PIRES ZVAŽUJE NÁVRAT DOMŮ

27.04.2007, 12:01
Aktuality
Robert Pires by svou kariéru rád zakončil tam, kde poprvé nahlédl do světa velkého fotbalu. Záložník Villarrealu zvažuje možnost návratu do francouzských Mét, jejich fanoušci si však budou muset ještě minimálně rok počkat...

Když jsem opustil Méty (1998), řekl jsem panu Molinarimu (prezident francouzského klubu), že se jednoho dne vrátím. Nikdy jsem nezabouchl dveře, studuji každou možnost. Není to jisté, ale přemýšlím o tom. Pro příští sezónu to není možné, ale znovu si o tom promluvíme v dubnu roku 2008," prohlásil Pires.

Pires se nikdy netajil tím, že by s profesionální kariérou chtěl skoncovat ve svých 32 nebo 33 letech. Teď je mu 33 a jak se zdá, na odchod do důchodu vůbec nemyslí.

Po odchodu z Mét Pires v roce 1998 zamířil do Marseille, odkud ho následně vykoupil londýnský Arsenal. V jeho dresu zažil zřejmě nejslavnější období své kariéry, před letošní sezónou však odešel do Villarrealu poté, co se s vedením klubu nedohodl na nové smlouvě. Pires požadoval její prodloužení o dva roky, politikou Arsenalu však je hráčům starším 30 let nabízet smlouvy jenom na jeden rok, což se hráči příliš nelíbilo.

Pires toho za Villarreal zatím příliš neodehrál. Před letošní sezónou si v přípravném utkní vážně poranil koleno a byl šest měsíců mimo hru. Zpátky na hřiště se vrátil teprve nedávno a ve velkém stylu. "Žlutá ponorka" v neděli porazila Barcelonu 2:0 a francouzský záložník byl autorem první ze dvou branek svého týmu.

Méty se loni poroučely z Ligue 1, ve druhé lize se ale zdrží jenom jeden rok. V tuto chvíli suverénně vedou tabulku s dvanáctibodovým náskokem před Štrasburkem a manko čtvrtého Le Havru je ještě o šest bodů vyšší. Do konce soutěže přito chybí už jenom pět kol.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele