenko

už nic mám to ..

Reagovat
PJ

Neni tak těžký si to tady najít, ne? Stačí jedno kliknutí, třeba nad tabulkou v přehledu zápasů...

Reagovat
Shevchenko

no právě jsem si vzpomněl

Reagovat
Shevchenko

jinak ... Lehmann - Eboue,Senderos,Toure,Gallas - Gilberto - Ljunberg,Baptista,Fabregas,Rosický - Henry

Reagovat
smazaný uživatel

Smůlu..? Podle mě za spíš může šíleně pomalý přechod do útoku, křídelní hra je také špatná a když se k tomu přidá Fabregas ve "formě", tak z toho pak jsou takovéto výsledky..Van Persie mě letos zatím nepřesvědčil, pořád se akorát vzteká...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je na uterak....

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je na uterak....

Reagovat
HOST*El_Cid

On to dobre vi, ale ceka je zapas v lize mistru rosicky je krchnicka a dva mace by neubehal

Reagovat
Marv

I 1:0 staci Pompey!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že po přílivu peněz začínají mít nové "fanoušky"..

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že po přílivu peněz začínají mít nové "fanoušky"..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosímtě, fandíš jim dva dny...

Reagovat
Marv

tri roky

Reagovat
smazaný uživatel

Že ses tady tím nikdy nepochlubil, až teď...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Marvovu obranu musim říct, že své fandovství zde dával neskrývaně najevo už loňskou sezonu

Reagovat
HOST*

Giggs nejak válí poslední dobou??

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzuje se to, co jsem tu nedávno říkal: Největším tragedem přestupového období je Wenger s Arsenalem. Liverpool by měl vyrazit beniteze a to jsem se ho tak zastával.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se rozjede, chce to ještě chvíli času, Liverpoolu by vyražení Beniteze nepomohlo, na to, aby mohli vybojovat titul prostě nemají..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že se Arsík také rozjede fandim jim mají kvalitní hráče ale zatím to vypada bledě potřebují vyhrát a pak to pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mně nejde o to, aby s tímto týmem vyhráli, ale aby se vytvořil jiný tým a peníze se využili lépe...Na to, co tam Rafa předvádíl, se nedá dívat.

Arsenal? Čtvrtý nejlépe...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal..? Třetí nejhůře...

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrá výzva.

Reagovat
HOST*

Ok, přijato..

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsem se přihlásit..

Reagovat
Shevchenko

Příští kolo bude brutální! Chelsea-Liverpool, ManUtd-Arsenal ...

Co bude na Galaxii ??

BTW: Co se stalo s tipligou, nejde nic tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

Prej chtěj koupit Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to četl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele