POHÁR ČMFS: VYPADLI TŘI PRVOLIGISTÉ

23.09.2005, 00:23
Aktuality
Ve středu pokračoval třetím kolem Pohár Českomoravského fotbalového svazu a na programu měl celkem dvanáct zápasů. Stejně tak jako druhé kolo, i třetí znamenalo stop pro několik prvoligových celků. Největším překvapením však byla prohra letos suverénního Liberce s Viktorií Žižkov.

Viktoria Žižkov - Slovan Liberec 4:3 (1:0)
Góly: 53. a 64. Kalod, 18. Pokorný, 51. Kaspřák - 57. a 82. Pospěch, 60. Papoušek

Zřejmě nejatraktivnější duel 3. kola proti sobě svedl druholigovou Viktorku Žižkov a tým Liberce, který je zatím bez prohry na čele Gambrinus Ligy. Hosté tak byli jasnými favority. Skóre zápasu se poprvé měnilo v 19. minutě - Grznár centroval a Pokorný hlavou překonal gólmana Hauzra a poslal tak domácí do překvapivého vedení. Druhý gól padl až v 50. minutě, kdy se po dorážce prosadil Kaspřák. Neuběhly ani tři minuty a Žižkov skóroval potřetí, tentokrát vstřelil gól střídající Kalod. Kontr ze strany hostů ale přišel bleskově - v 57. minutě dorážel Pospěch a v 59. minutě dělovkou z hranice šestnáctky prostřelil Hrušku Papoušek a rázem to bylo 3:2. Dva rychle vstřelené góly Liberec uklidnily, čehož domácí pohotově využili, a v 64.minutě vstřelil svůj druhý gól Kalod. Liberci se podařilo náskok stáhnout až v 83. minutě po Pospěchově střele do prázdné branky. Hosté se pak nadechli k mohutnému náporu, který byl místy až drtivý, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.


Litvínov - Sparta Praha 1:7 (1:3)
Góly: 45. Obrtlík - 11., 43. a 49. Došek, 31. Kisel, 64. Matušovič, 66. Petráš, 86. Poláček

V problémech topící se Sparta dorazila k pohárovému zápasu do Litvínova s tím, že další zaváhání už si nemohou dovolit. Litvínovští před zápasem prohlašovali, že se Spartu budou chtít pokusit porazit, což se ale nakonec ukázalo jako čistá utopie. Utkání provázely dvě zajímavé okolnosti: na lavičce hostů neseděl trenér Hřebík, který se byl podívat na zápas Thunu ve švýcarské lize, a zároveň to byl první zápas Sparty poté, co se Karel Poborský vzdal kapitánské pásky, kterou dočasně převzal Zelenka. Skóre zápasu načal již v 11. minutě Došek a po něm v průběhu poločasu ještě Kisel a opět Došek. Těsně před odchodem do kabin korigoval na 1:3 domácí Obrtlík. Hosté už ale další komplikace nepřipustili a na litvínovském stadiónu si s chutí zastříleli a nasázeli domácím dohromady 7 gólů, přičemž Došek si připsal hattrick.


Kolín - Marila Příbram 0:2 (0:1)
Góly: 6. Suchánek (vl.), 90. Koloušek

Příbram přijela do Kolína s cílem spravit si chuť po ligové porážce v Jablonci, k čemuž ji výraznou měrou nasměroval vlastní gól již z 6. minuty utkání. Příbramští pak jednogólové vedení v pohodě hlídali, navíc v 62. minutě byl vyloučen domácí Krulich. V nastaveném čase pak stanovil výsledku konečnou podobu Koloušek.


Hlučín - Slavia 0:4 (0:0)
Góly: 54. a 73. Pešír, 77. Fořt, 85. Krajčík

I přes náročný program, díky zápasům v Poháru UEFA, si Slavia zápas Poháru ČMFS nenechala odložit a na sever Moravy dorazila, i když se značně pozměněnou sestavou. Na nováčka druhé ligy to však stačilo, i když byla hra dlouho vyrovnaná. Dílo zkázy pro domácí načal v 54. minutě Pešír, když dorazil míč po Fořtově střele. To poslalo Hlučín do kolen a Slavia pak byla lepším mužstvem, což potvrdila i dalšími góly v síti Hlučína.


Strakonice - Blšany 1:3 (1:1)
Góly: 6. Pavelka - 13. Šelicha, 46. a 90. Polodna

Po velmi šťastné víkendové remíze proti Brnu čekal Blšany pohárový souboj proti divizním Strakonicím a na jih Čech přijeli jako favorité. Byli to ale nečekaně domácí, kteří vstřelili první branku duelu. Už v 6. minutě se to povedlo Pavelkovi po nedorozumění obrany Blšan s gólmanem Daňkem. Záhy ale přišlo vyrovnání - ve 13. minutě se, taky po chybě obrany, prosadil Šelicha. Druhý gól si hosté nechali až na druhý poločas, v 46. minutě zařídil hostům vedení Polodna. I přes velké množství šancí ale Blšany přidaly druhý gól až v nastaveném čase, úspěšným střelcem byl opět Polodna.


Vítkovice - Jihlava 2:0 (0:0)
Góly: 64. Kaloč, 70. Pražák

Narozdíl od nedělního zápasu první ligy s Mostem se tentokrát Jihlavě nedařilo. Na půdě druholigových Vítkovic dostali lekci z produktivity - domácí vystřelili na branku jen dvakrát a obě střely skončily gólovým zásahem. "Po bojácném výkonu, jaký jsme ve Vítkovicích předvedli, jsme si postup v žádném případě nezasloužili," komentoval výkon svého týmu trenér Večeřa.


Kunovice - Zlín 2:1 (2:1)
Góly: 16. Faldyna, 25. P. Švach - 24. Janíček

Třetím prvoligovým týmem, který nedokázal překročit hranici 3. kola, je Zlín. Utkání to přitom bylo vyrovnané. Lépe začali domácí a už v 6. minutě se radovali po gólu Faldyny, o pár minut později sice hosté vyrovnali Janíčkem, ale okamžitě nato poslal Švach Kunovice opět do vedení. Ve druhé půli byl Zlín jasně lepší, ale z několika šancí, které si vypracoval, nebyl schopen skórovat. Zřejmě největší šanci měl Bača, který neproměnil samostatný nájezd.


Mutěnice - Slovácko 1:2 (1:2)
Góly: 28. Koštuřík - 12. Sowunmi, 43. Pavlík (pen.)

Loňský finalista Poháru ČMFS zavítal na hřiště do Mutěnic, kde už po 12 minutách vedl po gólu Sowunmiho. Domácí ale nesložili zbraně a v 28. minutě vyrovnali Koštuříkem. Těsně před poločasovou přestávkou ale rozhodčí Racek odpískal penaltu proti domácím a Pavlík se nemýlil. Ve druhém poločase byli lepším týmem domácí, všechny jejich šance ale zlikvidoval skvěle chytající gólman Drobisz.


Pardubice - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Góly: 88. Džeko

Senzace druhé ligy jménem Ústí nad Labem zavítala v souboji druholigových týmů do Pardubic. I zde Ústí navázalo na výborné výsledky z druhé ligy, kde mu patří první místo, a v Pardubících vyhrálo 1:0 gólem Džeka z 88. minuty.


HFK Olomouc - Kroměříž 0:0, 5:4 pen.

305 diváků sledovalo v Olomouci, zda v poháru vypadne i druhý tým z tohoto moravského města. Nakonec ale mohli slavit postup, i když předvedená hra obou týmů nebyla příliš kvalitní a tomu odpovídal i výsledek po normální hrací době 0:0. Nakonec tedy rozhodovaly penalty, které HFK vyhrálo o jednu branku.


Prachatice - České Budějovice 1:2 (1:1)
Góly: 9. Hanzlík - 13. Němec, 90+1. Schön

Po mizerných výkonech v druhé lize byli Jihočeši kousek od vyřazení i v domácím poháru. Zachráncem se ale stal Schön, který v první minutě nastavení strhl výhru na stranu hostů.


Varnsdorf - Kladno 0:1 (0:0)
Góly: 75. Galbavý

Souboj třetiligového Varnsdorfu s druholigovým Kladnem vyzněl lépe pro hosty, i když tím nejtěsnějším rozdílem - jediný gól Kladna a zároveň celého zápasu vstřelil v 75. minutě Galbavý.


Ve 3. kole Poháru ČMFS ještě zbývá odehrát čtyři utkání: 4.10. se dohrává zápas Náchod - Hradec Králové, 11.10. se hrají zápasy Čelákovice - Teplice a Jakubčovice přivítají loňského vítěze - Ostravu. 5.10. se pak dohrává brněnské derby mezi Dostou Bystrc a 1. FC Brnem a zápas bude mít pikantní příchuť - bude to první zápas na nově zrekonstruovaném stadiónu Bystrce.


Los 4. kola:

Kladno - Sparta Praha
Viktoria Žižkov - Chmel Blšany
1. FC Slovácko - Čelákovice / Teplice
HFK Olomouc - Náchod / Hradec Králové
Marila Příbram - Jakubčovice / Baník Ostrava
Ústí nad Labem - Dosta Bystrc / 1. FC Brno
Vítkovice - Slavia Praha
Kunovice - České Budějovice (o domácím týmu rozhodne los)

Předběžný termín pro všechny zápasy 4. kola je 26.10.


Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia ma potesila, 1,42 kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele