POHÁR UEFA - 5. ZÁPASY, STŘEDA

13.12.2006, 23:47
Komentáře a souhrny
První čtyři skupiny Poháru UEFA mají za sebou své poslední kolo. Mladá Boleslav jen remizovala v Tel Avivu a na postup nedosáhla, ten si naopak spolu s izraelským týmem zajistilo PSG. Skončil i sen Sparty, dál jde Ajax, také další nizozemský tým Feyenoord, z vyrovnané skupiny H postupují Vigo a Fenerbahce.


Skupina E

Až na poslední chvíli si postup ze skupiny zajistil Feyenoord Rotterdam, v přímém souboji o třetí místo zdolal polskou Wislu Kraków. Ta v Nizozemsku sehrála vyrovnaný zápas a na první branku ještě dokázala odpovědět, na další dva však už ne a navíc dohrávala v deseti. V Blackburnu, kam zavítalo Nancy, šlo už "jen" o první místo ve skupině a na to nakonec dosáhli domácí Rovers, byť hráli po většinu zápasu druhé housle. Jediný gól utkání dal až v nastaveném čase obránce Lucas Neill.

Tabulka:
1. Blackburn Rovers43106:110
2. AS Nancy-Lorraine42117:47
3. Feyenoord Rotterdam41214:55
4. Wisla Kraków41036:83
5. FC Basilej40224:92


Skupina F

Sparta už měla dohráno a mohla ještě doufat v zázrak, ten se však nekonal. Waregem nenasázel Ajaxu pět gólů, naopak, příděl tří dostal. Největší postavou utkání byl hostující útočník Huntelaar, dva góly dal, první už ve čtvrté minutě, navíc trefil břevno. Domácí sehráli s favoritem celkem vyrovnaný zápas, ale neproměňovali šance a hráli půl hodiny oslabeni. V Barceloně, kam přijela změřit síly s Espanyolem Austria Vídeň, nešlo už o nic. Španělský tým soupeře jasně přehrál a i když vyhrál jen 1:0, je z dohraných skupin jediným se stoprocentní bilancí.

Tabulka:
1. Espanyol Barcelona440011:212
2. Ajax Amsterdam42116:27
3. SV Zulte-Waregem42029:116
4. Sparta Praha41122:54
5. Austria Vídeň40041:90


Skupina G

Mladá Boleslav měla vše ve svých rukou, ale postup nakonec v Tel-Avivu nevydřela. Domácí Hapoel poslal do vedení Barda, zanedlouho srovnal Kysela, ale na víc už Boleslav neměla. Naopak fotbalisté Paris Saint-Germain svůj úkol zvládli na výbornou, již postupujícímu Panathinaikosu nasázeli čtyři branky a nakonec se vyhoupli na druhé místo. O góly se v atraktivním zápase plném šancí rovnoměrně podělili Pauleta a Kalou, tři branky domácí nastříleli během osmi minut v úvodu druhého poločasu.

Podrobný komentář utkání Hapoel Tel-Aviv - Mladá Boleslav najdete zde.

Tabulka:


Skupina H

Ve skupině H byly k vidění dva přímé souboje o postup a oba skončily remízou, na konečné tabulce se tak oproti minulému kolu nic nezměnilo. Fenerbahce doma prohrávalo s Frankfurtem už 0:2, když obě branky vstřelil Takahara, ale drtivým tlakem nakonec dokázalo vyrovnat a zajistit si tak postup. Vyrovnání zařídil střídající Sentürk a stihl toho za 14 minut pobytu na hřišti mnohem víc - po dvou žlutých byl v nastaveném čase vyloučen. Do dalšího kola turecký tým doprovodí španělská Celta Vigo. Na hřišti Palerma ji čekal zdánlivě těžký úkol, ale v otevřeném a zajímavém utkání nakonec potřebný bod uhrála.

Tabulka:
1. Newcastle United43104:110
2. Celta Vigo41214:45
3. Fenerbahce SK41125:44
4. Citta di Palermo41123:64
5. Eintracht Frankfurt40314:53


Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele