Poslední hodiny calciomercata

31.08.2012, 10:43
Aktuality
Po roce se opět scházíme v milánském Atahotelu, který se pro dnešní den stane centrem fotbalového očekávání v Itálii. Právě tady dnes proběhnou poslední přestupy letošního mercata. A my vám je přineseme minutu po minutě.

Mnoho fotbalových veličin v rovnicích nejrůznějších scoutů a sportovních ředitelů již své působiště změnilo, některé ještě stále odolávají. Dnes v 19 hodin večer se ale brána uzavře a tak nyní začíná závod s časem.

10:30 - Gaston Ramiréz nejspíš opustí Bolognu a zamíří do Premier League. Láká jej tam Southampton, který nabídl 14 milionů eur. Tato částka prý byla přijata a k podpisu smlouvy dojde co nevidět. Nějaké tipy, kým by Ramiréze měla Bologna nahradit?

10:40 - AS Řím se snaží najít vhodný klub pro Marca Borriella. O jeho služby stojí Milán a Janov.

10:47 - Podle italských médií je odtajněna totožnost nové útočné zbraně turínského Juventusu. Tou by nakonec měl být dánský útočník Nicklas Bendtner. Ten byl ale Arsenalem v poslední době nabídnut klubu Stoke City.

10:52 - Janovští Grifové chtějí posílit obranu. A Enrico Preziosi si vyhlídl Fabia Santacroceho z Parmy.

10:55 - AS Řím jedná s Cagliari. Cílem jejich jednání by měl být mladý útočník Marco Sau, za něhož sardinský celek žádá sedm milionů eur.

11:00 - Juventus je dalším týmem, který stojí o služby Federica Pelusa. Ještě před jeho příchodem ale vedení plánuje najít týmy Iaquintovi, Masimu a Zieglerovi.

11:05 - A Preziosi opět v akci. Nyní se jedná o prodej Valtera Birsy, o něhož má zájem Turín.

11:07 - Andrea Lazzari opouští Fiorentinu a bude hostovat v Udinese.

11:20 - Nákupy se chystají také ve Florencii. Fialky mají kromě Borriella zájem také o Ryana Babela, bývalého hráče Hoffenheimu. A v neposlední řadě také o Floccariho.

11:24 - Palermo by mohlo obchodovat s Catanií, eminentní zájem má o Llamu.

11:28 - Do pracovního procesu se zapojuje také Lazio. Odejít by měl Alfaro, římský klub naopak plánuje koupit Abdellaoueho z Hannoveru a Zyra z Legie.

11:40 - Janov se pravděpodobně chystá na možný odchod Giandomenica Mesta a hledá za něj náhradu. Jedná se o dvě jména - Damiano Ferronetti z Udinese a Slovák Peter Pekárik z Wolfsburgu.

11:50 - Velkou budoucnost má před sebou Ezequiel Schelotto - právě bylo dosaženo dohody mezi Atalantou a Neapolí!

11:53 - Siena shání útočníka. Po Guidettiho odmítnutí jí byl nabídnut Vincenzo Iaquinta z turínského Juventusu.

11:55 - Janov jedná o příchodu útočníka. Stefano Capozucca má právě schůzku se sportovním ředitelem AS Řím. Předmětem jednání je Marco Borriello.

11:59 - OFICIÁLNĚ: Alessandro Del Piero podepsal smlouvu se Sydney FC!

12:05 - OFICIÁLNĚ: Nigel de Jong opouští Manchester City a stává se novým hráčem AC Milán!

12:45 - Opět Grifové z Janova. V případě Mestova odchodu se Preziosi obrátí také do Brescie. V jeho hledáčku uvízl Zambelli.

13:00 - Podle zpráv z Francie se Fiorentina snažila získat Guillauma Hoaraua. Ten však odmítl s tím, že chce bojovat o místo v základní sestavě pařížského SG.

13:01 - Případ Neapole: právě probíhá schůzka představitelů Neapole a Janova ohledně finálního verdiktu přestupu Mesta.

13:20 - Rodí se další velká rošáda: Janov nyní jedná se zástupci Marca Borriella o bonusech ve smlouvě. Pokud se dohodnou, odejde Alberto Gilardino. Jeho novým působištěm by měla být Bologna, hráč i klub jsou již údajně domluveni.

13:39 - Reto Ziegler hledá angažmá, v němž by pravidelně nastupoval. Podle italských médií by jeho zaměstnavatelem mohla velmi brzy být ambiciózní Parma.

13:48 - OFICIÁLNĚ: Giandomenico Mesto je hráčem Neapole. Jeho místo v Janově přebírá Damiano Ferronetti.

13:52 - Nyní se do dění výrazněji vkládá také Juventus Turín. Právě jedná se zástupci Wolfsburgu o prodeji Fabia Quagliarelly.

14:04 - Luca Toni by se rád vrátil do povědomí fanoušků, o jeho služby má zájem Siena.

14:16 - Juventus má velký zájem o Pelusa z Atalanty. Tento přestup však podle blízkého zdroje z prostředí vedení závisí na odchodu Reta Zieglera. Další novinkou je pak patrně setrvání Fabia Quagliarelly, jehož přestup do Wolfsburgu nejspíš nebude realizován.

Po menší pauze z technických důvodů budeme pokračovat...

15:36 - Fiorentina pokračuje ve hledání útočníka, dalším měl být Rolando Bianchi. Turín ale svého hráče odmítl prodat. Viola proto obrátila svou pozornost na Pozziho ze Sampdorie. Jiný hráč, ale stejná odpověď vedení.

15:45 - Janovští Grifové mají dalšího útočníka. Kromě Borriella tým posílí mladý Melazzi z Danubia.

15:55 - Velkou posilu do brány hlásí Pescara, přichází veterán Ivan Pelizzoli.

15:58 - Turín se snaží získat Valtera Birsu z Janova.

16:10 - Podle zpráv z Anglie přestupuje Maicon do Manchesteru City. Inter si náhradu už sehnal, z Porta přišel Alvaro Pereira. OFICIÁLNĚ: Transfer byl nyní oběma kluby potvrzen.

16:12 - Pescara hlásí novou posilu - z Parmy přichází univerzál Francesco Modeste. Oficiální prohlášení obou klubů očekáváme během následujících chvil.

16:17 - Ezequiel Matias Schelotto zůstává nadále hráč Atalanty.

16:22 - Do dění v Ata Hotelu promlouvá také sardinské Cagliari. Z Bologně by měl přijít záložník Federico Casarini.

16:28 - OFICIÁLNĚ: Fiorentina na hostování získává Nenada Tomoviče z Janova. Jako součást transferu jde opačným směrem Juan Manuel Vargas.

16:32 - Dimitar Berbatov neposílí žádný z italských týmů, oficiálně přestoupil do Fulhamu.

16:40 - Juventus by měl v dohledné době opustit další hráč, do Milána nyní přicestoval agent Jorge Martinéze. A když už jsme u odchodů, Lazio připravuje prodej Alfaro. Ještě ale není známo, kam zamíří.

16:45 - Palermo opustil Migliaccio, přichází ale mladý talent Dybala. Transfer byl i přes problémy z kraje tohoto měsíce právě oficiálně potvrzen.

17:05 - Siena hlásí obranu do útoku. Zé Eduardo na svém twitterovém účtu potvrdil, že v nové sezoně bude střílet branky právě za toskánský celek.

17:07 - Do Milána právě přicestoval Beppe Marotta, generální ředitel Juventusu. Můžeme tedy očekávat ještě nějakou přestupovou aktivitu ze strany turínského giganta?

17:11 - A dočkají se i fanoušci Neapole - tým trenéra Mazzariho na svém oficiálním twitterovém účtu právě potvrdil příchody Giandomenica Mesta a brazilského stopera Bruna Uviniho.

17:18 - Těžko říct, jestli takto zbrojí Udinese do nové sezony, každopádně z Malmö přichází Mathias Ranégie. V klubu podepsal pětiletou smlouvu.

17:22 - Tak fanoušci AS se přece jen dočkali. Už jen detaily zbývají do oficiálního představení nového třetího brankáře římského celku. Z Danubia přichází Mauro Goicoechea.

17:25 - Podle italských médií se Edinson Cavani dohodl na prodloužení stávající smlouvy s Neapolí. Oficiálně by se měly obě strany vyjádřit dnes večer.

17:33 - Agentura Sportmediaset uvádí, že Turín je stále blíže k angažování záložníka Valtera Birsy z Janova.

17:38 - Cesena připravuje velkou posilu, snaží se totiž získat zkušeného záložníka Marca Marchionniho.

17:53 - OFICIÁLNĚ: Fiorentina hlásí další posilu. Z Catanie přichází na hostování s opcí Christian Llama.

17:55 - Palermo se nevzdává zisku Djamela Mesbaha z AC Milán. Milánské tifosi možná tato zpráva nadchne ještě víc.

18:00 - Do konce přestupového okna zbývá již jen šedesát minut! Který tým překvapí? Jaké přestupy ještě očekáváte?

18:16 - OFICIÁLNĚ: Nicklas Bendtner přichází spasit Juventus i svou kariéru. Na roční hostování s opcí přichází z Arsenalu, cena zatím zveřejněna nebyla.

18:20 - OFICIÁLNĚ: Gaston Ramiréz mění Bolognu za Southampton. Spekuluje se o ceně čtrnáct milionů eur. Délka kontraktu nebyla zatím zveřejněna.

18:27 - Luca Toni je nakonec novým útočníkem Fiorentiny, vyjádření obou stran ale zatím neproběhlo.

18:30 - Do uzavření přestupů zbývá v Itálii již jen třicet minut!

18:33 - Valter Birsa se téměř jistě stane hráčem Turína, kluby jsou již dohodnuty. Nyní jde o podmínky smlouvy s hráčem.

18:37 - Máme tu první tým, který oficiálně ukončil svou přestupovou aktivitu. Tím je...chvíle napětí...Siena. Po Zé Eduardovi získala druhou velkou posilu v podobě Alessandra Rosiny. Ten podepsal tříletou smlouvu.

18:42 - Peluso nakonec nejspíš Juventus neposílí, kluby se zatím nedokázaly dohodnout. Čas ještě sice je, ale co je to 18 minut, když se nedohodnete za dva měsíce...

18:45 - Stanice SKY Sport uvádí, že Fiorentina získala svého útočníka číslo jedna - je jím Luca Toni. Podepsal smlouvu na 1 rok, za který si vydělá 500 tisíc euro.

18:53 - OFICIÁLNĚ: Alberto Gilardino přestupuje do Bologně.

18:58 - OFICIÁLNĚ: Zdá se, že poslední slovo bude dnes mít Chievo Verona. To získalo bývalého střelce Valenciennes Mamadoua Samassu.

18:59 - Tak nakonec to není konec, protože nás čeká ještě jedna posila. Fiorentina stihla zapsat příchod Stefana Saviče z Manchesteru City. Mladý talent přichází jako součást transferu mladíka Nastašiče.

A máme zde konec letošního letního přestupového období. Jsem si jist, že mnozí z vás budou odcházet zklamaní nebo rozladění. Přeci jen, v porovnání s jinými ligami bylo letošní mercato spíše formalitou bez jediné vzrušující změny, bez jakéhokoli překvapení. Trochu překvapivě, jakoby bez tempa a energie končí přestupové období v Itálii. A my nemáme jinou možnost, než si počkat na další s nadějí, že se situace změní k lepšímu. V tom vám přeji mnoho štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, tuttomercatoweb.com, gazzetta.it

Komentáře (918)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele