PREMIER LEAGUE - 20. KOLO

26.12.2006, 16:07, aktualizováno 26.12.2006, 21:58
Komentáře a souhrny
Tradiční vánoční kolo anglické Premier League přineslo hned na úvod velké překvapení - Chelsea doma pouze remizovala s Readingem 2:2. Toho pak využil Manchester United, porazil Wigan 3:1 a utekl na čtyři body. Newcastle se Srníčkem v brance prohrál v Boltonu, Barošova Aston Villa v Tottenhamu a Liverpool v Blackburnu, naopak Portsmouth a Arsenal venku uspěli, vezou tři body z West Hamu, respektive Watfordu.

Po hodech vánočních nastaly hody fotbalové, alespoň v Anglii. Druhý svátek vánoční, zvaný Boxing Day, si na Ostrovech bez fotbalu neumí nikdo ani představit, takže na stadionech bylo znovu plno. Program otevřela Chelsea. Na Stamford Bridge přivítali Blues Reading, v posledním vzájemném souboji přišla Chelsea hned o dva brankáře. Čech nehrál kvůli fraktuře lebky, Cudiciniho odnesli ze hřiště kvůli těžkému otřesu mozku. V úterý ani jeden z nich stále nemohl nastoupit, takže branku hájil Portugalec Hilário a nebyl to zápas, na který bude rád vzpomínat. Didier Drogba, hrající okolo Vánoc v nadpozemské formě, dvakrát posunul blíže k vítězství domácí, ale nadšeně bojující Reading vždy dotáhnul. Na první branku kanonýra z Pobřeží slonoviny odpověděl Leroy Lita, jenž dal první gól od úvodního kola sezóny, konečné skóre 2:2 pak určil vlastní gól. Ashley Cole odkopával pět minut před koncem tak nešťastně, že zasáhl spoluhráče Essiena a od něj putoval míč za Hiláriova záda. Chelsea se ještě jednou vrhla do útoku, ale narozdíl od utkání na Evertonu a ve Wiganu se jí tentokrát v samém závěru udeřit nepodařilo.

Zaváhání Chelsea využil Manchester. Celý první poločas sice doma s Wiganem promrhal, ale pak vypustil Sir Alex Ferguson na trávník dravce Cristiana Ronalda, který stejně jako pět dalších opor odpočíval. Během čtvrthodinky po změně stran byl zápas rozhodnutý. Hned ve druhé minutě druhého poločasu otevřel mladičký portugalský záložník hlavou skóre a o další čtyři minuty později nadvakrát proměnil penaltu, nařízenou za faul na Parka. Třetí branku dal po hodině hry po přihrávce Rooneyho Ole Gunnar Solskajaer a nebylo co řešit. V nastavení Wigan ještě zkorigoval na 1:3, zásluhou Bainese, také z penalty. To však nemohlo nic změnít na vítězství Red Devils, stejně jako na faktu, že na čele Premier League má nyní Manchester před Chelsea čtyřbodový náskok.

Vítězná série Liverpoolu skončila, stejně tak vzala za své i jeho neprůstřelnost. Za všechno mohla jediná branka Benni McCarthyho z Blackburnu. Na tom, že jubilejní desátý gól McCarthyho v sezóně bude mít pro Blackburn cenu tří bodů, má velkou zásluhu americký brankář Brad Friedel. Jeho skvělé zákroky a také dobře postavené tyče, s jejichž pomocí zarmoutil Xabiho Alonsa a Craiga Bellamyho, nakonec vynesly Blackburnu velmi důležité tři body.

Arsenal se představil i s Tomášem Rosickým na půdě Watfordu a po hlavičce Gilberta šel brzy do vedení. Domácí však dokázali krátce nato odpovědět. Po centru ze strany se prosadil Smith. Když už se zdálo, že Gunners znovu doplatí na tradiční neproměňování gólových příležitostí, vyslal střídající Walcott kupředu van Persieho, ten typickou zasekávačkou zesměšnil DeMerita a prakticky totožnou střelou jako v zápase s Blackburnem zajistil Arsenalu tři body. Díky nim a samozřejmě také díky zaváhání Chelsea ztrácí Arsenal na druhé místo už "jen" deset bodů.

Stejně je na tom i Bolton, který díky vítězství nad Newcastlem poskočil na čtvrté místo tabulky. Hosté sice vedli díky Kieronu Dyerovi, ale vlastní branka Ramage srovnala účty ještě do přestávky. Pavla Srníčka, který v sedmatřiceti letech při zranění Shaye Givena prožívá úžasný comeback, pak překonal ve druhém poločase ještě Nicolas Anelka a třetí brankou během dvou utkání rozhodl vyrovnaný zápas.

Poprvé pod Alanem Curbishleyem kapituloval West Ham. Upton Park vyplenil Portsmouth a je pátý. K výšinám nasměrovaly hosty dvě branky 33letého stopera Primuse. Hammers reagovali až devět minut před koncem zásluhou Teddy Sheringhama. Curbishley dal poprvé šanci Argentinci Tevezovi, kterého poslal spolu se Sheringhamem na hřiště ve 46. minutě. Prosadit se však dokázal pouze veterán Teddy.

Série Manchesteru City, která čítala tři porážky v řadě, je minulostí. Na Brammall Lane v Sheffieldu se o to zasloužila střelecká nemohoucnoust domácích United, ale hlavně první branka Stephena Irelanda v dresu City. V 78. minutě centroval z vlastní půle Trabelsí, Samaras sklepl volnému Irelandovi a ten levačkou napálil míč do levého dolního rohu. Pro Blades to znamená pád na 17. místo, City vítaný únik z nebezpečně se přibližující sestupové zóny.

Manažer Aston Villy se živě zajímá o Jermaina Defoa, útočníka Tottenhamu Hotspur. Údajně je ochoten pustit z klubové kasy až 12 milionů liber. Vzájemný souboj obou klubů ukázal proč. Dvakrát zužitkoval útočník vzrůstem malý, ale výkonem velký jako Koller, práci Dimitara Berbatova ve středu pole a zajistil Spurs dvoubrankový náskok. Milan Baroš, který odehrál celý zápas, má o čem přemýšlet. Gareth Barry jako správný kapitán dal Villans devět minut před koncem naději, ale porážku už se hostům odvrátit nepodařilo. Šňůra Aston Villy bez vítězství už trvá osm zápasů, dobrý vstup do sezóny je zapomenut.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
29.12.2007
West Ham United - Manchester United
Birmingham City - Fulham FC
Everton FC - Arsenal FC
Derby County - Blackburn Rovers
Portsmouth FC - Middlesbrough FC
Manchester City - Liverpool FC
Tottenham Hotspur - Reading
Sunderland AFC - Bolton Wanderers
Wigan Athletic - Aston Villa
Chelsea FC - Newcastle United


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cry

Reagovat
smazaný uživatel

Hip hip huraaaa.

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba je borec. Tohle je neskutečný útočník - Mrštný, důrazný v soubojích, skvělý hlavičkář, produktivní player.

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

momentálně asi nejlepší útočník světa. nechte už tu Chelsea bejt blbečci

Reagovat
HOST*sterda

Alespoň, že to Mourinho v létě totálně projel a teď se mu to už za pochodu nechce měnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Shevchenko dneska opět tragédní. Bylo mi ho líto, když odcházel v 58. minutě z placu.

Reagovat
HOST*sterda

Jako Chelsea jsem nikdy neměl rád a ani nebudu, ale minulý rok hráli hodně dobře, hlavně měli skvělé protiútoky. V létě však Mourinho úplně nesmyslně překopal systém kvůli Ballackovi se Shevchenkem a pak z toho je takový guláš. Stačí se podívat na "posily", co v létě přivedl a proto si myslím, že se příští léto bude utrácet zase, navzdory tomu, co prohlásil Abramovič. Mikel bída, Sheva hrozný, Boulahrouz hrozný, Kalou nic moc, Hilário bída, Ballack bída. Jediným vydařeným přestupem A. Cole. Hra Chelsea je hrozně statická a nemít Drogbu, tak už je titul jasně na Old Trafford.

Reagovat
smazaný uživatel

No já opravdu nevím proč tam cpe toho strašného Mikela a takhle překopal jinak skvěle fungujicí herní styl.. To si to chce Mourinho ztížit a tuto sezonu odehrát na těžším levelu? Nechapu....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak jak už tu někteří píší.V minulé sezoně to šlo dobře,systém na jednoho hrotovýho útočníka a dva vysunutý záložníky,neboli systém 4-4-3 byl lepší.Teď už se Chelsea nemůže zdaleka rovnat atraktivitě fotbalu Arsenalu nebo Manchesteru(Říkejte si,co chcete ale nehrají žádný betonářský fotbal ) .Posily zbytečný,jenom brání v základu perspektivnějším hráčům.Ševa za ty prachy,co přišel hraje tužku,Ballack to samý.O ostatních se zmiňovat ani nemusím,snad Mourinho dostane rozum.Až se vrátí Čech,tak to bude zase o něco lepší.

K Arsenalu:Dneska zase se štěstím vyhráli.Šancí si vypracují na několik zápasů,ale neproměňují.Chybí znatelně Henry ve formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, tos do těch počtů započítal i brankáře nebo nevíš že 4+4+3 je 11? A nebo nevíš že fotbal se hraje s 10 hráči v poli a brankářem?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

všímavá...

Reagovat
HOST*

Manchester zase utekl o 4 body.

Ronaldo je dost dobry. Nightmare vsech obrancu.

Reagovat
HOST*

ronaldo je dost dobrý to jo ale já fandím boro zatím ale dost slabý no musí začít hrát aby se nemusely zachranovat

Reagovat
smazaný uživatel

Mě Ronaldo moc nepřesvědčil.Nepopírám,že ho nemusím,hlavně za jeho arogantní chování.Možná i proto ho hodnotím trochu víc subjektivně.Ale on spolíhá většinou jen na svou rychlost,předkopne .. předběhne.Těch pár kliček a zamotávaček,co dělá zvládnu skoro i já.

(Doufám,že se to zařadí jako reakce a nevypíše se to jako nový příspěvek)

Reagovat
HOST*sterda

Jestli máš takovou techniku, tak se na tebe rád přijedu podívat.

Reagovat
smazaný uživatel

-----------------------------Makelele----------------------------

Joe Cole(SWP)---Lampard(Ballack)---Robben(Kalou)------

------------------------------Drogba--------------------------

tak a ne jinak!

Reagovat
smazaný uživatel

thumb up,jen Kalou a Ballack mi nesedí ani do závorek -))

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale když už jsou, nenaděláš nic! Já jsem taky proti!!!

Reagovat
HOST*sterda

Hmm a kde máš Essiena, nejlepšího záložníka Chelsea, navíc nesmírně univerzálního?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nejsem já kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je lepší než Lampard, ale nicméně do základu patří.

Reagovat
HOST*sterda

Podle mě je to letos nejlepší záložník Chelsea, s Drogbou dokonce nejlepší hráč. V lize nechyběl ještě ani minutu, hraje skvěle, lepí navíc všechny možné díry, ať už hraje stopera, pravého obránce atd., je schopný hrát všude. Lampard má vinou Ballacka v základu ntrochu jinou pozici, čímž docela trpí a proto ani nedává tolik gólů, jako třeba loni.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

-------------------------Makelele-----------------------------------

-------------Essien-------------------------Lampard---------------

Joe Cole------------------------------------------------Robben----

------------------------Drogba--------------------------------------

takhle je to správně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapuje mě, že se tolik lidí nechá ovlivnit jedním zápasem. Po zaváhání ManU už skoro všichni zase viděli Chelsea s titulem a teď zaváhá Chelsea a je totálně odepsaná. Vždyť je jasné, že se nemůže pořád jen vyhrávat a nějaká překvapení se vždycky objeví. Sezóna je teprve v polovině a ještě se může dít hodně zajímavého. Můj tip je, že Chelsea stejně zase letos vyhraje titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Já PEVNĚ DOUFÁM, že letos to už Chelsea nevýjde. Manchester má ted skvěle fungujicí mančaft a to mi dodává tu jistotu. Ronaldo, Saha, Giggs a další ted hrajou v životní formě. Nejde, aby taková rychlokvaška získala v PL triple, toho se štítím. Chelsea přistoupila na styl 4-4-2 hry na křídla, tam prakticky podporují ofenzivu obránci, kteří samozřejmě za sebou nechávají díry. Nemají nebezpečná křídla, jejich hra není zkrátka tak efektivní. Už není tak nebezpečný a skvěle fungujicí mančaft jako před rokem, nebo dvěma. Takovou šanci musí Manutd využít.

Reagovat
HOST*Heretic

Mě je úplně jedno jesli vyhraje ligu ManU nebo Chelsea. Ja fandím Tottenhamu ať dá příští rok LM a West Hamu ať se zachrání a příští rok vykope Bolton a Portsmouth na dno tabulky kam poprávu patří. Už na začátku sezoný sem řikal že si to Chelsea u mě nákupem Ballacka posrala(teď když hraje v jednom tymu s Essienem a Lampardem se konečne naplno projevilo jaký je to lůůůzr), že se nechytí Ševa je pro mě trochu překvapení, ale o to víc mě překvapuje, že ho pořád staví na úkor mého miláčka Joe Colea (aspoň do chvíle než se o5 zraní). Jediný co se Mourinhovi letos povedlo je nákup A.Colea (i přes velký podíl na vlastním gólu byl jeden z nejaktivnějších hráčů na hřišti)...druhá věc je za jakých okolností přišel a kdo šel opačným směrem ...Já říkam: Ballacka posadit na tribunu, Ševu na lavičku, vykopat SWP, přivést Richardse, Dyera (Lennona nechat na pokoji ) a vzhůru za titulem ať nabubřelý stařík z United vztekem praskne!

Reagovat
HOST*

to mas asi pravdu ja taky nenavidim manutd a totenhamu i celkem fandim co si myslis o defoe do aston vily

Reagovat
HOST*Heretic

Já doufám, že Defoea jen tak nepustí. Berbatov a Keane jsou super, Mido je solidní alternativa, ale Defoe je takový žolík...otázka je jestli i jemu taková role vyhovuje . Pokud ho ale prodají pak by konečně měli splnit slib a někoho pořádného koupit na levou stranu zálohy. Já osobně bych nejvíc přivítal Mortena Gamsta Pedersena, pokud by to nevyšlo tak alespoň Downinga( i když citím že tento hráč by ve Spurs totálně vyhořel)...jsou i další méně pravděpodobné alternativy...Robben, Adam Johnson, Basturk, Beckham(lennon by pak musel hrát nalevo...no nevim nevim ). Tottenham Spurs je jedna nejvýdělečnějších firem ve světovém fotbalu, ale myslím, že to z tou šetřivostí už trochu přehánějí. Měli by se konečně taky trochu plácnout přes kapsu a přivést i nějakou hvězdu!!!

Reagovat
HOST*sterda

Robbena Chelsea nepustí, Boro Downinga asi taky ne (chtěli za něj buď šílený prachy nebo Lennona a doplatek), takže zbývá Gamst Pedersen, který je slušný, na základ Spurs by měl. Basturk je takový špílmachr, Beckham je kapitola sama o sobě, Johnson je zatím moc mladý. Defoe je hodně dobrý, ale jestli s ním nepočítají do základu, tak proč za něj neutržit 12 mio liber, za které by se daly pořídit hodně slušné posily... Všeobecně jsou angličtí hráči šíleně drazí, je to nejdražší fotbalový trh na světě, za levno se dá z velkých lig nakupovat v Itálii.

Reagovat
HOST*Heretic

Robben pujde z Chelsea leda do Realu. V poslední době sem začaly oběvovat klepy že Downing neni v Boro spokojeny a že chce přestup...a myslím že by víc než těch 12mega co by dostali Spurs za Defoa nestál. Pedersena preferuju...navíc má takový ten hvězdný lesk a image co prodává repliky dresů. Basturk si myslim není třeba...špílmachrů maji Spurs hromadu: Murphy,Tanio,Huddlestone,Jenas. A Adam Johnson je sice mladý, ale začíná zastiňovat v Boro i Downinga a pokud by stál rozumný peníz tak bych ho bral.

Reagovat
HOST*sterda

Tak ohledně toho Basturka jsem reagoval já na tebe.

Reagovat
HOST*Heretic

jj...ja sem jen napsal klepy které se točí na netu...celá ta sága o Basturkovi je stejně postavená jenom na tom, že kdysi tuším hrál s Berbatovam a že by si "prý" rozumněli

Reagovat
HOST*sterda

Hráli spolu v Leverkusenu, ale to už je docela dlouho. Si stejně myslím, že by Basturk v PL už nestíhal, jedině v menším klubu.

Reagovat
HOST*Heretic

škoda že není Davids o 5 roků mladší! ...to by se levá strana zálohy vůbec řešit nemusela ...ale i tak klobouk dolů, za ten rok a půl co tam je si svoje odehrál

Reagovat
HOST*sterda

To je pravda, Davids si svoje odehrál takřka všude, kde hrál. Nezapomenu, co stihl za půlrok v Barce, to byla fantazie.

Reagovat
HOST*Heretic

Slabší chvilku si vybral snad jen v Interu...ale tak vybouchlo už tolik hračů před ním, že ho za to snad ani nikdo nemůže vinit

Reagovat
HOST*

a kde vlastne ted hraje

Reagovat
HOST*

a kde ted vlastne hraje basturk

Reagovat
HOST*sterda

V Německu za Herthu.

Reagovat
HOST*

dik si ho pamatuju za leverkusen ale spatne nehraje ani ten van der vaart

Reagovat
HOST*sterda

Richards je hodně slušnej, jeho angažmá ve velkoklubu je jen otázkou času, Dyer na Chelsea asi nemá, teď hraje sice výborně, ale taky se podívej, kde byl poslední dva až tři roky. Ballack je šíleně pomalý a v PL je to strašně znát. Kvůli své rychlosti se ani nedostává ke střelám během hry, které má dobré. Když je nebezpečný, tak jedině hlavou nebo ze standartek.

Reagovat
HOST*Heretic

S Dyerem to byl tak trochu vtip, ale ja myslím, že Chelsea při současné době má...otázka je jak dlouho mu vydrží zdraví...když i fanoušci Newcastlu na diskusních fórech uzavírají sázky kolik minut odehraje než se zraní . Richards je super, další z mnoha angických talentů, který může Chelsea zabít . A Ballack...k tomu už ani nemám komentář...prostě zombik s platem všech obyvatel Michalovců dohromady

Reagovat
HOST*sterda

Dyera si pamatuju ještě asi 5 sezon předem, to byl talent, jak málokdo jiný v Anglii. On i samotný Newcastle měl velice dobrý tým, jenže pak se to začalo sypat, nepochopitelné prodeje Jenase a spol. a jsou tam, kde jsou. Richards už má momentálně na velkoklub, ale stejně si myslím, že skončí v Chelsea tak za 20 mio liber. Arsenal má Eboueho, Man Utd G. Nevilla, Liverpool na něj nemá a Chelsea nemá na RB prakticky nikoho.

Reagovat
HOST*Heretic

Chelsea by stejně nejvíc slušel na RB ten Eboue...to by byla paráda...ale koho za něj?...ja bych ho vyměnil Kanonýrům za Ballacka!

Reagovat
HOST*sterda

Chelsea tam nejvíce sluší Ferreira nebo Boulahrouz. Celkem se mi tam líbí i Geremi, i když taky by mohl být horší.

Reagovat
HOST*gunner

Eboe je v arsenalu velice spokojenej tak nevim jestli by prestoupil do CHelsi

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli jsou v Arsenalu tak pitomí aby tuhle výměnu brali...každopádně je to dost velká blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

On to má těžký, když neodehraje ani půl sezóny, aniž by se nezranil. Do toho přidej nedisciplinovanost na hřišti i mimo a máme tu klasickej zmařenej talent.

Reagovat
HOST*

treba real madrid nakupuje mlade talenty z lat.ameriky ktere stejne prosedi prvni tri roky na lavicce a pak je znicehonic zacnou davat do hry nez se vzpamatujou pomalu myslí na konec kariery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

zda se mi ze velkokluby ty mlade hrace vytahují z lat. ameriky moc brzo treba messi aby to nedopadlo zle

Reagovat
smazaný uživatel

Messi přišel sám.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pls link na toho překladatele v googlu

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pls

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Quaresma: "No estoy preocupado si el Atlético va a volver o no"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*Andy Conceicao

thank you

Reagovat
HOST*

platí se když tu něco napíšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj,platí... radši tu nepřispívej, bo já už jsem v minusu, pracuju 12 hodin denně!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele