Porto dotáhlo přestup Martinse Indiho

15.07.2014, 21:28
Aktuality
Krátce po konci světového šampionátu podle očekávání mění dres také Bruno Martins Indi, který se z Feyenoordu Rotterdam stěhuje do Portugalska, kde podepsal čtyřletou smlouvu s Portem. To za něho pošle necelých osm milionů eur...

Univerzální obránce je odchovancem rotterdamského klubu, za který během posledních čtyř let odehrál 102 ligových zápasů. Během uplynulého ročníku byl pravidelným členem základní sestavy, která pod vedením Ronalda Koemana vybojovala konečnou druhou příčku v Eredivisie.

"Nastal čas k odchodu," uvedl Martins Indi. "Mám za Feyenoord odehráno přes 100 zápasů a zahrál jsem si také na mistrovství světa. Jsem rád, že klub bude z mého odchodu finančně profitovat," prohlásil nizozemský reprezentant, který s Portem uzavřel kontrakt do roku 2018. Ve smlouvě je poté zanesena výstupní klauzule ve výši 40 milionů eur.

Kromě samotného trenéra Feyenoord během letní přestávky opustil již klíčový útočník Graziano Pellè, jenž odešel do Southamptonu. Z obrany potom vyjma Martinse Indiho pravděpodobně odejde také Daryl Janmaat, kterého by velice rád uvítal Newcastle United.

Tradiční nizozemský celek však rozhodně nechce stát svým hráčům v cestě, jak ostatně potvrdil technický ředitel Feyenoordu Martin van Geel. "Pro Bruna přichází tento krok ve správný čas," řekl van Geel. "Ušel u nás velký kus cesty, stal se pravidelným členem prvního týmu a během posledního období dokonce reprezentantem. Nyní je připraven na další krok," dodal 53letý funkcionář.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (71)

Přidat komentář
Ferguson6

Nechápem aký zmysel ma prestupovať z holandskej ligy do portugalskej. Zbytočne si brzdí kariéru

Reagovat
JacoBee

Porto hraje ligu mistrů,vyhrává každý rok trofeje a HLAVNĚ s mladýma to umí jak nikdo...

Za rok/dva půjde za 30 pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka Ligy Majstrov, Porto je play-off kole, Feynoord začína o predkolo skôr. Kvalita ligy jednoznačne hraje pre Eredivisie. A v Holandsku to vedia s mladými možno najlepšie v Európe spoločne s Nemeckom aktuálne. Naozaj to nemá veľký zmysel tento presun, ale ja to beriem ako náhradu za toho odchádzajúceho Mangalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Jenže když hraje Porto v předkole znamená to špatnou sezonu ale když tam hraje Feynoord znamená to že měli suepr sezonu a to jen rozdíl. Navíc nemusím řikat že Porto v předkole nebylo už dost dlouho a že má o hodně větší šanci než Feynoord. Liga je lepší ? Proč se teda děje tolik přestupu z Nizozemska do Portugalska a naopak maximálně když v Portugalsku někdo vyhoří ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je absolutní nesmysl že eridivise může konkurovat portugalský lize..kluby jako benfika sporting,porto by si dali nizozemský kluby k snídani, nehledě na to že sou nizozemský kluby na tom hůř financně..větší kluby jako je např. Porto toho využivaji proto prodavaji hrace podcenou, sou rádi aspoň za to..a kluby jako je Porto, co jsou zajisteny nemusi prodavat svoje hrace pod cenou, naopak proto Mangala za 30 mil.

Reagovat
FC Porto FC

asi tak.

Jinak Mangala odejde asi za 40

Reagovat
smazaný uživatel

Tim líp pro Porto

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita ligy jednoznacne pro Erdevisice? Wtf? Spalil ses na slunicku?

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Porto je skvělá přestupová destinace, zvlášť když teď odejde Mangala. Bude pravidelně hrát Ligu Mistrů (vlastně teď bude otázka, jestli se tam vůbec dostanou )...a je to Porto, takže po sezoně nebo víc bude extrémně vyhypovaný a odejde zase dál, s několikanásobně větší cenovkou.

Reagovat
FC Porto FC

Portože tady je mega rozdil v klubu

Reagovat
Elliasson

Větší pohárové vytížení, jiné peníze a konec konců, Porto je lepší tým než Feyenoord.

Reagovat
smazaný uživatel

....Čo sa týka kvality líg ide jednoznačne do horšieho....aj čo sa týka štýlu hry je Eredivisie ďaleko atraktívnejšia a príťažlívejšia ako portugalská liga. Ale Porto je taká širšia európska špička. Bohužiaľ týmto spôsobom Feynoord skupinu nedosiahne. Osobne si myslím, že mohol v pohode ísť už z Feynoordu do TOP4 ligy.

Reagovat
Ferguson6

Súhlasím s tebou a musím povedať, že v dnešnom svete prehnaných súm sa mi prístup Feyenoordu vôbec nepáči. Nechať odísť všetkých svojich top hráčov, ktorí ťahali Holandsko na MS za úplne smiešne čiastky, to je šialenstvo. Je pekné, že im nechcú brániť v odchodoch, ale na klub, ktorý na tom nie je s financiami najlepšie a má šancu zahrať si LM, čo by tie financie mohlo pekne nakopnúť, sú tieto prestupy neuveriteľné. Nedokážem si predstaviť kým ich chcú za tie peniaze nahradiť. Boulahrouzom? Ďalšími mladíkmi? To je síce pekné, ale kým sa niekam vypracujú, zase budú x rokov hrať v Eredivisie len druhé husle. Je smutné, že z kedysi slávneho Feyenoordu sa stal klub bez ambícií, škôlka futbalu, garážový výpredaj

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednej strane neskutočný rešpekt pre holandský klubový futbal, ktorí odišiel do úžadia aby vychovával talenty a budúce hviezdy a vlastne z toho mal len dobrý pocit a nejaké peniažky na fungovanie akademii. Netočia tam žiadny veľký biznis, ale majú úžasnú súťaž kde sa hraje pre mňa parádny futbalik, padá veĺa gólov a hrajú mladíci. Na druhej strane ako píšeš ty, prichádzajú o možnosť preraziť viac v LM či EL a vrátiť holandskému klubovému futbalu opäť na chvíľu slávu. Neplatí to len o Feynoorde, ale celkovo Eredivisie, videli sme aj pred rokom Ajax s dorastom a všeobecne neznámymi hráčmi si dával Barcelonu..neskutočný potenciál

Reagovat
Ferguson6

Ale bohužiaľ je to globálny problém futbalu, odkedy sa začala točiť táto "inflačná špirála" prestupov. Anglickým klubom dnes môžu dlhodobo konkurovať len Real, Barcelona, Bayern, PSG, Monaco a Zenit. Talianské kluby bohužiaľ odpadli a prakticky môžu stavať len na tom najlepšom zo svojej ligy, nechcených hráčoch z tých lepších alebo dúfať, že sa im vyplatí nákup hráča zo slabšej ligy a nepreplatí ich nejaký z vyššie spomínaných klubov. Toto všetko naozaj vedie k tomu, ako rád Zaschrona píše, aby sa vytvorila jedna superliga, lebo menšie kluby nebudú mať šancu. Porto sa snaží konkurovať tým, že pýta za hráčov nezmyselné čiastky, ale tým len podporuje toto ničenie trhu. Pritom nejaké extra úspechy za to nemá. Potom je jasné, že LM vyhrá 9 z 10 rokov jeden z klubov, ktoré som vymenoval a len možno raz, ak vôbec sa to podarí niekomu inému. Bohužiaľ tým futbal prichádza o niektoré svoje zaujímavé prvky. A najhoršie je, že tento problém je zdanlivo neriešiteľný, keďže si nemyslím, že celoplošné platové stropy alebo obmedzenia prestupových rozpočtov by boli efektívne, ak by vôbec prešli.

Reagovat
smazaný uživatel

To si vážne myslíš, že Zenit môže konkurovať klubom ako Bayern, Barcelona, Real, či anglické top kluby ??

To, že majú kopec peňazí, ešte neznamená, že prerastú napríklad Juventus, ako tvrdíš v tvojom príspevku. Je síce pekné, že sa im za posledné roky podarilo získať pár nadpriemerných hráčov (Witsel, Hulk) za nehorázne peniaze, ale žiadny skutočný top hráč sa nepôjde zakopať do ruskej ligy (okrem veteránov za zenitom (Etoo) alebo lepších hráčov mimo top líg (Hulk, Witsel...))...

Zenit či Shaktar sú síce vďaka peniazom z pofidérnych zdrojov konkurencieschopné v Európe, nikdy však nebudú na úrovni top klubov z top líg, aj keď na tom budú finančne lepšie...

Porto nepodporuje ničenie trhu, len využíva tú chorú situáciu, ktorá momentálne na trhu je (a to sú obrovské kapitálové vstupy oligarchov a mafiánov do futbalu)... Je to naopak jeden z najlepšie hospodáriacich klubov na svete...

Riešenia by boli, len FIFA by sa musela výrazne zmeniť z priposratej organizácie nadržiavajúcej súčasnému chorému systému na úplne inú organizáciu, čo v najbližších rokoch absolútne nehrozí

Reagovat
Ferguson6

V prvom rade hovorím pri Zenite o platových podmienkach. Ale keďže hrá v ruskej lige, ktorá nie je najlákavejšia a navyše má pravidlo o počte cudzincov v tíme, tak po športovej stránke majú samozrejme talianské kluby navrch.

Porto využíva systém, ale tým ho len podporuje. A keď "nejaký"Mangala má stáť rovnako ako Vidal, tak to je smiešne. Bohužiaľ veľké kluby sú ochotné pristúpiť na ich bláznivé požiadavky. Takže Porto tiež prispieva k tomu ničeniu, aj keď len z jednej strany. To ako hospodária je druhá vec.

A FIFA sa aspoň tvári, že niečo robí s tým FFP, ale keďže PSG alebo City je jedno, že musia platiť pokutu a v tíme znížiť počet hráčov, tak je to jedno. Aby tie tresty mali zmysel, mali by byť oveľa tvrdšie. Rovnaké, ako dostávajú menšie kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálním trestem by byl třeba odpočet bodů, pěněžníma trestama akkorát fifa zesměšnuje sama sebe..

Reagovat
FC Porto FC

Zařad Porto po bok City a PSG atd a asi se pose*u

Reagovat
Elliasson

Ruskou ligu sleduji a opravdu nesouhlasím s názorem, že v Zenitu nehrají špičkoví hráči. Kromě tebou jmenovaných lidí mezi fotbalovou špičku patří i Danny (ofenzivní záložník), Garay (střední obránce) a Criscito (levý bek). Velmi výborní jsou také Aňukov (pravý bek), Lombaerts (střední obránce) a Rondon (útočník). Navíc pod Boasem hraje Zenit úplně jiný fotbal než pod Spalletim. Ani bych se nedivil, kdyby byli mezi osmičkou nejlepších v Lize Mistrů.

Reagovat
FC Porto FC

Jestli bude Zenit mezi osmičkou v LM tak je AVB bůh

Reagovat
Elliasson

Zapomněl jsem dodat jednu věc. Příchod Garaye vyřešil asi tu nejslabší pozici Zenitu. Na ní hrál kromě Lombaertse i Neto, kterého jsem neviděl odehrát dobrý zápas. Vždycky udělal nějakou hrubku.

Reagovat
FC Porto FC

Neta sem nikdy hrát neviděl ale někdo na něj furt nadával možná si to byl ty :D

Reagovat
smazaný uživatel

A Hubočan začal sedieť pod AVB to je prdlajs ten Boas, stále člena základnej zostavy vyseká a asi furt bude presadzovať svojho krajana Neta. Hubočan by mal odísť, navyše po príchode Garaya....

Reagovat
Elliasson

Jojo, to je jediná věc, kterou Boasovi vyčítám. Hubočana bych klidně přivítal i v CSKA, tam by měl na základ úplně v pohodě.

Reagovat
Elliasson

Aspoň nejsem tady sám, kdo je z přístupu Feyenoordu na trhu smutný. Bohužel se vedení Feyenoordu rozhodlo, že našetří na nový stadion. A k tomu má ještě dluhy, však ty víš...

Upřímně, rozhodnutí šetřit na nový stadion nechápu, protože se mi stávající De Kuip líbí. Sportovní ředitel sice prohlašuje, že Feyenoord bude dále takovým tempem vytvářet ze své akademie nadějné mladíky, ale pokud je budeme prodávat tak rychle, tak stejně s takovou ten titul nikdy nezískáme. Teď asi budou v základu hrát i hráči z ročníku 94 a to už je sám o sobě trochu průšvih.

Reagovat
FC Porto FC

jaký máš důkaz že řkáš že jde jednoznačně do horšího ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to nie je dôkaz, proste ja to hodnotím objektívne z toho keď si zapnem holandskú ligu a potom portugalskú tak proste pre mňa je lepšia Eredivisie. Teraz každý si pod tým slovom LEPŠIA predstavuje iné hľadiská, ale ja to myslím tak všeobecne, že ma tá súťaž viac baví. Ty by si to nemal hodnotiť lebo si zaujatý, keďže fandíš Portu, to nič v zlom, ale ťažko to objektívne zhodnotíš. A nemôžeme sa nato pozerať tak, že sú tam TOP2 kluby (Benfica a Porto), treba brať ligu ako celok a hlavne ten zvyšok, tá špička je určite lepšia v portugalsku to je proste fakt, ale ako celok u mňa víťazí holandská no...

Reagovat
FC Porto FC

Porto, Benfica, Sporting jsou lepší než Ajax, PSV, Feynoord o zbytku ligy se dá jen spekulovat

Reagovat
papanegra

Gratuluji Portu, super stoper s velkou budoucností... Jednou na něm zase vydělají minimálně 30 mil €...

To samé de Vrij, kam přestoupí, tak na něm v budoucnu strašně vydělají...

'Snad Feynoord je nahradní plnohodnotně

Reagovat
FC Porto FC

Parádní nákup ted může Mangala už odejít. Ted už jen příchod Brahimiho, Raúla Jimenéze a Clasieho a s nakupováním můžeme skončit

Reagovat
Sandstorm

Ideální náhrada za Mangalu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kluci má Boavista letos šanci neco uhrát v lize? Nebo jsou nejake zpravy o pripadnych posilach?

Reagovat
FC Porto FC

No bude hrát o udržení a zatím nemaj žádnou posilu která by v první portugalský lize hrala

Reagovat
Rarášek

Aspoň bude konečně zase ve fifě♥

Reagovat
Elliasson

Bruno, děkuji moc za všechno! Snad ho Terence Kongolo na levé straně obrany nahradí.

Reagovat
FC Porto FC

Nehral stopera ?

Reagovat
Elliasson

To záleží na tom, kam ho trenér postavil... Ale Feyenoord hrál ke konci na 5 obránců.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě má na lepší klub,ale třeba ho za rok odkoupí PSG nebo Chelsea.Ale aspoň LM si zahrá.

Reagovat
Ferguson6

No tú by mal rovnako istú s Feyenoordom ako s Portom.

Reagovat
FC Porto FC

ty seš fakt komik

Reagovat
Elliasson

A proč by měl být komik? Feyenoord z loňské sezony byl vážně tým, ze kterého šel strach. Na Ligu Mistrů ten tým jednoznačně měl nárok, i když by hrál mezi nenasazenými týmy. Z nasazených týmů na tom jsou snad lépe jenom Arsenal a Zenit. Ani Porto nemělo loni tak silný tým jako Feyenoord.

Je jen vážně škoda, že Feyenoord nezvládl začátek minulé sezony. Jinak z toho mohl být titul.

Reagovat
FC Porto FC

Ve Feynoordu nemá stejnou šanci na to že ho koupí tým jako Chelsea nebo PSG jako když hraje v Portu

Reagovat
Elliasson

Oponuji tím, že de Vrij má údajně jít do ManU.

Reagovat
FC Porto FC

a já četl do Lazia ale když se koukneš kolik takových přestupu udělalo Porto a kolik Feynoord

Reagovat
Superme

Proč zde všichni píšete, že je to náhrada za Mangalu, když Mangala je CB a Martins Indi je LB?

Reagovat
jv

Zahraje i ve středu.

Reagovat
smazaný uživatel

i ve čtvrtek v EL

Reagovat
Hector17

Reagovat
papanegra

Indi je podle mě spíše stoper, jen ve Feynoordu hrál i LB

Reagovat
FC Porto FC

Indi je stoper a u nás ho bude taky hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej hrac. Nahrava jen dozadu, dopredu si nic nedovoli. Na MS se mu.povedlo jen jedno.utkani. Na lavku staci.

Reagovat
fantomas

Martins Indi si nic nedovolí směrem dopředu?! Si koukal se zavřenýma očima ne? Přesnej opak...

Reagovat
smazaný uživatel

Dopreuu vetsinu akci zkazil.

Reagovat
Free_player

naopak ... hodně dobrej ofenzivní back

Reagovat
Hector17

Teď ještě Clasie a budu spokojený

Je pravda že do porta míří i tello?

Reagovat
FC Porto FC

jojo Tello je blizko přestupu k nám

Reagovat
Hector17

Někde jsem slyšel že přijde na 2 roky hostovat s opcí za 8 mega

Reagovat
FC Porto FC

jojo já taky

Reagovat
Elliasson

I Clasie k vám má přestoupit? To budou letos aspoň nervy!

Reagovat
FC Porto FC

Nic rozjetýho není jen se psalo že ho Porto chce

Reagovat
Error

Van Aanholt jako náhrada se přímo nabízí. Těch 8 mega bude stačit.

Reagovat
Ferguson6

Keď Bruno Mars za 8, tak Van Aanholt za max ta 1-2 ale k tomu možno Mikel za 6a šlo by to

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS se mi hodně líbil... předváděl dobré výkony...Portu se vyplátí. Jen škoda,že šel do horší ligy...ale zase když porovnám ty dva kluby,tak Porto je jinde než Feyenoord... Stále mám před očima,jak s nima José vyhrál LM..to bylo něco neuvěřitelného. V dnenší době už realné tak ve fifě.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se přidávám portugalská liga má nízkou úroveň jsou tam jenom 3 týmy benfica,porto,sporting

Reagovat
FC Porto FC

V Belgii, Skotsku, Rusku, Ukrajině a i Nizozemsku je to stejný akorát v Nizozemsku je těch týmu tak 5 ale je to tím že žádný nizozemský špičkový tým není tak dobrý jako špičkový tým Portugalska nebo Ruska

Reagovat
Ferguson6

Ajax je.

Reagovat
smazaný uživatel

v 90 rokoch možno,teraz nie

Reagovat
FC Porto FC

Škoda že to neprokazuje v LM. Navíc poslední 3 roky se Ajax nedostal přes první vyřazovací kolo v EL a vyletěl na týmech jako Salzburg a Bukurešť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele