Policista obviněn z vraždy, Italové se obracejí na církev

15.11.2007, 18:03
Aktuality
Státní zástupce Ennio Di Cicco hodlá obvinit policistu Luigiho Spaccarotellu z vraždy fanouška Lazia Řím. Ten během potyčky fanoušků zastřelil Gabriela Sandriho.

K incidentu došlo během potyčky fanoušků Juventusu Turín s Laziem Řím nedaleko Arezza. Tehdy se snažil policista rozehnat rozvášněné fanoušky za pomocí střelné zbraně. Policista nejprve jako varovný signál vystřelil do vzduchu, ovšem jeho druhý výstřel namířený proti ujíždějícímu autu zasáhl fotbalového fanouška Gabriela Sandriho do krku. Sandri následně svým zraněním podlehl.

Dopravní policista nyní čelí obvinění z vraždy, státní zástupce Ennio Di Cicco totiž nechápe, jak mohl v takovém to případě policista použít střelnou zbraň. Luigi Spaccarotella se hájí tím, že druhý výstřel byla nešťastná náhoda. Poté, co se policista rozeběhl za ujíždějícím automobilem, aby alespoň zjistil poznávací značku vystřelil.

Italský fotbal se v poslední době potýká s nárůstem kriminality na fotbalových stadionech, Fotbalový svaz tomu chce ihned zabránit a chystá přísná opatření. Jedním z nich je uzavření hostujících sektorů během fotbalového utkání.

Autor: Ondřej Linhart / ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

z policajta udělaj vraha a všichni fanoušci sou nevinní.

Neschvalu tu smrt-byla zbytečná,ale nevěřim tomu že ho ten policista zabil schválně.Navíc eště je to prej vražda-on ochraňuje zákon a je z něj vrah.

Podle by už měli udělat italové nějaky radikální řešení,takle choděj kolem horký kaše a tim to skoro zhoršujou,nejaky slabý nařízení.Musí to vyrešit jednou provzdy.

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto presne jsi to vystihnul

Reagovat
smazaný uživatel

úplně s tebou souhlasím, myslím že je naprostá kravina obviňovat toho policistu z vraždy, je mi ho teď celkem líto..sice udělal chybu ale mylsím že má obrovské výčitky a to je sám o sobě tvrdej trest....a celkově ti italští fanoušci už to strašně přehánijou...

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, tam se fandi trochu jinaknez u nas

Reagovat
M11

dobre mysman

Reagovat
smazaný uživatel

jj,mysman to vystihl

Reagovat
smazaný uživatel

vražda??? zabití možna...

Reagovat
smazaný uživatel

presne zabiti z nedbalosti,ale vrazda-vrazda je planovane a chladnokrevne zabití cloveka,ale todle byla podle me nehoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto absurdní, státní zástupce jedná očividně pod nátlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam se děje, to nemá obdoby ...

Reagovat
smazaný uživatel

konec......

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohem horší to je v Řecku nebo Turecku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele