Phillips se upsal Birminghamu

09.07.2008, 17:27
Aktuality
Roman Bednář má v útoku West Bromwiche Albion o jednoho konkurenta méně, především fanoušci nováčka příštího ročníku anglické Premier League z toho ale nemají příliš velkou radost. S dresem Baggies se rozloučil kanonýr Kevin Phillips, který se upsal Birminghamu...

Birmingham a West Bromwich Albion si letos prohodily ligové příslušnosti. Zatímco Baggies postoupili do nejvyšší soutěže, Birmingham elitu opustil.

34letý Phillips za WBA nastoupil celkem k 81 zápasům, v nichž nasázel 46 branek. V uplynulé sezoně se do černého trefil 24x a vysloužil si nominaci do ideální sestavy League Championship za sezonu 2007/2008.

Phillipsovi v létě vypršela smlouva a o jejím prodloužení se dlouho mluvilo. Vedení mu nabízelo jednoletý kontrakt, sám hráč ale preferoval jistotu v podobě dvouleté smlouvy a tu mu nabídl manažer Birminghamu Alex McLeish.

Phillips má na svém kontě přes 200 ligových branek a v dresu Sunderlandu se dokonce stal nejlepším střelcem Premier League. Birmingham jeho angažováním získal již druhou zkušenou posilu pro boj o návrat mezi elitu, ještě před Phillipsem se klubu upsal bývalý záložník Evertonu Lee Carsley.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda,je mi to líto jsem myslel že ho uvidím v akci 23.srpna a nic....

Reagovat
smazaný uživatel

neviem naco ide do 2. ligy ked mohol hrat PL

Reagovat
smazaný uživatel

W.B.A. strašně složitá organizace...Ani se nedivím...

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsi na to přišel že W.B.A. a složitá organizace??

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tam někoho...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mas znamyho ve W.B.A????????????

Reagovat
smazaný uživatel

Jj mám

Reagovat
smazaný uživatel

Bože Bože.....Gera, Phillips....

Reagovat
smazaný uživatel

No jo jde to z kopce...Jejich trenér má zvláštní taktiku!!Nechá před zápasem rozhýbat druhého brankáře a pak ho pošle na tribunu!A místo druhého brankáře má na lavičce hráče do pole...Nechápu!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Asi proto byl Phillipsuv odchod nevyhnutelny.

Reagovat
smazaný uživatel

ToMo je nejlepší anglický trenér za poslední dva roky.....no geru se snažil podepsat jak jen mohl....ale když vedení dovolí 40 000 a gera chce nutně 44 000 tak ať jde....navíc pro klub odvedl maximum takže když si myslí, že mu pšenka pokvete ve fulhamu........phillips se možná trochu bál že nebude hrát tolik jako v kokakole a chtěl mít 2 letou jistotu....za 700 000 liber 46 branek...superkev byl si miláček....ale je pravda že mu je už 34....navíc mowbray by nekoupil zbytečně za 3 mil Luka Moora.....hlavně mě potěšil Gianni Zuiverloon....škoda jen že Gera i Phillips odešli zadarmo...a kevin ještě ke všemu do BC....to se nemohl vrátit sakra do watfordu?!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo je to škoda...Když si hráči postaví hlavu nelze nic dělat!!Viz Adebayor v Arsenalu,že??Je to prostě tak v dnešním fotbale...Ale Zoltán byl nejlepší hráč....Škoda ho...W.B.A. jedééém!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, bylo spravne Gerovi nevychazet vstric. Nejhorsi mozna situace je, kdyz si podminky diktuji sami hraci, s tim ma ted problem Chelski a nakonec jeste kvuli tomu ztrati Lamparda. WBA ma jednoznacne nejvetsi potencial ze vsech postupujicich, jen to chce posilit hraci kteri maji s PL zkusenosti a je prave skoda, ze Philips odesel, protoze on mohl rozhodovat zapasy. Ziskat hrota ktery by se v PL dokazal prosadit nebude snadne, ten Holandan ma na beku velky potencial, ale strileni golu bude klicove. Bednar take zadna jistota neni, s PL nema zkusenosti zadne:-)) ale jestli jsi fanousek WBA, tak hodne stesti, o dve derby vice, to PL prospeje:-))... jen mozna skoda, ze jsme vam sebrali Tomasze, ten by se nyni hodil....

Reagovat
smazaný uživatel

to spíš Kirklanda.....kdyby Liverpool tak nezabláznil s cenou golmanu....za kirkyho chtěli tehdy snad 5 mega...ted za carsona 10.....za Kuszczaka přišla adekvátní nahrada Luke Steele (hostoval v barnsley - vychytal tažení pohárem proti livrpulu a čelzí) který už sice odešel...a paul mcshane taky skvělá posila...mohl zůstat déle....

nezapomenu na http://youtube.com/watch?v=LxBvhokHHx8

Reagovat
smazaný uživatel

No celkem divne prestupovat k mestskym rivalum,navic do druhe ligy. Podle me ma na vic,minulou sezonu mel dost dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak alespoň jedno derby Birminghamských bude Aston Villa - W.B.A. když Birmingham city spadl..Doufám,že se W.B.A. udrží a postoupí City!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Brom má kádr tak na 12.-15. místo....chce to ješte kapku posílit v obraně...možná nějakého utočníka ligových kvalit.....Robinsona do branky ( there is only one Paul Robinson! a to defender wba)....hlavně se vyhnout zraněním.....jak sem byl minulý rok nasraný že derby vyhrálo finále tak teď jsem rád....druhá ligajenom prospěla a ted je kádr stabilizovaný....věřím že liga bude udržena...

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson je za zenitem a taky dělá strašné chyby!!Je tam můj favorit!!A to je Míša Daněk!!!To by byla správná jednička!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No začne Deano Kiely ale věřím že se Daněk do brány určitě už dostane....hlavně jsem zvědavý na Kima Do-heona.....třeba to bude takový baggisacky nakamura a kvuli němu stejně jako v glasgow nebo ve frankfurtu budou na stadioně stovky šikmookých fans....což znamená reklamní odbyt v asii....chtělo by to nějakého silneho sponzora....kom T-mobilu... ted ToMo nakupuje čistě za prodej Daviese do AV za 9,5 minus 3 za Moora z AV...to dělá nějakých 6,5 mínus utratil už 5.....sponzoři dají tak 4 až 6 takže čekám 3 posily dohromady za 6 mil liber šterlinků-----

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mých zpráv bude Dáňa trojka bohužel... .Prý mají koupit ještě jednoho brankáře z Dánska myslím a pokud ten nepříjde bude Dáňa dvojka...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne jsem rad,ze uz ted to vypada,ze podobny klub jako naposledy Derby pristi sezonu PL hrat nebude. Hull,Stoke i WBA vypadaji celkem silne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bednáře jedině dobře, bál jsem se, že po příchodu Moorea bude až třetí útočník...

Jinak jsem na WBA zvědavý, postup s nějakými 80ti budy nic moc, ale kádr na to rozhodně mají, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tipuju W.B.A do stredu tabulky....

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tipuju W.B.A do stredu tabulky....

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham si asi zaklada domov duchodcu. Phillips a Carsley? jeste tak Phillip Cocu nebo Romario a maji supr dupr senior-tym

Reagovat
smazaný uživatel

Na prodej je Bobby Zamora možná by po něm mohl zkusit sahnout nějaký nováček .Nejraději mam W.B.A. a doufám že se jako jediný udrži ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele