Pirlo podepsal v Juventusu tříletou smlouvu

24.05.2011, 20:36
Aktuality
Deset let strávil v AC Milán. Od příští sezony ovšem bude pro Rossoneri velkým soupeřem. Andrea Pirlo si totiž po vypršení kontraktu vybral Juventus, kde dnes podepsal smlouvu na tři roky. Turínský klub to před několika minutami oznámil na svém webu.

Pirlovi letos na San Siru končila smlouva a ačkoliv viceprezident Adriano Galliani stál o její prodloužení, nemohl akceptovat Pirlovy vysoké požadavky. Čerstvě dvaatřicetiletý italský záložník chtěl totiž delší smlouvu než na jeden rok, což mu nakonec splnil Juventus. Navíc mu zřejmě nabídl i slušné peníze.

"Juventus dosáhl dohody s Andreou Pirlem, jenž s Juventusem podepsal smlouvu, která ho v klubu udrží do června 2014," stojí v oficiálním prohlášení Staré dámy, což znamená, že si Pirlo nakonec vyjednal tříletý kontrakt.

V poslední dekádě byl Pirlo jednou z ikon Rossoneri, zítra se ovšem poprvé představí v černobílém. Lékařskou prohlídku již má za sebou a ve středu v poledne bude v tréninkovém centru Juventusu ve Vinovu představen novinářům.

V AC hrál Pirlo od roku 2001 a s klubem získal dva ligové tituly, dva triumfy v Lize mistrů a také prvenství na mistrovství světa klubů. V italské reprezentaci odehrál bývalý záložník Interu 72 zápasů, dal devět branek a v roce 2006 s týmem vyhrál světový šampionát.

Autor: Ondřej Holzman / corrieredellosport.it, ČTK

Komentáře (379)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele