Plzeň na mě udělala dojem, ale body bychom mohli uhrát, věří Jakirović

09.11.2023, 09:51
Aktuality

Sergej Jakirović, trenér Dinama Záhřeb, před utkáním Evropské konferenční ligy v Plzni ocenil západočeské mužstvo za výkon v minulém vzájemném zápase v Chorvatsku, kde Viktoria zvítězila 1:0, i při nedělní ligové výhře 2:1 nad pražskou Slavií. Bosenský kouč nicméně věří, že jeho svěřenci dokážou ve čtvrtečním čtvrtém kole skupiny C bodovat, řekl na tiskové konferenci.

Plzeňští v hlavní fázi Konferenční ligy třikrát vyhráli a další bod jim s předstihem zajistí účast v jarní vyřazovací fázi. Dinamo ze tří utkání hned dvakrát vyšlo naprázdno a má pouze tři body. Stejně jsou na tom i kosovský Ballkani a Astana.

"Plzeň v prvním zápase proti nám byla pevná. Se Slavií na mě udělala také velmi dobrý dojem. Jako vždy. Je to velmi disciplinovaný a běžecky dobře vybavený tým. Budeme se muset adekvátně připravit, abychom jim dokázali konkurovat. Se vším respektem k soupeři ale očekávám, že bychom nějaké body mohli uhrát," řekl Jakirović.

Předpokládá, že Viktoria bude na svém stadionu hrát ofenzivněji než v Záhřebu. "Plzeň má devět bodů, takže si může dovolit trošku zamíchat se sestavou, pokud bude chtít. Od každého týmu, který hraje doma, očekávám, že na nás zostra vystartuje a zkusí nás zatlačit," mínil šestačtyřicetiletý trenér. "Pokud nastoupí (útočník Tomáš) Chorý, tak si myslím, že na něj budou hrát dlouhé balony. Chorý je pak bude rozdělovat na spoluhráče," doplnil Jakirović.

Při srpnovém soutěžním debutu na lavičce Dinama utrpěl debakl 1:4 na hřišti Sparty, která tehdy otočila dvojzápas závěrečného play off o Evropskou ligy po úvodní venkovní porážce 1:3. "V Praze jsme nasbírali nějaké zkušenosti, tak bychom se tentokrát chtěli ubránit a samozřejmě uhrát mnohem lepší výsledek," podotkl Jakirović.

Úřadující chorvatský mistr z posledních osmi soutěžních duelů vyhrál jen třikrát a bez zraněného klíčového útočníka Bruna Petkoviće se hodně trápí v ofenzivě. Dinamo v nedělní ligové generálce ve Varaždínu zachránilo až v nastaveném čase remízu 1:1.

"Je to frustrující. Za poslední tři trenérská angažmá mám snad nejvíce smůly. S hráči situace nacvičujeme, mluvíme o tom, oni jsou si sami vědomi nedostatků ve hře. Ale výkon v prvním poločase ve Varaždínu se mi líbil, na něm bychom chtěli stavět," dodal bývalý kouč Rijeky, Mostaru nebo Mariboru.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Tip: 2:1

Přání: 8:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele