Postup je stále daleko, krotí euforii v Kölnu Schmadtke

01.10.2013, 09:00
Aktuality
Köln zahájil dobře novou sezonu, je průběžně druhý a fanoušci živí naději, že se tradiční klub vrátí do 1. Bundesligy. Po postupu touží všichni, protože nad klubem vidí hrozba krachu. Sportovní ředitel Jörg Schmadtke ale ví, že sezona ještě bude dlouhá.

Naposledy Köln zvládl těžké utkání v Aalenu a polepšil si v tabulce na sedmnáct bodů. Lepší je jen o tři body Fürth. "Kdo je realista, tak ví, že potřebujeme ještě padesát bodů. Je začátek sezony a nic není rozhodnuté. Bude to tvrdý boj. Kdyby Aalen vyhrál, tak je před námi, tím je řečeno vše," říká Schmadtke.

49letý funkcionář má za sebou úspěšné působení v Hannoveru, v létě přijal velkou výzvu v podobě angažmá v Kölnu. Tradiční klub za poslední sezony vytvořil dluhy sahající ke čtyřiceti milionům eur a reálně mu hrozí krach. Pomoci odvrátit ho může rychlý návrat do nejvyšší soutěže, který by znamenal vyšší příjmy.

"Musíme se ještě hodně učit. Abychom uspěli, je nutné, abychom zvládali tlak a roli favorita. Zdaleka zatím nejsme špičkový tým, v 2. Bundeslize ale není žádný takový," dodal Schmadtke.

Autor: Radim Šantrůček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
bobis21

doufám, že se vrátí do BL

Reagovat
smazaný uživatel

a s nimi Kaiserslautern

Reagovat
smazaný uživatel

Koln jsem měl vždycky hrozně moc rád. Snad se jim ta přestavba kádru vyplatila a letos se konečně vrátí tam, kam patří

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kolnu postup přeji!!! Má nádherný stadion který jsem už navštívil, perfektní diváckou návštěvnost prostě pro 2BL je to škoda.Celý dojem jen kazí velké dluhy ale já Kolnu věřím a strašně mu přeji postup!!!!!!!!!!

Reagovat
db18

Ty dluhy zase tak velký nejsou (oproti třeba Schalke...)

...a s postupem by je dokázali splatit dřív

Reagovat
stas87

nechcem urazit fanusikov kölnu ale schalke je ovela väcsi pojem :))) a schopnost pritiahnut velkeho sponzora je taktiez vyssia u klubu z gelsenkirchenu

ak by postupil fürth a köln a k nim do baraze union a ja by som bol spokony otazka ale je ci by fürth dokazal prekonat svoj tien a zohral dostojnejsiu ulohu ako pri svojej premiere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele