POTVRZENO. MUTU V JUVENTUSU

13.01.2005, 14:05
Aktuality
Krátce po Fernandu Morientesovi mění dres další kvalitní evropský útočník. I když sousloví mění dres v tomto případě není zcela na místě. Jedná se totiž o Adriana Mutua, který začátkem listopadu dostal sedmiměsíšní distanc za užívání kokainu. Rumunský reprezentant do té doby působil v Chelsea, nyní se vrací do Itálie a po vypršení trestu bude hrát za Juventus.

Na potvrzení této informace se čekalo docela dlouho. O Mutuově přestupu do turínského velkoklubu se totiž mluvilo prakticky okamžitě po jeho propuštění z Chelsea. Tehdy hráč trénoval s Dinamem Bukurešť a zájem o něho měli například i Besiktas nebo Šachťor Doněck. Spekulacím ohledně odchodu na Delle Alpi nahrál i 8. listopad loňského roku, kdy fotbalista propustil své dva rumunské agenty a pro své zastupování si vybral agenturu Alessandra Moggiho, tedy syna šéfa Juventusu.

Rumun se se současným lídrem Serie A dohodl na pětiletém kontraktu a jeho roční gáže bude činit jeden milion eur. Trenér Fabio Capello dokonce bude moci jeho služby využít ještě v letošní sezoně. Mutův trest totiž skončí 18. května a tou dobou budou Juventus čekat ještě dva ligové duely – v Livornu a doma s Cagliari. V turínském klubu tak náhle vzniká přetlak mezi útočníky. Na soupisce jsou i Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Zlatan Ibrahimovic a Marcelo Zalayeta. Při příchodu Mutua tak pravděpodobně bude muset jeden z nich z klubu nejpozději v létě odejít.

Mutua již jeho fotbalový osud jednou do Itálie zavál. Stalo se tak v lednu roku 2000, kdy ho z Dinama Bukurešť koupil Inter Milán. V jeho dresu se však příliš neprosadil a proto odešel jinam. Další jeho štací se stal Hellas Verona. Mutu se sice dokázal v dresu mšstského rivala Chieva střelecky prosadit, přesto sestupu do Serie B nezabránil. Další jeho kroky poté vedly do Parmy a právě v tomto týmu zažil zatím nejlepší léta své kariéry. Společně s Brazilcem Adrianem vytvořil střelecky nejproduktivnější útok v Serii A, což logicky přilákalo zájem mnoha evropských velkoklubů. Souboj o něho nakonec vyhrála miliony Romana Abramovice disponující Chelsea, která za něho před rokem a půl neváhala zaplatit 15,8 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*Maniac

Mutu určitě Juventusu pomůže a ještě k tomu narozdí od Nedvěda se nevzdal reprezentace.

Reagovat
HOST*sansiro

Alex nebo David odejde.

Reagovat
Kily

Del Piero je symbol Juventusu a i přes některá volání po jeho odchodu asi zůstane. Ibrahimovic přišel v létě, jem mladej a Juve ho kupovalo taky s výhledem do budoucna. Trezeguet by odejít mohl, o toho je zájem především na Ostrovech, ale zase na druhou stranu když je zdravej, tak z útočníků Juve dává nejvíc branek. Odejít by mohl jedině v případě, že by přišla nějaká pro vedení juve hodně lákavá nabídka. Podle mě teda ten přetlak odnese nejméně známý Zalayeta. I když slovo odnese asi není na místě, protože odejde někam, kde bude pravidelně hrát. Letos totiž při zranění Trezegueta ukázal, že na to opravdu má.

Reagovat
HOST*sansiro

Jenze kdyby odesel Zalayeta, tak se vubec nic nevyresi. Ti zbyli 4 utocnici urcite budou chtit hrat a nespokoji se se sezenim na lavicce. Kdyby neodesli Miccoli a Di Vaio, tak by jich bylo 7

Reagovat
HOST*Maniac

Teda podle mě si Mutu napřed bude muset základku vybojovat a tak to bude mít hodně těžký.Určitě tam zezačátku moc figurovat nebude.A jestli se tam probojuje bude hrát asi z Trezeguetem.Musí přece trenéři dbát i na fyzické schopnosti, které Del Pierovi už odchází.

Reagovat
HOST*

Ale pak je tam jeste ten Zlatan

Reagovat
HOST*Maniac

A kdo říkal že budou hrát jen na dva útočníky?

Reagovat
smazaný uživatel

No to by asi neklaplo, hrát na tři.

Reagovat
HOST*Maniac

A jak si myslíš že to bude řešit Liverpool?-Cissé-Baroš-Morientes

Reagovat
smazaný uživatel

No to si nemyslím. To spíš bude hrát Luis García jako třetí útočník vv záloze, než všichni tihle tři v útoku.

Reagovat
HOST*Maniac

Tak to máš asi pravdu.Ale kdo bude na střídačce

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle Baroš?

Reagovat
Mr.Jindros

To není vůbec aktuální problém.

Reagovat
HOST*

Mozna, ze se to brzy vyresi, Barose chce Fiorentina!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fantasy, tam určitě nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Trezeguet odejde. Barca ho chtěla, che a určitě i v létě po něm vyjede.

Del Piero už je z nich nejslabší, ale je to symbol, takže zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Trezeguet možná odejde, ale nevím jestli zrovna do Barcy.

To by někdo musel odejít, protože by se nikomu z těch hvězd nechtělo sedět na lavice. Takže by se musel řešit stejný problém v Barceloně

Reagovat
Mr.Jindros

Vedle hvězd sedět na lavičce ? To trochu přeháníš, David se barcelonským střelcům minimálně vyrovná. Podle mě by mohl jít do Arzenalu, i když já bych byl radši kdyby odešel Alex, sice je symbol, ale už nehraje moc dobře a zabírá místo v sestavě. Trojce David - Zlatan - Adrian (ale ten by musel dostat formu) by se nějak prostřídávala + vynikající náhradník Zalayeta, to by bylo dobré.

Reagovat
Mr.Jindros

A nebo by Zlatan mohl hrát ofenzivního záložníka a před nim by byl David s Adrianem.

Reagovat
Mr.Jindros

Trezeguet je poměrně často zraněn , takže by do Barcy docela zapadl, asi tam máte skvělou kliniku.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Reagovat
HOST*

Del piero je sice symbolem, ale nevim proc ho vsichni haji, kdyz je ted ze vsechutocniku 100%nejhorsi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som cakal kto ako prvy siahne po tomto individuu.Dufam,ze po vyhratom zapase bude namiesto vitaznych cigar zapalovat jointy !!! Toto nevychovane arogantne decko by sa malo najprv vysalit na rumunskom salasi a tak ist do sveta. Este stastie ,ze Juve vobec nemusim !!!

Reagovat
HOST*sansiro

Vsak Sinisa ho zase skroti !

Reagovat
HOST*BESTie

ho vůbec koupili? Já je nechápu, maj tam takovejch borců...

Všimli jste si jak je podobnej Fanánkovi?

Reagovat
HOST*Juve

www.fcjuventus.cz

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
HOST*

Alex,David,Zlatan a Adriano to už tady dlouho nebylo.Když je Capello dobře využije,tak snad už vyhrajem vytouženou Ligu mistru!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele