Podivná sobota rozhodčího Brycha. Rekord, ale také vážné zranění

26.11.2023, 12:11
Aktuality
Felix Brych (© AFP)

Také rozhodčím hrozí během profesionálních zápasů zranění a své o tom od včerejšího večera ví i Dr. Felix Brych. Německý sudí nedokončil utkání Frankfurt - Stuttgart (1:2), během první půle si přivodil vážné zranění a řádně mu tak zhořkl rekordní zápis do bundesligové historie.

Brych v rámci 1. Bundesligy řídil 344. zápas a v historickém pořadí se v tomto ohledu dotáhl na vedoucího Wolfganga Starka. O rekord se pak společně budou dělit ještě hodně dlouho, 48letý Brych si totiž poranil koleno a utkání pro něho skončilo o poločasové přestávce.

Jeho povinnosti převzal debutující Patrick Schwengers a zkušený arbitr zamířil do nemocnice na podrobné vyšetření, které potvrdilo černé předpovědi. Brych má přetržený zkřížený vaz, nemine ho operace a v probíhající sezoně si už nezapíská.

Brych se na německé scéně s píšťalkou na prstu poprvé objevil 28. srpna roku 2004 a hned pětkrát byl zvolen nejlepším německým rozhodčím roku (2013, 2015, 2016, 2018, 2021), dvakrát ho v celosvětovém měřítku podobně ocenila i FIFA (2017, 2021). Mezinárodní kariéru, v jejímž průběhu mu byla svěřena i finále Ligy mistrů (2016/2017) a Evropské ligy (2013/2014) uzavřel předloni.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Manik...

V 48 letech, to už může být na konec kariéry.

Reagovat
Kejza

vyřízenej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele