POHÁR UEFA - 4. ZÁPASY, STŘEDA

30.11.2006, 00:35
Komentáře a souhrny
Slovan Liberec jen remizoval v Alkmaaru a šance na jeho postup se tak výrazně snížily, naopak jistotu účasti v jarním pokračování Poháru UEFA mají po dnešních zápasech kromě Alkmaaru také obhájce trofeje Sevilla, Maccabi Haifa a Dinamo Bukurešť.




Skupina A

Fotbalisté francouzského Auxerre měli doslova nůž na krku, na horké půdě srbského Partizanu Bělehrad nesměli prohrát, jestli chtěli mít postup ve svých rukou. Začátek ještě nezvládli, už po pěti minutách prohrávali po přímém kopu Marinkoviče, po zbytek zápasu ale byli pány na hřišti. Bezy srovnal po rychlém brejku Cheyrou, druhou trefu přidal doklepnutím vyražené střely Niculae a pohodlný náskok vytvořil ještě do přestávky Akale. Domácí se po změně stran na odpověď nezmohli, naopak z kopačky Pieroniho inkasovali počtvrté.

Auxerre si to v posledním kole v přímém souboji o postup rozdá s italským Livornem. To po brance Lucarelliho dlouho vedlo nad izraelským Maccabi Haifa, v nastavení však hlavou srovnal Coluatti. Jistými postupujícími jsou Rangers a Haifa, naopak Partizan bude v posledním kole hrát už jen o čest.

Tabulka:
1. Glasgow Rangers32107:47
2. Maccabi Haifa42115:47
3. AJ Auxerre31117:64
4. AS Livorno30214:52
5. Partizan Bělehrad30122:61



Skupina B

Druhým postupujícím ze skupiny B se po Tottenhamu stalo Dinamo Bukurešť. Na jeho hřiště zavítal Leverkusen, někdejší finalista Ligy mistrů, a dostal se zásluhou Barbareze i do vedení, ale domácí střelec Claudiu Niculescu, jenž svými trefami zařídil body i v předchozích dvou zápasech, dvěma brankami otočil.

Na hřišti Besiktase Istanbul šlo o všechno. Domácí první dva zápasy prohráli, hostující Bruggy měly ze tří duelů jen dva body. Nervózní, ale pohledný zápas měl podobný vývoj jako ten v Bukurešti, hosté vedli po penaltě Balabana, za domácí ještě do poločasu srovnal Ibrahim Akin. Výhru Besiktase pak zařídil z penalty Ricardinho, Bruggy mohly litovat dvakrát nastřelené brankové konstrukce.

Situace před posledním kolem je jasná - Tottenham a Dinamo budou hrát o prvenství ve skupině, Leverkusen s Besiktasem pak v přímém souboji o postup.

Tabulka:
1. Tottenham Hotspur33006:19
2. Dinamo Bukurešť32105:37
3. Besiktas JK31023:53
4. Club Bruggy40224:72
5. Bayer Leverkusen30122:41



Skupina C

Sloval Liberec jel na hřiště dosud suverénního Alkmaaru s jasným cílem - vyhrát. Jen tak si totiž úřadující český mistr mohl zajistit klidné spaní, neboť by jeho postup nemohlo nic ohrozit. Prakticky celý první poločas probíhal podle očekávání - domácí podporovaní skvělým publikem tlačili, hosté se bránili. Ale do kabin se odcházelo za překvapivého stavu 0:1 - ve 26. minutě po rohovém kopu přesně hlavičkoval Tomáš Zápotočný a Liberec vedl. Druhou půli odstartoval Liberec šancí Blažka, ale pak se vše vrátilo do obvyklých kolejí. Alkmaar pokračoval v tlaku, Koevermans v dobré šanci neuspěl, Gretar Steinsson v 69. minutě však už ano a bylo srovnáno. Domácí polevili, remíza jim stačila, a Liberec z otevřenější hry vytěžil druhý gól - v 86. minutě se nechytatelnou bombou trefil Petr Papoušek. Tentokrát však domácím k vyrovnání stačila jen chvilka, minutu před koncem přehodil Marka Čecha střídající Julian Jenner a vyrovnal na konečných 2:2.

Ve druhém utkání skupiny Grasshoppers hostili obhajující Sevillu a ta neponechala nic náhodě. Nejslabšímu týmu skupiny nasázela čtyři branky - v první půli zařídil vedení po individuální akci Daniel Alves, po přestávce přidal druhý gól a debakl pak dokonali Chevantón a hlavou Kepa.

Sevilla si tak zajistila postup a v posledním kole si to s Alkmaarem rozdá v přímém souboji o první místo, Grasshoppers už jsou venku. Liberec bude k postupu potřebovat domácí zaváhání Sportingu Braga právě v utkání s Grasshoppers, ale dosavadní výkony švýcarského týmu a jeho třináct obdržených branek ve třech zápasech české fanoušky optimismem rozhodně nenaplňují.

Tabulka:
1. AZ Alkmaar321010:47
2. Sevilla FC32106:07
3. Slovan Liberec41216:75
4. Sporting Braga31024:53
5. Grasshoppers Curych30033:130



Skupina D

Parma, která se v italské lize trápí, je v Poháru UEFA zatím stoprocentní. Také na hřišti Lens začala dobře, stoprocentní šanci měl Budan, ale nedal a domácí trestali, v 19. minutě se z protiútoku trefil Cousin. O druhou branku obrala domácí nastřelená tyčka, hostům zase vyrovnání zmařil ofsajd. Parma se ale dostala do tlaku a v 77. minutě jej využila, slovinský útočník Dedič si poradil se dvěma obránci a prostřelil gólmana. Zápas spěl k remíze, ale v nastaveném čase domácí fanoušky zmrazil Paponi.

Ve druhém utkání skupiny hostila Osasuna dánské Odense a hlavní postavou byl domácí Francisco Puńal. Dvěma brankami zajistil pohodlné vedení, čtvrt hodiny před koncem ale vlastním gólem zdramatizoval závěr. Osasuna nakonec ztrátu nepřipustila, trefou střídajícího Romea pojistila vítězství a zamotala tak situaci ve skupině.

První místo Parmy už nikdo neohrozí, blízko postupu je i Lens, kterému stačí v Heerenveenu neprohrát o dvě branky. Postoupit ještě mohou všechny týmy, včetně Odense, které už má dohráno a momentálně je až čtvrté.

Tabulka:
1. FC Parma33006:39
2. Racing Lens31115:44
3. Osasuna Pamplona31114:44
4. Odense BK41125:64
5. SC Heerenveen30121:41



Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*nofan

Docela podstatné info je že Alkmar hrál prý pouze se 3mi hráči základu. Takže Liberec nic moc.

Reagovat
PJ

Tak to je "trošku" nepřesný. Podle počtu odehranejch ligovejch zápasů chyběli DVA obvyklí hráči základní sestavy. Z tý jedenáctky, co nastoupila, jich sedm bylo v základu ve víc než 10 zápasech (ze 14 kol), další tři byli v základu asi u poloviny.

Reagovat
Xavi

Tak to by mě pak zajmalo, kde se objevila ta informace, že hráli jen 3 z obvyklé základní jedenáctky?!

Reagovat
HOST*werenka

To tvrdil Kyslík ...

Reagovat
jenage

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nemylim tak tato skutecnost(blbost) probehal i nekde v TN mozna na Nove...

Reagovat
HOST*1860

taky me prijde divny ze by doma hrali jen s nahradnikama..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele