PETR ČECH ZPĚT JIŽ V LEDNU?

12.12.2006, 17:51
Aktuality
Český fotbalový brankář londýnské Chelsea Petr Čech by se mohl vrátit do plné tréninkové zátěže již v polovině ledna. Po operaci lebky podle svých slov však nehodlá nic uspěchat. Návrat brankáře, který je manažerem Mourinhem označovaný jako nejlepší na světě, do soutěžních zápasů však lze jen těžko odhadovat. Po hrůzostrašně vypadajícím zranění v současné době začíná s lehkým tréninkem.

A jak se k této situaci vyjadřuje samotný brankář? "Je to lepší. Můžu začít s individuálním tréninkovým plánem a jsem za to šťastný. Každým dnem se má situace zlepšuje, což mě samozřejmě těší. Mohl jsem začít trénovat, byl už jsem v posilovně, na plavání či na tenise," začala rozhovor česká reprezentační jednička mezi tyčemi. O dalším postupu však rozhodne až vyšetření v polovině ledna, tedy tři měsíce po těžkém zranění. "Situace se postupně zlepšuje. Můžu chodit na tréninky a vídat lidi, které mám rád, což mi dost pomáhá. Samozřejmě, že se po tréninku cítím unavený, protože moje tělo ještě není v optimální kondici. Zlepšuje se to však velmi rychle, proto mohu trénovat dvakrát denně," pokračoval Čech.

Klubový lékař Čecha Bryan English od osudného zranění tvrdil, že k rehabilitaci budou potřeba minimálně tři měsíce a jeho slova se vyplnila. Čech však věří, že tři měsíce budou konečné a potom se bude moci vrátit na trávníky. "Minulý týden jsem strávil na vyšetření v Oxfordu a i když výsledky ještě nejsou známy, situace vypadá skvěle. Hlavně mozek funguje skvěle, ale musím si ještě počkat, fraktura lebky se totiž ještě zcela nezahojila. Snad to půjde co nejrychleji, do fotbalu mám velkou chuť. Myslím, že v polovině ledna bych již mohl chytat na trénincích. Do té doby si chci užít společné chvíle s rodinou a mými spoluhráči na tréninku," zakončil rozhovor "Big Pete".

Nám nezbývá nic jiného, než popřát brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat do bývalé formy, která ho řadila mezi nejlepší světové brankáře.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super zpráva!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele