Po více než dvou dekádách končí prezident Bordeaux Triaud

09.03.2017, 16:20
Aktuality
Po více než dvaceti letech v Bordeaux končí jedna éra pod vedením prezidenta Jean-Louise Triauda. Ten dnes na tiskové konferenci oznámil, že s okamžitou platností post, který držel od roku 1996, přepouští Stéphaneovi Martinovi...

Pod Triaudovým vedením les Girondins dvakrát opanovali Ligue 1 (1999, 2009), třikrát triumfovali v Ligovém poháru a jednou v Coupe de France (2013). Hned dvakrát v lize Bordeaux skončilo těsně pod vrcholem, na druhé příčce (2006, 2008) a před sedmi lety dokráčelo až do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Aktuálně je Bordeaux páté, o čtyři body za Lyonem, a Triaud se post rozhodl okamžitě opustit hlavně proto, že Nicolas de Tavernost nedávno prodloužil kontrakt v čele televizní stanice M6, vlastníka Bordeaux, až do roku 2020, zatímco Triaudovi táhne na 68 let. Funkce prezidenta prý potřebuje osvěžit.

A na který okamžik bude Jean-Louis Triaud, zeť bývalého prezidenta a slavného vinaře Henriho Martina, po těch dlouhých 21 letech vzpomínat s nejmenším potěšením? "Prohrané semifinále s Calais (národní pohár 2000) proti pekařovi, mechanikovi a bůhví komu ještě..." zavzpomínal 67letý funkcionář, který bude v klubu určitým způsobem působit i dále.

Autor: Tomáš Daníček / sudouest.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
andycek1

Si pamätám jak hrali s nama v LM 09/10. Parta okolo Chamakha nebyla vubec zlá

Reagovat
smazaný uživatel

Kecáš

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele