Preciadovo vyloučení je nepřijatelné, interně to vyřešíme, řekl trenér Priske

07.04., 22:54
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Sparty Brian Priske považoval vyloučení Ángela Preciada v domácím utkání 27. kola první ligy s Mladou Boleslaví za nepřijatelné. Na tiskové konferenci uvedl, že situaci s ekvádorským reprezentantem vyřeší interně. Šestačtyřicetiletého dánského kouče mrzelo, že sám kvůli čtvrté žluté kartě v sezoně nejvyšší soutěže přijde o příští kolo na hřišti pražských Bohemians 1905.

Sparťanský krajní bek či záložník Preciado obdržel červenou kartu ve druhém ligovém utkání za sebou, do něhož nastoupil. Kvůli vyloučení v březnovém derby se Slavií dostal třízápasový trest. Do hry se vrátil až ve středečním semifinále domácího poháru na stadionu druholigové Opavy, kde jeho tým zvítězil 2:0.

"Je to samozřejmě nepřijatelné, ztížil nám to. Zrovna se vrátil do ligy po trestu a udělá další špatné rozhodnutí, kterým ublíží týmu. Vyřešíme to interně," prohlásil po remíze 1:1 s Mladou Boleslaví Priske.

Sparta dostala jedenáctou červenou kartu v sezoně, z toho devátou v lize, což je nejvíce ze všech mužstev. "Červených karet je až moc. Některé jsme si nezasloužili, poslední ale byly stoprocentní," uvedl Priske.

"Je důležité hrát s určitou mírou disciplíny bez ohledu na to, co dělá soupeř. Na začátku sezony jsme věděli, že nás každý bude chtít porazit a že někteří soupeři kvůli tomu překročí hranice. I to je součástí fotbalu, musíme se s tím vyrovnat," podotkl bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Za protesty ve druhém poločase dostal čtvrtou žlutou kartu v ligovém ročníku a v příštím kole bude svému týmu chybět na lavičce. "Samozřejmě z toho nemám radost, musím to ale přijmout. Stalo se mi to poprvé jako trenérovi," prohlásil bývalý hráč Portsmouthu, Genku nebo dánské reprezentace.

Obhájci titulu z Letné neporazili Mladou Boleslav ani ve druhém utkání v ligové sezoně, na podzim venku prohráli 1:3. Ve třetím z posledních pěti kol nezvítězili a klesli na druhé místo tabulky o bod za městského rivala Slavii. "Remízou jsme si to (boj o titul) udělali těžší," připustil Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (85)

Přidat komentář
fabec1222

Konate pls

Reagovat
smetos

Prciado v lete papa

Reagovat
Pablos

Ale jedině po nějaké zajímavé nabídce na základě jeho vystoupení v evropským poháru… určitě né pápa, že se ho budou zbavovat.

Reagovat
Mönchengladbach
Reagovat
Seydou Doumbia

tam by se i hodil

Reagovat
Kapřík

Po znich půjde k Turkovi.

Reagovat
r.mrazik

To fakt určitě ne

Reagovat
wjillm

Bude muset zabrat. Měl několik super výkonů, dnes teda bída, ale ta nedisciplinovanost je zarážející. Už předtím měl pár hraničních zákroků. To uniklé video na internetech mu taky příliš nepřidá. Musí si to v kebuli srovnat.

Reagovat
r.mrazik

To určitě musí

Reagovat
Grupma

Bída? Vždyť patřil jasně k nejlepším na hřišti.

Reagovat
wjillm

Asi mám jiné měřítko. Já se na něj po tom průseru zaměřil a přišlo mi, že dost kazil přihrávky a spoustu věcí zadrbal. Ale komu se ten zápas podařil, že? Snad jen Vitík odehrál celý zápas hodně slušně.

Reagovat
Lof

Reagovat
Mass

Tak tohle sme si nezasloužili, být ve vedení pan Čupr s panem Krulou, tak sme nedostali ani jednu a i náš kapitán by mohl beztrestně nadávat rozhodčím do čuráků, jak to měl ve zvyku. Taky je nyní znepokojující to, že někteří soupeři se s námi snaží remizovat nebo dokonce i vyhrát, ale s tím se musíme vyrovnat.

Reagovat
Beči

Však Priske neříkal nic o tom, že by rudá byla nezasloužená, právě naopak.

Reagovat
Mass

"Červených karet je až moc. Některé jsme si nezasloužili"

Říct tohle Trpiš, tak tu má desítky brečounů od sparťánků.

Reagovat
Mike Litoris

Některé jsme si nezasloužili, poslední ale byly stoprocentní.

Je docela škoda, že jsi se nedostal až na konec souvětí, pak by ti dávalo úplně jiný smysl

Reagovat
jenage

Lol, smysl je právě pořád stejný.

Reagovat
Mass

Ne, je to pořád stejný.

Reagovat
kilobyte

Tak vybrečíte kvůli pár penaltám ještě po roce.

Reagovat
Mass

"Neboj, vám Bílek bude penalty zařizovat dál"

Reagovat
kilobyte

Jo, loni a ještě letos jste brečeli, že jsme měli moc penalt, přitom jich máte víc.

Reagovat
Mass

Můžeš jednou přestat psát ve druhý osobě množnýho čísla a o brečení? Opakuješ se. Tady Priske mluvil o nezasloužených červených kartách. Počet penalt je irelevantní, záleží na jejich kvalitě.

Reagovat
kilobyte

Já vím, vy jste ofenzivní mužstvo a jste hodně ve vápně a proto máte tolik penalt. Navíc ještě kvalitních.

Reagovat
ratusek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

Neboj, vám Bílek bude penalty zařizovat dál.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
clinger

Reagovat
Marisic

sem rád, že uznáváš, že je liga čistá. Jestli opět vyhrajeme titul, tak snad nebudeš zas rok bulet všude možně (vyjma stadionu) o velkým spiknutí

Ale naděje si nedělám, gaučíci jsou jak známo na netu největší keyboard warriors

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Přečti si poslední shrnutí kola, kolik sparťánků tam brečí nad červenou kartou a teď i Priske tvrdí, že některé karty byly nezasloužené. A ty tu píšeš něco o bulení. Pokrytectví je holt u sparťánků silné.

A ty tvoje urážky do gaučíků, co to je? To že nechodim do kotle ještě neznamená, že sem nějakej gaučák, nebo nějakej konspirátor. Tak co tu meleš. Suchý hajzly byly jasný, nešlo o nějaký spiknutí. Tu aroganci, co si Sparťani mohli dovolit dřív, to už jim teď neprojde. Proto mají taky nejvíc červených karet.

Reagovat
doshcz

nejlepsi cist tyhle kydy zrovna od slavistu

Reagovat
Mass

Někdo to na tebe kydnout musí, ty kyde

Reagovat
doshcz

Reagovat
Marisic

Tak já píšu o tvým bulení, ne o bulení slávistů. Stejně tak ty mi to můžeš recipročně vrátit že napíšeš když já bulim. Nějaký abstraktní "sparťánci" mě nějak netrápěj, nezodpovídám za ně, a proto ti říkat že seš ubulenec ode mě není pokrytectví, popisuju realitu.

To je totiž ten rozdíl, mi se včerejší výkon rozhodčího nelíbil, ta redka se mi nezdála, napíšu argumenty proč, ale zároveň beztak nemam problém uznat, že jsme na víc než na bod asi neměli, nehledám za tím nějaký temný spiknutí, nějaký "jízdy na oranžovou/suchý hajzly" apod. Zároveň nenazývám druhej břeh "sparťánkama/slávistínkáma".

Ty na druhou stranu seš nonstop ublíženej, "tvůj" klub jde na první místo a tebe první zajímá druhej břeh. Tvůj klub má bejt na prvním místě, ne nenávist ke klubu na druhým břehu. Debatu o gaučácích už jsme měli, za mě seš gaučák, protože jen ten je schopnej tědle sračkozních, ublíženejch výlevů. Neznám člověka co by si na svůj klub odchodil 15+ zápasů do sezony a pak by měl ještě chuť předvádět podobný frustrácký výlevy jak ty. Jestli zvládneš oboje, tak seš mimořádnej úkaz a gratuluju

Reagovat
Mass

Mimořádně zoufalej úkaz seš sám, když máš potřebu moje podle tebe výlevy neustále komentovat. Já tvoje bulení (kterému říkáš argumenty) nekomentuju, nepřijde mi to podstatný. Tvoje komentáře ani nečtu, stačí mi jen ty tvoje slaboduché reakce na mě, plné pokrytectví a nadutosti.

Smál sem se Priskemu a jeho vyjádření o nezasloužených červených kartách a snahám soupeřů vyhrát proti Spartě, tak co do toho pleteš nějakou nenávist. Určitě je tu i dost rozumných sparťanů, se kterými se dá mluvit (psát), zejména ti, kteří se vyhybají tomu psát v každém druhém příspěvku o brečení a bulení pod něčí kritikou a následně sami si stěžovat, ale říkat tomu argumenty.

Reagovat
Marisic

Nevim kdy naposled sem na tebe reagoval, nejsem tu tak často, ale docela chápu, že ti leží v žaludku, když někdo ukáže na tvou ubohost.

Však mý komentáře nečti, nikdo ti to nenutí, nicméně pak nepiš o mým pokrytectví kvůli tomu jak píšou jiný sparťani . Na konci si beztak (nepřímo) napsal, jak si beztak stěžuju, ale říkám tomu argumenty. Tak jestlis ten komentář k Preciadovi nečet, tak asi těžko víš, jestli v něm argumenty byly ne . Ale tak to je tobě jedno logicky, ty sis přišel jen vybít frustraci.

Hážeš urážky, "pokrytectví", "nadutost", zesměšňuješ druhej břeh jako sparťánky, nepíšeš kritiku, sám si napsal, že ses Priskemu smál. Přijdeš se někomu vysmívat a když ti to někdo vrátí, tak seš šokovanej Ještě píšeš tímdle agresivním stylem a pak se divíš že ti to někdo vrátí.

Reagovat
ratusek

Jak jsem myslel, že si Sparta pro titul dokráčí, tak teď víc veřím Slavii. Ale kdo ví, Plzeň tím zamíchá v nadstavbě a hned i toto kolo

Reagovat
BaggioRoberto

Tak kdo mohl vedet, jak moc Spartu rozhodi Liverpool. Od te doby je to spatne.

Reagovat
r.mrazik

Spíš Spartu rozhodila Plzeň, kde to Priske úplně posral

Reagovat
Nodi

Spíš se ukázalo jak je Sparta závislá na individualitách a když je (křídla) soupeř pokryje, tak je to strašně rozhodí, plus samozřejmě výsledky s Live a následně s Plzní jim v hlavě nepřidali.

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Jako za mě dostává Preciado zbytečný lynč. Čekal bych, že se za něj Priske postaví.

Reagovat
dantetomas

Ono to nebolo sice nic zakerne a hrozne, lenze ten typek sa prave vratili po treste za podobnu blbost a hned je znova vyluceny. Celkovo ta jeho disciplina na ihrisku nie je uplne vzorova. Je evidentne, ze Priskemu uz dochadza trpezlivost.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bucky

Reagovat
icefish

Postavit se za hráče, který je vyloučeny za oplaceni, strašně oslabil tým a hned po návratu udělá úplně to samé? Postavit se za nej? Pokud by tam nebyla nějaká extrémní polehčující okolnost, tak leda proto, abys ho mohl kopnout do rite

Reagovat
hematop

To prcání teenek na hajzlech mu nedělá dobře

Reagovat
FC Porto FC

Loktem do stehna, to mi na červenou fakt nepřijde

Reagovat
Kang & Kodos

Tak tady vůbec nejde o nějakou intenzitu toho ohnání. Sakala tam spadnul jako kdyby ho střelili. Reálně se vlastně stalo úplný hovno a s tím kopancem na Bořila v derby se to nedá srovnat. Ale tohle si prostě nemůže dovolit, ještě hned po odpykání trestu za stejnou píčovinu. Akorát bych teda ocenil, kdyby se začal žlutou kartou trestat i hráč, kterej se začne takhle teatrálně svíjet

Reagovat
Nodi

Tak ono se padá aby se tím někdo začal zabývat, je to dost probírané. Hráči zas řeší to že když neudělá nic tak si toho třeba nikdo nevšimne.

Reagovat
Bucky

Jasně, ale je něco jiného spadnout po jasném intenzivním faulu, který bys zvládl ustát, ale zabrání Ti v dohrání situace a něco jiného, když sebou bouchneš na zem, když se Tě někdo sotva dotkne. Preciado je blbec, že se ohnal, ale Sakala je tady jednoznačně taky za blbce. Tohle není zvýraznění vážné věci, tohle je vytvoření vážné věci z něčeho malého.

Reagovat
Seydou Doumbia

prostě klasický buzerantský fotbal dnešní doby, co chceš...stačí se na někoho křivě podívat a už se snaží získat výhodu pro svůj tým

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Mass

Souhlasil bych si karty s kartama za přehrávání bolesti (i když by jich půlku dostal Douděra), někdy je to až trapný, co tam dělaj za nejmaroviny, jen teda myslim že taková možnost v pravidlech není.

Reagovat
Grupma

Co "nesportovní chování"? Do toho by se to nevešlo?

Reagovat
Marisic

jasně že vešlo, frajer v životě nekop do míče zjevně

Reagovat
Mass

Možná že udělám i tři žongly pane Rado

Reagovat
Marisic

"Napomínaní za nesportovní chování Existují různé situace, kdy musí být hráč napomenut za nesportovní chování, včetně případů, kdy hráč:

● pokusí se oklamat rozhodčího, např. předstírá zranění nebo domnělý přestupek (simulování)"

viz: https://www.fotbal.cz/facr/document/download/109103

Pls už se nikdy nevyjadřuj k rozhodčím, pravidla si viděl max z rychlíku, díkes

Reagovat
Mass

Přihrání bolesti není předstírání zranění, ty rychlíku. Pls zkus se ty nevyjařovat k mým komentářům, je mi trapné se přít s někým, kdo si koupil permici na Spartu a myslí si, že tím získal vysokoškolský titul.

Reagovat
Marisic

např. předstírá zranění nebo domnělý přestupek, už jen to "např." ti značí že to není taxativní výčet

Reagovat
Bex5

Naprosto jasna cervena, i kdyby ho jen sktnul a netrefil naplno. A disciplinarka jeste par zapasu stopku, neni to poprvy.

Druha vec je ta reakce toho druhyho hrace, ale ten proste vedel, co ma udelat, aby to jeste pribarvil.

Ale tohle si proste ta manicka nemuze dovolit, aniz by vedel jasne, ze prijde trest.

Reagovat
John Obi Mikel

Úplně jasná

Reagovat
Bakary3

A svatý Brian čtvrtá žlutá, jak je to možné

Reagovat
Grupma

V Čechách není zdaleka první cizinec, který tu přišel o svatost

Reagovat
Nuno čomes

Specifické prostředí i liga.

Reagovat
Mass

Ne všichni se Radují

Reagovat
Freedo

Reagovat
Freedo

Začíná se nám tu rozmáhat takový nešvár. Priske, který vytrvale poukazoval na chování slávistického realizáku během derby, se sám chová jako buran. Posledních 20 minut vyvíjí tlak na rozhodčího, aby pískl penaltu. Čtvrtá žlutá karta, to mluví samo za sebe.

Je vidět, že se umí chovat pouze tehdy, když mu neteče do bot. A jakej trenér, takoví jsou hráči, což je vidět na těch červených.

Reagovat
clinger

Reagovat
Mass

Zdá se, že se tady plně adaptoval, tenhle světoběžník.

Reagovat
Bakary3

Je to tak, on oproti trpisovi má prostě tak nějak uhlazenější vystupování, je to zapadak, křišťálově čistej Dán, ale realita na hřišti je pak taky trošku jinde.

Stejně tak měl řeči, jak chování jako u nás z Dánska nezná a tak, no tak nevím, kolik trenérů tady dostalo 4 ŽK, je nějaký?

Reagovat
Blasphemer

Koubek teď kvůli tomu nebyl na lavičce v Karviné

Reagovat
Blasphemer

* v Karviný samozřejmě

Reagovat
Kang & Kodos

no proto

Reagovat
doshcz

tak Trpis se nikdy tolik nekritizoval, spis ty magori kolem nej

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Losinho

Ale zasloužil by si to i Trpiš.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bucky

Jak se hned tetelíte. Vy byste bez té Sparty fotbal ani nesledovali, máte radost jen, když můžete kopat do Sparty.

Reagovat
Bakary3

Fanoušci Slavie šťouchnou do Sparty, fakt šokující

To se u Sparty, Číňanů, zmrdika, prostě neděje

Reagovat
meno

Reagovat
Front hell

Ta dětská naivita je rozkošná

Reagovat
meno

Jsme rádi, že jste pro jednou zase relevantní

Reagovat
Witcher

Brianko Nezvladajko

Reagovat
Pesojen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele