PREMIER LEAGUE - 17. KOLO

09.12.2006, 15:45, aktualizováno 11.12.2006, 22:56
Komentáře a souhrny
Chelsea v dramatické bitvě o Londýn jen remizovala 1:1 s Arsenalem a její ztráta na Manchester United narostla na osm bodů, Rudí ďáblové totiž v derby zdolali City 3:1. Liverpool, Bolton a Tottenham si připsali vysoké výhry, třetí Portsmouth porazil Everton, Newcastle potvrdil formu a uspěl v Blackburnu, za Aston Villu se konečně trefil Milan Baroš a zařídil remízu 2:2 v Sheffieldu.

Další souboj gigantů byl na programu v 17. kole. Chelsea přivítala na Stamford Bridge Arsenal. České opory chyběly na obou stranách. Petr Čech se stále zotavuje po těžkém zranění hlavy a Rosického nepustily do hry svalové problémy. I další hráči z obou táborů museli prestižní duel oželet. Na straně Chelsea chyběl třeba Joe Cole nebo Carlo Cudicini, Arsenal to měl ještě o něco horší, protože vedle Rosického i Henry a Touré patří k základním stavebním kamenům.

Zápasu samotnému nechyběla už téměř tradiční slovní přestřelka mezi Mourinhem a Wengerem. Lodivod Arsenalu přirovnal Chelsea k Deportivu Alaves, Mourinho si zase rýpnul do přestupové politiky Arsenalu, když se snažil najít v týmu Gunners anglické reprezentanty. Jiskřilo se i na trávníku. Ashley Cole, který se poprvé postavil bývalým spoluhráčům ostře skosil Gleba, Drogba měl ve druhé půli potyčku s Lehmannem, během níž oba padali na trávník snadněji než domeček z karet.

Fotbalově zajímavá tak byla, s výjimkou Lampardovy střely do tyče v první půli, jen závěrečná čtvrthodinka. Během ní se ale na trávníku děly věci. Fotbalové hody odstartovalo dvojnásobné střídání Chelsea, kdy matného Ševčenka a obránce Geremiho nahradili nizozemský dravec Robben a střízlík Wright-Phillips. Zejména pohyblivý Robben dělal mladičké obraně Gunners, jejíž věkový průměr jen lehoulince přesáhnul 20 let, obrovské problémy. Po jeho střele a Lehmannově zákroku zachraňoval před dobíhajícím Drogbou kapitán Arsenalu Gilberto Silva. Chelsea v té době svírala Arsenal v kleštích a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy vstřelí branku.

Jenže místo toho udeřilo na druhé straně. Deset minut před koncem překonal Hilária, jenž byl do té doby prakticky bez práce, po precizní spolupráci s Glebem Mathieu Flamini. Blues se však nevzdali a vražedné tempo zápasu ještě vystupňovali. A pak přišla pohádka! Essien, kterému už předtím jednou zkazil radost na brankové čáře Fabregas, se po přiťuknutí Lamparda opřel do míče nějakých třicet metrů od branky a neskutečnou, neuvěřitelnou, nechytatelnou (tady je veškerý popis zbytečný, to se prostě musí vidět: http://www.youtube.com/watch?v=_1lv8Ng3Bkc )střelou vyrovnal. Chelsea se však s remízou nechtěla smířit a díky Essienovi, který byl při chuti, sahala po vítězství. Ghanský reprezentant však v pádu z malého vápna trefil břevno. Hodně koncentrovaný nápoj smůly pak Chelsea vypila do dna v nastavení, kdy Lampard udělal kličku i Lehmannovi, ale z těžké pozice mířil jen do tyče.

Největší radost tak měli z výsledku v Manchesteru. United na Old Trafford porazili v derby městského rivala Manchester City. Skóre otevřel už v 6. minutě Rooney a pojistku přidal před přestávkou Saha. Blues, kteří výkonem rozhodně nezklamali, vrátil do hry zhruba dvacet minut před koncem tuniský reprezentant Hatem Trabelsí. Rozhododující slovo měl ale v 84. minutě Cristiano Ronaldo, jenž zužitkoval Rooneyho centr a stanovil konečné skóre na 3:1. Red Devils mají na čele už osmibodový náskok.

Liverpool zažívá střelecky vydařené období. Po čtyřgólovém výprasku pro Wigan odjel tentokrát z Anfield Road s předvánoční nadílkou Fulham. Bohužel u toho asistoval v brance Cottagers také český brankář Jan Laštůvka. Po bezbrankovém poločase se sice vytáhl a chytil penaltu Gerrardovi, ale na dorážku už nestačil a Reds odstartovali brankostroj. Druhý gól přidal Jamie Carragher, jenž se trefil poprvé o ledna roku 1999! Na rozdíl tří branek upravil neobvyklou hlavičkou Luis García a poslední hřebíček do rakve zatloukl v nastaveném čase přímým kopem Mark Gonzales.

Newcastle je zpátky! Magpies vyhráli potřetí za sebou a stoupají tabulkou vzhůru. Probudila se posila z Interu Milán Obafemi Martins, který v Blackburnu zaznamenal dvě branky. Tu první po půlhodině hry vzápětí podpořil druhým gólem stoper Taylor. Domácí, kteří hráli od 40. minuty bez vyloučeného Henchoze, zkorigovali na začátku druhé půle zásluhou Mortena Gamst-Pedersena. Avšak poslední slovo měl opět nigerijský forvard Martins.

Velšský veterán Garry Speed oslavil pětistý zápas v Premier League báječným výkonem v dresu Boltonu proti West Hamu. Sedmatřicetiletý hráč měl prsty ve třech ze čtyř branek svého týmu a při střídání dvě minuty před koncem si užil standing ovation. Zastínil tak i střelce branek Anelku a Diouffa. Jediným, kdo se mu mohl alespoň přiblížit, byl Kevin Davies, který se na osmé porážce pro West Ham z devíti zápasů venku podílel dvěma úspěšnými zásahy.

Portsmouth dál drží třetí místo. Pompey porazili Everton 2:0 zásluhou Taylora a Kanua. Hlavně první branka Matta Taylora, který navázal na dvě branky do sítě Aston Villy z minulého týdne, stála za to. Domácí záložník se opřel do míče nedaleko půlící čáry a dechberoucím způsobem překonal marně couvajícího brankáře Toffees Howarda. Na konečných 2:0 upravil o pár minut později devátým gólem v sezóně Nwakwo Kanu a dostal se do čela tabulky střelců.

Popáté se trefil další Nigerijec Yakubu, který hájí barvy Middlesbrough. Díky jeho trefě získali domácí alespoň bod ze souboje s Wiganem. Ten poslal do vedení v 24. minutě proměněnou penaltou Senegalec Henri Camara a nebýt brankáře domácích Marka Schwarzera mohlo být skóre ještě vyšší. Do druhé půle však domácí nastoupili s mnohem větším odhodláním a díky Yakubovi nakonec vydolovali bod.

Střelecký den uspořádal Tottenham Hotspur. V zápase s Charltonem vstřelili jeho hráči hned šest gólů, obránce Mike Dawson se sice trefil do vlastní branky, ale zas taková tragédie to nebyla. Dalších pět střel už mířilo do správné destinace. Dvakrát pálil přesně bulharský šutér Dimitar Berbatov, po jednom přidali jeho parťák z útoku Jermaine Defoe, finský rychlík Temu Tainio a Francouz Steed Malbranque. Tottenham se posunul už na osmé místo, Charlton se stále i po výměně trenéra dusí na předposlední příčce.

Také díky tomu, že Watford znovu nenašel recept, jak překonat soupeřovu obranu. Proti Readingu spálil největší šanci Hornets Hameur Bouazza a Watford si tak připsal už pátou bezbrankovou remízu. Jsou to ale hosté, kdo je zklamaný. Ve čtyřech slibných příležitostech se objevil Leroy Lita, ale jak už bylo řečeno, ani jedinou neproměnil.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
15.12.2007
West Ham United - Everton FC
Arsenal FC - Chelsea FC
Fulham FC - Newcastle United
Derby County - Middlesbrough FC
Manchester City - Bolton Wanderers
Liverpool FC - Manchester United
Sunderland AFC - Aston Villa
Portsmouth FC - Tottenham Hotspur
Wigan Athletic - Blackburn Rovers
Birmingham City - Reading


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*Lucho Gonzales

Wenger je čím je starší více kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je až komické, jak se ten Mourinho neumí radovat, vždycky přitom vypadá jak herci z němého filmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Sem se pěkně zasmál, vypadal tam jak idiot

Reagovat
HOST*1860

Proc? clovek se raduje spontalne, a myslim, ze pri tom vypadame vsichni tak trochu divne..

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea.

Reagovat
HOST*Heretic

Až mi bude zas nekdo tvrdit, že hrači Chelsea jsou jen přeplacené hvězdy bez motivace...tak ho s klidem odkažu na tenhle zápas s Arsenalem. Bylo jasně vidět který tým chce vyhrát...a posledních 10 minut bylo fakt ZBĚSILÝCH ! Menším zklamáním byl pro mě opět výkon Ballacka, Ševčenka a taky SWP. Ostatní byli výborní...RESPECT! Hlavně Drogba je naprostý tank, který se nedá čistě zastavit (celkem mě pobavily ty vozembouchy co tam předváděli s Lehmannem )

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba je komediant, to už se ani jinak říct nedá. Pořád se nadává na to, že C. Ronaldo simuluje, ale Drogba se mu v tom v pohodě vyrovná.

Reagovat
HOST*

Deco je ještě lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč určitě, simulant ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

momentálně je Drogba lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Deca s Drogbou nejde srovnávat, když každý hrají na úplně jiném postu.

Reagovat
HOST*filgi

vetsi simulant nez Deco na svete neni...mu se muze vyrovnat snad jen Petr Leska z Hc Hame Zlin...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Áaaaaa Petr Leška nemá č*ráka! Jeho žena nemá klitoris! Jeho tchýně k*rva je! A jeho děti stejně propadnou!

si uvědomuju jak to musí mít pod tím psychickým nátlakem sportovci těžké

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

za tu buranskou básničku se omlouvám... nevím proč mě to napadlo sem dát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty seš úplně vylízanej. A nevím, jestli je to básnička, když se tam nic nerýmuje.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty pitomče!!! když nevíš tak se do mě nenavážej nemůžu za tvou nevědomost

Reagovat
smazaný uživatel

Že ses omluvil je sice dobře, ale nemůže tě to jen tak osvobodit od toho, že jsi napsal takovou stupiditu.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty asi fakt vaříš z vody, co?... no dobře, prozradím ti tajemství: já to nevymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si to nenapsal ty, tak sorry.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mě zas jednou fascinuje tvoje domněnka... jak lehko si člověk dokáže najít spojitosti

Reagovat
HOST*

Drogba větší simulant než Deco?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň se podepiš, ať vím, s kým mám tu "čest".

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry zapas. Dokona moj otec sa nato pozeral...

Inak hraci Chelsea su len preplatene hviezdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Manu

Chelsea není nic... Manu šlape jako tank a žádný tým se mu letos nevyrovná..Letos posbíráme všechny trofeje

Reagovat
PJ

No všechny už ne... ale i ty tři by byly fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý futbal Chelsea - Arsenal. to bol proste futbal a len dokázal , že anglická liga je proste najlepšia.

Reagovat
HOST*1860

Dobre to kazdopadne bylo, jen skoda tech nepromenenych sanci, tenhle zapas by si zaslouzil remizu o vetsim poctu branek..

Reagovat
HOST*Honzao

Tak jedu do barcy na zápas s Atleticem !!! Můžete mi někdo kdo ste tam už byl poradit, kde sou nějaký větší místa se suvenýrama ??? díky

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo na stadionu, FC Botiga. Pak jsou ještě menší Botigy na hlavním nádraží a ještě jednu jsem dkesi viděl, ale to už nevím kde. Každopádně nikam jinam na suvenýry neloz.

Reagovat
smazaný uživatel

A někde v centru města nebo tak ???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stadion je víceméně v centru, omkrni teřba i El Corte Inglés, ale fakt doporučuju ty botigy. A ta největší je na stadionu. Máš to na zastávce metra "Les Corts", zelená linka (už si nepamatuju písmeno). Vystoupíš na stejné ulici (název aky "les corts"), na které je Nou Camp. Metro tam jezdí každé dvě minuty, takže to ti ani nezabere tolik času...

Reagovat
smazaný uživatel

Velká gratulace a neskrývaná závist

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nám Atlético po dlouhý době podaří porazit, aby si to užil co nejvíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha na ně!!! venku jsou to hajzlíci , ale doma běda jim jestli nezačnou vyhrávat doma , pak mě už fakt naštvou

Reagovat
smazaný uživatel

ti co hlasují pro zvýšení počtu týmů na Euro pro následující roky po šampionátu ve Švýcarsku a Rakouskum jsou totální hlupáci ... vždyť se podívejte na MS, tam je teamů habaděj a co je to většinou za pokakanej fotbal ... Právě EURO bylo vždy the Best of... pamatujte na to, když se tohle stane je s Eurem amen, to vám teď prorokuje, pamatujte...

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto jsem taky proti.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

a navíc co to bude za kvalifikace?!

Reagovat
smazaný uživatel

Baroooooooooooooooš gooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele