PREMIER LEAGUE - 14. KOLO

25.11.2006, 19:18, aktualizováno 27.11.2006, 00:39
Komentáře a souhrny
Podzimní bitva o Anglii mezi Manchesterem United a Chelsea skončila smírně, v čele se tak nic nemění. Na třetí místo po vítězství nad Arsenalem znovu poskočil Bolton, čtvrtý je i přes prohru v Newcastlu Portsmouth. Tottenham porazil Wigan, poslední Charlton vydřel bod s Evertonem, Liverpool porazil Manchester City, Villa remizovala s Middlesbrough.

Souboj titánů. Bitva o Anglii. Takové a další přívlastky dostal duel, který na devadesát minut zastavil život ve fotbalové Anglii. Manchester United proti Chelsea. Ferguson proti Mourinhovi. Současný lídr proti druhému celku tabulky a obhájci titulu. To vše v Divadle snů, jak se přezdívá Old Trafford, kam se namačkalo téměř 76 tisíc diváků. Domácí začali lépe, Chelsea byla jakoby nervózní. Ballack kazil, Ševčenko a Lampard jakoby ani nehráli. Zato na druhé straně Rooney, Ronaldo a Giggs pořádně motali hlavy zadákům v modrých dresech. V 29. minutě to přišlo. Rooney uvolnil Sahu, ten viděl, že dvojici obránců jen těžko pláchne, tak si nachystal míč na levačku a trefil zpoza šestnáctky na milimetr přesně k tyči Cudiciniho branky. O přestávce vystřídal Mourinho obránce Geremiho a na hřiště pustil rychlíka Robbena. A že to jeho mužstvu pomohlo! Najednou Chelsea přitlačila United k vápnu a dopředu se borci v rudém dostávali jen výjimečně. Přesto Ronaldovi a Sahovi chyběl krůček k tomu, aby vyrovnaný duel rozhodli. Nestalo se. Lampard pálil ostošest, ale United odolávali. Až do 69. minuty. Carvalho si vyskočil na Lampardův centr a za přispění Sahy a břevna vyrovnal.

Nicolas Anelka, který posílil Bolton za osm milionů liber z Fenerbahce, zaznamenal první dva góly v dresu Wanderers. A odnesl to bývalý Anelkův zaměstnavatel na britských ostrovech, Arsenal. Wenger dal teprve podruhé šanci v základní sestavě 17letému Wallcotovi a ten v první šanci zápasu chystal míč Adebayorovi. Konžský útočník však brankáře Jaaskelainena nepřekonal. V 9. minutě pak musel dvojnásobně litovat, protože Amdy Faye poslal domácí do vedení. Další dvě branky padly na konci první půle. Nejprve Anelka zvýšil na 2:0, vzápětí však Gilberto po centru Fabregase vrátil Gunners do zápasu. Poslední slovo si však znovu vzal Anelka.

Tottenham přivítal na White Hart Lane Wigan a od 20. minuty prohrával gólem Henri Camary. V závěru první půle však Spurs otočili skóre díky dvěma brankám v rozmezí 83 sekund. Nejprve dal svůj padesátý gól v Premier League Jermain Defoe a za chvilku poslal domácí do vedení bulharský kanonýr Dimitar Berbatov. Účet zápasu uzavřel mladý reprezentant Aaron Lennon. Wigan prohrál po šesti zápasech, Tottenham poskočil na desáté místo.

Newcastle se pomalu zvedá. V týdnu si zajistil díky vítězství na Celtou Vigo postup v Poháru UEFA, teď na domácí scéně zdolal třetí Portsmouth. Zasloužil se o to v 69. minutě Antoine Sibierski, který se trefil i ve čtvrtek proti Vigu. Sibierski mohl o devět minut později přidat druhý gól, ale bravurní zákrok si přichystal David James. I tak ale Newcastle vítězství nepustil a mohl se na domácí půdě radovat z tříbodového zisku poprvé od 19. srpna.

Třiadvacet zápasů už doma neprohrál Liverpool a nic se na tom nezměnilo ani po sobotním utkání s Manchesterem City. Naposledy našel Liverpool na Anfield Road přemožitele v říjnu 2005, kdy tam Chelsea vyhrála 4:1. Jedinou branku tehdy vstřelil Steven Gerrard. A právě kapitán Reds to byl, kdo pomohl prodloužit úspěšnou sérii proti Manchesteru. Kdo ví, kde by se Liverpool nacházel nemít v sestavě tohoto chlapíka. Ve středu to byl právě on, kdo zlomil odpor Eindhovenu v Lize mistrů, o víkendu řádil zase. Krásnou ranou z dálky posunul Liverpool na deváté místo tabulky po bok městského rivala Evertonu.

Everton se představil na hřišti Charltonu, který pod manažerem Reedem vybojoval první bod. Poslední celek tabulky prohrával po vlastní brance Hreidarsona z 52. minuty. Andy Reid však brzy vyrovnal a zajistil tak Charltonu do tabulky devátý bod, přestože v poli hosté poměrně značně dominovali.

Reading si přivezl překvapivě všechny tři body z Craven Cottage, kde porazil Fulham. Zasloužil se o to proměněnou penaltou irský internacionál Kevin Doyle. Nováček soutěže pokračuje ve výkonech ve stylu aprílového počasí. Série úspěšných výsledků střídá vždy s řadou neúspěchů. Teď se však veze na vítězné vlně a řadí se na skvělé sedmé místo.

Malcolm Christie se trefil po 21 měsících a zajistil svému Middlesbrough cenný bod z duelu s Aston Villou. Fotbalista, jenž před čtyřmi lety přišel k Boro z Derby, je pronásledován zraněními a byl to jeho teprve čtrnáctý start v prvním týmu! Přestože celá situace zaváněla postavením mimo hru, jen málokdo útočíkovi s číslem 11 branku nepřál, snad s výjimkou hráčů a fanoušků Aston Villy. Domácí tak už poněkolikáté tahal z bryndy kapitán Gareth Barry, který hraje v reprezentační formě. ve 48. minutě stanovil konečné skóre 1:1.

Nová éra West Hamu United, který koupil islandský magnát Eggert Magnusson, začala vítězstvím nad Sheffieldem 1:0. Že body zůstanou v Upton parku, rozhodl povedenou hlavičkou Hayden Mullins. Dobrý zápas konečně odehrál Argentinec Carlos Tevez, ale svou šanci po spolupráci s Bowyerem neproměnil.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
24.11.2007
Newcastle United - Liverpool FC
Arsenal FC - Wigan Athletic
Derby County - Chelsea FC
Bolton Wanderers - Manchester United
Fulham FC - Blackburn Rovers
Everton FC - Sunderland AFC
Middlesbrough FC - Aston Villa
Manchester City - Reading
West Ham United - Tottenham Hotspur
Birmingham City - Portsmouth FC


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man U - Chelsea bol dobrý zápas, zaslúžená remízka.

Reagovat
HOST*ital

Zápas-dobrý,s fotbalem to moc společného nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojovný, dosť pekných akcií, tempo výborné aj atmosféra, tak čo.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mně se taky ten zápas nelíbil... připadalo mi to takové umělé Chelsea hrála jako vždy tužku, proč já ji vlastně tak fandím?!

Reagovat
exmafie

V sobotu mi nevyšel Arsenal, kde jsem měl remízu a v neděli Palermo, taky vsazená plichta a oba to byly poslední zápasa na bezchybných tiketech, tak kde je chyba???

Reagovat
exmafie

"zápasy" samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš dať o jeden zápas menej

Reagovat
PJ

Měl ses mě zeptat, bych ti řek že Palermo prohraje

Reagovat
HOST*nofan

Tak to ty priste poradis me a ja tobe. Protoze zrovna tyhle me vysly ale jinde jsem mel po chybě.

Reagovat
HOST*Steven7 (343301491)

chelsea je naj a mam aj web o chelsea !!! www.chelsea-steven.estranky.cz a hlasujte v anketach a piste do Guestboks ta cawteee

Reagovat
smazaný uživatel

oprava:chelsea je naj-vacia pica mam aj web...atd..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*FC !!!!!!!§§

ti kkooot chelsea je naj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele