Petrohrad se dotkl hvězd, ale přišel o Pogrebnjaka

02.05.2008, 09:48
Aktuality
Fotbalisté Zenitu Petrohrad se postarali o jedno z největších překvapení v pohárové Evropě za posledních několik let. Už postup mezi poslední čtyřku byl hodnocen jako obrovský úspěch ruského klubu. Způsob jakým Zenit v semifinále zostudil slavný mnichovský Bayern však vstoupí do historie.

Když kouč Petrohradu Dick Advocaat před semifinále vyhlašoval, že nic není nemožné a když do finále před několika lety postoupil CSKA Moskva , proč by to nemohl dokázat jeho tým, brali to všichni jako prohlášení z povinnosti. Advocaat se však nemýlil. Jeho mužstvo rozprášilo Bayern jako fotbalové učedníky. "Byli jsme agresivnější. Naším cílem bylo, nenechat Bayern hrát a to se nám povedlo," řekl po utkání Advocaat

Hráči Bayern se nepříjemným pojetím nechali otrávit a nakonec odjeli z Ruska s debaklem. " Zkoušeli taktiku s dlouhými nakopávanými míči, to ale na nás nemohlo platit," vystihl přesně Advocaat neúčinný styl Bayernu.

"Moji hráči si zaslouží pochvalu, hráli od začátku skvěle. Věděli jsme, že to nebude jednoduché hrát proti jednomu z nejlepších mužstev v Evropě. Myslím, že jsme byli lepším týmem" uvedl Advocaat.

Vedle Konstantina Zyrjanova a Viktora Fajzulina, kteří se postarali o dva góly v síti Bayernu, byl hrdinou zápasu, jako už tradičně, útočník Pavel Pogrebnjak. Nejlepší střelec soutěže se dvěma přesnými zásahy dostal už na číslo 11. Ve finále však svou sbírku nerozšíří. Za stavu 3:0 dostal od rozhodčího žlutou kartu za faul ve vzdušném souboji s Luciem.

Advocaat po zápase bránil své rozhodnutí ponechat Pogrebnjaka na trávníku i za rozhodnutého stavu, které se nakonec Petrohradu vymstilo. "Pořád jsme museli hrát naplno, v Getafe jsme viděli, že Bayern je mužstvo, které dokáže dát tři branky za deset minut. Každopádně si myslím, že žlutá karta byla od rozhodčího honě přísná," uvedl řekl Advocaat.

Ve finále, které se hraje 14. května na City of Manchester stadium, se bude muset nizozemský kouč obejít bez svého elitního střelce.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
havrys99

Pogrebnjak to je fakt ohromná škoda, ale vrátí se 3 hráči kteří nemohli hrát odvetu proti Bayernu. Já přesto věřim že Zenit ve finále uspěje protože Rangerská defenziva nemůže fungovat do nekonečna.

Reagovat
Kongo

Teda ten Zenit si udelal zalusk na nemcoury pred tim myslim ze vyklepl Bayer 4-1 a tedka Bayern 4-0 to je teda haluz jak svina....podle me to tenhle tym vyhraje akorat jit ten Pogrebnjak bude chybet ae jak rika havrys99 tak se vrati dalsi 3 hraci a mezi nima je Sirl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn výsledek je trošku vysokej,ale jinak to dokládá kvalitu ruské ligy... Vždycky se mluvilo o západních ligách a občas někdo slyšel CSKA,Lokomotiv,Dynamo Moskva... A najednou ´´neznámý´´ Petrohrad ´´překvapivě´´ ve Finále...

Reagovat
havrys99

Šírl,Ricksen,Aršavin se vrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak přeju to Zenitu,ale vidím to na výhru tvrdýho betonu ze skotska...

Reagovat
Kongo

Hm.....no oni sou skoro na domacim kdyz si to tak vemes ze se to hraje na ostrovech nejakou vyhodu to muze mit

Reagovat
GEGE

velka ztrata...ale snad ty rezniky porazi

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi na tom je, ze ta karta vubec nemela bejt. Normalni hlavickovej souboj a rozhodci da Pogrebnyakovi zlutou za (udajnej) faul loktem. Kdyz predtim nekolikrat lokty Bayernu ani neodpiskal...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale do finále se zase vrátí Aršavin,ten by ho mohl adekvátně nahradit...

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera postoupil zenit i rangers

Reagovat
smazaný uživatel

skoda toho podrebnaka ale kdyz to ted zvladli proti bayernu bez tri hracu ze zakladni sestavy tak to zvladnou i bez nej kdyz se ti tri hraci ted vrati, zenit to vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

slyšeli jsme slova Scuma - vizionáře, Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele