PLATINI SOUHLASÍ S ROZHODNUTÍM FIGC

04.02.2007, 15:25
Aktuality
Michel Platini, čerstvě zvolený prezident UEFA, prohlásil, že plně souhlasí s rozhodnutím italských fotbalových špiček. Italská fotbalová federace rozhodla o tom, že v Itálii pozastaví veškeré fotbalové zápasy na všech úrovních.

Toto rozhodnutí udělala FIGC kvůli úmrtí italského policisty při sicilském derby mezi Catanií a Palermem. Dalších přibližně 100 lidí bylo při násilnostech zraněno.

"Nejdříve musím za celou fotbalovou veřejnost v Evropě vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům Filippa Racitiho, který při této tragické události zemřel," začal svůj projev Platini.

"Takovéto chování je nepřípustné a v žádném případě nepatří k fotbalu. Musíme vynaložit veškeré naše úsilí pro vymýcení tohoto nešvaru sportu," pokračoval Francouz. "Proto úplně podporuji rozhodnutí, které udělal Luca Pancalli. Pozastavit do odvolání fotbal na Apeninksém poloostrově je podle mě jediné možné řešení."

Násilí je v evropském fotbale stále častějším jevem. Nemusíme chodit do vzdálené minulosti pro další případy takového chování fanoušků. Smrt fanouška Paris Saint Germain, výtržnosti tvrdého jádra fanoušků Feyenoordu v Nancy a mnohé další případy z minulého roku vrhaní stín na evropský fotbal.

"UEFA musí nyní úzce spolupracovat s Italským fotbalovým svazem i italskými politiky a také s ostatními fotbalovými svazy v Evropě. Jedině tak můžeme potlačit rozmáhající se násilí ve fotbale," vidí jediné řešení krize šéf UEFA.

Zatím není jasné, do kdy se v Itálii nebude hrát fotbal. Je sice možné, že se bude hrát již příětí týden, ale takový názor má pouze malá část odborníků. Stále více se ozývají hlasy volající po dlouhodobější přestávce fotbalu v Itálii.

Autor: Ondřej Štícha / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*alegre

100% souhlas. Kde se ocitl fotbal, nejen ten v Itálii? Podvod stíhá podvod, násilnosti na denním pořádku, Mnozí "fotbalisti" jsou jen reklamní panáci v rolích primadón. Itálie? To je ta pravá žumpa současného fotbalu. Vyloučit z LM, Poháru UEFA, kvalifikace EURO 2008, MS 2010. Anglii to pomohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej alegre!

Reagovat
HOST*

Je to také země mistrů světa... Vychladni a zajdi si koupit zítra nějaké pořádné boty, třeba od Gucciho ;-)

Reagovat
HOST*alegre

Abych tě mohl kopnout do p....e? A jak vyhráli ten titul? Podvodem v zápase s Austrálii...

Reagovat
HOST*Márty

piču podvod ty gumo...rozhodčí penaltu písknul tak byla..viděl jsem 150 krát horší penaltu pískanou tak klídek...Forza Italia....ale ty fans mě taky serou teda

Reagovat
HOST*alegre

Klídek Márty, nebo tě klepne! Byl to podvod a basta. Bez diskuze. A Itálie jako země je podvod taky. O fotbalu ani nemluvě.

Reagovat
HOST*

jakým podvodem ty chudáku? ten zápas byl vyrovnaný a rozhodčí naříl spornou penaltu, kterých už byly stovky... závidíš! FORZA AZZURRI!

Reagovat
HOST*

nařídil

Reagovat
HOST*alegre

Chudák a guma jsi ty, anonymní k tomu! Tak si tu vlastní blbost vychutnej, nezávidím ti ji.

Reagovat
smazaný uživatel

Hurá.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, přesně tak, dneska to měl Manchester u kohoutů taky podplacený , já bych taky raději ukončil veškerý fotbal ve všech evropských zemí. A pak bych se po večerech bez fotbalu jen nudil (teda nepočítám chlast )

Reagovat
HOST*alegre

Je tolik krásných věcí na světě, i bez fotbalu se dá žít a užívat! Co takhle holky? Nebo pro Host (Márty) kluci?

Reagovat
Xavi

Jooo Alegre je nejlepší!

Reagovat
smazaný uživatel

"Mnozí "fotbalisti" jsou JEN reklamní panáci"

tak mi jich dvacet vyjmenuj

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mere, vždyť má pravdu a ty jako fanoušek Realu bss to měl vědět nejlépe...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
HOST*alegre

Stačí se podívat na soupisku "milovaného" Realu Madrid...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*

hm je to trapne..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele