Petr Čech věří ve Scolariho úspěch

07.07.2008, 12:55
Aktuality
Brankář londýnské Chelsea Petr Čech prohlásil, že hodně věří svému novému trenérovi Scolarimu. Bývalý trenér portugalské reprezentace je podle českého reprezentanta pro Chelsea tou správnou volbou. Může to prý být stejná revoluce, jako když v minulosti přišel José Mourinho.

Scolari přišel na Stamford Bridge oficiálně prvního července, ovšem již si stihnul přivést své posily. Největším nákupem je prozatím naturalizovaný Portugalec Deco. Očekává se ovšem, že se v Chelsea změní o mnoho více. Scolari má za úkol nejen dostat londýnský velkoklub zpět před Manchester United v Premier League, ale také nalákat fanoušky útočným a atraktivním fotbalem.

Petr Čech si myslí, že pro tento splnění tohoto cíle téměř nemohl být vybrán lepší muž než kouč, který dovedl popáté Brazílii k titulu mistra světa. "Mám opravdu dobré tušení, protože si se všemi v klubu ihned sedl. Přivedl si hráče na které chce sázet. Připomíná mi to dobu, kdy se na Stamford Bridge stěhoval José Mourinho a všichni vědí, jak byl úspěšný," prohlásil brankář.

Scolari nahradil na lavičce Avrama Granta, kterému bylo vyčítáno, že nemá u hráčů takový respekt jako jeho předchůdce José Mourinho. Čech věří, že pod Scolarim to bude jiné a zároveň svého bývalého trenéra Granta omlouvá: "Bylo to pro něho moc těžké. Nastoupit po Mourinhovi, který měl velký úspěch, nebylo jednoduché. Navíc tým převzal uprostřed rozjeté sezóny. Vše bylo proti Grantovi."

Brankář české fotbalové reprezentace zároveň říká, že Scolarimu jeho pozici příliš nezávidí. Bude kritizován, pokud nebude vyhrávat a také pokud vyhrávat bude. "Být koučem Chelsea je snad nejtěžší trenérská práce. Tým musí vyhrávat a navíc hrát líbivým stylem – to není jednoduché. Scolari má ovšem výhodu, že toto již zažil. Ve stejné pozici byl na mistrovství světa v Koreji a Japonsku. Nic jiného než titul se od Brazilců nečekalo a pokud by ho Scolari nedokázal vyhrát, byl by zatracován. To je velký tlak a Scolari ho zvládl. Je to prostě velká osobnost."

Čech se vyjádřil i k možnému odchodu Franka Lamparda do Interu Milán. "Ano, Scolari si přivedl Deca a znamená to, že bude chtít hrát útočný fotbal. Ale to se s Frankem nevylučuje. Proč by nemohli hrát spolu? I Brazílie a Portugalsko byly velice dobře takticky připravené týmy. To samé bude chtít podle mě trenér i od nás a Lampard je pro Chelsea hodně důležitý."

Autor: Ondřej Štícha / goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Logan

Nj,ale jak ta revoluce s Mourinhem nakonec dopadla,ze?

Reagovat
smazaný uživatel

No, relativně dobře, když se podíváš na tu minulost před tím... Ale spíš než "před Mourinhem" bych to viděl na "před Abramovičem" - mám totiž takový pocit, že Chelsea měla obrovské finanční potíže... (to by mi musel nějaký fans potvrdit)

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju!

Reagovat
smazaný uživatel

ale ja mu verim !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a tak zkouší to , přecejen mu to vcelku pálí, ale ani tohle mu nepomůže a většinu sezony stráví na lavičce... Proč ? To je velký tlak a Scolari ho zvládl. Je to prostě velká osobnost."

Reagovat
smazaný uživatel

ty ještě žiješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co bereš? Asi jsi si nevzal pravidelnou dávku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsi na dovolený co?Chyběl jsi nám tu

Reagovat
smazaný uživatel

Byl navstivit jinou intergalaktickou dimenzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis lecebnu

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkně to Péťa řekl

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky bych řekl jaako petr čech

Reagovat
smazaný uživatel

Česky...

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari bude úspěšný o tom nepochybuju,zvlášť když si ,může úřivést v podstatě llibovolného hráče,na to abramovič má

Reagovat
smazaný uživatel

Nene to nedopadne United maj teď natolik stabilizovanej a sehranej kádr že ani případnej odchod Ronalda by neměl otřást suvéréním postavením a navíc spíš než modrý se tak letos Liverpool. Prostě To tak bylo a bude ostrovům bude vládnout Liverpool a United. Tu sílu co stojí za kluibem a historii za kterou ty tipani hrajou si Abramovič nekoupí. proto se Čech bude stále jen dívat jak ostatní slaví

Reagovat
Deywid

"by NEMĚL OTŘAST SUVÉRÉNÍM POSTAVENÍM" ...United boli tento rok suverénny?...veď Ligu vyhrali o dva body pred Chelsea a 4 body pred Arsenalom a finále LM na penalty - to je suverenita u teba ???

No a k tomu Liverpoolu sa ani nebudem vyjadrovať. S nákupmi hráčovov ako Degen Dossena može leda tak dúfať, že sa udrží na tom štvrtom mieste v lige....

Reagovat
Deywid

*hráčov*

Reagovat
smazaný uživatel

Další s kryštálovou gulou, ktorý vie presne ako skončí lfc . Keď si tak skalopevne o tom presvedčený tak si nato chod vsadiť barák. A ešte jedna otázočka, ktorý to že tým má momentálne nato aby tú partiu okolo Degena a Dosseny preskočil. (zaujímavé ako sa z lfc stal tým ktorý by mal nebodaj viesť nejaký degeš, ktorý došiel mimochodom zadarmo a zaklad hrať isto nebude - vždy som sa mal zato, že lfc je momentálne o gerrardovi a torresovi)

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že se chelsea konečně vzbudí a sesadí ty voly z manchesteru z trůnu premier league kdyby nebyl ronaldo tak by to manchester nedotáhl tam kam to dotáhl no uvidíme až odejde do realu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele