Potřebuji dostat více minut, uvědomuje si Walcott

19.05.2015, 18:59
Aktuality
Vážné zranění představuje v kariéře fotbalisty velkou komplikaci a své o tom ví například Theo Walcott. Útočník Arsenalu nepodává očekávané výkony a nemůže se prosadit do základní sestavy londýnského klubu. Sám moc dobře ví, že by mu hodně pomohla větší porce minut strávených na hřišti...

Walcotta loni v lednu zastavilo vážné zranění kolena, které si vyžádalo operaci a téměř desetiměsíční absenci na trávníku. 26letý fotbalista se následně vrátil začátkem listopadu v duelu s Burnley a od té doby si na své konto připsal jenom jedenáct startů v Premier League.

"Byl jsem hodně trpělivý v době, kdy jsem se zotavoval ze zranění. Potřebuji dostat více minut, jako střídající hráč musíte zůstat pozitivní," uvědomuje si anglický reprezentant. "Návrat je vždycky složitý, ale cítím se jako součást týmu. Manažer se mnou má trpělivost a já se cítím silnější a rychlejší."

Arsenal letos bojuje o další účast v Lize mistrů a v tuto chvíli má jisté předkolo, na dosah pak má konečnou třetí příčku. Hodně mu pomohl nedělní duel na půdě Manchesteru United a remíza 1:1, pod níž se výrazně podepsal právě Walcott. V 82. to byl on, po jehož akci si dal vlastní gól Tyler Blackett.

"Je to skvělý výsledek. Když přicestujete na Old Trafford a uhrajete dobrý výsledek, ukazuje to, jak dobře jste na tom jako tým. Máme důležitý bod a kvůli rozdílu vstřelených branek potřebujeme ještě jeden."

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (557)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele