POSLEDNÍ DEN "GALACTICOS"?

12.03.2005, 00:40
Aktuality
Kterého z "galacticos" by měl Real ihned propustit ze svých služeb? Tak na tuto anketní otázku internetové stránky jednoho prestižního fotbalového deníku přišlo během 24 hodin po prohrané odvetě osmifinále Ligy Mistrů s Juventusem více než 140 tisíc odpovědí. Návrat Realu z Turína se již neuskutečnil v 1. třídě letadla... Real totiž přesedl do nižší třídy!

Ronalda nechce v Realu vidět 8% účastníků ankety, Zidaneho o jedno procento více. Roberto Carlos se ocitl v absolutní nepřízni fanoušků a 19% jich napsala "ven!". Kdo je na tom ještě hůř? Beckham 20% a Figo 22%... Ostatní to schytali trochu méně, ale zapomněno nebylo na nikoho! A již se objevují první a "zaručené" informace... po sezóně odcházejí Owen, Figo a Zidane!

Samozřejmě, prohra v Turíně je ještě příliš čerstvá a moc a moc bolavá, ale i tak! Florentino Peréz musí znovu začít a to pěkně od podlahy. Po hrozném konci minulé sezóny došlo ke změnám a ty k ničemu nevedly. A vypadá to, že tato skončí ještě hůř! Dnes se objevila v tisku zpráva, že vědci objevili neviditelnou galaxii... Myslím si, že by mohla dostat jméno "Real Madrid 2005"...

Vanderlei Luxemburgo? Jaká budoucnost ho čeká? Prý do konce příští sezóny... Ale jak známe Madrid, kdo ví... Přišel, aby vybojoval 3 poháry, viděl, a hlavně řekl, že to půjde, zvítězil? Ale ne, propadl! Real padl, to se může stát každému. Ale jak kdo padne, tam je ten rozdíl. Zápas s Juventusem mohl vyhrát, dlouhé minuty ho měl pod kontrolou. Ale ono bídné sebeuspokojení ho zabilo. Posledních 15 minut se nehraje, posledních 15 minut se bojuje. Tam hraje srdce, rozhoduje nadšení, které dokáže porazit talent a umění... Juventus srdce měl. Real? Místo srdce šekové knížky, Pepsi, vodu po holení Gilette... Real spáchal sebevraždu, nebyl "zabit"...A to musí bolet jeho příznivce mnohem víc!

Luxemburgo vsadil na "duši" a postavil Raúla. Po pár minutách bylo vidět, jak chyboval. Hráč po nemoci není schopen odevzdat 100% výkon. Deset dní v posteli a tři lehké tréninky? Proč? Na lavičce seděl Guti, bojovník a momentálně v mnohem lepší kondici, než většina hráčů Realu... Je dobrou "dvojkou" ke Gravesenovi, ale Luxemburgo, tak, jako jeho předchůdci, nenašel odvahu nechat sedět jednoho z vyvolených. A tak se znovu nabízí otázka: je pravdou, že oněch pět "galacticos" musí hrát, jinak penízky od sponzorů do pokladny Realu nepotečou? A sedět by asi měli všichni, snad s výjimkou Ronalda....

Mluvilo se o konci jedné etapy a hráči Realu protestovali, cítíc se poškozeni těmito slovy. Dnes je jasné, že ten konec je zde. Figo je zápas od zápasu horší, Raúl snad již víc odevzdat nemůže, Zidane... asi šetřit na exhibice, Beckhama vrátit první lodí na ostrovy... Bojovat se musí, sklonit hlavu a čekat na popravu, to je asi to nejhorší, co může Real udělat. Také proto musíme zatleskat slovům Vanderlei Luxemburga, byť se mnozí, zejména fandové Barcelony, nad nimi pohrdlivě zasmějí. "Ne to není konec! Do dalšího kola LM mohl postoupit jen jeden. Ale je zde liga, nebude to lehké, ale budeme bojovat do samého konce!"

Florentino Perez se opravdu musí zamyslet! Budovat nový tým, zapomenout na všechny zamindrákované hvězdy a poohlédnout se po opravdových srdcařích! Po opravdových "merengues"! Jen tak zde bude znovu onen "bílý balet z Madridu", který obdivovali i ti, kteří Real právě nemusí. Jinak? Budoucnost nám ukáže...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (60)

Přidat komentář
exmafie

Jako třeba Morientes,Makelele...Autor článku mi mluví z duše...

Reagovat
HOST*Maniac

Real jsem nikdy neměl rád, ale před pár lety jsem i já musel říkat, že na světě lepšího týmu není.A co je z něj dnes. Zdroj peněz už není tolik z fotbalových úspěchů, ale z věcí které s fotbalem moc nesouvisí. I když opravdu Real přímo nenávidím, nechtěl jsem přijít o jeden z nejlepších týmů světa. Před 50ti lety by tohle bylo nemožné.....tohle byl zatím nejlepší článek na eurofotbalu co jsem četl.

Reagovat
HOST*Maniac

ale co hlavně-pravdivý

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt dost dobrý . Nikdo ale na vrcholu nemůže být pořád, jsou to sinusoidy, jednou si nahoře...Za posledních 15 let byly období AC, Ajaxu, Man Utd, Realu - vydrželi na výsluní pár let a pak se vždycky zase na pár let stáhli, je to normální.

Víte čí období začíná teď? No přece Barcy!!! i když letos ještě nebude LM ale je to na víc než dobré cestě. ( Chelsea je jenom plácnutí desítek milionů liber do vody, možná letos vyhraje, ale poprvé a naposledy)

Reagovat
HOST*Pharell

Proc ma real tolik hvezd?? jestli chce po 2 letech konecne neco vyhrat tak by v realu nemelu byt tolik hvezd! Doufam ze po skonceni teto sezony si Peréz konecne uvedomi ze hraci jako Adriano,Baros,Robinho ci Rosicky jsou vice prostpesni pro tym nez Ronaldo.Zidane,Figo, R.Carlos!!! ja fandim realu uz 4 roky, ale vzpominam si kdy pred 2lety byl vzbuzoval tento tym pred svymi konkurenty velky respekt ale ted se muze Barca poprávem zasmát,protoze dokázou hrat krasnej fotbal ale Real ne!!!

Reagovat
smazaný uživatel

co říkáte na tohle?

Joaquín, Gravesen, Rosický, Reyes - Ronaldo, Adriano

Reagovat
HOST*dejvi_vcf

ano, krasne se to pise, ale myslim si ze to neni ani moc nerealne ovsem vedlo by to nekam...az na Gravesena zas ta utocna zaloha...ktera to nikam tedle rok nedodahla.. aspon myslim ja

Reagovat
antimadrista

S Rosickym se di bodnout.

Reagovat
smazaný uživatel

proč? je výbornej, zvláda dopřed i dozadu, v ESP lize by strašně ožil tím jsem su jist

Reagovat
antimadrista

No jo,ale takovejch hráčů je dost.. Madrid potřebuje španěli.

Reagovat
smazaný uživatel

tavejch hráčů není zas tak moc, španěli může koupit na další posty

Reagovat
sansiro

To by nebylo myslim o nic lepsi. Navic dneska nakupy uz nemusi nic znamenat. Fotbal je strasne vyrovnany.

Reagovat
HOST*spanhel

Já myslím, že by se měl Real bohužel zbavit - Owena, Raula, Zidana, Beckhama, Figa, Samuela, Ronalda a Gutiho a naopak by měl přijít Joaquín, Torrés, Gerrard, Nesta, Kléberson, Van Der Vaart, Robinho a ten striker z té Parmy na jeho jméno si ale teď nemůžu vzpomenout....

Reagovat
sansiro

Ten striker se jmenuje Gilardino a ma namireno do AC Milan. Druhym zajemcem je Real. Tak uvidime, jak to dopadne. p.s. Nejlepsiho obrance sveta z ACM Real nedostane. Alessandro nema jediny duvod odchazet. Je ve vynikajicim klubu. FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Gusseepee

Moc nechápu proč by si vyhodil owena, který realu prospívá. Guti je asi největší srdcař v realu. U ostatních bych souhlasil. Myslíš, že by Atlético prodalo svého nejlešpího hráče týmu ze stejného města. Kléberson se moc do stylu hry realu nehodí, to spíše C. Ronaldo, kterého ale Ferguson neprodá.

Reagovat
HOST*cracker

Torres k vám nechce

Reagovat
antimadrista

Skvělý pravdivý článek. Madrid by se měl nejdřív zbavit Zidaneho, Figa, Beckhama a koupit nějaké španěli.

Reagovat
HOST*Grift

asi máš nejlepší odhad na hráče který by měl real prodat a koupit

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm..

Vyhodit ( a popořadě ) : Beckham, Zidane, Figo, Raul, Raul Bravo a Pavon, Carlos( ) Owen, ten sice podává dobré výkony, ale jen dkyž nehraje od začátku, pokud hraje od začátku,tak je to VĚTŠINOU běs.

Torres k vám nechce ani za nic, Joaquin je blízk odohodě k CHelsea, ale radši chce do Realu, tak uvidíme. nějaké krajňase. Adriano by asi pomohl, ale má celkem výpadky. Tvůrce hry za Figa a Zidana, ale nevím koho, aby to bylo realné koupit. C.Ronalda vám Alex neprodá, to by byl blázen.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak taky přijdu se svou troškou. Jak už jsem někde psal, s řadou hráčů se mi loučit nechce, ale není nezbytí... Podle různých ukazatelů to vypadá, že půjde první Figo, který nemá prodlouženou smlouvu, Beckhama ani Raúla nevyhodí, protože první je mašina na prachy a druhý je prostě Raúl. Zidane nevím, má prodlouženo a sebekriticky prohlásil, že až to nepůjde, tak skončí sám. Do R.Brava všichni šijou, s ním je problém, že je schopný zahrát dobře, ale pak si to pose.e v dalších zápasech, totéž, ještě o trochu hůř, Pavón. R.Carlos jde taky s formou dolů, ale mám pocit, že dokud bude u vesla Luxemburgo, bude v Realu i Roberto Carlos. Guti má ze všech záložníků, kromě Gravesena, v poslední době největší fazónu, ti co na něj nadávají, asi koukají místo na La Ligu do záchoda. Luxemburgo by odejít neměl, určitě tým pozvedl a nelze čekat za čtvrt roku zázraky. Mimochodem, vážený autore, určitě víš, stejně jako já, že trenér REALU MADRID musí mít nejvyšší cíle, takže kdyby šel trénovat s ambicemi typu: LM osmifinále, Copa čtvrtfinále, La Liga páté místo, tak ho by ho asi pronto vypakovali zpátky do Brazílie. Mám pocit, že přesto je "Luxe" hombre con cojones a to i přesto, že nechává hrát ty, co na to nemají. Ale to nemá jistě z vlastní hlavy, aspoň doufám.

Pokud jde o budoucí sestavu, tak mně by se to líbilo asi takhle:

Brankář: CASILLAS (bez výhrady, doufám, že mu už leží na stole smlouva k prodloužení! ), lepších brankařů je málo, je-li vůbec nějaký. Budeme ale potřebovat ještě jednoho, protože César odchází

Krajní obránci: Točit nové se staršími, noví: Del Horno (Bilbao) nalevo + S.Ramos (Sevilla) napravo, nechat R.Carlose a Salgada, Aberloa, R.Bravo, Mejía a Palencia buď na hostování nebo do béčka.

Střední obránci: Helguera, Samuel bych, přes nevyrovnané výkony nechal. Pokud se neuzdraví Woodgate do prázdnin tak vrátit do Newcastlu a žádat náhradu Obrana se oproti minulému roku zlepšila, ať si říká, kdo chce co chce. Pavóna nechat pro nouzi nejvyšší.

Střed zálohy: GRAVESEN, jednoznačně druhý nejlepší hráč po Casillasovi, jestli někoho druhého a jestli se chce vedení vyhazovat 40 mega za Gerrarda, proč ne, ale pak vezme nejspíš za své Luxemburgův kosočtverec. Nevěřím, že by Madrid hrál se dvěma defenzívně zaměřenými záložníky. Guti by zůstat měl, umí i v defenzívě, i když je jeho místo v útoku. Kraje zálohy: Zidane postupně na lavičku a Becks s Figem asi pryč, no... prachy se budou muset vydělávat jinde Místo nich jednoznačně Joaquín napravo, v rámci pošpanělštění týmu má přijít Reyes a jako další Robinho ze Santosu. Solariho rozhodně nechat, lepší levý náhradník není, bohužel asi ale bude zase víc sedět, než hrát.

ÚTOK: To je největší průser, nejdřív asi do béčka Portilla a na lavičku Raúla. Owen možná bude jako výměna za Reyese (vyplatí se to?) a Ronalda bych nechal. Do útoku se mohou zapojit i hypoteticky (ještě nemáme ani jednoho) Robinho s Reyesem. Každopádně nám VELMI chybí vysoký útočník do vápna, ztrácíme hodně míčů ve vzduchu. Adriano by byl ideální, ale je drahý a Inter ho nejspíš nepustí, takže nevím...

Takže sestava by asi vypadala takto:

Casillas - Del Horno (R.Carlos), Samuel (Pavón ), Helquera (Woodgate?), S.Ramos (Salgado) - Reyes(Solari), Gravesen (Gerrard), Guti, Joaquín (Robinho) - Ronaldo (Owen???), Adriano??? (Raúl)

Tak ještě tak 200 mega na to a nový Real může začít zářit

Nesmysly: Nesta, C.Ronaldo, Torres, Van der Vaart (Chelsea).

Možná: Kléberson, Gilardino

Reagovat
smazaný uživatel

"Hm, tak taky přijdu se svou troškou." Ale jinak se vším souhlasím.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to je snad poprvé, jdu to vytisknout a zlatě zarámovat

Reagovat
Mr.Jindros

Ale jo, možná bych si dovolil pochybovat o Reyesovi a Samuelovi.

Reagovat
HOST*

Z toho, jak jsi napsal, ze Zidane nebo treba Beckham aspol. zustanou, tak ta sestava bude skoro stejna az na Figa

Reagovat
smazaný uživatel

není to špatná vize, ale Helguera v tý obraně by bejt neměl, často zmatkuje, nejlíp hrál, když byl defe záložník, takže bych koupil ještě stopera (možná bych zkusil i hráče jako Murillo(Bilbao), Perea či Pablo (Atlético), na levý křídlo bych z Arsenalu vysvobodil Reyese, napravo by byl dobrý Joaquín (i když Beckham na tomhle postu zdaleka neřekl poslední slovo), střed by šel Gravesen a k němu by se ideálně hodili Rosický nebo Gerrard, kteří mají výbornou rozehrávku a stejně tak spolehlivou defenzivu, útočilo by se po křídlech. Nejlepší útočník se přes všechny nešvary Ronaldo, typově ještě chybí ofenzivě nějaký bijec, nikdo vhodnější než Adriano mě teď nenapadá

Reagovat
HOST*yarda

Jojo, mluvíš mi z duše, nicméně Pereu i Pabla si Atlético po zápase z Barcou na dost dlouho zajistilo a bylo by blbý, kdyby je pouštělo

Reagovat
exmafie

A k největším nesmyslům bych ještě doplnil Tottiho a Cassana..

Reagovat
HOST*

Real-Blsany 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, dneska toho na tebe bylo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, asi budu zaujatý, ale vážně nevím, proč chcete všichni pryč Davida (naštěstí to vy nevyřešíte). 1) Penízky jsou prostě potřeba a v tomhle směru je Becks v současné době nepřekonanej 2) Minulá sezóna mu moc nevyšla, ale letos, hlavně po Vánocích, se docela zvedá a začíná hrát konečně fotbal. Myslím, že v současné době přerostl Figa nejméně o hlavu. Souhlasím, že nejlepším záložníkem je nyní Gravesen. A v útoku teď hraje dobře jedině Owen. REAL MADRID

Reagovat
HOST*vazquez

Je to všetko veľmi čerstvé,veľa vecí sa vyrieši aj samých.Napr.vek ( Figo,Zidane),nové zmluvy,vzťahy ( Ronaldo-Sacchi),zenit ( Roberto Carlos ),zmena prostredia ( Raul ).Pri Raulovi by som trochu váhal-je to taká naša ikona ako bol trebárs Hierro.Medzi novými spoluhráčmi sa snáď chytí. Rozhodne by som sa so všetkými odchádzajúcimi rozišiel na úrovni a nezabúdal bych,čo pre nás doteraz urobili.

2. Potrebujeme viac Španielov.Tu by som trochu nesúhlasil s yardom a neposielal by som odchovancov hneď hromadne na hosťovanie.Sám si hrával futbal,yarda, a vieš,že inak sa hraje,keď sa chceš vklíniť medzi "megahviezdy" ( ako sme to mali my v Reale ) a inak,keď hraješ v tíme rovnocennejších,ktorý je ochotný nechať za Real aj život.

3.Samozrejme,potrebujeme aj hviezdy a tu je výber dosť široký-rozhodnú asi prachy,šikovnosť,silné lakte.Rozhodne NEBRAŤ hráčov,ktorí sú síce dobrí,ale je im fuk,či hrajú za Real,Barcu alebo Chelsea-takí sa na nás za chvíľu vykašlú.

4.Takže koho by som určite,za každých okolností menil?-Roberto Carlos,možno Samuel,Owen,možno Beckham,postupne Zidane a Figo ( tu určite až keby som mal podobnú náhradu,Figovi sa nadáva,ale keď ťahá,sme dobrí,keď nemá deň,hráme zle ),Ronaldo sa musí rozhodnúť sám,ako to vlastne dobudúcna so sebou myslí.

Reagovat
HOST*BRITNEY

Vyhodit R.Carlos Beckham

Reagovat
HOST*

Vyhodit Zidana? Ronalda? Figa? a aby místo nich přišel třeba Baroš? Jste blázni! Juventus mohl na Realu dostat 4 a nikdo by nic neřekl, oni se tam snad nedostali ani za půlku, druhej zápas se dal taky předpovědět lehce, Juve vesele jak už to s noblesou dělá co ho znám jen trapně kouskoval hru a hrál nemožnej fotbal ( nechápu jak takovej klub muže mít tady u nás vůbec fanoušky) no to je ale jiná věc, hlavní je, že Real nešťastně nepostoupil, ale říkám vám, že by 8 z 10 případů postoupil, takže nechte Madridské přeplacené hvězdy na pokoji a dejte jim ještě šanci!

Reagovat
smazaný uživatel

A co liga? A jaktože už to jsou dvě sezony?

Reagovat
HOST*spanhel

Přesně tak, madridské přeplacené hvězdy už nestíhají a revoluce je asi jediné možné východisko z nouze.

Reagovat
Mr.Jindros

Na Realu zahrálo Juve velký NIC, Real toho jen využil ... teda vlastně nevyužil, protože nám nedokázal v tom pro nás zoufalém boji dát víc než jeden gól a to ještě po faulu kterej neměl bejt.

Reagovat
HOST*

8 z 10 pripadu postoupil? Jses dobry komik. Juve je po treti za sebou vyradilo p.s. nejsou to uz zadne hvezdy...

Reagovat
HOST*vazquez

Ale áno,lenže vek nezastavíš ( Zidane,Figo),aj keď hlavne Figa stále potrebujeme.A keby šancu aj dostali,bolo by to možno na rok.Kompromis je uvolniť ich postupne,ako som písal vyššie.Aspoň budú mať noví čas sa zapracovať.Ešte raz-VYHRALI PRE NÁS TOHO VEĽA-NEZABUDNIME.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co len mam na toto povedat.Ja si osobne neviem predstavit Real bez Figa,Zidana,Carlosa..atd.Bude to pre mna urcite krute,ale tie zmeny su fakt potrebne Je to take zvlastne.Dlho budovali tento tym-a teraz naraz vsetkych vymenia.To je fakt zvlastne.To bude vlastne uplne iny tym,ale s nazvom REAL MADRID.Samozrejme tieto zmeny sa neurobia zodna na den,ale aj tak mi tyto hraci budu chybat.Dufam,ze vsetci neodidu.Najviac mi budu chybat Figo,Zidane,Carlos-samozrejme ak naozaj odidu.Taky Beckham,Ronaldo mi az tak chybat nebudu.Najviac som zvedavy co bude s Raulom-to som fakt strastne zvedavy-ked bude podavat take vykony ako doteraz-tak naozaj neviem co s nim bude-pochybujem,ze by sa ho Real len tak zbavil-to by si nezasluzil.Mali by mu dat este sancu.Ja si myslim,ze hraci ako Zidane,Figo-uz predsa maju svoj vek,ale taky Raul je este mlady a je spaniel a je to proste Raul-bez neho by Real fakt nebol Real.Ja mu prajem,aby opat nasiel stratenu formu a aby pomohol Realu vratit sa k starym dobrym casom A co sa tyka tych posil-tak samozrejme kazdy by chcel niekoho ineho,ale vieme ze nie kazdeho ma sancu Real ziskat.Napr.taky Nesta-pochybujem,ze by prisiel do Realu.Celkom suhlasim s posilami ktore pisal yarda-to sa mi najvias pozdava.Ja by som chcel aj hracou ako Ronaldinho-ale samozrejme taky do Realu asi nepridu Nie kazdeho mozme ziskat-nestaci mat len peniaze.Taka Chelsea ponukala minuleho roku Raulovi 100 milionov a on aj tak neodisiel.Peniaze niesu vsetko.A co sa tyka Beckhama,tak on by mi vobec nechybal-kludne moze odist kde chce-ale zase on nam vynasa pekne peniazky.Este k tym posilam-co hovorite na Thurama-ja by som ho bral.A co sa tyka nasich hracov-tak najviac chcem aby zostal Casillas.On nemoze odist-je proste super a patri medzi nasich naj.hracov.Bolo by ho fakt skoda-za neho by bolo fakt tazke najst nahradu-snad len Buffon by ho dostojne zastupil A myslim,ze kludne moze zostat aj Gravesen-zatial hra dobre.Za neho by som bral nahradu len Makeleleho.A este som zvedavy ako bude hrat Woodgate(ked bude este vobec niekedy hrat )Tak zostavu este nepisem-uvidime ako sa to vsetko vyvinie.Najradsej by som bol,keby sme nikoho nemenili vsetci hraci by opat hrali ako v minulosti-ale to sa uz asi nestane Realita je naozaj kruta.Tie zmeny budu fakt potrebne.Uz aj v dnesnom zapase ukazujeme,ze to bude potrebne-zatial prehravame 2:0 Tak som velmi zvedavy na Real o take 2.roky-ako to naozaj dopadne.Dufam,ze tam bude aspon jeden hrac zo sucastneho kadru Ako vzdy-nechajme sa prekvapit.Hlavne dufam,ze Real bude hrat aj nadalej pekny utocny futbal-to je to najdolezitejsie.Najviac mi bude chybat samozrejme moj najoblubenejsi hrac-bez neho to bude fakt o nicom

Reagovat
alegre

Vše jednou skončí, náš život, právě tak jako Real dneška. Bez Figa, Raúla, Zidaneho, Ronalda...?Možná že Vám všem to přirovnání bude připadat směšné, ale já jsem si na konci sedmdesátých let, co by ještě ani ne třicetiletý "mladíček", nedovedl představit Slavii bez Franty Veselého...Dnes je Frantovi skoro 62 let, dobrá Františku, až v prosinci, já vím, a Slavia existuje dál. Stejné to bude s Realem...Je třeba poděkovat za krásné chvíle, zejména Zidanemu, ale vůbec všem, důstojně se rozloučit a myslet na budoucnost. A po "Getafiádě" ta budoucnost začíná dnes!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exmafie

Přesně tak,hráči přichází a odchází,abych řekl pravdu,Zidane je pro mně nejlepším hráčem,jakého jsem kdy viděl běhat po hřišti,ale jeho místo by měli přebrat mladší,nejradši bych byl,kdyby to byli odchovanci,už se těším na nový Real...

Reagovat
HOST*yarda

Máš červené plus Už aby tu byl nějaký úspěch a ne hromada slibů a prázdných keců

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to oravdu škoda když se Galacticos rozpadne proto,že sme se na nich už zvykli ale opravdu hrajem velkou 0.Byl bych rád kdybichom meli hráče jako?Lampard,Deco,Nesta....

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho NO1.

Reagovat
HOST*vazquez

Hlavne hráči ako Lampard-bojovník a vnútorný líder tímu Chelsea.Inak presadzujem pomer domáci:zahraniční 6-7hráčov:4-5 hráčov v základe.

Podľa mňa nám odíde Casillas-je výborný a veľmi ambiciózny.

Reagovat
HOST*yarda

No to bychom byli v PRDELI definitivně, Casillas s Gravesenem musí zůstat, jsou to nejlepší hráči Realu téhle sezóny

Reagovat
exmafie

Helguera taky není špatnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas nesmie odist!!! To by bolo velmi zle

Reagovat
RMCF

Tak ja bych přidal ještě jeden názor na sestavu Realu pro příští rok. V brance není co řešit Iker patří mezi TOP brankáře a navíc je odchovanec. Střed obrany by ještě ze dva roky mohl taky zůstat. Kraje obrany by se měli začít obměňovat např. yardou zmiňovaným Del Hornem, ale záloha a útok jsou problematičtější. Jako štít je jistota Gravesen, nalevo by mohl být Solari, Zidane na poslední rok do středu před Gravesena(alternovat by ho mohl Guti). Na pravo je situace nejhorší, Figo už na to asi bohužel nemá a smlouva už by mu neměla být prodloužena. Beckhama by se měli co nejdříve zbavit (moc tomu nevěřím) a najít náhradu. Nejsem si jistý jestli je na pravo použitelný Robinho(tuším, že hraje podhrotového záložníka nebo útočníka) a nebo koupit ne zrovna nejlevnějšího Joaquína. V útoku by mohl být použitelný Robinho, Raúla bych jako symbol Realu ještě zkusil, ale ne ho cpát do sestavy i když nemá formu. Owen bych asi prodal a Ronaldo to je velký otazník. Sice dává goly, ale do hry se zapojuje čímdál míň a svého kolegy v útoku absolutně ignoruje. A jako posila do by měl příjít nějaký hlavičkář a typický zakončovatel, Adriano by byl ideální, ale nevím co by na to říkal Moratti, o to víc mě mrzí prodej Morientese, ten by se moc hodil.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Moro byla kardinální chyba bez diskuze, Robinho může hrát jak v útoku, tak na podhrotu (hm, zajímavý název), nalevo i napravo, i když mu je vlastnější levá strana. Jinak sestavu bych viděl podobně

Reagovat
RMCF

Teď když to tady pročítám tak přemýšlím kdo by mohl být za rok "adekvátní" náhrada za Zidana(myslím jako tvůrce hry za kterého ho považuju víc než za levé křídlo) a moc hráčů mě nenapadá. Jedna varianta by mohl být Aimar, ale přestup z Valencie není moc pravděpodobný a navíc je asi moc ofensivní, trošku defensivnější varianta by mohl být Rosický, třeba by se po přestupu probral, ale to nikdy nezaručí. Van der Vaart poslední sezonu taky nijak zářivou formou neoplíval, snad ještě Juninho z Lyonu ten se mě líbí, ale nevím jak je starý!!! Nenapadá vás posila na tento post, nějaký Španěl by byl ideální, ale o žádném nevím.

Reagovat
HOST*yarda

Aimara Valencie nedá a hráč Zidanova formátu po evropských trávnících zatím neběhá

Reagovat
RMCF

S tímto názorem plně souhlasím, ale Zizou chce po vypršení smlouvy ukončit karieru, tak by se mělo začít na náhradě pracovat už teď. Nejlepší by bylo, kdyby byl vlastní talent v B týmu, ale o tom silně pochybuju. Bohužel mě připadá, že ve výchově talentů nás momentálně Barcelona poráží.

Reagovat
HOST*Nemesis

Moja idealna jedenastka: Buffon-Cafú,Nesta,Ferdinand,R.Carlos-Zidane,Nedvěď,Ronaldinho,Giggs-Henry,Ibrahimovič

Reagovat
HOST*yarda

Každý má mít právo na vlastní názor, ostatní ti to asi rozcupují, ale mám jen dotaz: Nehraje čistě náhodou Giggs spíš nalevo???

Reagovat
HOST*vazquez

Dobre,ale my sa bavíme o Reale Madrid,nie o výbere sveta.

Reagovat
HOST*vazquez

Ja do svojej napíšem iba to ,čo je asi reálne,ostatné nech si doplní kto chce,ako chce :

Casillas- Michel Salgado,Helguera,?,? - Joaquín(každý ho tu spomína,tak snáď ),Gravesen(Guti),?,Zidane (asi bude hrať čím ďalej,tým menej ) - ? , ? .

Dobrá zostava,nie? Kde je otáznik,tam to bude ešte zaujímavé,sám som zvedavý.

Reagovat
HOST*yarda

Základní omyl je cpát Gutiho za Gravesena, oba mají trochu jiné přednosti, to ať radši hrají spolu... Vedle Helguery bych viděl pořád ještě Samuela nebo snad už uzdraveného Woodgatea A místo Zidaneho by šel Robinho nebo Reyes. Dopředu? Ronaldo - Adriano (Raúl na lavičce, zatím) Levý kraj Del Horno

Reagovat
HOST*vazquez

No,zostava to neni zlá Takže podľa teba by Guti hral v strede s Gravesenom a na kraji Del Horno.Jeden problém tam ale je-keď sa zraní Gravesen,kto zaňho zaskočí?podobného nemáme..Preto som tam dal v zátvorke Gutiho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele