Phil Jones sní o kapitánské pásce v národním týmu

18.11.2011, 09:51
Aktuality
Phil Jones v létě jako velký talent přestoupil z Blackburnu do Manchesteru United a okamžitě upoutal skvělými výkony. Nyní se v rozhovoru pro klubový web svěřil, že jeho snem je vést anglický národní tým v roli kapitána. Zatím nicméně zůstává nohama na zemi...

Devatenáctiletý defenzivní univerzál přiznal, že kdyby se jednoho dne stal kapitánem Albionu, byl by to zřejmě jeho pomyslný vrchol kariéry. Jones si ale uvědomuje, že se tím nesmí nechat unést.

"Je pěkné, když slyšíte, že o vás lidi mluví jako o budoucím anglickém kapitánovi. Musím ale zůstat nohama na zemi. Nejprve musím hrát dobře za Manchester United, pak budu mít šanci hrát za Anglii," ví Jones.

"Kdybych jednoho dne mohl Anglii kapitánovat, myslím, že by to byl vrchol mé kariéry," přiznal Jones, jenž je někdy porovnáván s Duncanem Edwardsem, legendou Man United.

"Je neuvěřitelné být srovnáván s někým jako Duncan Edwards. Hrál za United a Anglii dlouho přede mnou, ale když jsem vyrůstal, tak jsem o něm věděl. Už jenom to, že jsem zmíněn s ním v jedné větě, je velká pocta," hovoří skromně Jones.

"Motivuje mě to, abych se stal ještě lepším hráčem. Chce se mi díky tomu ještě více makat," dodal Jones, který si velice rychle vybudoval místo v sestavě United.

Autor: Ondřej Holzman / sports.yahoo.com

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele