PREMIER LEAGUE - 16. KOLO

02.12.2006, 16:05, aktualizováno 04.12.2006, 23:58
Komentáře a souhrny
První bitva o sever Londýna v této sezóně měla jasného vítěze, Arsenal i bez Thierryho Henryho porazil Tottenham 3:0. Manchester United zvítězil v Middlesbrough a utekl na šest bodů, utkání Chelsea s Newcastlem bylo odloženo. Liverpool poprvé v sezóně vyhrál venku, do sítě Wiganu nasázel čtyři branky hned v prvním poločase, Portsmouth remizoval s Aston Villou, Reading porazil Bolton, Everton si poradil s West Hamem.

Do sestavy Arsenalu se vrátil Tomáš Rosický a Gunners začali zase vyhrávat. V utkání plného diskutabilních výroků rozhodčího zvítězil Arsenal nad Tottenhamem 3:0. Na první branku si na ofsajdové linii počíhal tožský střelec Adebayor, který na hrotu útoku domácích nahradil zraněného Henryho. Další dvě branky přidal z pokutových kopů Gilberto Silva. Zatímco první penaltu Tomáš Rosický pravděpodobně přifilmoval, o druhém faulu na van Persieho nemohla být ani řeč. Arsenal díky výhře a zaváhání konkurentů poskočil na třetí místo tabulky.

Na jejím čele se stále vyhřívá Manchester United. V Middlesbrough zajistil tři body pro Red Devils skotský záložník Darren Fletcher hlavičkou po centru Giggse. Navázal tak na proměněnou penaltu spoluhráče Sahy, nařízenou za (ne)faul na Cristiana Ronalda, a vyrovnání domácího Jamese Morrisona, jenž naskočil do hry až od druhého poločasu. Manchester odskočil na prvním místě Chelsea už na šest bodů, i proto že její utkání s Newcastlem bylo odloženo.

Šokující probuzení venku zažila Šípková Růženka, oděná do červených barev Liverpoolu. Jestliže do soboty měli Reds na hřištích soupeřů bídnou bilanci 2 body a skóre 1:12, pak nad jejich kanonádou ve Wiganu nezbývá než nevěřícně zakroutit hlavou. Všechny čtyři góly nastříleli Benítézovi svěřenci už v prvním poločase a v tabulce se katapultovali na pátou příčku. První dva zásahy má na svědomí navrátilec Velšan Bellamy, další přidal Kuyt a do vlastní sítě zamířil McCulloch.

Opravdovým andělem spasitelem je pro Aston Villu kolumbijský útočník Juan Pablo Angel. Na hřišti Portsmouthu sice před ním dostal v základní sestavě přednost Milan Baroš, ale v 78. minutě se oba vrátili do pozic, které jim v této sezóně zatím náleží. Baroš na lavičku a Angel na trávník, kde dává důležité branky. O čtyři minuty později to také dokázal, když vyrovnal dorážkou na 2:2. Hosté šli v první půli do vedení zásluhou Garetha Barryho, ale dva góly Matta Taylora daly Angelovi možnost dokázat, že remízovým králem soutěže je Aston Villa. Aby utkání nechybělo opravdu vůbec nic, nechal se v rušném závěru vyloučit po druhé žluté kartě domácí barvy hájící Portugalec Pedro Mendes.

Fulham nenavázal na hřišti Blackburnu na vítězství nad Arsenalem a brankami Nondy a McCarthyho prohrál 0:2. První vítězství pro domácí po osmi zápasech a pro jihoafrického útočníka první branka od října. To byla pozitiva pro trenéra domácích Marka Hughese. Jedno pozitivum se našlo i v mužstvu Fulhamu, i když jen z pohledu českého fanouška. V Premier League si odbyl svou premiéru český brankář Jan Laštůvka.

Everton přivítal v neděli v Goodison Parku West Ham. Zatímco hosté byli o něco lepší v první půli, druhé dějství opanovali domácí, zejména díky dvěma brankám. Tu první zařídil v 51. minutě Leon Osman, když si uvnitř šestnáctky našel odražený míč a střelou mezi dvěma obránci jej poslal nechytatelně za Greenova záda. Pojistku pak přidal "nový Rooney", James Vaughan. Střídající mladík prostřelil levačkou brankáře a potrestal tak špatnou rozehrávku hostí.

Sheffield United znovu vyhrál, tentokrát s Charltonem, a opustil sestupové pozice. Jejich manažer Neil Warnock oslavil v pátek osmapadesátiny, jenže na Bramall Lane to dlouho nevypadalo, že by mu jeho svěřenci měli dát k narozeninám vítězství. Hosty poslal v 17. minutě do vedení Reid a až po více než hodině hry se podařilo vyrovnat Chrisu Morganovi. Jak už si ale fans United zvykli, když má Sheffield vyhrát, většinou to bude na poslední chvíli. V 88. minutě to potvrdil Keith Gillespie, který střelou z voleje zajistil Blades druhé vítězství v pěti dnech.

O střídání úspěšných a neúspěšných šňůr zápasů v podání Readingu už byla řeč minule. Takže pro fanoušky Royals dobrá zpráva. Reading si poradil s Boltonem a prodloužil sérii vítězství za sebou už na čtyři. Dalším číslem tohoto zápasu byla pětka. Už popáté v posledních šesti duelech se trefil irský kanonýr Kevin Doyle a zajistil tak domácím drahocenné tři body. I díky nim se z předsezónního adepta na sestup stalo mužstvo, jenž se může popasovat s těmi nejsilnějšími o evropské poháry.


Tabulka:
1. Manchester United16132135:841
2. Chelsea FC15112225:835
3. Arsenal FC1574425:1225
4. Portsmouth FC1674521:1425
5. Liverpool FC1674519:1525
6. Reading1581617:1825
7. Everton FC1666420:1524
8. Aston Villa1659219:1524
9. Bolton Wanderers1673615:1524
10. Manchester City1655613:1720
11. Fulham FC1655616:2320
12. Tottenham Hotspur1554613:1919
13. Wigan Athletic1453617:2018
14. Blackburn Rovers1444613:1716
15. Middlesbrough FC1544712:1916
16. Sheffield United1644811:2016
17. West Ham United1542910:1814
18. Newcastle United143479:1513
19. Watford FC1517710:2010
20. Charlton Athletic15231011:239

Příští kolo
15.12.2007
West Ham United - Everton FC
Arsenal FC - Chelsea FC
Fulham FC - Newcastle United
Derby County - Middlesbrough FC
Manchester City - Bolton Wanderers
Liverpool FC - Manchester United
Sunderland AFC - Aston Villa
Portsmouth FC - Tottenham Hotspur
Wigan Athletic - Blackburn Rovers
Birmingham City - Reading


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedna penalta neměla být.

Reagovat
princezna

Tak to jsme se asi dívali na jiný zápas, první penalta byla naprosto jasná, druhá samozřejmě souhlas. Jinak v zápase stejně nebylo co řešit, slepice byly totálně marné

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem se nedíval vůbec a ani trochu mi to nevadí... ale hned mě zarazily neobvyklé dvě penalty na straně toho samého mužsva... mě trklo, že je to nějaké divné

Reagovat
smazaný uživatel

ta prva penalta sa ti zdala spravna???ani nahodou rosickeho nohy boli trafene az po lopte...a ten vysledok klame bol to dost vyrovnany zapas....lennon ked sa rozbehol tak na 5tich metroch prebehol toureho

Reagovat
HOST*Heretic

Ach jo...Spurs potrebujou Beckhama jako sul...doufam ze si vzpomene, kde je patri a vrati sem domu

Reagovat
smazaný uživatel

ta první (na Rosu) nesmyslná, druhá byla

Reagovat
princezna

Můžeš mi říct, co na ní bylo nesmyslného??? Nejdřív ho stáhl rukou a pak mu dal kosu zezadu

Zatímco u druhé se Peršana ani nedotkli...

Reagovat
PJ

Že ho stáhl rukou je nesmysl, takovejch soubojů jsou tam spousty, a žádná kosa to taky nebyla, možná tam kontakt byl, ale Rosa začal padat ještě než moh zakopnout, a taky to nebylo zezadu, ale z boku. A druhá byla jasná, nebylo to sice moc dobře vidět, ale trefil Persiemu zadní nohu a ten si pak zakop o přední...

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá by byla, ale to by si van Persie nesměl postrčit míč rukou těsně před soubojem. První taky nebyla, bral tam míč, o nic ostrého se nejednalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám odkaz, kde je to jasně vidět (nejlépe v čase 1:38). http://www.youtube.com/watch?v=TCagC_Otp9E

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak první nebyla hrál nejprvé míč a druhá byla ale před tim Persie si zahrál házenou a regulerní gól byl možá s ofsajdu takže to vypadá na Horníka v Premier League

Reagovat
PJ

Aaaaha, tak toho sem si teda fakt nevšim. Pravda, byla tam ruka. Ale šance, že si jí rozhodčí všimne, byla asi stejně vysoká, jako že neskočí na špek Ronaldovi při tý dnešní penaltě MU...

Reagovat
smazaný uživatel

Taková klasická "Persieovka", udělal to už víckrát, hodně viditelně například proti Live, to mu ale písknul.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco jako Ronie na jaře ve Valencii, jasná ruka, ale rozhodčí ji nemohl vidět...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Njn, Chelsea.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Chelsea forever

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nejotevřenější a nejúpřímnější bývají právě malé děti, ten chlapec ví co je dobré

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

... a co je špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to malej Mourinho?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

má Mourinho syna?

Reagovat
smazaný uživatel

Má dva, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz mluvite o tech penaltach, tak Ronaldo to pekne nasimuloval.. je to cim dal vetsi simulant a mam ho cim dal min rad..

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se tam proboha vzal ten Liverpool?

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, ale Arsenal pořád ztrácí a je třetí. Snad to tak dokope, aby skončil do třetího místa.

Reagovat
HOST*Twik

Rosicky tu penaltu pěkně přifilmoval.

Reagovat
HOST*Thomick

Von ji nepřifilmoval jenom tam byl míč ale ke kontaktu rozhodně došlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele