PŘÁTELSKÉ ZÁPASY

13.11.2005, 13:59, aktualizováno 13.11.2005, 23:49
Aktuality
Největší pozornost z přátelských zápasů přitahoval souboj Argentiny s Anglií, který dvěma góly v závěru otočil Michael Owen. Francie hrála s Německem bez branek, Nizozemci přišli o neporazitelnost doma s Itálií, Portugalsko porazilo Chorvatsko, Brazilci nasázeli osm gólů Spojeným arabským emirátům.


Argentina - Anglie 2:3 (1:1)

V Ženevě se utkali dva velcí rivalové, Anglie s Argentinou. Lépe začali Jihoameričané, gólman Albionu Paul Robinson se během deseti minut zapotil hned při třech nebezpečných střelách, další dvě zblokovali obránci. Angličané se poprvé osmělili ve 25. minutě, kdy Lampard pálil těsně vedle, ve 30. minutě byl ještě blíž Wayne Rooney, když trefil tyč. Pak už začaly padat góly. Nejprve zprava přihrál před branku Maxi Rodríguez, Ferdinand nedokázal odvrátit a Hernán Crespo ve snadné pozici doklepl. Do šaten se však šlo za nerozhodného stavu, David Beckham hlavou sklepl centr na Wayna Rooneyha a s přehledem k tyči vyrovnal.

Po devíti minutách druhého poločasu šli Argentinci opět do vedení, po přímém kopu se od zadní tyče trefil Walter Samuel, když hlavou přehodil duo Robinson - Ferdinand. Snaha Angličanů o vyrovnání byla dlouho bezzubá, v 73. minutě gólman Abbondanzieri zneškodnil přímý kop Beckhama i dorážku Owena, v 87. minutě jen taktak vyškrábl chytrý Rooneyho oblouček. Pak však přišel dokonalý obrat. Chvilku po Rooneyho pokusu poslal dlouhý centr do vápna Steven Gerrard, na zadný tyči našel svého bývalého liverpoolského spoluhráče Michaela Owena a ten hlavou vyrovnal. V nastaveném čase argentinský gólman chytil Beckhamovu hlavičku, před druhou brankou nechal rozhodčí pokračovat po sporné situaci ve vápně a z protiútoku padl rozhodující gól. Vítězství Anglii vystřelil opět hlavou Michael Owen, tentokrát po centru Joe Cola.

Branky: 34. Hernan Crespo, 53. Walter Samuel - 39. Wayne Rooney, 86. Michael Owen, 90+2. Michael Owen.

Žluté karty: 32. Walter Samuel, 79. Maxi Rodríguez - 26. Luke Young, 48. Frank Lampard, 68. Joe Cole.

Argentina: Roberto Abbondanzieri, Roberto Ayala (74. Fabricio Coloccini), Martin Demichelis, Walter Samuel, Juan Pablo Sorin, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Juan Riquelme (84. Oscar Luis Gonzalez), Hernan Crespo (70. Javier Saviola), Maxi Rodriguez, Carlos Tevez (80. Julio Cruz).

Anglie: Paul Robinson, Wayne Bridge (46. Paul Konchesky), Rio Ferdinand, Ledley King (58. Joe Cole), John Terry, Luke Young (80. Peter Crouch), David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard, Michael Owen, Wayne Rooney.

Rozhodčí: Philippe Leuba
Diváci: 29 000
Místo konání: Stade de Geneva, Švýcarsko


Francie - Německo 0:0

Zápas Francie s Německem byl soubojem brankářů, oba nakonec udrželi čisté konto. V první půli jako první zahrozil Henry, ale Lehmann si s jeho střelou poradil. Na druhé straně poslal pěknou ránu těsně nad branku Podolski, odpovědět mohl Henry, ale po pěkném zpracování dlouhého centru vypálil mimo, dobrou šanci měli Němci, Deisler z přímého kopu z 18 metrů trefil boční síť.

Po přestávce měli první příležitost opět domácí, Trezeguet se dostal za obranu, ale netrefil pořádně míč. Němci byli nebezpečnější, Ballack parádní přihrávkou vyslal svého spoluhráče z Bayernu Schweinsteigera, ale jeho střelu vyrazil Coupet, stějně tak si gólman Lyonu poradil i s dalším pokusem mladého záložníka. Schweinsteiger pak rozehrál přímý kop a Ballack hlavičkoval nad. Poslední šance zápasu přišla na druhé straně, ale Cissého nebezpečný centr před bankou nenašel nikoho, kdo by jej dopravil do sítě, a tak se týmy rozešly smírně.

Žluté karty: 45. Thierry Henry, 68. Claude Makelele - 31. Sebastian Deisler, 47. Michael Ballack, 57. Arne Friedrich.

Francie: Gregory Coupet, Jean-Alain Boumsong, William Gallas, Anthony Reveillere, Willy Sagnol, Lilian Thuram, Vikash Dhorasoo (74. Alou Diarra), Claude Makelele, Florent Malouda (69. Jerome Rothen), Thierry Henry (46. Nicolas Anelka), David Trezeguet (69. Djibril Cisse).

Německo: Jens Lehmann, Arne Friedrich, Robert Huth, Marcell Jansen, Per Mertesacker, Michael Ballack, Sebastian Deisler (46. Bastian Schweinsteiger), Torsten Frings, Bernd Schneider (74. Tim Borowski), Miroslav Klose, Lukas Podolski (82. Kevin Kuranyi).

Rozhodčí: Andrew Bennett
Diváci: 60 000
Místo konání: Stade de France


Nizozemsko - Itálie 1:3 (1:2)

Nizozemci pod vedením Marco Van Bastena poprvé okusili hořkost porážky, jejich 16 zápasů dlouhou šňůru bez porážky ukončila Itálie. V úvodu padly dva neuznané góly, na každé straně jeden, za domácí střílel z ofsajdu Kuijt, na druhé straně zkazil hlavičkujícímu Gilardinovi radost pomezní, který postřehl, že míč už předtím opustil hrací plochu. Ve vyrovnané první půli měly šance oba týmy, Toni hlavičkoval mimo, Kuijtův oblouček vyrazil Abbiati. První gól přinesla 38. minuta, po křídle se pěkně probil Castelen, po jeho centru pálil Kuit, střela sice byla zblokována, ale jen k volnému Ryanu Babelovi, který poslal míč za záda Abbiatiho.

Italové však už za tři minuty vyrovnali, Del Pierův centr poslal hlavou do sítě Alberto Gilardino. Aby toho pro Oranjes nebylo málo, na konci první půle po dalším centru Del Piera míč hlavou mírně přizvedl Camoranesi a dezorientovaný Ron Vlaar hlavou přehodil vlastního gólmana - 1:2. Pět minut po přestávce přidali hosté třetí gól a opět u toho byl Vlaar. Pohrál si s ním Luca Toni, zasekávačkou jej posadil na zem a překonal bezmocného Timmera. Domácí se mohli vrátit do zápasu o něco později, ale Kuijt hlavičkoval do tyče, další pokus aktivního útočníka Feyenoordu zlikvidoval Abbiati. Na druhé straně ještě pěknou individuální akci zakončenou střelou přímo na brankáře předvedl Camoranesi, na skóre se však už nic nezměnilo.

Branky: 37. Ryan Babel - 41. Alberto Gilardino, 45. Ron Vlaar (vl.), 50. Luca Toni.

Žlutá karta: 23. Mauro German Camoranesi.

Nizozemsko: Edwin Van der Sar (46. Henk Timmer), Jan Kromkamp (60. Nigel De Jong), Joris Mathijsen, Giovanni Van Bronckhorst, Phillip Cocu (86. George Boateng), Denny Landzaat, Rafael Van der Vaart, Ron Vlaar (59. Andre Ooijer), Ryan Babel (82. Jan Vennegoor of Hesselink), Romeo Castelen, Dirk Kuijt.

Itálie: Christian Abbiati, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta, Mauro German Camoranesi (78. Aimo Diana), Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo (86. Simone Barone), Alessandro Del Piero, Alberto Gilardino (60. Daniele De Rossi), Luca Toni (67. Vincenzo Iaquinta)

Rozhodčí: Valentin Ivanov
Diváci: 49 000
Místo konání: Amsterdam ArenA


Portugalsko - Chorvatsko 2:0 (1:0)

Portugalci byli prakticky po celý zápas lepší než jejich soupeř z Chorvatska, hned v první minutě se trefil Pauleta, ale radost mu zkazil praporek pomezního signalizující jeho ofsajd. Do další šance Pauletu nepustil obránce, který odvrátil nebezpečný centr Boa Morteho. Ve 32. minutě už přišel vedoucí gól, k přímému kopu se postavil Petit a parádní střelou poslal míč do sítě. Chorvati zahrozili jen jednou, z brejku vybojovali roh a po jeho rozehrání pálil zpoza vápna Balaban, trefil však jen břevno, od nějž se míč odrazil na čáru a zpět do hřiště.

Ve druhé půli pokračovali domácí v tlaku, Pauleta poslal míč do boční sítě, v 65. minutě už se však trefil přesně, když tělem oklamal obránce a překvapivou střelou přesně k zadní tyči překonal Butinu. Portugalci mohli přidat další góly, ale žádná z dalších střel už se mezi tyče nevešla.

Branky: 32. Armando Petit, 65. Pedro Pauleta.


SAE - Brazílie 0:8 (0:1)

Brazilci si ve Spojených arabských emirátech s chutí zatrénovali a zastříleli, svému výrazně horšímu soupeři nasázeli osm branek. V první půli však padla jediná, po pěkné individuální akci se prosadil Kaká. Po přestávce už kanárci rozehráli svůj koncert. Ve vápně byl faulován Gustavo Nery a Adriano proměnil penaltu - 0:2. Třetí gól přidal po hrubé chybě domácí obrany Fred, čtvrtý po Juninhově rohu hlavou Lucio. Pátý a šestý gól dál Juninho sám, jeden perfektně zahraným přímým kopem z hranice vápna, druhý netradičně hlavou po centru Neryho. Domácí už hráli v deseti bez vyloučeného Abasse a Brazilci v závěru přidali ještě dvě branky, po centru aktivního Juninha se v pádu trefil z voleje k tyči Fred a v 90. minutě završil skóre Cicinho, jehož ve vápně uvolnil chytře rozehraným přímým kopem Ricardinho.

Branky: 20. Kaká, 53. Adriano (pen.), 58. Kaká, 65. Lucio, 70. Juninho Pernambucano, 80. Juninho Pernambucano, 85. Fred, 90. Cicinho.


Další zápasy - sobota:

Korejská rep. - Švédsko 2:2
Finsko - Estonsko 2:2
Bělorusko - Lotyšsko 3:1
Bulharsko - Gruzie 6:2
Jihoafrická rep. - Senegal 2:3
Lichtenštejnsko - Makedonie 1:2
Skotsko - USA 1:1
Rumunsko - Pobřeří Slonoviny 1:2

Další zápasy - neděle:

Čína - Srbsko a ČH 0:2
Írán - Togo 2:0
Paraguay - Makedonie 1:0
Ekvádor - Polsko 0:3


Autor: Petr Starý

Komentáře (52)

Přidat komentář
HOST*Hrabo

Pěkný zápasy s pěknými výsledky. Brazílie potvrdila roli favorita a rozdrtila SAE, které v asijské kvalifikaci sahali po postupu. Brazilci patří mezi největší favority mistrovství¨-to jednoznačně. Nemám rád Nizozemce,a proto jsem rád, že konečně narazili!!! Děkuji naší reprezentaci za skvělí výkon. Postup je náš. Doufám, že na mistrovství nabudeme jen do počtu,ale uděláme díru do světa. Kvalitu na to máme. Bohužel jsme malá země a nemáme tak široký kádr jako např. Brazílie, která kdyby mohla složila by 4 kvalitní jedenáctky, které by se prali o titul. Můžeme držet našim palce ať jim to ve středu víde a můžeme slavit...

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem nejak rypat, ale podla mna ste nejak oslnivi vykon nepodali a pochybujem, ze s takou formou budete na ms porazat silne tymi, tak ako na euru, kde pocas kvalifikacie, pripravnych zapasov i samotneho turnaja ste boli oproti dnesku tak o polovicu lepsi. No ale do ms je kopu casu a mozte sa dostat opat do formy. Mimochodom, Nedved je polovicny oproti tomu roku kedy ziskal zlatu loptu. Nic v zlom

Reagovat
smazaný uživatel

oslnivy

Reagovat
smazaný uživatel

asi máš pravdu, ještě že se nebude hrát někde v africe, to by naši třicátníci těžko vydýchávali

Reagovat
smazaný uživatel

no spíš jen Poborský, u ostatních se o fyzičku nebojim

Reagovat
smazaný uživatel

Ale asi nebude náhoda, že to byl od Eura náš nejlepší výkon. A opět u toho byl Nedvěd

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd nebyl poloviční.Prostě neměl tolik míčů,což bylo způsobeno jednak terénem(nedalo se hrát moc kombinačně) a taky absencí Kollera(při nakopávaných balónech jsme skoro žádný nevyhráli).

Reagovat
HOST*Hrabo

Slovensko GO HOME!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

nic proti, ale SAE se nedostalo ani do finálové skupiny

Reagovat
HOST*Hrabo

HUPS

Reagovat
Jajinek

Já si naopak myslím že bychom na tom Ms nšco uhrát mohli.A to z toho důvodu že budou naši klíčoví hráči odpočatí...Vždyť o tom dnešní fotbal je.Například na Ms 2002 byl pohled na unavené Henryho, Zidana, Tottiho, Verona nebo dlaší prostě k pláči....A vyhrála Brazílie protože Ronaldo celou sezonu marodil a byl žhavej do fotbalu a Ronaldinho hral za PSG takže bez poharu....No ted si představte červen 2006 - Koller a Lokvenc pul roku odpočati....Baroš taky mnoho zatim nenahral.Rosický,Rozehnal,Ujfaluši a Šmicer bez evropskejch pohárů.Jankulovski se v AC taky asi moc neutahá (konkurence je veliká), Poborský půl roku kdesi v druhé lize.Jediní unavení by mohli být Nedvěd a Čech ale u brankářů se to tak neprojevuje...Kterej jinej špičkovej manšaft bude takhle odpočatej?...Z toho mi vyplívá že by se dal udělat úspěch.Jistě, je to jen úvaha a vše může být jinak ale co když...?

Reagovat
Shevchenko

zajmavá úvaha

Reagovat
smazaný uživatel

Svatá pravda.Jen aby se Koller dal dohromady a Nedvěd se v extrémě těžké sezóně nezranil.

Reagovat
HOST*

Uplne na hovno uvaha ty magore!Pekny keci!Doufam,ze Nori jeste vyhrajou!Cesi na MS?!?!?!?Ostuda!Dostanete Brazilii a mate bura jistyho!Zdar zmrdi!

Reagovat
smazaný uživatel

si strasny trapak

Reagovat
Shevchenko

TY KOKOTE, BUD RAD, ZE TE NEZNAM !!!!!

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Jajinek

Kdzy se nepodepise tak nejlepe nereagovat...

Reagovat
HOST*

KRETENE DI HRÁT RADŠI KUŽELKY A NESER SE DO ČECHŮ!!!!!!!!!!!ČEŠI BY DALI SAE TAKY OSMIČKU TAK NEMACHRUJ S BRAZILCEMA UBOŽÁKU!!!!!

Reagovat
HOST*grossman

Som slovak ale takého oota ešte nepoznám.Držím palce bratom čechom,ak to už naši phnojili.

Reagovat
smazaný uživatel

ta ma ale kvalitnych utocnikov:Crespo, Saviola, Rodriguez, Tevez, Cruz, Lopez, Messi..No a chcem sa spytat ze kto je Luke Young??

Reagovat
HOST*rudo

ale chlapy ved sI nenadavajte! MS budu aj tak BRAZILIA.

Reagovat
HOST*Adam

No a co kdyby si me znal?Tak co by si udelal?No?Tak jsem se podepsal a co????Co se stane?Jestli se podepisu nebo ne,tak to nic nenznamena!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Karel

Hosi klid,vetsi ostuda by byla,kdyby na MS jelo Slovensko!To bych to MS bojkotoval!To by byla teprve ostuda!Dostali dobrou melu!Doufam,ze doma dostanou stejne!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

urobil si si dobre a teraz pekne spat k inteligencii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Martin

Bude to jeste lepsi,kdyz dostanete jeste bura doma!!!!!!!!!!!!!! OLEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!Luis Garcia!!!!!!!!!!Dobre zahral Had!!!!

Reagovat
HOST*Karel

Tak to kazdopadne!!!

Reagovat
HOST*Andy

Náš výkon byl úplně v pořádku. To co tady kecají ňácí blbečci, že ČR hrála hovno nobo slabě, to nemají v hlavě v pořádku. Pro mě nádherný zápas, který jsem prožíval od začátku do konce. Nej playeři: Rozehnal, Galas, Nedvěd.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi na Ujfalušiho,ten byl naprosto famózní.Jinak výkon byl vzhledem k terénu skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

ked tomuto hovorite vykon, tak dobre. kazdy ma ine meritko. Vykon ja nazyvam to co ste hrali na euru a pred eurom a nie toto. ak si myslite, ze s takymto vykonom budete porazat silne tymi, tak myslim, ze mebudete. ale mate este kopu casu vylepsit formu. Myslim, ze Norsko nie je meratelny super a ako ste sa s nim natrapili. dokonca boli v niektorych fazach zapasu lepsi a pred branou to vrelo, sice opticky , ale predsa. obcas vas dost zatlacili. no myslim, ze s takym kadrom mate naviac. ak ste s tym spokojny. no tak vas problem. a stale sa nevyhovarajte na ten teren a neposudzujte podla toho vykon. uznala to fifa? uznala.

Reagovat
smazaný uživatel

Norsko sice možná není měřítko, ale na mistrovství budou i slabší týmy A my tohle za kvalitní výkon považujeme, protože jsme hráli venku a nedovolili soupeři ani jednu gólovou šanci. Ubránili jsme veškeré standardky, dali gól a splnili přesně to, co jsme chtěli. Prostě paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Merengues to shrnul hezky.Co bys chtěl? Jak chceš hrát kvalitní kombinační fotbal na pískovišti?Tento terén byl vlastně trumfovní eso Norů.Minimalizovalo to rozdíl mezi těmito mužstvy.A navíc kdyby jsme se zabetonovali,nedostali se za půlku a hráli 0:0,mohli bysme být spokojení.Takhle se navíc nemusíme nikam hnát a to bude naše obrovská výhoda. Výkon byl takový,jak jsme si všichni představovali(s trochou nadsázky bych mohl říct snili) po tom,co nám celý týden ukazovali,jak to hřiště vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi teda fakt pako... Radši se k našim nevyjadřuj, vím, že pociťuješ hořkost po debaklu se Španělskem a naprosto trapné hře, tak si radši naše neber do huby. Podle mě je vítězství nad Norskem na takovém terénu je úspěch a jestli si myslíš něco jiného běž se léčit. ČR je favoritem MS

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc bych chtěl vidět tým, který hraje v baráži na krásu proti takovým buldokům

Reagovat
smazaný uživatel

Něco bych měl.Sice to není repre,ale to se snad taky počítá,ne?

Reagovat
ronaldinho_10

Pokud chcete vidět fotbal živě na Galaxii, tak posílejte SMS ve tvaru "GS mezera Z" - dáváte svůj hlas variantě přímého přenosu španělské ligy od 19:55 a poté NHL ze záznamu. El Classico vedlo suveréně, ale teď se to vyrovnává a pokud to tak pujde až do pátku(kdy končí hlasování), tak bude místo fotbalu zápas hokeje Rangers-Carolina...

Takže GS Z na číslo 900 0 610

Díky...

Reagovat
smazaný uživatel

kolko to stoji?

Reagovat
HOST*

Zůstaň při zemi!!!!

Reagovat
ronaldinho_10

10KČ za SMS vč. DPH

Ale nějakou SMS stojí zato tam poslat...

Reagovat
smazaný uživatel

ok a SVK?

Reagovat
HOST*

Hosi ja jsem v Anglii,ja to uvidim jiste!Tak at nemate vysoke ucty!Hosi jak to tipujete ten zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HOST*

Myslis 2:2?Mam na to vsadit?Hosi piste vysledky at muzu vsazet

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou!!! To může skončit 4:0 nebo třeba 3:5

Reagovat
HOST*Andy

Přesně tak, to může skončit jakýmkoli nepřekvapivým výsledkem. Na to bych nikdy nevsázel. Ale mírně favorizuju Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Cítímm v kostech,že to skončí 2:1 a Real rozhodne z nějakým sporným gólem.A kluci z Barcelony budou brečet ještě za 2 roky.

Reagovat
HOST*

ty si čůrák teplej zmrd zajebanej zkurvenej di už do píči ty svině

Reagovat
HOST*ferda

Co takhle příspěvky tohoto typu vymatávat...

Reagovat
HOST*

...vymazávat...

Reagovat
HOST*Martin

Hele kdo a proc to tam napsal!Na koho to smeruje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele