POHÁR UEFA: ODVETY TŘETÍHO KOLA

22.02.2007, 22:05, aktualizováno 22.02.2007, 23:50
Komentáře a souhrny
Pohár UEFA již zná jména všech šestnácti osmifinalistů. Stoprocentní úspěšnost zaznamenalo Španělsko, postupují všechny čtyři týmy, včetně obhajující Sevilly, naopak ani jeden zástupce nezbyl Itálii. Vypadly také oba ruské celky, přes jeden z nich překvapivě přešlo Maccabi Haifa.

Všichni čtyři španělští zástupci měli po prvních zápasech nakročeno k postupu a všichni také postup slaví. Obhájce FC Sevilla vyhrála 2:0 na hřišti Steauy Bukurešť a doma si postup pohlídala výsledkem 1:0. Oba zápasy vehrál také Espanyol, doma porazil italské Livorno 2:0 a postupuje s celkovým skóre 4:1. Celta Vigo, které se příliš nevěřilo, přešla přes ruský Spartak Moskva a do osmifinále se probila také Osasuna, i když k postupu přes Bordeaux potřebovala až gól v poslední minutě prodloužení.

Kromě Livorna vypadl i druhý italský zástupce, FC Parma. Na hřišti Bragy sice v prvním utkání prohrála jen 0:1, jenže v odvetě neproměňovala šance a nakonec gólem v závěru opět prohrála. Kromě Bragy postupuje i druhý portugalský tým, Benfica, ta rumunské Dinamo Bukurešť zdolala v obou zápasech, i když v odvetě prohrávala a otáčela ve druhém poločase.

Anglické týmy, které v plném počtu prošly skupinami, budou v dalším kole o jednoho zástupce slabší - Blackburn hrál bez branek s Leverkusenem a to po domácím vítězství 3:2 znamená postup pro německý tým. Kromě Tottenhamu, který přes Feyenoord postoupil bez boje, se do osmifinále podívá i Newcastle. Jeho odveta s belgickým Zulte-Waregem byla po výhře 3:1 venku spíše formalitou, postup United potvrdili výhrou 1:0.

Postup si bez potíží zajistili také Glasgow Rangers, i když museli proti Hapoelu Tel-Aviv stahovat náskok soupeře z prvního zápasu. To jim nakonec nečinilo potíže a izraelského soupeře vyprovodili výsledkem 4:0, přestože průběh zápasu tak jednoznačný nebyl. Izrael bude i tak mít v dalších bojích Poháru UEFA svého zástupce - Maccabi Haifa překvapivě zdolalo CSKA Moskva 1:0 a to mu po remíze 0:0 venku stačilo k postupu.

Nejzajímavější podívanou po losu sliboval souboj Brém s Ajaxem, ale tam bylo už po prvním zápase prakticky jasno - Werder doma vyhrál jasně 3:0. Ajax se v odvetě nevzdal a šel do rychlého vedení, ale krátce nato dal důležitý gól venku Hugo Almeida. Ajax sice zvítězil 3:1, k postupu mu to však nestačilo.

Nechybělo mnoho a osmifinále mohlo být bez nizozemské účasti. Alkmaar uhrál na hřišti Fenerbahce nadějnou remízu 3:3, jenže doma po poločase prohrával už 0:2. Nakonec se však semifinalista předminulého ročníku probral a srovnal na 2:2, čímž si zajistil postup.

Dvojnásobné zastoupení bude mít v dalších bojích Francie, i když po prvních zápasech měla slušné šance hned na třech frontách. Dál jde PSG, to po výhře 2:0 v Aténách porazilo AEK stejným rozdílem i doma, a také Racing Lens, které v dalším francouzsko-řeckém souboji přešlo přes Panathinaikos. Po domácí výhře 3:1 mu k tomu stačila venku bezbranková remíza. Jeden francouzský tým z dobré výchozí pozice těžit nedokázal - Nancy. Z Doněcku přivezlo remízu 1:1, ale doma ukrajinskému týmu podlehlo 0:1 a s pohárem se loučí.


Autor: Petr Starý / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele