Piqué kvůli vytrvalé kritice už po MS skončí v národním týmu

10.10.2016, 08:13
Aktuality
K překvapivému prohlášení se včera ihned po španělské výhře 2:0 nad Albánií vytasil stoper Gerard Piqué. Ten prý už dále nehodlá snášet kritiku veřejnosti a po mistrovství světa 2018 ukončí reprezentační kariéru, třebaže mu v tu dobu bude teprve 31 let. Piquému aktuálně schází patnáct startů do celé stovky...

Pověstnou poslední kapkou byla pro Piquého vlna kritiky, která se proti němu zvedla poté, co do duelu s Albánií nastoupil s uměle zkrácenými rukávy.

Vzhledem k vytrvalému fotbalistovu boji za katalánskou autonomii a skutečnosti, že se právě na rukávech běžně nachází španělská vlajka, si fanoušci a novináři takový skutek vyložili jako politický akt. Piqué přitom po utkání předložil důkaz, že stříhal dres s designem bez španělských barev na rukávu.

"Zkusil jsem všechno, ale už to dál nevydržím," stojí v obráncovu prohlášení vydaném Španělskou fotbalovou federací. "Dohnali to do fáze, kdy jsem ztratil nadšení z reprezentačních srazů, a ačkoliv mi po Rusku bude teprve 31, skončím."

Za zkušeného stopera se zároveň postavil sám svaz, když potvrdil, že španělskou vlajku lze nalézt pouze na modelu dresu Adidas s krátkými rukávy, nikoliv dlouhými (Sergio Ramos včera ostatně právě takový design oblékl), a že je Piqué stříhal jednoduše proto, aby se při utkání cítil pohodlněji.

"Plánoval jsem to předem, tohle rozhodnutí nečiním v afektu. Vždy jsem do toho na hřišti dával všechno, ale i když někteří byli vděční, jiní nechtějí, abych tu dál byl," tvrdí dále Piqué, který při dvou titulech z let 2010 a 2012 na hrací ploše nechyběl ani minutu.

Na Piquého ve španělském dresu se v minulosti i nahlas bučelo mimo jiné pro jeho dlouhodobou kampaň za katalánské právo hlasovat o své nezávislosti.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com, squawka.com

Komentáře (488)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele