Pobřeží slonoviny už kouče nehledá, povede ho Wilmots

21.03.2017, 16:02
Aktuality
Marc Wilmots se po několika měsících vrací do práce. Bývalý vynikající záložník se zkušenostmi ze Schalke pokračuje na mezinárodní úrovni, po reprezentaci Belgie nově povede národní tým Pobřeží slonoviny...

"48letý Belgičan Marc Wilmots, bývalý trenér belgické reprezentace, byl 21. března 2017 jmenován hlavním koučem reprezentace Pobřeží slonoviny," stojí v prohlášení na internetových stránkách fotbalového svazu africké země.

Wilmots vedl Belgii v letech 2012 - 2016 a jeho poslední akcí se stalo loňské mistrovství Evropy, na němž Rudí ďáblové výsledkově ani herně nesplnili velká očekávání vlastních fanoušků.

Není tomu tak dávno, co selhala i reprezentace Pobřeží slonoviny. Ta začátkem roku obhajovala titul afrického šampiona, s turnajem v Gabonu se ovšem rozloučila už v základní skupině. Loučil se i její trenér Michel Dussuyer, který následně rezignoval.

Wilmots podle médií podepsal smlouvu na dva roky s opcí na dalších 24 měsíců. Na své nové svěřence se může poprvé podívat 24. března v přátelském zápase s Ruskem, o tři dny později se Sloni střetnou se Senegalem.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Miguel19

Tenhle žebrák..

Reagovat
juveforever

v Schalke bol dobrý

Reagovat
Rudnevs

Eurofigther

Reagovat
smazaný uživatel

...je Buskens

Reagovat
Rudnevs

Nn, to všeobecne označenie pre ten tím, čo vyhral Europa League v sezóne 1996/07. Tento rok budú mať výročie a usporiadali aj špeciálny zápas "20 Jahre Eurofigther - Bedankt Huub!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva to byla dlouha sezona.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Y.N.W.A

...sice to nevědí, ale tímto odstartovali hledání nového kouče

Reagovat
Spalovač šancí

Může si udělat další zářez

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

To uz mohli rovno ponechat Dussuyera. Wilmots je vyraznejsi traged no. Ale vseobecne u slonov sa takych vystriedalo, pokial nepocitame Renarda na ACN 2015 tak stale boli bez koncepcie a taktiky a to i v casoch zlatej generacie.

Reagovat
Seydou Doumbia

celkově se v té Africe mění trenéři nějak často se mi zdá

Reagovat
smazaný uživatel

Nefunguje im to nejako. A to este ziaden africky tim neviedol pan Vrba...

Reagovat
Mates_Matesović

Tyvole

Reagovat
smazaný uživatel

belgickej Rada

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Riviera Kid

akorát mne rozmrda další oblíbenou repre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele