Pires i Trezeguet se loučí s Eurem

01.02.2008, 15:47
Aktuality
Robert Pires a David Trezeguet, dvě z největších hvězd francouzského fotbalu poslední dekády, dost možná budou chybět na letním mistrovství Evropy. Trenér Francie Raymond Domenech Pirese na srazy už vůbec nezve, Trezeguet má v jeho plánech pouze okrajovou roli.

Oba hráči přitom letos podávají ve svých klubech výborné výkony. Záložník Robert Pires se po loňské sezóně, kdy ho brzdilo vážné zranění, letos rozehrál do výborné formy a patří k oporám Villarrealu. Útočník David Trezeguet táhne Juventus za návratem na nejvyšší příčky italské ligy. S patnácti brankami je také nejlepším střelcem Serie A.

Euro? Podívám se v televizi

Robert Pires odehrál za Francii 79 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek. Jeho reprezentační kariéra však zatím skončila po Euru 2004, když kritizoval trenéra Domenecha, na čemž se už pravděpodobně nic nezmění.

Záložník Villarrealu totiž chybí v nominaci na dvojzápas s Kongem a Španělskem. "Nejsem v nominaci, překvapuje to někoho? Mě ne," uvedl Pires pro L’Equipe. "Ve čtyřiatřiceti letech už lecčemu rozumíte."

"Moje poslední šance se rozplynula před třemi lety, když jsem se opřel do kouče. Řekl jsem, co jsem si myslel. Neocenil to," ví Pires. "Můj čas v reprezentaci vypršel. Jsem sice stále k dispozici, ale jsem realista. Euro? Na něj se budu dívat v televizi."

Prioritou je Juventus

Dalším hráčem, který upadl v nemilost trenéra Domenecha je David Trezeguet. 30letý útočník září v barvách Juventusu, v Serii A dokonce nyní není lepšího střelce, kouč Francie však s Trezeguetem počítá je pro zápas s Kongem, který odehraje druhý reprezentační výběr.

"Domenech mi moji pozici oznámil textovkou. Já mu odpověděl stejně. Že jsme připraven hrát za první výběr, ne za druhý," svěřil se L’Equipu Trezeguet. Pro první tým počítá Domenech s Anelkou, Benzemou a Henrym.

"Po třech mistrovstvích světa a dvou Eurech si nemyslím, že ještě musím někomu něco dokazovat. Raději věnuji svou energii Juventusu, než hraní zápasu proti Kongu, který mi nic nemůže dát," vysvětlil útočník.

"Je jasné, že nepatřím mezi první tři nebo čtyři útočníky ve Francii. Z toho vyplývá, že se musím soustředit na klub, chceme skončit do čtvrtého místa," pokračoval Trezeguet. "Jestli budu hrát na Euru? Nejsem si vůbec jistý."

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com, teamtalk.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
M11

DOMENECH je neuveritelny debil...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný arogantní debil.Nejlepší střelec Serie A a neveme ho..Aspoň že už bere Freye.

Reagovat
GEGE

Domenech Trezeguet

Reagovat
sansiro

Domenech má komplex z Itálie...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

DOMENECH je divny trener nemam ho rad...furt ma problemy a jeste nechce nejlepsiho utocnika italske ligi..nechapu ho

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že nejlepší není! ale je dobrej, to každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

že nechce Pirese to chápu - je už dost starý a už ,krom zkušeností, nic lepšího nabídnout nemůže. Ale zaráží mě , že si nevezme Trezegueta aspoň na lavičku-je určitě lepší než třeba Ben Arfa

Reagovat
-Kopy-

Pires hraje velmi dobře ve Villarrealu.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám , že hraje špatně ale na repre nemá - francie ma mladší a lepší hráče-můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Je dost často zraněnej, ale viděl sem jeho první zápas po tom dlouhym zranění a klobouk dolů , je to pan hráč!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna Pires starsi je, ale v ceste Villarealu do Ligy mistru patril mezi hlavni tahouny a Francii porad ma co nabidnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem sice fanda Premier League, ale sleduji i Serii A, a absolutne nechapu ze Trezeguet neni v nominaci. Nemam rad Juventus, nemam rad italsky fotbal. Ale Trezeguet je Trezeguet a jeste v soucasne forme.... Domenech asi po Euru pude rychle do prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, co tady všici píšete, že je nejlepší střelec Italské ligy, ale kouknětě se na útočníky typu Henry, Anelka a Ben Arfa, který má neuvěřitelnou formu, tak je hold jasné, že by dělal 5. kolo u vozu, s tím souhlasím s koučem, ale nesouhlasím s Piresém, to je Pan hráč, který by mohl dělat i kapitána repre a ještě má formu a vlůbec s ním nepočítá, za to bych ho nakopal do zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

henry,ben arfa,anelka maju vacsiu formu ako trezeguet...uvedomujes si vobec co pises...sa pozri kolko dava golov za juve...je asi v najlepsich rokoch teraz...s tym piresom suhlasim..podla mna tam ma miesto aspon na to euro...s jeho skusenostami by mohol na euru nahradit zidana...

Reagovat
jtbs

kua! Neviem o co ti ide! Treza zaziva jednu z naj sezon v kariere. Sezona sa len prelamuje do 2. polky a on dal uz 15 golov. S takouto bylanciou by mal byt v zaklade! Alebo aspon 3. utocnik, ktory by nastupil pocas zapasu. Mal by tocit trojicu! Benzema, Trezeguet, Henry. Anelka by mal byt rad za miesto 4. utocnika. A co sa tyka Ben Arfu a Govoua ??? Cisse dal nedavno hattrick a uz je nominovany, na Trezu nesiaha ani po trencle!!!

Reagovat
M11

ty si fakt dikobraz tak akorat

Reagovat
irik

Henry ma formu jo ?? tak to kulový a Trezeguet by si to zaslouzil mnohem vic jak ta devka Henry!!!Kdyz ma ten Arsenall tak rad tak proc tam nezustal?Ted ma akorat blby keci a stejne hraje hovno

Reagovat
smazaný uživatel

henry hraje dobre..sice nedava goly ale koukni se kolik jich pripravi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si dají český občanství nám by se hodně hodily

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si dají český občanství nám by se hodně hodily

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně sem rád že Trezeguet není v repre aspoň je francie slabší myslím že takovej Anelka není ani z poloviny tak koncovej jako Trezeguet,Kolik dal golů Anelka?Kolik Treza.Davide pro Juventíni si nejlepší utočník světa,s největším čuchem na branky Soustřeď se na Juve a vytáhni nás zase na vrchol evropské Kopané!Sem rád že Juve má Alexe a Trezu to je utočné duo už několik let,je to obdivuhodné že jim to v Juve tak jde tak dlouho spolu a pořád mají motivaci!Ste pro nás bohové

Reagovat
smazaný uživatel

jak dlouho bude chybet Buffon?

Reagovat
jtbs

Cez vikend este bude chybat, ale v dalsom zapase by sa mal postavit do brany

Reagovat
smazaný uživatel

Domenech je asi jinde. Trezeguet-šutér v jeho případě bych to zkusil na 3..eště Anelka a Henry..a Benzema jako skvělej náhradník...Pires.. toho bych vzal hned..prostě skvělěj hráč..a eště bych zkusil Lizarazuho..sice starej leč velmi skušenej

Reagovat
jtbs

na 3 utocnikov by to asi neslo lebo na krajoch zalohy nastupuju Malouda a Ribery, ktory su velmy utocny, takze v 3 clennej zalohe by spolu nemohli nastupovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz jsme u tech Francouzu co to dnes jako v tom poharu melo znamenat.Strasburk-Mety 0:3. Stras.je tym cistokrevnych zmrdu a preju jim sestup.Doufam ze pristi tyden v lize dostanou gola v 1.min.a pak se cely zapas budou marne snazit o vyrovnani a tou jedinou brankou prohrajou.Nebo v 90.min.v poslednim kole a sestoupi.Jinak si nedokazu vysvetlit trenink v poharovem zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžeme se domenechovi divit když je kritizovanej ale já bych to postavil takhle první útok trezegut-benzema a druhý anelka-ben arfa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele