Portu hrozí vyřazení z Ligy mistrů

27.05.2008, 14:40
Aktuality
Nepříjemné čekání před sebou mají všichni představitelé, fanoušci a fotbalisté FC Porto. Suverén nedávno skončeného ročníku portugalské nejvyšší soutěže byl potrestán odečtením šesti bodů za pokus o ovlivňování zápasů ze sezony 2003/2004 a hrozí mu vyloučení z příštího ročníku Ligy mistrů...

Porto i přes odečet vyhrálo domácí soutěž se čtrnáctibodovým náskokem před druhým Sportingem. Tehdy ztráta šesti bodů ještě příliš nemrzela, v následujícím roce by ovšem mohla klub připravit i o několik desítek milionů eur, jelikož podle pravidel UEFA "klub nesmí být zapojen do nějaké aktivity zaměřené na ovlivnění ligových nebo pohárových zápasů".

"Jako první je na řadě portugalská liga. Musíme počkat do té doby, dokud nám nepředloží zápis. Až poté můžeme vynést nějaký rozsudek. V tuto chvíli je těžké říci, zda a jak bude Porto potrestáno, nemohu to komentovat," prohlásil tiskový mluvčí UEFA.

"Rozhodnuto bude na začátku června. Ať už do dopadne jakkoliv, bude Portu umožněno se odvolat," dodal.

Porto prestižní soutěž vyhrálo v letech 2004 a 1987, v letošním ročníku skončilo svou pouť již v osmifinále po penaltovém rozstřelu se Schalke.

Portu nyní může za jakýsi vzor posloužit milánské AC. To bylo z milionářské soutěže původně vyřazeno před dvěma roky, následně se ale úspěšně odvolalo a nakonec celý ročník 2006/2007 vyhrálo.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no jo, to byly ty zlaté časy pod Múriněm.....teď se jim to vše vrací jako bumerang......nezapomenu na ten jejich totální prasácký fotbal s absencí fair play , kterým tehdy všechny šokovali - a díky čemuž přešli přes La Coruňu či MU nebo ukopali a usimulovali finále s hodně nechápajícím Celticem...

Reagovat
milan78

namoč si kapesník.., at tě neklepne, fotbal stzránky by byly ochuzeny o tvé KVALITNÍ postřehy

Reagovat
smazaný uživatel

TO JE DOBRE........TAKY RUDE KOMOUSE VYRADIT Z LM...!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

sparta tam není a nebude, buď v klidu

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

vsak to je dobree....ale ja jsem to myslel i tak aby ji vyloucily z kvalifikace...!!REPAK BUDE DELAT OSTUDU CELE ČR....!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi debilek

Reagovat
smazaný uživatel

A to tam jako misto nich pujde kdo?Na koho by teoreticky podle koeficientu mela prijit rada.Nebo to snad nechaji Benfice,ktera si to rozhodne za sve letosni vykony nezaslouzi?

Reagovat
milan78

bohemka, jen bude pro uefu oříšek, která je ta pravá

Reagovat
Komat

"klub nesmí být zapojen do nějaké aktivity zaměřené na ovlivnění ligových nebo pohárových zápasů"

A co AC Milan? Ten přece měl odečet asi 8 bodů a přesto v lize mistrů hráli...a vyhráli

Reagovat
Kily

AC Milán se tehdy úspěšně odvolal, doplnim to do článku

Reagovat
smazaný uživatel

bez Porta by to nebylo ono.....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Byla by to ,,kurva,, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

tam pošlem Boavistu

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině FC Porto

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze to tehdy s AC udelali spatne a ted se z toho stane precedenc

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Finační ztráta by to byla asi těžká, ale tak zas určitě bude šance prodat Realu nějakého dalšího nejlepšího obránce historie, třeba za 40 melounů a je to zpět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele