Potvrzeno: Schalke si pojistilo brankáře Fährmanna

16.10.2015, 16:46
Aktuality
Ralf Fährmann spojil i voji další budoucnost se Schalke. Odchovanec Königsblauen, jenž se do hornického celku vrátil po krátké zastávce ve Frankfurtu, prodloužuil kontrakt do roku 2020...

Sedmadvacetiletý brankář je odchovancem Chemnitzu, odkud se ještě během dorosteneckého věku vydal do Schalke, kde se následně dokázal probojovat až do prvního týmu.

Přes Manuela Neuera se však Fährmann mezi tři tyče nedostal a zvolil tak odchod do Eintrachtu Frankfurt, odkud se po dvou letech a po odchodu konkurenta znovu vrátil.

Prakticky od té doby je Fährmann, jenž má za sebou hned několik vážných zranění, neotřesitelnou brankářskou jedničkou a tak tomu zůstane. "Nová smlouva je pro Ralfa odměna za dlouhodobě skvělé výkony, které u nás předvádí," prohlásil sportovní ředitel Horst Heldt. "Setrvání na Schalke bylo moji hlavní prioritou. Cítím se tady velmi dobře," dodal Fährmann.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celkem průměrnej golman...

Reagovat
smazaný uživatel

možná tak na německé poměry.. ale vlastně i tam je nadprůměr.

Reagovat
Rudnevs

Do reprezentácie sa aj tak nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nahrada za Neuera by byl super, byvala dvojka Schalke opet spolu. Jako trojku bych ho vzal vsemi deseti. Rozhodne jeho nez Weidenfellera, ktery ma to nejlepsi uz davno za sebou.

Reagovat
bayern987

Pochybuji že dostane šanci když na ní čeká společně se 4 minimálně stejně dobrými gólmany navíc o cca 4-5 let mladšími (Horn, Karius, Leno, Stegen). A to si ještě o nominaci dost hlasitě říká Trapp kterému se daří v PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Nemecko to ma naslapane.

Reagovat
Rudnevs

Šancu na tri brankárske miesta majú štyria hráči - Zieler, Ter Stegen, Leno a na 100% to má isté Neuer.

Reagovat
db18

Zieler a Leno se z toho boje o nominaci spíš loučí.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Na druhú stranu Löw si tam môže hodiť svojích obľúbencov predsa len na tom kto je dvojka a trojka až tak nezáleží.

Reagovat
bobis21

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlas. Podava vyborny vykony a az ted s Kolinem inkasoval, asi po 550 minutach. Stuttgart si na nem solidne vylamal zuby. Podle me je hodne nedoceneny. Rozhodne 2x lepsi golman nez byl Hildebrand.

Reagovat
Rudnevs

Timo bol oveľa lepší myslím celkovo. Vyhral titul v BL, dostal sa do repre. Ralf je dobrý brankár ale nedokázal zatiaľ nic. Nedokázal sa presadiť cez Nikolova a keby Hildebrand neurobil tú chybu proti Chelsea tak by mu možno predĺžili a chytal by doteraz a navyše bol tam ešte aj Unnerstall ktorý by tiež mohol Hildebranda časom nahradiť a teraz je dvojka vo Fortune.

Reagovat
smazaný uživatel

Unnerstall byl take dobry to je pravda. S tou hrubkou mas pravdu, a kez by to byla jedina ale ja si Tima pamatauju prave proto ze tech chyb delal celkem dost. Ralf je strasny sympatak a doufam ze vydrzi co nejdele, Schalke ma skvelou golmanskou skolu si myslim.

Reagovat
Rudnevs

No že by Fahrmann bol sympatický o tom nic neviem mne skôr príde ako sympatak Hildebrand. Trochu sa zabúda na Giefera ktorý bol a asi aj stále je lepší. Inak sú tam ešte aj starci Gspurning a Wetklo, celkom pekná brankárska štvorka. Inak čo sa týka mládeže tak najväčší tromf pre Schalke je Avdijaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me je Hildebrand typ golmana ktery vytahne dobre zakroky a pak pusti uplne trapny gol. Proste jsem ho nikdy nemel v lasce. Z mladeze chyta take slusne Timon Wellenreuther, ale potrebuje jeste zkusenosti. Giefer toho za Schalke moc neodchytal tak nevim.

Reagovat
Rudnevs

Wellenreuther musí niekedy chytať je to asi najväčší talent. Giefera by tiež aspoň raz mohli skúsiť.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

A teď honem do repre... Těmi výkony si to zaslouží už dlouhodobě, Jogi ho snad nebude přehlížet donekonečna. Místo Zielera tam měl už být před MS v Brazílii.

Reagovat
Rudnevs

Leno, Stegen, Trapp, Karius, Horn, Trapp a na podobnej urovni je možno ešte Baumann.

Reagovat
Arne

Nevím, jestli jsi aspoň párkrát viděl Ralfa chytat, když píšeš, že by ho mohl nahradit Unnerstall Baumann v žádným případě, Horn (a možná Karius) má/mají ještě čas. Z těch zbylých čtyř - Fährmann, Leno, MAtS a Trapp - je těžký vybrat dva. Já bych bral Fährmanna podle momentální formy a Trappa kvalitou.

Reagovat
Rudnevs

Pred asi tromi rokmi boli Fahrmann, Hildebrand a Unnerstall na rovnakej úrovni, postupne to vďaka okolnostiam dostal do brány kde už ostal aj napriek príchodu Giefera. Rozhodne by som vybral Lena a Stegena myslím z tých kandidátov. A okrem iného neviem ci až také strašné terno robiť trojku v repre.

Reagovat
Arne

Díky okolnostem = svým kvalitám... Sám měl se zraněními problém. Hildebranda přerostl dávno, ten od toho odchodu do Valencie už nikdy nepatřil mezi německou špičku. A Unnerstall, ať je to sympaťák, jaký chce, na klub formátu Schalke nemá. Rozhodně ne jako jednička.

Reagovat
Rudnevs

Ok beriem ale repre ešte nemá

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Na podobné ano - ale Ralf má dlouhodobě nejlepší formu z BL gólmanů.

Reagovat
popltak

Místo Neuera.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele